Partyflock
 

Ramblaz

album,29 · goed
550 × 140 · organisatie
afbeelding Club Industry
georganiseerd door
-
Markt (buiten) op de kaart
Markt
Oirschot

Tickets Ramblaz

Gratis entree!
Minimumleeftijd?Leeftijdspecificatie is een indicatie.
Twijfel je aan de correctheid, verifieer de correctheid op de website van de locatie of organisatie!
18
Stemresultaat: goed
geweldig211%
zeer goed737%
goed842%
ok15%
voldoende15%
onvoldoende0
slecht0
zeer slecht0
waardeloos0

8 waarderingen

haha het was héérlijk !!
HDC
Echt heeeeel dik!
WillemPloeg
Heb volgens mij een hele vette avond gemist :(
Arnolio
DIKKE VETTE SHIT!! :cheer:
relaxxte shit
Bipsus
was mooi alternatief :)
SPACE PIRATES WAREN DE SHIT!!! :p

Line-up Ramblaz

Live: techno, house
house, techno
house, techno, trance
Statistieken
31Partyflockbezoekers
64 / 32·mannen / vrouwen
21.4Partyflockgemiddelde leeftijd
20.9Partyflockleeftijd mediaan
29·albumfoto's
30·opmerkingen
8·waarderingen
goed·stemresultaat (19 stemmen)

30 opmerkingen

 
Werkzaam bij Club Industry
RAMBLAZ @­ KERMIS OIRSCHOT!!

DAT WORD GAAF!!!
 
Hey Arnolio gaat de locatie door of niet.­
Waar blijven de vrouwen??
laatste aanpassing
w00h00 tijd zelfs verlengd tot 02:00 :):D
laatste aanpassing
 
bounceee
Yep... en met een barretje erbij :D
 
Uitspraak van WW op maandag 24 september 2007 om 14:18:
cameraman ook geregeld :D

:D:D:D:D:D
 
Bop bop bop op z'n kantje
Nou, aan deze soapserie lijkt geen einde te komen. Na een doordringend gesprek gister op het gemeentehuis is het volgende duidelijk:

- We staan op de kop van de Koestraat, gelijk aan de kermis.
- We mogen net zo lang als de kermis en de horeca, tot 01:00 uur dus.
- Wij mogen niet harder als de kermis en de horeca dwz van 20:00 tot 23:00 uur max 90 Db, en van 23:00 tot 01:00 uur 85 Db.
- Wij mogen geen drank verkopen.
- Wij mogen geen hangtafels plaatsen, maar als deze door bezoekers meegebracht worden dan kunnen wij daar niets aan doen ;)

- Ramblaz deelt wel gratis flesjes water uit in het kader; "Water, fuck die kater"
- Deze actie wordt gesubsidieerd door het Jongeren Panel Oirschot.

line up:

20:00 - 21:30u feestdj Ferry van Gestel
21:30 - 23:30u afwisselend Cursed P & Hein de Croon
23:30 - 00:15u live optreden van de Space Pirates
00:15 - 01:00u afwisselend Cursed P & Hein de Croon
laatste aanpassing
 
Het is toch ook altijd wat hier met de gemeente.­
Doen jullie zo veel moeite om wat leuks neer te zetten voor de jongeren
en dan krijg je dit weer.­
Konden ze daar niet eerder mee komen had jullie een hoop tijd en moeite kunnen besparen.­
Jammer dat het zo moet.­
Ik begrijp ook niet wat het probleem is want met het jazz weekend staan er 2 dagen hangtafels en bier karren.­
Maar ja dat is voor de koude kak om het zo maar te zeggen dan.­
Vind het echt klote dat het hier zo weer moet.­
Maar respect voor de mensen die er zo hard voor hebben gewerkt om dit te organiseren.­
 
Uitspraak van actief op vrijdag 28 september 2007 om 11:28:
Het is toch ook altijd wat hier met de gemeente.­

