Partyflock

Eerste indruk

Eerste indruk

door , gepubliceerd op
Vrijdagmiddag 15u stap ik in de bus naar het station. We leven in de koude maand februari. Na een week naar monotone stemmen in kille collegezalen geluisterd te hebben, waarvan de stemmen nog in mijn hoofd nagalmen. Na het besluit genomen te hebben een weekend lui te gaan zijn is mijn humeur een stuk verbeterd, thans, dat maak ik mezelf wijs. Het regent, voor de enige keer dat ik hier gelukkig mee ben, aangezien die ellendige sneeuw welke mij afgelopen week al een aantal keer bijna genekt heeft zo een keer weg zal smelten. Ondanks het midden op de dag is begint het al te schemeren, het is koud, en zie alleen maar grauwe gezichten.

We stoppen bij een halte. Een jongen met een vriendelijke uitstraling zie ik opstappen om een vrouw te helpen instappen met haar kinderwagen. Het is blijkbaar de enige jongen die naar zijn weekend uitkijkt, een leuke week heeft gehad en zich niets van winterdepressiviteit lijkt aan te trekken. Deze jongen neemt weer plaats tegenover me, hij vraagt of dat erg is, aangezien ik daar heel asociaal mijn tas had neergezet. 'Nee hoor, sorry van mijn tas, ga maar zitten'. Vreemd genoeg bedankt hij me daar nog voor, het lijkt gemeend. Uit verveling met deze jongen in gesprek geraakt, waarbij ik erachter kom dat hij zijn opleiding heeft opgegeven om voor zijn moeder te zorgen nadat zijn vader bij haar is weggegaan en dat hij een vrijwilligersorganisatie heeft opgericht om internationale vrouwenhandel tegen te gaan. Hij schepte hier niet over op, dit kwam toevallig ter sprake. Het resultaat van het gesprek was dat ik me zomaar een aansteller voelde, welke nooit zo goed voor de wereld zou kunnen zijn als deze jongen is.

Later, bij het uitstappen spreekt een vrouw me aan die deze jongen kende en ons gesprek gehoord had, om me te waarschuwen voor zijn valse buitenkant en me vooral afzijdig te houden. Zijn vrijwilligersorganisatie blijkt opgericht te zijn gericht als dekmantel van duistere activiteiten. Zijn vader niet bij zijn moeder is weggegaan, maar aan hem is ontvlucht. Dat hij zijn moeder niet verzorgt uit liefde, maar uit voorzorg om aangifte tegen te gaan.

Geschrokken ben ik van het feit dat de hypothese, welke ik voor mezelf had voorgesteld, totaal verkeerd blijkt te zijn. Ik denk mijn mensenkennis verloren te zijn. Naïviteit is niet het woord wat ik bij mijn karakter vind passen, vandaar dat het ook aan zelfkennis blijkt te ontbreken.

Na 2 uur in de trein te hebben gezeten, melig te zijn en bijna in slaap te vallen, ondertussen al besloten te hebben mijn luie weekend voor de televisie te beginnen – telefoon - mijn baas belt op. 'Er is een ziekmelding voor vanavond, kun je invallen?' Gezien ik in de horeca werk, waar een persoon wegvallen op een avond best lastig kan zijn, is het hard nodig. Ik overweeg even 'nee' te zeggen, gezien mijn televisie en bank me bijna smeekt om er gebruik van te maken. Toch wil ik een goede indruk achterlaten, dit is blijkbaar vrij gemakkelijk, blijkt uit het voorval van vanmiddag, ik besluit te gaan werken.

