Partyflock
 
Recensies · september 2008
­ Nederland
“Coast 2 Coast” is een verzamelreeks van het uit de UK afkomstige NRK Sound Division - een serie die zich inmiddels wel bewezen heeft. Aan Charles Webster - house veteraan en labeleigenaar van Miso Records - de dankbare taak om het nieuwste hoofdstuk voor deze gewaardeerde reeks te verzorgen.
Earthquake - Magnitude 1
maandag 29 september 2008
Op 28 juni blies Underground House Movement in het Beursgebouw in Eindhoven een oud concept nieuw leven in. Earthquake: Magnitude 1 laat ons getuige zijn van een deel van dit feest.
Azuli presents D Ramirez - Headliners
maandag 29 september 2008
Azuli Records presenteert met trots haar nieuwe compilatiereeks ‘Headliners’. Aan D Ramirez, de man die vorig jaar door DJ Mag werd verkozen tot remixer van het jaar, viel de eer ten deel het eerste deel samen te mogen stellen en te mixen.
Miss Djax - Inferno
zaterdag 27 september 2008
Hoewel het lange tijd duurde voordat Miss Djax haar debuutalbum uitbracht ('RAW', 2005), beviel het maken van een album haar kennelijk wel goed. Afgelopen week zag namelijk haar tweede album 'Inferno' het levenlicht.
Julien Chaptal - Tokens
zaterdag 27 september 2008
Na de vele succesartiesten die de Amsterdamse technoscene momenteel rijk is, meld zich weer een nieuw talent aan het front; Julien Chaptal lanceert zijn debuutalbum ‘Tokens’ op 2000 and One's Remote Area label.
Hellraiser - Return to the Labyrinth
zaterdag 27 september 2008
Het gelijknamige feest in de 'hardcore tempel' Vechtsebanen was een succes te noemen. Goede reactie’s, goede DJ's en vooral het nodige beukwerk op elk denkbaar niveau. Kan deze cd zich hiermee vergelijken?
C-Jay - Magnanimity
donderdag 25 september 2008
C-Jay, al jaren een voorvechter van de betere progressive trance, bracht zijn eerste singles in 2004 uit. Prima producties - al dan niet met maatje Eelke Kleijn - voor labels als Cyber Records, Vapour, Armada Music, EchoPlast, Plastic Park en Babylon Records volgden in de jaren daarna, maar de langverwachte langspeler van C-Jay liet lange tijd op zich wachten.
15 Years of Terror Traxx
donderdag 25 september 2008
Het sublabel van Rotterdam Records bestaat vijftien jaar. Tijd om dit te vieren met een dubbelaar vol met hedendaagse en early hardcore.
FabricLive.42 - Freq Nasty
donderdag 25 september 2008
Darin McFayden aka Freq Nasty loopt al heel wat jaartjes mee in de zogeheten nu-skool breaks sector. Dat Freq Nasty de nieuwste "FabricLive" - deel 42 uit de reeks - heeft samengesteld en gemixt, zal veel mensen daarom deugd doen. Op "FabricLive 42" laat McFayden op een niet mis te verstane wijze horen waar hij als DJ/producer anno 2008 voor staat.
Bargrooves - Disco Heat
dinsdag 23 september 2008
Bargrooves, een sublabel van het grote Defected label, komt met een nieuwe cd-serie: Disco Heat.
Project Bass 001 - The Battle Edition
dinsdag 23 september 2008
De eerste Project Bass mix combineert het onbekendere, gevestigde jump/tek en hardstyle geluid met een aardige dosis onbevangenheid en extra energie.
Leon Bolier - Pictures
zaterdag 20 september 2008
Beter plaatjes in je hoofd dan stemmen. Het debuut artiestenalbum van onze Hollandse trots Leon Bolier is getiteld 'Pictures'. Een album dat met hooggespannen verwachtingen omgeven wordt en op 29 september in de winkels ligt. Partyflock had de eer voor te mogen proeven.
Tricky - Knowle West Boy
zaterdag 20 september 2008
De ooit zo populaire trip-hop acts als Portishead en Tricky laten in 2008 allebei weer luid en duidelijk van zich horen. Na het waanzinnige comeback album “Third” van Portishead, is nu ook Tricky terug met een vers album.
Tijdens het Sneakerz Festival van afgelopen weekend, gehouden in het Noord-Brabantse Best, vond de release plaats van de nieuwste Sneakerz compilatie. Deel 7 uit de serie is nu ook in de winkel te verkrijgen!
