Partyflock
 
Nieuws · augustus 2016
­ Nederland
Zoals een paar weken geleden aangekondigd, zal Trance Nation in het weekend van 23 en 24 september het zomerseizoen knallend afsluiten in Beachclub Vroeger te Bloemendaal. De organisatie heeft hiervoor een line-up van wereldformaat weten te strikken. Trance Nation en Beachclub Vroeger laten niks aan het toeval over om er voor te zorgen dat dit weekend niks minder dan legendarisch zal worden. Het enige wat jij moet doen, is zorgen dat je erbij bent!
Elf maal hoera, want Latin Lovers bestaat namelijk 11 (!) jaar!
Het meest vrouwvriendelijke concept van Nederland zal, zoals iedereen dit inmiddels weet en gewend is, dit natuurlijk kolossaal aanpakken en vieren met een gehele '11 Year Anniversary Tour' door Nederland.
Oliver Heldens solo in de HMH
woensdag 31 augustus 2016
3 December brengt het ongekende talent Oliver Heldens zijn eigen all nighter naar de Heineken Music Hall. Party all night long!
Als echte raw hardstyle liefhebber heb je het succes van Loudness en Extreme Loudness op Decibel outdoor niet gemist. Kon je er niet bij zijn? Op 12 november 2016 gaan we dit nog even dunnetjes over doen en uitbreiden met topartiesten die je tijdens deze nacht zullen laten beven op Loudness! Het succesvolle concept keert dit najaar terug naar de vertrouwde locatie Maassilo in Rotterdam dat in het verleden al liet zien met altijd uitverkochte edities een ideaal decor te zijn voor dit rauwe event.
Avicii neemt afscheid
maandag 29 augustus 2016
In april liet Avicii weten te stoppen met draaien voor publiek tijdens shows. Al een aantal jaren worstelt Avicii met zijn bekendheid en het zware schema dat vastzit aan het toeren, muziekmaken, tijdzones doorkruisen et cetera. Gisteren nam Avicii dan echt afscheid van het touren tijdens een show in Ushuaïa op Ibiza. In die club was hij vijf jaar lang zomer-resident.
Partyflock gaat maandelijks op zoek naar de leukste feesten met een speciale dresscode. Dit gebeurt in samenwerking met Dresscode.nl. Ook in augustus komen er weer een hoop feesten aan die veel sensatie beloven. Het wordt een lekkere maand met gekke feesten dus wij adviseren je om je festivalkleding (weer) uit de kast te trekken!
Voor alle muziekliefhebbers, vinylverzamelaars, Dj's en cd-fanaten vindt op zaterdag 17 september de eerste Amsterdamse Platen & CD Beurs van het nieuwe seizoen plaats. Vinylplaten zijn ongekend populair en alle muziekliefhebbers kijken weer uit naar deze editie waar gespecialiseerde standhouders uit heel Europa elpees, CD's, singles en maxisingles aanbieden naast allerlei muziekmemorabilia zoals vintage posters, T-shirts en muziek awards.
De langverwachte line-up van T-Mobile Presents AMF ArenA is vanmiddag bekend gemaakt door organisatoren ALDA en ID&T. Onder anderen David Guetta, The Chainsmokers, Armin van Buuren, Afrojack, en Dimitri Vegas & Like Mike betreden met nog ruim vijftien andere wereldberoemde DJ's op zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober de Johan Cruijff ArenA. D
Mysteryland is dit jaar in virtual reality te volgen. Voor liefhebbers die geen kaartje hebben, maar wel een vr-bril, biedt het YouTube-kanaal van Mysteryland uitkomst. Daar kunnen ze het festival live meebeleven alsof ze er zelf bij zijn.
Reng Deng Deng 10 Year Anniversary keert op zaterdag 17 december terug met The Final Chapter. Met nu de 22e editie is Cyndium erg blij om weer terug te keren naar Palm Beach & Events, welke vroeger bekend stond als de Waerdse Tempel. De Waerdse Tempel is voor vele hardcore liefhebbers dé plek waar Reng Deng Deng 'echt' is begonnen.