Het is een drukke avond, ik moet zorgen dat mijn chagrijnige gezicht van deze middag omgetoverd blijft tot een glimlach. Blijkbaar hebben de mensen hier wel een reden om een vrolijk te gaan stappen, of zouden ze allemaal hun wekelijkse ellende weg komen zuipen? Dat laatste lijkt het op nadat een meisje heel asociaal over mijn bar hangt: 'WIJN', ze blijkt het nodig te hebben, dus zorg dat ik even wat harder werk voor haar. Na een slokje genomen te hebben komt ze terug om te vragen of de wijn over datum is. Decadentie straalt er vanaf, haar vader heeft vast een wijnkelder. Dan is dit, met een inkoopprijs van 2 euro per fles, inderdaad bocht. Ik bied haar een ander drankje aan. Het maakt haar niet veel uit wat: 'doe maar het zoetste en het sterkste'. Na een drankje te hebben voorgeschoteld, waar altijd complimenteus op wordt gereageerd, volgt haar tweede, allerminst vriendelijke opmerking: 'Dit is niet het sterkste!'. Ik doe tevergeefs nog een poging te blijven lachen, maar blijkbaar keek ik zo vuil dat het meisje snel de benen neemt. Daarop volgende vijf minuten erna sta ik erbij stil dat er écht een groot verschil in mensen zit. Mijn collega vraagt me of ik Chantal ken, dit is kennelijk de naam meisje wat zo vriendelijk bestelde. Na een ontkennend antwoord wordt mijn voorgaande hypothese van mensblindheid bevestigd. Zoveel lof en positieve verhalen heb ik nog nooit over iemand gehoord. Blijkbaar is dit echt een persoon wat zich vele malen meer inzet voor een ander als voor zichzelf. Zou ik dan zelf écht iets fout hebben gedaan?

Vaak hoor je hierover de uitspraak: 'het maakt me niet uit hoe mensen over me denken die me niet kennen'. Inderdaad, om een juist oordeel over iemand te hebben moet je iemand langer kennen dan puur op je eerste indruk af te gaan. Over een momentele foutieve of juiste gedraging mag je nog geen conclusies trekken over de persoonlijkheid van deze persoon.

Aangezien carnaval net voorbij is en het vrijdagmiddag koud was, kuch ik nog een keer. De jongen naast me, welke al een half uur neurotisch met zijn benen zit te trillen geluidjes zit te maken, kijkt geïrriteerd op en verzoekt me of ik elders mijn werk voort wil zetten... Wat een arrogante asociale lompe zak!
pagina laatst gewijzigd op

83 opmerkingen

Wat een godse vervelend taalgebruik.­
Taalgebruik nagelaten, het is een hedendaags onderwerp die de columnist aanhaalt. Mag wel eens vaker over gesproken worden vind ik.
Eerste indrukken zijn een overlevingsmechanisme; moet je van deze persoon vluchten? Moet je er tegen vechten? Of geen van beiden? Wordt vaak gebruikt als je bijvoorbeeld iemand in een steegje tegenkomt, of als vrouw alleen in een taxi stapt met een mannelijke bestuurder.
Door de mensheid en vooral in bepaalde culturen wordt nadruk gelegd op de eerste indruk. In zo'n mate dat we geneigd zijn personen compleet te karakteriseren. Niet alleen met mensen, maar ook met dieren. "Aw, wat doet die hond leuk mee, dat is echt een schatje" terwijl die het volgende moment in de arm van je kind bijt.
Verder denk ik dat we vaak geneigd zijn om eerste indrukken ook te sturen, dat je naar bepaalde eigenschappen zoekt door je setting, of je gedachtes. Bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek.

Anywayz, ik ga hier weer veels te serieus op in, dit onderwerp is zo uitgebreid, toch leuk dat je een aspect ervan in een column verwerkt (Y)
Keeps our minds going.
normaal stoor ik me nog niet zo aan dat taalgebruik, maar dit ging me even de pet te boven...­ eerste indruk van de columnist: Nederlands is niet je goedste vak!
Meef
Werkzaam bij SEKOIA
Artiest DIR
wat een gedrocht....­ sjezus
Uitspraak van DJNA_ op woensdag 31 maart 2010 om 07:21:
Nederlands is niet je goedste vak!

't is dan ook een belg! (y)
jezus.­ ik dacht een column van een meisje te lezen...­
Wat een irritante schrijfstijl heb je.­ Ik ben er halverwege maar mee gestopt, kon het niet meer aan.­
om een juist oordeel over iemand te hebben moet je iemand langer kennen dan puur op je eerste indruk af te gaan.­ Over een momentele foutieve of juiste gedraging mag je nog geen conclusies trekken over de persoonlijkheid van deze persoon.­

Het jammere is dat een gemiddelt mens in 3/10e van een seconde al een volledig oordeel over iemand heeft.. Danwel bewust of onbewust.