Helemaal met jou eens patrick.. :S
Dan maar n feestje in de ramblaz :o
Optredens door jc Ramblaz op de Oirschotse kermis wordt protestactie.­Jongerencentrum Ramblaz en het management van enkele artiesten hebben naar aanleiding van de steeds veranderende regelgeving en een slecht communicerende gemeente besloten om de optredens die vanavond op de Markt in Oirschot gepland stonden niet door te laten gaan. In plaats daarvan zullen wij als jongerencentrum om 20:00 uur een statement gaan maken richting diezelfde gemeente, op dezelfde plek waar we met ons podium ingepland staan, in de vorm van een ludieke protestactie. Waarna we de optredens verplaatsen naar het jongerencentrum aan de Barcelona 4.

Vorig jaar werkte de gemeente Oirschot en jongerencentrum nog samen om de Novadic Kentron voorlichting onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Daarnaast had Ramblaz een mooie gelegenheid om zichzelf voor een groter publiek te profileren en om de Oirschotse bevolking in aanraking te laten komen met wat wij doorgaans aan de Barcelona 4 allemaal doen. Het provisorisch in elkaar geknutselde “loveparade” aanhanger trok veel bekijks en we kregen vele positieve reacties op onze toevoeging aan de doorgaans suffe kermis. Tijdens ons optreden vorig jaar constateerde jongerencentrum Ramblaz dat we zo wat tegen een voorgevel van een woonhuis gesitueerd waren en het kon niet anders zijn of we veroorzaakte enorme overlast voor deze bewoners. Dit alles uit eigen beweging want de enigste klacht die we kregen was die van de “buldozerschuifspel”, want daar viel door onze geluidstrillingen continue de jackpot.

In april van dit jaar heeft jongerencentrum Ramblaz al contact gezocht met de gemeente om bijtijds te kunnen kijken naar een alternatieve standplaats die minder overlast voor omwonende zou zorgen. Na een herinneringsmail eind augustus kregen we dan eindelijk een antwoord en deze luide dat we gewoon op de oude plek moesten gaan staan. Tot die tijd wisten wij niet beter dat de bewoners van het dichtstbijzijnde woonhuis weinig problemen ondervonden van ons geluid. We accepteerde wat de gemeente ons opdroeg om zo eindelijk de logistiek te kunnen plannen en om de mensen te kunnen laten weten waar we zouden staan. Ondanks dat hadden wijzelf wel problemen met het feit dat de plek aan de Koestraat willens en wetens enorm voor overlast zou bezorgen aan de direct omwonende, maar volgens de gemeente was dit geen enkel probleem.
De jongeren, vrijwilligers en de artiesten verheugden zich al weken op het Ramblaz podium tijdens de Oirschotse kermis. GOBO light en sound was bereid om het podium, geluid en licht te sponsoren, Space Pirates bereide al weken hun show voor, er was een cameraman geregeld die de avond zou vastleggen en om filmpjes te maken van de Space Pirates. Deze filmpjes zouden dan gebruikt gaan worden als demo inzending bij de inschrijving voor een Brabantse popprijs. Vol trots kwamen de vrijwilligers deze afgelopen weken vertellen dat de ouders en familie een kijkje zouden komen nemen. Andere wisten te vertellen dat zelfs bekenden uit Den Haag en Drenthe af kwamen reizen om de optredens bij te komen wonen. Elke vrijwilliger en dus ook de artiesten konden het de laatste weken nergens anders meer over hebben. Trots op het feit dat zij daar met hun jongerencentrum komen te staan en dat ze aan iedereen kunnen laten zien wat het jongerencentrum in huis heeft.