Een verjaardag met ballonnen, slingers, drank en lachgas; achterlijker kan het niet of wel? Achterlijke Herrie is een splinternieuw hardcore-concept in Groningen en laat het nou net de verjaardag zijn van Mastermind & Dark Noise.
Natuurlijk zijn ze niet op dezelfde dag jarig. Mastermind is in december jarig en Dark Noise in oktober en gezamenlijk een feest vieren leek hen wel wat.
Consumenten betalen gemiddeld zo'n 10% aan extra kosten als ze een concert, musical of theatervoorstelling boeken. De Consumentenbond wil dat ticketverkopers alle niet-vermijdbare kosten in de ticketprijs opnemen.
Straf_werk lanceert twee ADE avonden
dinsdag 23 augustus 2016
Vandaag maakt STRAF_WERK haar ADE-line-up bekend. Voor het eerst zullen er niet één, maar twee eigen avonden op het programma staan. Op 21 en 22 oktober zal De Kromhouthal worden omgedoopt tot ADE thuisbasis van STRAF_WERK. Het veelbesproken label van Hot Since 82; Knee Deep In Sound wordt speciaal naar Amsterdam gehaald.
Quest4Trance · Fall Edition 2016
dinsdag 23 augustus 2016
Ook al weten we zeker dat de echte trance-fans voor een goed feestje de halve wereld over zouden gaan, toch komt Quest4Trance in de herfst wat dichter naar de liefhebbers in het zuiden van ons land toe. Gelegen nabij de Duitse, Franse en Belgische grens, trapt Q4T op zaterdag 15 oktober in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de speciale Fall Edition af!
Pleasure Island festival is nu al voor zo'n 90% uitverkocht. De Early bird kaarten zijn er allemaal doorheen en het gaat harder dan vorig jaar en dat is bijzonder. Met alle tegenvallend verkopende festivals in 2016 is Pleasure Island gezegend dat de voorverkoop nog harder loopt. Ook dit keer gaat de organisatie er alles aan doen om het jullie naar je zin te maken. Zo komen er nog meer area's en er komen leuke extra attracties bij. Een festival waar de sfeer ongekend is. Afgelopen Dance Valley heeft Crazyland al laten zien wat sfeer maken betekent en dat gaan ze 10 september mooi nog een keer overdoen.
Door het zeer geslaagde White Moon Indoor Festival van april en het geweldige Full Moon festival afgelopen 4 juni gaan de tickets voor de volgende indoor festival editie van White Moon harder dan ooit! De nieuwe formule met vier verschillende area's en meerdere stijlen die er een echt festival van maken slaat supergoed aan bij iedereen en inmiddels is al meer dan 75% van alle tickets voor 19 november verkocht. Wacht niet te lang, de kaartverkoop gaat razendsnel, harder dan ooit! Als kleine teaser worden ook de eerste namen bekend gemaakt van de main area, en dat zijn niet de minsten!
Op 'A State Of Trance, Ibiza 2016' staan maar liefst 37 platen van grote namen in de Trance-scene, waaronder Andrew Rayel, Cosmic Gate, KhoMha, Marlo, Ørjan Nilsen, Simon Patterson, Super8 & Tab en natuurlijk Armin van Buuren zelf. Op de compilatie staan ook exclusieve remixes op Armin van Buuren-platen, in het bijzonder remixes van Mark Sixma, KhoMha, Giuseppe Ottaviani en Chris Schweizer op 'Off The Hook', 'Caught In the Slipstream', 'Gotta Be Love' en 'Hands to Heaven'.
Hardwell brengt vandaag zijn nieuwe single 'No Holding Back', een collab met zanger Craig David, uit. De twee internationale artiesten ontmoetten elkaar vorig jaar op Ibiza. Enkele maanden later doken Hardwell en Craig David samen de studio in. Het resulteerde in de track 'No Holding Back' die op het nog te verschijnen album van Craig David staat. Tijdens Hardwell's set op Ultra Miami (maart 2016) trad de Britse zanger op als surprise act en werd de track voor het eerste live gepresenteerd aan het publiek.
Afgelopen zaterdag verkochten alle tickets voor de Radical Redemption - Militante Mayhem show binnen 3,5 uur volledig uit! Honderden mails en veel commentaar op social media dat fans achter het net visten, heeft ertoe geleid dat er een tweede show in de Heineken Music Hall georganiseerd zal worden.