Het is een leuk onderwerp, leuke column dus maar je schrijfstijl en de fouten die je maakt zijn echt vreselijk.. Maar blijf het vooral proberen, oefening baart kunst!(Y)
Uitspraak van ..oO La Bengel Oo.. op woensdag 31 maart 2010 om 10:50:
Wat een irritante schrijfstijl heb je.­ Ik ben er halverwege maar mee gestopt, kon het niet meer aan.­

Wat een zwaar leven zal jij dan hebben zeg, poeh poeh!(F)
laatste aanpassing
Uitspraak van 200% Wouterror op woensdag 31 maart 2010 om 12:01:
Wat een zwaar leven zal jij dan hebben zeg, poeh poeh!

Haha misschien een tikje overdreven, maar niet gelogen, tot verder dan de helft kon ik echt niet komen.
moeilijk om doorheen te komen, maar...­ toch wel pakkend verhaal.­
Uitspraak van Ja nou en (6) op woensdag 31 maart 2010 om 10:23:
't is dan ook een belg! (y)

Ohnee.. dat lijkt alleen maar zo ;) Een Nederlander die tijdelijk in België woont.
Uitspraak van ..oO La Bengel Oo.. op woensdag 31 maart 2010 om 13:03:
Haha misschien een tikje overdreven, maar niet gelogen, tot verder dan de helft kon ik echt niet komen

Haha!(Y):lol:
Vind het een goede column ondanks dat het taalgebruik af en toe inderdaad een beetje afwijkt.

(y)
wat dit nou weer voor een sprookjes verhaal?
voordat je volgende keer je column post;­ check ff nog een keer je spelling, en lees de zinnen anders hardop voor, dan hoor je vanzelf of ze lekker lopen of niet.­
(opbouwende kritiek)
Ik heb een alinea gelezen en het is meteen duidelijk dat dit niet de moeite waard is om met anderen te delen (y)

Zinsopbouw niveautje basisschool (n)

Edit: Slechte eerste indruk dit O:)
laatste aanpassing
Nee, ik vindt het niks.. sorry(F)

Uitspraak van Luxe op woensdag 31 maart 2010 om 19:18:
Edit: Slechte eerste indruk dit

haha (Y)!
laatste aanpassing
Mara076
Werkzaam bij F.S.D.-events
Duidelijk waar je op doelt met je column :jaja:
alleen was voor mij de laatste alinea een beetje onnodig,

verders (Y)
goed onderwerp, maar kut verhaal..­ totaal niet geloofwaardig gedaan
Opzich een leuk idee, maar je zinnen lopen niet lekker.­ Dit soort stukjes tekst moet je nog drie keer overlezen voordat je het plaatst.­
na met enige moeite in het verhaal gekomen te zijn, moet ik wel toegeven dat je een boeiend onderwerp gekozen hebt..­ de eerste indruk..­ tja, ik ga er bij eerste indrukken altijd vanuit dat mensen goede bedoelingen hebben, totdat het tegendeel bewezen wordt..­ meestal pik je de rotte appels er op den duur toch wel tussenuit!

verder wel voortaan eerst even je stuk overlezen voordat je het plaatst en ook eventueel door iemand die iets frequenter de pen ter hand neemt.­
Ik dacht even te kijken hoe deze columniste er uit zag. Maar goed het was dus een 'Koen' ;)

Ben wel mee eens met het moraal van het verhaal :yes:
laatste aanpassing
Geen moeite met de schrijftaal.. prima te lezen... Goed stuk. dank je (Y)
Even de rottige schrijfstijl daargelaten, ik vind het vreemd dat je zomaar klakkeloos uitgaat van de mening van een ander...­ Omdat een ander iets over iemand vindt, zit jij er automatisch naast met je oordeel?
Nu ga je niet uit van je eigen eerste indruk, maar van de indruk van een ander.­
grappige column wel, maar leest idd niet echt lekker weg.­
Uitspraak van CC040 op woensdag 31 maart 2010 om 18:29:
voordat je volgende keer je column post;­ check ff nog een keer je spelling, en lees de zinnen anders hardop voor, dan hoor je vanzelf of ze lekker lopen of niet.­

Thanks :). Manier van schrijven is bewust gekozen, blijkbaar hebben sommigen hier wat moeite mee. Ik zal hier de volgende keer dat ik een column op partyflock post rekening mee houden.