A State Of Trance Classics Vol. 3
donderdag 18 september 2008
Na de release van ‘A State of Trance Classics’ Vol. 1 en Vol. 2 trakteert trance-grootheid Armin van Buuren de trance liefhebber ook dit jaar weer op een nieuwe ‘A State Of Trance Classics’ 4-CD box, bordevol trance klassiekers die het hart sneller laten kloppen.
Defqon.1 Festival 2008 DVD
donderdag 18 september 2008
De dames en heren van Q-dance proberen elk jaar een zo mooi mogelijke registratie te geven van het grootste outdoor harddance festival van Nederland, Defqon.1. Zijn ze daar dit jaar wederom in geslaagd?
Fabric 42 - Âme
zondag 14 september 2008
Een aantal jaren geleden ontstond vanuit het niets een grote hype rondom Âme. Zowel het titelloze album uit 2004 als het in 2005 uitgebrachte “Rej” maakten heel wat los in het clubcircuit. Na het met succes mixen van de Coast 2 Coast dubbelaar van afgelopen jaar ligt nu Fabric 42 gemixt door Âme in de schappen.
Petar Dundov - Escapements
zondag 14 september 2008
Voorafgegaan door een zevental releases brengt Music Man nu het Detroit techno georiënteerde album 'Escapements' van Petar Dundov uit. “Waar heb ik die naam toch eerder gehoord?”
Cream Ibiza - Paul van Dyk
zondag 14 september 2008
Het fenomeen uit Berlijn is terug. Terug als resident van Cream, Amnesia, Ibiza. De donderdag is dit zomerseizoen van Paul van Dyk. Net als de dubbele mix-cd 'Cream Ibiza'.
Jon O'Bir - From Within
donderdag 11 september 2008
Met de stijgende populariteit van zijn radioshow 'Ways and Means', het toenemende succes van zijn remixen en eigen producties, de groeiende support voor zijn label 'Conspiracy Records' en nog geen 25 jaar oud, ziet de toekomst er zeer rooskleurig uit voor Jon O'Bir.
Saturday, I’m In Love - Chapter.01
donderdag 11 september 2008
Mladen Solomun aka Solomun – samen met Adriano Trolio labeleigenaar van het uit Hamburg afkomstige Diynamic Music – stelde deze eerste “Saturday, I’m In Love” compilatie samen en mixte een deel van het materiaal vakkundig aan elkaar.
Kompakt - Total 9
donderdag 11 september 2008
De muzikale duizendpoten van Kompakt bieden de mensen die geen platen kopen of tijd hebben om al hun releases te volgen een mooi jaaroverzicht. De fanatieke volgelingen zijn echter ook niet vergeten vanwege het exclusieve materiaal dat is toegevoegd aan de compilatie.
The Shapeshifters - In The House
dinsdag 9 september 2008
Het uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige The Shapeshifters, bestaande uit Max Reich en Simon Marlin zijn in 2004 in Nederland doorgebroken met de megahit "Lola’s Theme". Na diverse andere successen hebben de heren de kans gekregen om de nieuwste ‘In The House’ van het Defected label samen te stellen.
Cosmic Balearic Beats Vol. 1
dinsdag 9 september 2008
Nouveau Disco. Kent u die uitdrukking? De spacekikkers onder ons kunnen zich verheugen met de lancering van een nieuwe serie waarin de kosmische sound hoog in het vaandel staat. We onderwierpen “Cosmic Balearic Beats Vol.1” aan een duo-recensie!
Carl Cox - Live at Dance Valley 2008
dinsdag 9 september 2008
Op 12 juli van dit jaar vond de veertiende editie van het Dance Valley Festival plaats. Carl Cox sloot die dag de mainstage af en deze set is nu uitgebracht op dubbel-cd.
Mystery Land 2008
zaterdag 6 september 2008
Op 23 augustus jongstleden vierde Mystery Land haar jubileum, dit jaar vond namelijk alweer de vijftiende editie plaats van Nederland’s oudste en grootste festival. Is de compilatie-cd van dit jaar ‘jubileum waardig’?
Decibel 2008
zaterdag 6 september 2008
Ook dit jaar telt de officiële Decibel-cd-box weer drie mix-cd's. De hardstyle portie, is al jaren een gewild blijvertje. Ook de hardcore is weer als vertrouwd vertegenwoordigd. De hardtechno is de verrassing van deze editie.