Met nog twee maanden te gaan voordat Amsterdam geel en zwart kleurt voor het Amsterdam Dance Event, maakt De Marktkantine haar volledige ADE programma bekend. Een diversiteit aan artiesten passeert de revue met onder andere Pan-Pot, DJ Harvey, Surgeon & Lady Starlight, Mano le Tough en John Talabot. Met in de vooravond op zaterdag een niet te missen ADE special: P:anorig.
Zondag komt Mano le Tough naar Beachclub Woodstock 69 voor een tropische beach special van de Amsterdamse organisatie Horizon. Het is traditie dat Mano le Tough jaarlijks het strand van Bloemendaal bezoekt, wat telkens weer leidt tot een waar hoogtepunt.
Eind dit jaar zal het fenomeen Pandemonium terugkeren naar dé hardcore-tempel, de Sporthallen Zuid, in Amsterdam. Op 3 december komt Cyndium met een gloednieuw thema 'The Desecration', vorig jaar stond Pandemonium nog in het teken van 'The Religion'. Desecration staat voor ontheiliging, dat is wat jullie gezamenlijk op deze avond zullen gaan doen met muzikaal geweld.
Na de speciale wintereditie van 'Menno Solo' in de WesterUnie keert het concept dit weekend terug naar Beachclub Fuel aan het Bloemendaalse strand. Aanstaande zaterdag brengt Menno de Jong je opnieuw in hogere sferen met de beste progressive, psy en natuurlijk trance, met de ondergaande zon op de achtergrond. Lees hier alle praktische informatie over het event...
ADE programma Sugarfactory compleet
dinsdag 16 augustus 2016
Sugar Factory maakt het programma van Amsterdam Dance Event 2016 compleet met een grote lijst nieuwe bevestigingen waaronder Pablo Nouvelle, Suuns, Blanck Mass, Carl Craig & Friends, Little Louie Vega, Jazzy Jeff, Cassy, Ellen Allien, Kenny Dope en meer. Van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober staat de zaal met maar liefst twaalf producties in de avond, nacht en ochtend, helemaal in het teken van het internationale dancefestival.
Op vrijdag 2 september 2016 maakt Joris Voorn zijn langverwachte terugkeer naar het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Een nacht met hem aan het roer op een van de meest prestigieuze locaties ter wereld. Een uniek, niet te missen evenement wat vorig jaar binnen twee dagen uitverkocht. De kaartverkoop voor deze editie start op 17 augustus. Inschrijven voor early-birds is mogelijk.
Determination maakt line-up bekend
dinsdag 16 augustus 2016
De Utrechtse hardstyle-organisatie D-Sense Events maakt de line-up bekend voor het nieuwe hardstyle-concept Determination - The Wave Of Destruction, wat op 17 september in The Dome in Arnhem plaatsvindt. De eerste editie staat in het teken van gevestigde raw hardstyle namen in combinatie met opkomende talenten.
Het Nederlandse DJ duo Lucas & Steve, bekend van de zomerhit 'Summer on You', heeft afgelopen weekend het Holland Heineken House op zijn kop gezet. De jongens hadden de eer om de gouden medaille winnaars te huldigen. Ze trakteerden de winnaars en het publiek op een zomerse overwinning set, waarbij het dak er bijna letterlijk af ging. Na dit optreden heeft het duo hun reis in Brazilië vervolgd en stonden ze te draaien voor tienduizenden mensen op een van de grootste festivals ter wereld: Federal Music Festival in Brasilia.
Hardhouse Raver is een ode aan de hardhouse scene. In de documentaire komen artiesten aan het woord die eind jaren '80 een nieuwe hardere sound in de opkomende house scene produceerden. Dit deden ze op de ouderwetse manier, wat tegenwoordig niet meer voor te stellen is, zonder laptops, plug-ins en internet, maar met veel liefde en passie voor het genre.
Releases & Aankondigingen
vrijdag 12 augustus 2016
Je checkt hier de nieuwe video van Martin Garrix, Showtek, Technoboy & Tuneboy releasen nu officieel 'Mellow', The Partysquad viert terugkeer bij Spinnin' Records met nieuwe single 'Pum Pum' en Nicolas Haelg remixt Gareth Emery's 'Make it happen'.