Spellingsfouten? Waar? Ik bespeur 2 typefouten:
2de alinea: enz ich ipv en zich.
4de alinea: verkeer ipv verkeerd.
Ben hier niet om mezelf te verdedigen, maar dit vraag ik me echt af. Lijkt me sterk dat over deze 2 fouten zó struikelt dat het stuk onleesbaar wordt.

Uitspraak van Raytheon op donderdag 1 april 2010 om 13:26:
Ik dacht even te kijken hoe deze columniste er uit zag

Vind je dit een vrouwenonderwerp? Naar mijn idee gaat dit iedereen aan.

Uitspraak van DJNA_ op woensdag 31 maart 2010 om 07:21:
normaal stoor ik me nog niet zo aan dat taalgebruik, maar dit ging me even de pet te boven...­ eerste indruk van de columnist: Nederlands is niet je goedste vak!

Begrijpend lezen is daar toch ook een onderdeel van? :-/ Maar je hebt gelijk, volgende keer zal ik het beter afstemmen op lezers die daar moeite mee hebben.

Uitspraak van Mara076 op woensdag 31 maart 2010 om 23:14:
alleen was voor mij de laatste alinea een beetje onnodig,

Dat was om aan te geven dat ik zelf ook eerste indrukken heb en dat dit toch niet volledig weg te werken is, ook al ben ik er me van bewust.

Uitspraak van *Ruby* b)Think Pink b) op donderdag 1 april 2010 om 14:01:
Omdat een ander iets over iemand vindt, zit jij er automatisch naast met je oordeel?

Sorry, die zin begrijp ik niet helemaal. Zou je verder uit kunnen leggen wat je bedoeld?

Uitspraak van Dr. Sjon op donderdag 1 april 2010 om 13:35:
Geen moeite met de schrijftaal.. prima te lezen... Goed stuk. dank je (Y)

Bedankt!
laatste aanpassing
Uitspraak van Onwijs! op donderdag 1 april 2010 om 15:03:
Spellingsfouten? Waar? Ik bespeur 2 typefouten:
2de alinea: enz ich ipv en zich.­
4de alinea: verkeer ipv verkeerd.­

spelfouten waren me inderdaad niet opgevallen...
vind het wel een goed stuk ik vond het ook wel leuk om te lezen:).
Tja, eerste indrukken zeggen dus niet alles, maar volgens mij ben je ook wel erg naïef als je enkel op eerste indrukken afgaat.

Uitspraak van alinev:speed: op donderdag 1 april 2010 om 15:07:
spelfouten waren me inderdaad niet opgevallen.­

Die paar spelfouten zijn het probleem ook zeker niet. Wat het probleem is, is de zinsbouw en interpunctie, die klopt totaal niet.

Je zegt collegezaal dus ik neem aan dat je minstens HBO doet, dan zou ik toch iets meer beheersing van de taal verwachten.
Uitspraak van Onwijs! op donderdag 1 april 2010 om 15:03:
Sorry, die zin begrijp ik niet helemaal.­ Zou je verder uit kunnen leggen wat je bedoeld

Nou, bijvoorbeeld het meisje aan de bar.
Jij vindt haar asociaal, arrogant e.d.
En alleen omdat een ander haar de hemel in prijst ga jij er van uit dat jij met jóúw oordeel fout zat?
En het vrouwtje dat over de jongen bitcht, waarom is zij wel te geloven en de jongen niet?
Zoals ik al zei, door de indruk van een ander ga je niet meer uit van je eigen indruk.

Snap wel dat je een punt wilt maken, dat je niet altijd van de eerste indruk uit kunt gaan, maar om van de indruk van een ander uit te gaan zonder dat je zelf de mogelijkheid hebt benut om te kijken in hoeverre jouw eigen oordeel klopt of niet is ook niet helemaal eerlijk.
laatste aanpassing
Uitspraak van Mark-W op donderdag 1 april 2010 om 15:58:
Die paar spelfouten zijn het probleem ook zeker niet.­ Wat het probleem is, is de zinsbouw en interpunctie, die klopt totaal niet.­

(y)
wat een zinnen en wat een leestekengebruik :roflol: normaal zie ik het niet eens
Uitspraak van ReetNeet op woensdag 31 maart 2010 om 10:56:
Maar blijf het vooral proberen, oefening baart kunst!

goed onderwerp.(Y) ik ken mensen die nog beroerder schrijven dus dit was voor mij heel makkelijk te lezen!
Uitspraak van Onwijs! op donderdag 1 april 2010 om 15:03:
Spellingsfouten? Waar?