Totdat afgelopen week er in één keer een mail van de gemeente uit de lucht kwam vallen met de mededeling dat we niet te hard mogen draaien want ze hadden vorig jaar schijnbaar een hele berg klachten ontvangen en van de week belde de bewoonster van het dichtstbijzijnd woonhuis ook al in paniek op. Wij snapte niet zo goed dat we een heel jaar niets hoorde over klachten tot op vier dagen van te voren. Voorts hadden we in april zelf al een alternatief aangegeven om eventuele overlast te voorkomen. Daarnaast moeten we van de gemeente zelf weer op die plek gaan staan met de mededeling dat we dan maar niet zo hard moesten draaien, gewoon net zo hard als de rest van de horeca. Omdat wij hoorde dat de bewoonster van de dichtstbijzijnde woning wel degelijk enorme overlast ondervind, wat wij eerder overigens niet wisten, is er een vrijwilliger diezelfde avond met die mevrouw gaan praten. Gewoon net zoals wanneer je thuis een feestje viert en je deelt dat even mede aan je buren, tijdens dit gesprek kwam de vrijwilliger achter de ernst van de zaak en vond het zelfs zielig voor die mevrouw als we daar zouden gaan staan. Woensdag volgde er een gesprek op het gemeentehuis waarbij het jongerencentrum nogmaals gevraagd heeft naar de geluidslimieten om subjectieve waarnemingen uit te sluiten. Daarnaast hebben wij onze grote zorg uitgesproken over de bewoonster we die avond daarvoor nog gesproken heeft, haar gevel begint op 12 meter van ons podium. De geluidsnormen zijn in onze ogen aan de lage kant maar wij zouden ons er naar schikken. Bij het zien van het aantal maximale decibellen moest iedereen zijn teleurstelling wegslikken en deze berichten een plekje geven. Optreden heeft weinig zin met 85 decibel en voor de live act Space Pirates is dit al helemaal kansloos. Maar de jongeren toonde grote flexibiliteit en wilde er toch voor gaan, de logistiek werd gepland en de voorpret leefde weer op. Donderdag kwam de mededeling dat ze vergeten waren te zeggen dat op de tijd dat wij wilde opbouwen daar iets anders te doen was, ook deze tegenslag werd verwerkt en de logistieke planning omgegooid.

Vrijdagmiddag tijdens de drukke voorbereidingen van Ramblaz Rockt die dag kwam de nekslag, wederom een mail met een “o já, nog een mededeling”, het geluid mag bij de dichtstbijzijnde gevel niet meer bedragen dan 50 decibel. In één klap waren we vogelvrij verklaard en was de hele kermisactie kansloos geworden. Om dit aan te tonen heeft jongerenwerker Wim van Rijzingen gisterenmiddag om 16:45 uur metingen verricht. Het geluid van alle dag op een rustige Markt bedraagt al 64 decibel, de kermis was op dat tijdstip niet geopend. Deze metingen tonen aan dat deze regelgeving te belachelijk voor woorden is. De gemeente Oirschot heeft vaak over het cultureel aanbod in de kern, maar met dit soort bureaucratie helpen ze dat om zeep. Ramblaz staat voor kwaliteit en wil geen overlast veroorzaken. Met deze regels kunnen wij niet de kwaliteit bieden die wij doorgaans wel bieden daarnaast willen wij er niet voor kiezen om willens en wetens overlast te veroorzaken. Bij het horen van dit nieuws heeft de manager van Space Pirates en Hein de Croon aangegeven dat deze artiesten niet op zullen treden, met deze regels is dat totale onzin en kan het de artiesten alleen maar schaden. Vandaar dat er is gekozen voor een ludieke protestactie om nadien alle optredens te verplaatsen naar jongerencentrum Ramblaz waar iedereen welkom is om te genieten van de Ramblaz sounds. Toegang is gratis en voor iedereen.
Uitspraak van WW op zaterdag 29 september 2007 om 12:11:
Omdat wij hoorde dat de bewoonster van de dichtstbijzijnde woning wel degelijk enorme overlast ondervind, wat wij eerder overigens niet wisten, is er een vrijwilliger diezelfde avond met die mevrouw gaan praten.­ Gewoon net zoals wanneer je thuis een feestje viert en je deelt dat even mede aan je buren, tijdens dit gesprek kwam de vrijwilliger achter de ernst van de zaak en vond het zelfs zielig voor die mevrouw als we daar zouden gaan staan.­

JA echt zielig. Die mensen waren nog niets eens op de hoogte. Ze hadden onze optreden gehoord van jongeren. Zo zie je maar weer hoeveel moeite de gemeente er in steekt. Halve bak noem ik het. :nocheer:
­