The Partysquad bestaat 10 jaar en viert dit jubileum met een eigen feest in de Melkweg op 23 september. Het belooft een memorabele show van het DJ-duo te worden waarin alle hits voorbij zullen komen en er gastoptredens zijn van onder andere Ali B, Jayh, Dio en SBMG. De kaartverkoop gaat zaterdag 13 augustus om 10:00 uur van start via www.10jaarthepartysquad.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock&utm_content=news_teaser%3A31450. en Ticketmaster.
The Qontinent · All You Need To Know
woensdag 10 augustus 2016
Lees hier alles wat je moet weten over The Qontinent voor een onvergetelijk, bomvol, weekendje knallen in België....
Pleinvrees maakt ADE programma bekend
woensdag 10 augustus 2016
Tijdens ADE worden de WesterUnie, WesterLiefde en Transformatorhuis van donderdag 20 oktober tot en met zaterdag 22 oktober compleet overgenomen door Pleinvrees met drie speciale edities. De handen worden ineen geslagen met toonaangevende labels: Hungry Music, Suol, Andhim's Superfriends, Katermukke en Sisyphos.
De autoriteiten in Spanje zijn begonnen met controles van boten vol feestvierders rond de Balearen-eilanden, waaronder Ibiza, Mallorca en Menorca. De boten worden onder meer gecontroleerd op drugsbezit en de naleving van veiligheidsmaatregelen, meldt de Guardia Civil, een extra bevoegde politiedienst vergelijkbaar met de Koninklijke Marechaussee in Nederland. Ook moeten kapitein en bemanning met een blaastest gecontroleerd op alcoholconsumptie en worden geluidsmetingen uitgevoerd. Bij overtreding van de regels volgt een boete.
De regering van het Verenigd Koninkrijk roept jongvolwassenen op die festivals bezoeken zich te laten vaccineren tegen de mazelen. In een nieuw bericht van de overheid is te lezen dat op meerdere festivals diverse gevallen van de mazelen zijn gemeld. Festivalgangers worden daarom gewaarschuwd voor ze grote publiekelijke evenementen bezoeken, aangezien dat locaties zijn die zijn perfect lenen voor verspreiding van de mazelen.
Releases & Aankondigingen
maandag 8 augustus 2016
Tiësto & Mike Williams maken een wel heel sexy videoclip bij 'I want you'. De samenwerking tussen Steve Aoki & Deorro wordt lauw ontvangen, luister 'Be Yourself' hier. Afrojack doet het met Ty Dolla $ign en ook Bingo Players released een nieuwe track. De Russische Polina brengt 'Little Babylon' uit.
Hier is het allemaal begonnen. Acht jaar geleden vond de allereerste Quest4Trance plaats bij Elements Beach in 's Gravenzande – en dat gaan ze aanstaande zaterdag, 13 augustus, flink vieren! Met je voeten in het zand, handen in de lucht en namen als Signum, Misja Helsloot, RAM, Adam Ellis, Cold Blue en Dan Stone op de dubbeldikke line-up, belooft Quest4Trance – The Beach Edition 2016 weer één van de hoogtepunten van de zomer te worden!
Zaterdag 8 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse editie van Indicator in Martiniplaza. Indicator is een vast gegeven voor duizenden (early) hardstyle-liefhebbers en mag zich rekenen tot het grootste en meest toonaangevende hardstyle event van het Noorden. Ook is de Indicator DJ-Contest een vast gegeven.
De Utrechtse hardstyle organisatie D-Sense Events en The Dome gaan een samenwerking aan. Deze samenwerking zal starten met het hardstyle-concept Determination op 17 september 2016 in The Dome, Arnhem.
ZeeZout presenteert ADE programma
zaterdag 6 augustus 2016
Na drie onvergetelijke ADE's is ZeeZout terug voor de vierde ronde. Dit jaar staat wederom een vierdaagse extravaganza vanuit de Undercurrent in Amsterdam op het programma. De line-up bestaat uit artiesten die ZeeZout in de loop der jaren heeft omarmd, zowel gevestigde namen als ADE nieuwkomers, zowel internationaal als Nederlands.