"Na een week na monotone stemmen ..."

Verder heb ik het niet gelezen, dus misschien vult iemand nog aan...
Uitspraak van Luxe op donderdag 1 april 2010 om 19:05:
Na een week na monotone stemmen ..."­

:lol: Dat is dom ja.. excuus

Uitspraak van Mark-W op donderdag 1 april 2010 om 15:58:
minstens HBO

uni.. krijg lappen teksten die nog veeel complexer zijn geschreven, dus vind dat dit nog wel mee valt.

Leestekens kan ik inkomen.. had beter wat kortere zinnen geformuleerd (y)
Uitspraak van DJNA_ op woensdag 31 maart 2010 om 07:21:
goedste

Was dat een grapje, anders mag jij ook weer terug de banken in ;)
Gaan we gezellig met z'n allen terug ;P
Het is niet eens zo zeer de spelling waarmee je fout zit (hoewel...­Na een week na monotone stemmen in kille collegezalen geluisterd te hebben..."­ je luistert ergens naAR, niet na) Je maakt veel stijlfouten.­
Zoals ik het lees lijkt het alsof je in eerste instantie een langer verhaal hebt geschreven en daarna ingekort.­
Hierdoor worden stukken van zinnen tegen elkaar aan geplakt die oorspronkelijk niet aan elkaar vast zaten.­
Resultaat is verkeerde voegwoorden en leestekens op rare plaatsen.­

Tip voor de volgende keer: maak je zinnen korter.­
Tip voor iedereen, lees voortaan columns op je telefoon of een ander minischerm, terwijl je eigenlijk aan het werk bent, dan vallen schrijf/stijl fouten niet op:D

En als reactie op de inhoud.... Van mij denken ze ook altijd dat ik heel lief ben :roflol:
Zinnen zijn niet echt te volgen zo, jammer. Onderwerp is wel leuk :) Maar sorry, taalgebruik blijft een issue als je columns schrijft! Dus iedereen die het triest vindt dat mensen 'zeuren' over het taalgebruik: een column is pas écht goed als ook de zinsopbouw en grammatica voldoet. Maar dat is mijn mening maar (F)
Uitspraak van CC040 op woensdag 31 maart 2010 om 18:29:
voordat je volgende keer je column post;­ check ff nog een keer je spelling, en lees de zinnen anders hardop voor, dan hoor je vanzelf of ze lekker lopen of niet.­
(opbouwende kritiek)

Is echt een goeie(Y) ben zelf ook zo dyslectie's als &%*$%*%, maar! Die doet het altijd goed!

onderwerp is verder leuk, en verhaal ook wel.


Toch zit ik er met me eerste indruk vaak heel dichtbij :jaja:
Na een week na monotone stemmen in kille collegezalen geluisterd te hebben

:x Slechte binnenkomer, gelijk zo'n fout in het begin... Zal ik de rest nog lezen of het hier maar voor gezien houden....?
Toch maar even gelezen... Leuk onderwerp en kwam er opzich ook wel doorheen, al vind ik de zinnen niet echt lekker weglezen.
Valt me op dat je bij beide gevallen je idee over de ander laat beinvloeden door wat een ander over hem'/ haar zegt... Om daarvoor nou meteen je eigen oordeel overboord te gooien vind ik wel wat ver gaan ;) Maar in ieder geval een goeie poging om mensen weer eens na te laten denken over een eerste indruk.
Las trouwens laatst over een onderzoek waaruit bleek dat je bij een sollicitatiegesprek vooral wordt aangenomen op basis van de eerste indruk en dat alles dat je vervolgens doet en zegt niet echt veel effect meer heeft. Ook blijft een eerste indruk je het beste bij. Iemand die je eerst leuk lijkt moet zeker 7 keer een negatieve indruk maken voor je je oorspronkelijke idee over diegene gaat wijzigen, en andersom natuurlijk ook. Kan je nagaan hoe veel een eerste indruk doet!
Uitspraak van I LOVE GLOSSY op woensdag 31 maart 2010 om 00:45:
Wat een godse vervelend taalgebruik.­

Maar daar ga je van je eerste indruk uit..
Misschien schrijft ie in tweede instantie wel beter :P
Wat een vreselijke zinsopbouw. :'( Vaak nog foutief ook. Geen doorkomen aan :no:
Uitspraak van alinev:speed: op donderdag 1 april 2010 om 15:07:
spelfouten waren me inderdaad niet opgevallen...­
vind het wel een goed stuk ik vond het ook wel leuk om te lezen.­

Ik heb daar in tegen ook niks gevonden.
Qua zins opbouw, ik was er zo doorheen, en was me dus niet opgevallen.
Leuk gedaan.