­
laatste aanpassing
DJBOR
Artiest Bor
goeie actie mannen altijd die problemen met gemeentes en andere overheids instanties
gr bor
Uitspraak van DJBOR op zondag 30 september 2007 om 11:48:
goeie actie mannen altijd die problemen met gemeentes en andere overheids instanties
gr bor

Thanks for supporting Bor (Y)
Gisteren hebben de vrijwilligers van jc Ramblaz weer eens bewezen dat het mannen en vrouwen van goud zijn.­ Na een lange dag werken tijdens Ramblaz Rockt afgelopen vrijdag stond de actiegroep om 14:00 uur al weer paraat om de actiecampagne vorm te geven.­ Binnen binnen een mum van tijd was het werkrooster gevuld, iedereen wilde maar al te graag hun steentje bijdragen.­

Met recht kunnen we spreken dat de actie gisteren een succes was.­ Werkelijk hartverwarmend hoeveel steunbetuigingen we hebben gekregen van zowel jong als oud.­ Helaas vond blijkbaar de lokale pers dit geen nieuwswaarde hebben, tja die verstrengelende belangen ook altijd met die krantjes.­ Het Eindhovens Dagblad was wel aanwezig en we zullen morgen zien wat de krant ons brengt.­ De ludieke actie op de markt zelf viel misschien een beetje tegen doordat de kermis weinig mensen wist te trekken.­ Maar de uiteindelijke uitwerking ontsteeg ieders verwachting.­ Terwijl we daar stonden kon je merken dat de boodschap al over gekomen was bij veel jongeren, en kwamen zeggen dat ze pal achter ons staan.­ Sommige gingen zelfs spontaan mee flyeren, helemaal top.­

Rond 21:00 uur keerde we terug naar de Ramblaz om de tent open te gooien.­ Niemand had durven denken wat er daarna gebeurde.­ Zelf hadden we gedacht dat we hoogstens een mannetje of 40 konden verwachten maar niets was minder waar.­ Dit aantal hadden we rond de klok van 22:00 uur al bereikt en daar bleef het niet bij, het bleef maar komen.­ Aan het eind hadden we de teller rond de 100 bezoekers staan, iets wat we in de verste verte niet hadden durven denken.­ Veel nieuwe gezichten, oude bekenden en trouwe klanten uit andere dorpen waren gekomen om dit tot één van de meest memorabele avonden te maken.­ De stemming was supergoed en eensgezind! Een dikker hart onder je riem kan je niet krijgen.­ De dj’s waren ook weer bezeten van die Ramblaz magie en speelde de sterren van de hemel.­ Het optreden van de Space Pirates trok veel bezoekers, ook hun ouders waren aanwezig en stonden vol trots gade te slaan wat hun kinderen stonden te presteren en wat ze die dag al gepresteerd hadden.­ De boodschap die wil wilde uitdragen is goed gelukt en ons punt is duidelijk.­ Laat die kermis volgend jaar maar zitten, we doen het gewoon weer bij ons binnen!!!

Wij willen hierbij iedereen bedanken die geholpen heeft, gedanst heeft, voor alle steunbetuigingen van alle 75 ondertekenaars van de petitie en iedereen die we gesproken hebben.­ Jullie waren geweldig en het feest was geweldig.­ Na 30 uur werken in 2 dagen zijn wij moe maar zeer voldaan.­
laatste aanpassing
 
Mooi gesproken wim
Respect
Vervloekte P.: Heb volgens mij een hele vette avond gemist :(

Ja Willem om eerlijk te zijn wel.
Activiteiten ìn de Ramblaz?? 50dB?? Ja never ìn de Ramblaz!! :S
Zo zie je maar hoe vlug ze dan worden :cheer:
Uitspraak van WW op maandag 1 oktober 2007 om 14:43:
Vervloekte P.­: Heb volgens mij een hele vette avond gemist

Ja Willem om eerlijk te zijn wel.­

Ja ja weet het ondertussen :)