Voor hun zesde deelname aan het Amsterdam Dance Event nodigt LET op zaterdag 22 oktober Nachtdigital uit. Het Duitse festival in Olganitz, dat dit weekend weer plaatsvindt, wordt al jaren bezocht door de Amsterdamse organisatie. Een selectie van artiesten die de afgelopen drie jaar op het festival stonden zijn dit jaar uitgenodigd om in H7 Warehouse tijdens ADE te draaien. Op zondag sluit LET het Amsterdam Dance Event af in stijl met een veertien uur lange technomarathon.
Amsterdam Dance Event 2016 is de 21ste editie van 's werelds grootste dancemuziekconferentie. In een overvloed aan feesten die in oktober de hoofdstad gaan domineren mag 'Lost Frequencies & Friends', gehost door het Amsterdamse label Armada Music, natuurlijk niet ontbreken.
Augustus is een goede maand voor Netflixabonnees die ook verzot zijn op EDM. De docu over Steve Aoki komt uit en daarnaast ook de speciaal voor Netflix gemaakte film XOXO zal te bekijken zijn via de streamingdienst.
Het enige buiten festival dat gedurende de ADE week buiten plaatsvindt is weer terug in 2016 en belooft de lat opnieuw hoger te leggen. Gedurende twaalf uur, op 22 oktober, verbindt Dockyard Nederlands industrieeel erfgoed met hedendaagse clubbing tijdens ADE, dit alles op de verlaten scheepswerf van de DNSM Werf.
Ravers, house-junkies, gabbers, Dano-fans en Multigroovers opgelet! Het gonst al maanden en straks is het dan eindelijk zo ver: op 30 september verschijnt "Wat De Fok, Ouwe!", de biografie van DJ Dano. Een verhaal dat zijn gelijke niet kent, over een icoon van de Nederlandse dancescene. Geheel in stijl organiseert Multigroove de release party, een onmisbaar event voor ieder met enig besef van de Nederlandse dancehistorie. En met het ongeëvenaarde 25 Years Multigroove-feest nog vers in het geheugen is de WesterUnie met haar beestachtige geluidssyteem en industriële underground sfeer natuurlijk bij uitstek de plek voor deze mijlpaal.
Extrema Noir verhuist naar Hasselt
woensdag 3 augustus 2016
Extrema Noir, het indoor event van de makers van Extrema Outdoor Belgium, vind dit jaar plaats op zaterdag 3 december. Na een eerste editie in 2015 in Antwerpen verhuist het indoor festival nu naar de Trixxo Arena in Hasselt.
Jaren geleden werd Pasquale Rotella in verband gebracht met omkoping. Er werd beweerd dat toen Insomniac EDC organiseerde in het LA Memorial Coliseum onder anderen Rotella de eventmanager van het gebouw, Todd DeStefano, betaalde om er evenementen te organiseren. Dit werd ontdekt toen er een diepgaand onderzoek naar de organisator werd gedaan na de dood van een vijftienjarig meisje dat EDC bezocht. Als gevolg van de gebeurtenissen en uitkomst van het onderzoek moet Pasquale Rotella voor een jury getuigen en staat hij terecht.
Twee natuurorganisaties slepen de organisator van een groot dance-evenement bij Enschede voor de rechter omdat de dreunende beats een aanslag vormen op het leefklimaat van een aantal zeldzame dieren, waaronder de vale vleermuis. Het gaat om de eerste editie van het AIRFORCE Festival, dat komend weekend wordt gehouden op het terrein van de vroegere Vliegbasis Twenthe. Aangezien er intussen al zo'n 10.000 kaarten zijn verkocht, dreigt voor de organisatie een financiële dreun.
Releases & Aankondigingen
maandag 1 augustus 2016
Alex M.O.R.P.H. brengt de eerste single van zijn aankomende album uit en Monn brengt zijn überhaupt eerste single uit. Omnia brengt met 'Mystique' met een onvervalste trance-track, van Miss Kittin luister je 'Maneki Neko' en tot slot: Skrillex & Valentino Khan delen hun 'Slam Dunk'.
Mary Go Wild richt platenlabel op
maandag 1 augustus 2016
De vinylclub die werd opgericht aan de Zeedijk in Amsterdam bestaat precies een jaar. Er zijn hele mooie releases gecureerd en ontworpen en Mary Go Wild gaat daar het komende jaar dan ook mee door! Sterker nog, ze hebben de smaak zo te pakken dat ze een eigen label oprichten in augustus!
Sony Music Entertainment heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van 2016. Uit de cijfers blijkt dat de Japanse major per dag 3,3 miljoen dollar omzet genereerde uit streaming en meer verdient aan streaming dan aan fysieke verkoop of downloads.
31 augustus 2016
Trance Nation · Closing weekender · Lineup per dag
Latin Lovers viert 11 jarig bestaan ook in Limburg
Oliver Heldens solo in de HMH
30 augustus 2016
Loudness gaat snoeihard door in Maassilo Rotterdam
29 augustus 2016
Avicii neemt afscheid
27 augustus 2016
Feestjes met een dresscode in september
26 augustus 2016
17 September weer vinyl en muziekbeurs RAI Amsterdam
25 augustus 2016
Alesso, Armin van Buuren en Afrojack samen in de Amsterdam ArenA tijdens AMF
Mysteryland in virtual reality te volgen
Reng Deng Deng terug naar de Waerdse Tempel
Gratis entree tijdens eerste editie Achterlijke Herrie in Groningen
24 augustus 2016
Consumentenbond: servicekosten bij evenemententickets rijzen pan uit
23 augustus 2016
Straf_werk lanceert twee ADE avonden
Quest4Trance · Fall Edition 2016
22 augustus 2016
Pleasure Island festival bijna uitverkocht en de laatste area's zijn bekend
Eerste namen White Moon 19 november onthuld
20 augustus 2016
Armin van Buuren brengt fans Ibiza-vibes met ' A State Of Trance, Ibiza 2016'
19 augustus 2016
Craig David te horen op nieuwe Hardwell single 'No Holding Back'
Extra show Radical Redemption - Militant Mayhem op 6 november
De Marktkantine maakt ADE programma bekend
18 augustus 2016
Deze zondag Mano le Tough op 't strand bij Woodstock 69
17 augustus 2016
Pandemonium · The Desecration · Sporthallen Zuid
Menno Solo 2016 · On The Beach · Final event update
16 augustus 2016
ADE programma Sugarfactory compleet
Joris Voorn keert terug naar Koninklijk Concertgebouw
Determination maakt line-up bekend
15 augustus 2016
Lucas & Steve huldigen medaillewinnaars in Rio
13 augustus 2016
Crowdfundingsactie voor documentaire over UK Hardhouse
12 augustus 2016
Releases & Aankondigingen
The Partysquad viert tienjarig jubileum in de Melkweg
10 augustus 2016
The Qontinent · All You Need To Know
Pleinvrees maakt ADE programma bekend
Spaanse politie treedt op tegen 'booze cruises' rond Ibiza en Mallorca
Britse Festivals getroffen door mazelen
8 augustus 2016
Releases & Aankondigingen
Quest4Trance zaterdag naar het strand
Vijf talenten strijden in Huize Maas om plek op Indicator mainstage
7 augustus 2016
D-Sense Events en The Dome slaan handen ineen voor Determination
6 augustus 2016
ZeeZout presenteert ADE programma
LET haalt Nachtdigital en Klockworks naar Amsterdam tijdens ADE
5 augustus 2016
Armada Music komt met bijzondere showcase tijdens ADE
Trailer Netflix-film over EDM gereleased
Overdag feesten tijdens ADE in verwarmde tenten
Multigroove presents Wat De Fok, Ouwe! Release Party
3 augustus 2016
Extrema Noir verhuist naar Hasselt
EDC organisator Pasquale Rotella voor rechter wegens vermeende omkoping
2 augustus 2016
Rechtszaak: zeldzame vleermuis weggejaagd door AIRFORCE Festival
1 augustus 2016
Releases & Aankondigingen
Mary Go Wild richt platenlabel op
Sony verdient meer aan streaming dan aan fysieke verkoop