:-)
laatste aanpassing
Vond de zinsopbouw ook bagger! Op zich leuk onderwerp, maar idd, nu ga je klakkeloos op meningen van anderen af, waarvan je niet eens weet waarop ze gebaseerd zijn! Je twijfelt dan ook lekker snel aan je eigen oordeel / mensenkennis...­
Uitspraak van Onwijs! op donderdag 1 april 2010 om 15:03:
Lijkt me sterk dat over deze 2 fouten zó struikelt dat het stuk onleesbaar wordt.­

goed dan zal ik even voor je quoten wat in mijn ogen niet lekker loopt.

Na een week naar monotone stemmen in kille collegezalen geluisterd te hebben, waarvan de stemmen nog in mijn hoofd nagalmen.­
er moet hier geen punt na het woord nagalmen, maar een komma, vervolgens maak je de zin af, want nu zit je echt met de vraag in je hoofd, 'wat gebeurd er na die week dan?'

Uit verveling met deze jongen in gesprek geraakt, waarbij ik erachter kom dat hij zijn opleiding heeft opgegeven om voor zijn moeder te zorgen nadat zijn vader bij haar is weggegaan en dat hij een vrijwilligersorganisatie heeft opgericht om internationale vrouwenhandel tegen te gaan.­
dit is een veel te lange zin, zonder de nodige komma's. - ik mis er tenminste 1.

Zijn vader niet bij zijn moeder is weggegaan, maar aan hem is ontvlucht.­
deze zin had al imo beter geklonken als er alleen maar het woordje 'dat' ervoor had gestaan, zoals je bij de zin die daarop volgt, wel doet.

Chantal ken, dit is kennelijk de naam meisje wat zo vriendelijk bestelde.­
ik mis in deze zin de woorden 'van' en 'het'.. en 'wat' moet 'dat' zijn :)

Blijkbaar is dit echt een persoon wat zich vele malen meer inzet voor een ander als voor zichzelf.­

geen persoon wat, maar een persoon die.

meer inzet voor een ander als voor zichzelf
geen als, maar dan.

kan er nog wel meer uit gaan zitten verbeteren maar daar heb k nu dus echt geen zin meer in. Succes ermee ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van Onwijs! op donderdag 1 april 2010 om 15:03:
Begrijpend lezen is daar toch ook een onderdeel van? Maar je hebt gelijk, volgende keer zal ik het beter afstemmen op lezers die daar moeite mee hebben.­

ga niet zitten miauwen over het beheersen van begrijpend lezen van het publiek als je zelf je grammatica niet op orde hebt (F)
Uitspraak van Mark-W op donderdag 1 april 2010 om 15:58:
is de zinsbouw en interpunctie, die klopt totaal niet.­

Je zegt collegezaal dus ik neem aan dat je minstens HBO doet, dan zou ik toch iets meer beheersing van de taal verwachten.­

ja dat zou ik ook denken. Schoonzus werkt op de TU/TNO met al die moleculenzooi (dus echt niet dom) maar die heeft ook de spelling van de gemiddelde 15 jarige vmbo leerling.
(waar ik me dan dus groen en geel aan kan ergeren..)
laatste aanpassing
Uitspraak van Valentijn:mixje: op woensdag 31 maart 2010 om 13:23:
Uitspraak van ..­oO La Engel Oo..­ op woensdag 31 maart 2010 om 10:50:
Wat een irritante schrijfstijl heb je

maar


Uitspraak van ReetNeet op woensdag 31 maart 2010 om 10:56:
Het is een leuk onderwerp, leuke column

dus


Uitspraak van I LOVE GLOSSY op woensdag 31 maart 2010 om 10:25:
Hij is vergeven

:roflol:
In tegenstelling tot wat de meesten hier vinden..

