Partyflock

Negative A - Double Negative

 

Negative A - Double Negative

door , gepubliceerd op , waardering: 79/100
Negative A - Double Negative (afbeelding)
ArtiestNegative A
Dissociatieve identiteitsstoornis (DIS) (in de ICD-terminologie: meervoudige persoonlijkheidsstoornis) of multipele persoonlijkheidsstoornis (MPS) is een psychische aandoening waarbij iemand afwisselend twee (of meer) van elkaar te onderscheiden persoonlijkheidstoestanden kan aannemen. Ten minste twee van deze persoonlijkheden nemen regelmatig het gedrag volledig over. Angelo Goede is zo’n persoon met meerdere persoonlijkheden. Zo gaat Angelo soms door het leven als Dr. Z-Vago, maar soms neemt ook de donkere kant van Angelo van hem bezit. Tijdens deze donkere periode staat Angelo dan bekend als Negative A.

CD1

De cd begint met een intro (het zou ook raar zijn als ie daar mee zou eindigen) waarin veel samples verwerkt zitten over ofwel negative ofwel negatief. Het doet nogal hiphop-achtig aan en is leuk gedaan. Het echte werk begint natuurlijk daarna pas, en met ‘1976’ barst het hardcore-geweld los. De titel van dit zeer aardige nummer zal naar alle waarschijnlijkheid slaan op het geboortejaar van Negative A, een stem vertelt ons dan ook dat ‘the reign of terror’ begonnen is net na middernacht in 1976. Na deze lekkere opener knalt gelijk één van de betere platen op dit album uit de speakers. ‘White fluids of DNA’ is al meer dan een jaar oud, maar kwaliteit is niet aan tijd gebonden zo blijkt wel weer. Een plaat die het nog steeds gewoon lekker doet en van begin tot einde erg lekker klinkt. Het totale album bestaat overigens uit een mix van oud(er) en nieuw materiaal. Naast ‘White fluids of DNA’ behoren bijvoorbeeld ook ‘Hermafrodite’ en de wat snellere nummers ‘Rock hard’ en ‘Andrenochroom’ tot de wat oudere tracks.

Als op zo veel albums zijn er ook op deze een aantal remixen te vinden. Op deze eerste cd vinden we de Darkcontroller-remix terug van ‘Sex, drugs, coke’ alsmede een remix van ‘Koksoccer fuck you’ van een andere belangrijke man bij DNA: E-Noid. Beide zijn goed uitgevoerd, waarbij de laatste naar mijn idee zelfs het origineel overtreft.

Zoals eerder gezegd, naast de wat oudere nummers bevat deze cd ook nieuw materiaal, nummers bijvoorbeeld die onlangs op het Double Negative-vinyl zijn verschenen. ‘5th Dimension’ verdient hierbij bijzondere aandacht. Het is een track met een wat langzaam tempo en het is eigenlijk vrij minimaal, maar door zijn eenvoud is het gelijk een erg aangenaam nummer om te luisteren. Het zou tevens een mooi begin van een dj-set kunnen zijn. ‘Madness insanity’, ook te vinden op het pas verschenen stukje vinyl, is ook een kwalitatief sterke track met een aangenaam tempo en rollende bassen. Hiernaast zijn ook andere tracks terug te vinden van deze plaat zoals ‘A punk fuck like you’ en het eerder genoemde ‘1976’. ‘DNA Hunter’ tenslotte is een lekkere duistere track die me ergens doet denken aan het werk van Ophidian.

CD2

‘Death after visualizing eternity’ opent de tweede cd op een lekkere, duistere manier. Direct hierna volgt één van mijn persoonlijke favorieten van Negative A: ‘Drugz 4 fun’, een samenwerking met Darkcontroller. Een al iets ouder nummer dat onlangs opnieuw op vinyl is uitgebracht. Samen met onder andere ‘Nothing but the real shit’ (ook samen met Darkcontroller, ‘The edge of panic’ (lekker duister langzamer nummer) en ‘Fuck it’ (een ‘oudje’ van de eerste DNA-plaat) vormt ‘Drugz 4 fun’ het oudere gedeelte van de cd.

Net als op de eerste cd zijn er een aantal remixen op cd twee te vinden. Zo heeft KVN ‘I beat your mama’s ass’ onder handen genomen en Angernoizer heeft ‘Koksoccer fuck you’ een wat sneller tempo meegegeven.

‘Listen 2 my 9’ zit vol overstuurde geluiden, herkenbaar hierin is het geluid dat eerder ooit door Dano gebruikt is in ‘Something big’. Ook dit nummer is onlangs verschenen op de sampler van dit album met dezelfde titel als dit album. Tevens terug te vinden op deze sampler zijn het eerder genoemde ‘Death after visualizing eternity’, de Angernoizer-remix van ‘Koksoccer fuck you’ en het lekkere snelle ‘Chasing illusions’. Deze laatste verdiend met zijn lekkere tempo en goede samples een eervolle vermelding. Tempo kent het laatste nummer van de cd zeker ook, ‘Smoking blunt’ sluit de cd uiteindelijk prima af.