Scantraxx Unreleased
zaterdag 6 september 2008
Scantraxx bestaat inmiddels al heel wat jaartjes en in die tijd is er flink wat materiaal geproduceerd dat nooit ergens een release heeft gevonden. The Prophet en co. besloten daarom om allerlei edits en ongereleasde tracks op twee cd's uit te brengen.
1992 Is 4 You! - Mixed by Stanton
donderdag 4 september 2008
Feestend Nederland is anno 2008 nog steeds niet uitgekeken op het fenomeen oldschool en houseclassics. Dat wordt bewezen met het feestconcept “1992 Is 4 You!” van de organisatie B2S uit Rotterdam. Robert Steenbeek aka Stanton kreeg de kans om een selectie van zijn favoriete klassiekers uit de periode 1990-1993 achter elkaar te mixen en gebruikte hiervoor enkel vinyl.
Incognito - Tales From The Beach
donderdag 4 september 2008
Incognito – al sinds het begin van de jaren '80 actief – is een jazz-dance formatie met een steeds wisselende line-up. Constante factor binnen de formatie is Jean-Paul Maunick aka ‘Bluey’ – de ‘driving force of Incognito’.
Het F*** Me I’m Famous concept, bedacht door de vrouw van David Guetta, is inmiddels een doorslaand succes. Het concept staat garant voor uitverkochte clubs overal in Europa, met als hoogtepunt de wekelijkse FMIF avond in Pacha te Ibiza. Een tweede CD, die ons verder kennis laat maken met het FMIF concept, kon dan ook niet uitblijven.
Monika Kruse - Changes of Perception
maandag 1 september 2008
Monika Kruse is terug van weggeweest en wel met haar eerste artiestenalbum. Aan de hand van Gregor Tresher heeft ze voor dit album gekozen voor een minimalistische aanpak.
Naar aanleiding van het tienjarige bestaan van het populaire maandagochtend concept van club DC10 op Ibiza zijn drie dubbel cd’s verschenen. Onlangs zijn deel één en twee al besproken en nu wordt deel drie, gemixt door Matthias Tanzmann en Thomas Melchior onder de loep genomen.
Naar aanleiding van het tienjarige bestaan van het populaire maandagochtend concept van club DC10 op Ibiza zijn drie dubbel cd’s verschenen. Onlangs is deel één al besproken en nu wordt deel twee, gemixt door Arpiar onder de loep genomen.
Coast 2 Coast - Mixed by Charles Webster29 sep 2008
Earthquake - Magnitude 129 sep 2008
Azuli presents D Ramirez - Headliners29 sep 2008
Miss Djax - Inferno27 sep 2008
Julien Chaptal - Tokens27 sep 2008
Hellraiser - Return to the Labyrinth27 sep 2008
C-Jay - Magnanimity25 sep 2008
15 Years of Terror Traxx25 sep 2008
FabricLive.42 - Freq Nasty25 sep 2008
Bargrooves - Disco Heat23 sep 2008
Project Bass 001 - The Battle Edition23 sep 2008
Leon Bolier - Pictures20 sep 2008
Tricky - Knowle West Boy20 sep 2008
Sneakerz 7 - Mixed by Bart B More & Bingo Players18 sep 2008
A State Of Trance Classics Vol. 318 sep 2008
Defqon.1 Festival 2008 DVD18 sep 2008
Fabric 42 - Âme14 sep 2008
Petar Dundov - Escapements14 sep 2008
Cream Ibiza - Paul van Dyk14 sep 2008
Jon O'Bir - From Within11 sep 2008
Saturday, I’m In Love - Chapter.0111 sep 2008
Kompakt - Total 911 sep 2008
The Shapeshifters - In The House9 sep 2008
Cosmic Balearic Beats Vol. 19 sep 2008
Carl Cox - Live at Dance Valley 20089 sep 2008
Mystery Land 20086 sep 2008
Decibel 20086 sep 2008
Scantraxx Unreleased6 sep 2008
1992 Is 4 You! - Mixed by Stanton4 sep 2008
Incognito - Tales From The Beach4 sep 2008
David Guetta - F*** Me I'm Famous International Vol. 24 sep 2008
Monika Kruse - Changes of Perception1 sep 2008
Circoloco @ DC10 - 10 Years Anniversary ‘Part 3 of 3’1 sep 2008
Circoloco @ DC10 - 10 Years Anniversary 'Part 2 of 3'1 sep 2008