Leuk verhaal! ;)
Ja idd vond hem ook wel leuk!

Tja tis geen topper, maar het idee is er!
Leuk verhaal, maar je zou wat moeten zeggen tegen je baas die zulke brol aan de klanten durft te schenken.­
2 euro inkoop!! wat een boef...­
het onderwerp is zeker leuk en een goed punt.

de schrijfstijl en grammatica is echter een drama, jammer want het leest niet lekker weg terwijl er wel veel potentie in zit :)
ZOOOOOOOOO BRUUUUUUUUTTT HEEEEEJJJ STELLETJE ZEIKERDS HIEROOO OP PARTYFLOCK
WHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA :p:p:p:p
DOEN JULLIE DAT ALTIJD ALS JE N TEKST LEEST? NIET DE INHOUD LEZEN EN HET TOT JE DOOR DRINGEN MAAR INPLAATS VAN DAT DE TEKST CONTROLEREN OP SPEL EN GRAMMATICA FOUTEN EN DAN IEMAND FF LEKKER AFZEIKEN!!! CORRECT TAALGEBRUIK.. DOEN ZOALS HET HOORT! DOEN JULLIE DAT IN T ECHTE LEVEN OOK ZO? ALTIJD MAAR DOEN WAT ER VAN JE VERWACHT WORDT :s

PAS OP DAT JE GEEN ROBOT WORDT!!! ;)
Leown
Werkzaam bij Partyflock
om een juist oordeel over iemand te hebben moet je iemand langer kennen dan puur op je eerste indruk af te gaan.­ Over een momentele foutieve of juiste gedraging mag je nog geen conclusies trekken over de persoonlijkheid van deze persoon.­

Helemaal mee eens!

En ja, heeft zo z'n redenen:)
ja ik ken het, heb zelf een ongeluk gehad en loop een bietje moeilijk
veel mensen denken dan dak het nie snap en behandele me dus als een kleuter ofzo, reageer ik mar sarcastisch, benk er zo vanaf;)
en die ''spelfouten'' zijn me nie eens opgevallen;), je kan je beter ergens anders druk over maken...
Uitspraak van skye:loser: op vrijdag 9 april 2010 om 22:49:
ZOOOOOOOOO BRUUUUUUUUTTT HEEEEEJJJ STELLETJE ZEIKERDS HIEROOO OP PARTYFLOCK
WHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA
DOEN JULLIE DAT ALTIJD ALS JE N TEKST LEEST? NIET DE INHOUD LEZEN EN HET TOT JE DOOR DRINGEN MAAR INPLAATS VAN DAT DE TEKST CONTROLEREN OP SPEL EN GRAMMATICA FOUTEN EN DAN IEMAND FF LEKKER AFZEIKEN!!! CORRECT TAALGEBRUIK..­ DOEN ZOALS HET HOORT! DOEN JULLIE DAT IN T ECHTE LEVEN OOK ZO? ALTIJD MAAR DOEN WAT ER VAN JE VERWACHT WORDT

PAS OP DAT JE GEEN ROBOT WORDT!!!

De inhoud is vrij lastig te lezen als de zinnen niet kloppen.
Ik ben na de eerste twee regels opgehouden.. Geen zin om er moeite voor te doen..
saai, die monotone stemmen galmen nog steeds door in mn hoofd,

in dit geval het monotone taalgebruik...­
Uitspraak van CC040 op dinsdag 6 april 2010 om 02:54:
goed dan zal ik even voor je quoten wat in mijn ogen niet lekker loopt.­

Uitspraak van CC040 op dinsdag 6 april 2010 om 02:54:
'wat gebeurd er na die week dan?'

Uitspraak van CC040 op dinsdag 6 april 2010 om 02:54:
deze zin had al imo beter geklonken

Als we dan toch gaan antfucken..
lange winter sneuw voor de deur,dacht laat ik er voor gaan th,pak sneuw voor de deur,zein ook niet verzekerd auwtorijscholen,met sneeuw,6 april 2010 goh eindelijk nouw geen sneeuw meer,moelijk over gedaan stuur ik de breif cbr naar hun thoe,hoofdkantoor,uitleg over jaar 2005,2007 maken ze er un zootje van,,
Leest niet echt lekker weg vanwege de grammatica maar wel een leuk onderwerp. :)

Even een tip.. de column doet vermoeden dat het geschreven is door een vrouw. ;)
Je zal er allicht een keer naast zitten, maar mijn eerste indruk is vaak de juiste...­
Uitspraak van TepsiE :bier: op woensdag 14 april 2010 om 20:19:
Even een tip..­ de column doet vermoeden dat het geschreven is door een vrouw.­

Zullen we ons even voorstellen dat in jouw forumplaatje ik het rechterpoppetje en jij de linker 8)
Uitspraak van dj tony producer op woensdag 14 april 2010 om 14:01:
lange winter sneuw voor de deur,dacht laat ik er voor gaan th,pak sneuw voor de deur,zein ook niet verzekerd auwtorijscholen,met sneeuw,6 april 2010 goh eindelijk nouw geen sneeuw meer,moelijk over gedaan stuur ik de breif cbr naar hun thoe,hoofdkantoor,uitleg over jaar 2005,2007 maken ze er un zootje van,,

Wtf.. ?
Uitspraak van Mary-e op maandag 12 april 2010 om 15:43:
Uitspraak van skye:loser: op vrijdag 9 april 2010 om 22:49:
ZOOOOOOOOO BRUUUUUUUUTTT HEEEEEJJJ STELLETJE ZEIKERDS HIEROOO OP PARTYFLOCK
WHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAAAAA
DOEN JULLIE DAT ALTIJD ALS JE N TEKST LEEST? NIET DE INHOUD LEZEN EN HET TOT JE DOOR DRINGEN MAAR INPLAATS VAN DAT DE TEKST CONTROLEREN OP SPEL EN GRAMMATICA FOUTEN EN DAN IEMAND FF LEKKER AFZEIKEN!!! CORRECT TAALGEBRUIK.. DOEN ZOALS HET HOORT! DOEN JULLIE DAT IN T ECHTE LEVEN OOK ZO? ALTIJD MAAR DOEN WAT ER VAN JE VERWACHT WORDT

PAS OP DAT JE GEEN ROBOT WORDT!!!

De inhoud is vrij lastig te lezen als de zinnen niet kloppen.
Ik ben na de eerste twee regels opgehouden.. Geen zin om er moeite voor te doen..

haha lol
Heb het idee dat de mensen niet eens de moeite nemen om te lezen maar gewoon direct door scrollen en zo snel mogelijk een kritisch antwoord geven.­

Zo zielig die figuren, het kansloze straalt er gewoon vanaf.­
Grappig dat een aantal personen hier die kritiek leveren op de grammatica en de schrijfstijl zelf ook schuldig zijn aan de meest basale d/t-foutjes.­ Ik vind deze collumn zelf inhoudelijk niet getuigen van geïllumineerde inzichten op het gebied van de menselijke sociale interactie..­ Achterhaald, oppervlakkig, alledaags en oninteressant!
Uitspraak van Azul op dinsdag 20 april 2010 om 15:36:
inhoudelijk niet getuigen van geïllumineerde inzichten op het gebied van de menselijke sociale interactie

jezus je kan ook overdrijven :p
Uitspraak van alinev:speed: op dinsdag 20 april 2010 om 17:40:
Uitspraak van Azul op dinsdag 20 april 2010 om 15:36:
inhoudelijk niet getuigen van geïllumineerde inzichten op het gebied van de menselijke sociale interactie

jezus je kan ook overdrijven :p

Idd, eenieder kan zich beroepen op de meest gecompliceerde vormen van taal, maar in mijn optiek is dat irrelevant, gezien het feit dat de primaire functie van woordgebruik het "zich verstaanbaar maken" beslaat.
Al is een reactie op een column bij uitstek een manier om je hoogstaande taalvaardigheden tentoon te spreiden. -.-
Eerste indrukken zeggen geen flikker.­ Iedereen kan een slechte dag hebben..­
Uitspraak van DJNA_ op woensdag 31 maart 2010 om 07:21:
Nederlands is niet je goedste vak!

Jou BESTE vak is het blijkbaar ook niet;)

verder vind ik dit wel een goede colum, het zet je wel even aan het denken..
en van die spelfouten lekker belangrijk !! stelletje zeikerds ;)
laatste aanpassing