DVD

De dvd bevat een videomix van een klein kwartiertje, waarin een aantal platen van Negative A voorbij komen, vergezeld van live-beelden van verschillende feesten waar Negative A opgetreden heeft. De mix is wel aardig, de beelden standaard; zaaloverzichten, een werkende dj en camerageile mensen. Naast deze mix een slideshow van verschillende foto’s.

Conclusie

Als donkere, duistere hardcore jouw ding is dan zit je met dit album zeker goed. Verwacht geen vrolijke melodieën of handje-klap-momenten maar vieze kicks en overstuurde samples. Snelle tot zeer snelle hardcore wordt afgewisseld met het langzamere werk en dit alles zorgt voor de nodige afwisseling op dit album.

Score: 79/100
pagina laatst gewijzigd op
Tracklists
CD1
 1. Double negative (intro)
 2. White fluids of DNA
 3. Madness insanity
 4. Hard vitality (ft. Darkcontroller)
 5. Industructible soul
 6. Hermafrodite
 7. Koksoccer fuck you (E-noid remix)
 8. DNA hunter
 9. 5th Demension
 10. A punk fuck like you
 11. Sex, drugz, coke (Darkcontroller remix)
 12. Adrenochroom
 13. You should've listened
 14. Rock hard
CD2
 1. Death after visualizing eternity
 2. Drugz 4 fun (ft. Darkcontroller)
 3. Fucking it up
 4. Listen 2 my 9
 5. The edge of panic
 6. My blood (E-noid & Negative A)
 7. Fuck it!
 8. Dick sucking animal
 9. I beat your mama's (KVN remix)
 10. Terror in ya ear (ft. Darkcontroller)
 11. A word from our sponser (skit)
 12. Hennesy
 13. Nothing but the real shit (ft. Darkcontroller)
 14. Chasing illusions
 15. Koksoccer fuck you (Angernoizer remix)
 16. Smoking blunt

164 opmerkingen

jow VETTE cd :respect: negative a :respect:

1976 = bruut
koksoccer fuck you (angernoizer remix) = lekker doorstamp nummertje :K
ja negative a blijft me elke keer weer verbazen ook de rest wat op het label uit komt maar deze dubbelaar werkt goed de terror nrs mooi bijmekaar op de zelfde plaat cocksucker fuck you en beat your mamma's ass lekkere remixen-angernoizer en kvn ga zo door en voor negative a zelf vooral lekker duister door blijven gaan betersss!!
Die nummers zijn zo omg hard!
Houw de beuk er in :)
verwijderd
wie kan me vertellen hoe het nummer op ong 42 min heet? (cd1)
laatste aanpassing
Heel lijp gaat lkkr hard :jaja:
verwijderd
ik vindt het zeker wel een vet goeie cd
egt waar petje af

Dr Z-Vago rules
verwijderd
Death after visualizing eternity:respect:
The 5th dimension:respect:
verwijderd
Hij is echt heel erg goed!!!!!!!
Dick sucking animal:kwijl:
Undestructible soul:kwijl:
My blood:kwijl:
te goed voor woorden die duistere herrie :evil:
verwijderd
Listen 2 my 9...­wat een knallerrrr....­heerlyke cd trouwens...­
verwijderd
Ken iemand mij mischien het achterkantje van die cd mailen>??? thank you
verwijderd
Waar blijft de recensie van Hardcore gladiators 2?
white fluids of dna:respect: echt een heerlijk nummer.
de hele cd overigens

cd 2 lekkere darkcore:kwijl:
verwijderd
Dikke CD
Uitspraak van verwijderd op donderdag 17 augustus 2006 om 15:34:
wie kan me vertellen hoe het nummer op ong 42 min heet? (cd1)

gewoon die cd kopen jongen
anders was dit de laatste

Hennesy!!!!! HEERLIJK GEWOON
:respect: NEGATIVE A :respect:
verwijderd
echt een heerlijke cd:yes:
heb hem nu al een maand geleden aangeschaft maar hij blijft lekker!!!
vooral:

1976
White fluids of DNA
Chasing illusions
Koksoccer fuck you (Angernoizer remix)
Smoking blunt

:respect:NEGATIVE A:respect:
verwijderd
niet ander verwacht van :respect: negative a:respect: gewoon goed :respect: DNA RULLEZ THE SCENE:respect:
verwijderd
dat noem ik nou darkcore maarja van negative a verwacht je niet anders :respect:
verwijderd
Ñegative Angelo :bounce: ook chill als je hem in de mix gooit met escapism!
verwijderd
tenminste een album dat je letterlijk DARKcore kunt noemen(y)
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 30 mei 2009 om 09:14:
tenminste een album dat je letterlijk DARKcore kunt noemen

:jaja:
beetje late reactie :lol: maar vond de cd geweldig draai em nu nog steeds regelmatig in me auto :lol: heilige cd (H) zit nog geen krasje op en heb em al langgg!! :P vanaf moment dat die uit kwam :lol: en koop eigelijk ook alleen cd's van negative A :respect: me held :respect: