Partyflock
 
Nieuws · april 2008
­ Nederland
Wanneer je als liefhebber van alternatieve dance-muziek als techno, minimal en kwaliteitshouse je feestjes uitzoekt kijk je niet snel wat er op het programma staat in Arnhem. Daar gaan de gasten van 8Bahn veranderingen in brengen! Al jaren hielden zij de vorderingen van de verbouwing van het monumentale pand Luxor in de gaten. Dit pand staat in hartje Arnhem, op nog geen minuut van het station en functioneerde in haar glorietijd als nachtclub, poppodium en nog vroeger als bioscoop.
Echopark
zondag 27 april 2008
Volgende week zaterdag is het zover. Evenementenorganisatie HTB-entertainment laat dan voor de eerste maal Echopark plaatsvinden in Hoogkoor te Boxmeer. Twee artiesten van wereldformaat, Stephan Bodzin en Oliver Huntemann zullen een spetterend optreden weggeven in de enorme sportzaal. Deze zal dienen als mainarea waarbij de stage in het midden wordt geplaatst. Deze centrale mainstage wordt voorzien van extreem geluid en spectaculaire licht- en lasershows.
Hardcore4life meets Mania
zaterdag 26 april 2008
Aanstaande dinsdag zal koninginnenacht worden ingeluid met hardcore4life meets Mania. Twee concepten die zeer aan elkaar gewaagd zijn zullen dan de degens kruisen in 013 te Tilburg. Oftewel zeven uur lang genieten van de beste hardcore tracks op een rij.
Bassleader
vrijdag 25 april 2008
Over een paar weken is het weer tijd voor het grootste harder styles event van België, want dan presenteren Bass Events en Art of Dance hun monsterverbond Bassleader. In het gigantische Flanders Expo complex te Gent kun je van 20.00 uur tot 06.00 uur genieten van de allerbeste vertegenwoordigers van Belgian Beats, French tek, hardstyle, (hard)techno, hardcore, oldschool en early rave in maar liefst vijf verschillende area’s.
Audio Attack
donderdag 24 april 2008
Over een paar dagen loopt Nederland weer massaal uit voor Koninginnedag. Maar er zijn veel betere ideeën te verzinnen voor de 30e april. Want op 29 april organiseert Art of Dance een gloednieuwe editie van Audio Attack, dat ditmaal helemaal in het teken van hardstyle staat.
1-2-3 Mei Bruut Festival!
donderdag 24 april 2008
De zomer kondigt zich aan, de zon laat zich zien, en Nederland maakt zich klaar voor een bruisende feestweek. Koninginnedag, Hemelvaart, bevrijdingsdag, Het valt allemaal gunstig dit jaar, en dit betekent voor velen, een week vrij, en de vraag, wat gaan we doen?
Creative motions invites
woensdag 23 april 2008
Creative Motions is een jong platform van een selectieve groep getalenteerde dj's en producers uit de wereldwijde omgeving. Deze Creative motions invites avond zal worden gehouden in de Piek te Boxmeer 26 April 2008.
Rotterdam ging in februari helemaal uitverkocht - en dus hoog tijd voor Amsterdam en omgeving om weer het echte ouderwetse stampwerk te gaan beleven... Happy hardcore komt naar The The Sand! Kom maar op met de aussi’s en de maxies, Happy hardcore is helemaal terug en zaterdag 21 juni staat The The Sand in Amsterdam volkomen in het teken van de vrolijkste dance ooit gemaakt.
Het Radio Soulwax Presents evenement dat 29 april in de Heineken Music Hall plaats zou vinden, is verplaatst naar Paradiso op 28 april. Hierdoor krijgt de documentaire 'Radio Soulwax Presents Part of the Weekend Never Dies' zijn Nederlandse première.
Iedereen heeft het er overal al over: het vetste feest de nacht voor Koninginnedag. Met het 3 jarige jubileum, dit gaat ‘m helemaal worden na de jaren hiervoor met de vette lasers, vuurvlammen, danskastelen, iedereen ging uit zijn plaat! Met de vele feesten op en rond Koninginnedag wordt dit het feest dat je al de andere feesten laat vergeten. Met leuke mensen in de frisse Lexion waar de airco net gemaakt is, dus niet in een warme benauwde locatie of in een bierdrinkende massa op straat op 30 april. Maar lekker in de mooiste en oudste club van Noord Holland, echt een super tent.
Zet het maar met rode letters in je agenda want de laatste Hard Nature in de Effenaar voor de zomerstop gaat op 26 april helemaal los. Met o.a. Showtek, Deepack, Noisecontrollers (Live), Isaac en Vince achter het altaar, kan deze avond niet meer kapot. Vanaf dan gaat Hard Nature het zomerseizoen in en zal de Hard Natrure sound klinken op outdoor festivals als Pinksterpar-t en Gigadance. Op 11 Oktober zullen de natural hardstyles weer terug zijn in de Effenaar in Eindhoven. Koop je tickets online op www.hardnature.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock&utm_content=news_teaser%3A11094. The natural silenc is over on the 26 of April.. it's time for Hard Nature.
Met nog een kleine week te gaan zal Extranza op zaterdag 26 April de laatste editie van E-fect in Go Planet Expo Hall brengen.
Blow out party XXL
dinsdag 22 april 2008
Na drie succesvolle blow-out-sales is er besloten om een extra grote editie te organiseren. Omdat de meeste bezoekers een grotere 'partyzone' wensten en er veel animo uit het noorden was, wordt deze keer uitgeweken naar de bekende North Sea Venue (Hemkade).
Vrijdag 25 april zullen de bassen van de Max weer volop overuren maken. Amsterdams gezelligste technofeest Traffic vult de Melkweg met haar herkenbare intimiteit en immer aanwezige oog voor kwaliteitsmuziek. Op het programma staan livesets van Radial en Gimikk, en DJ sets van de Italiaanse grootmeester Marco Carola, en Traffic residents Bart Skils en Lauhaus.
Decibel outdoor festival 2008
maandag 21 april 2008
Op zaterdag 16 augustus presenteert b2s de 7e editie van Decibel outdoor. Net als voorgaande jaren vindt het festival plaats op de Beekse Bergen te Hilvarenbeek.
Zaterdag 1 november 2008, die nacht zullen danceliefhebbers uit de hele wereld opnieuw neerdalen in de Rotterdamse Ahoy voor de volgende editie van ‘Full On Ferry’. Ferry’s onstuitbare drang naar vernieuwing en perfectie gecombineerd met de expertise van organisator UDC, zullen samen zorgen voor een feest dat haar voorganger op alle mogelijke manier zal overtreffen.
Sound Architecture
donderdag 17 april 2008
In het kader van haar jubileumjaar geeft Sound Architecture op 18 april haar tweede editie van een reeks feesten in Waterfront Rotterdam aan de maas. Na een succesvolle eerste editie op 29 februari met o.a. Anja Schneider, 2000 and One en Monomachine, nu een editie met alleen Nederlandse dj’s en live-acts. Tevens zal in tegenstelling tot de eerste editie ditmaal alleen de grote zaal gebruikt worden, De Sound Architecture organisatie vind het veel gezelliger als iedereen bij elkaar staat te feesten.. das toch ook veel leuker..
Het Antwerp Dance Festival van vrijdag 2 mei eerstkomend kondigt zich voor z’n eerste editie meteen al als hét dancefeest van het jaar aan. De ticketverkoop loopt als een HST, de belangstelling uit het buitenland is daar ook een belangrijk element in en inmiddels werden nog een aantal nieuwe namen én één locatie aan de programmatie toegevoegd. De officiële opening van het gebeuren is inmiddels geconfirmeerd voor het Centraal Station van Antwerpen om 19.00u.
Hard gaat Erick zeker met zijn nieuwe avond addicted, optredens in binnen en buitenland en zijn producties. Deze goedlachse ouwe rot in het vak is dagelijks bezig met muziek en vernieuwing, waardoor er tegenwoordig naast house ook techhouse en minimal invloeden terug te vinden zijn. Als geen ander voelt hij het publiek aan en steekt hij iedereen aan met die glimlach waar hij volgens ons inmiddels patent op heeft. Erick is niet de enige die een flinke show zal neerzetten op vrijdag 18 april aanstaande in club Monza in Utrecht, maar ook collega en vriend Baggi Begovic laat zien waarom hij op het moment een van de hotste DJ's en producers is van het moment. Jip Deluxe zal gewoon rustig openen op een heerlijke housy en zomerse manier. De zomer is in aantocht en dat zullen de bezoekers weten ook deze vrijdag, want er zal zomers geswingd worden als nooit tevoren.
Total loss met de crème de la crème uit de dance en urban scene! De naam zegt het al, alleen de beste DJ’s uit dance en urban scene zijn toegestaan om hier te draaien. De Hemkade wordt 26 april getransformeerd tot een arena der kampioenen!
Dit jaar viert het Nijmeegse techno label Highland Beats haar vijftien jarig bestaan en om dat niet zomaar voorbij te laten gaan staat er 17 april een editie van TechnoVision volledig in het teken van het label. In 1995 begon Jan Liefhebber het label nadat de liefde voor techno hem te pakken kreeg. In de vijftien jaar die voorbij gingen heeft het label zich met tientallen releases en verschillende side-labels zoals Factor zeker laten gelden in het Nederlandse techno landschap.
Dance Valley zoemt al weken lang rond in de clubs, op straat en op internet. De nieuwe terreinindelingen, het prachtige artwork maar bovenal de bijzonder goede line-up. Dance Valley's streven om de perfecte balans te vinden tussen gevestigde namen en opkomende talenten lijkt bijzonder goed te zijn uitgepakt. Ook de bekendmaking van de twee slotacts van de Mainstage, Tiësto en Carl Cox, sloeg in als een bom en werd door een groot deel van de Nederlandse media opgepikt.
*Puurr* opent de Factory010
dinsdag 15 april 2008
Puurr verzorgt op vrijdag 9 mei de feestelijke openingsshow van de factory010 op de 10e verdieping van de Maassilo, de nieuwste hotspot van rotterdam! Muziek en mode zijn van alle tijden, universeel en overstijgen barrières. Zo divers en toch verbindt ze mensen, 'begeestert' hen en laat hen samen genieten.
Aanstaande vrijdag 18 april kun je weer lekker genieten van de Pokke Herrie die in the Level in Arnhem word gehouden. Dit evenement beloofd weer een spektakel te worden en de line up liegt er niet om.
Met nog ongeveer drie weken te gaan is het aftellen begonnen…… Donderdag 1 Mei Hemelvaartsdag, dé dag van Hemelrave 2008.
Prepare for Riverdance Festival
vrijdag 11 april 2008
Aanstaande zaterdag zal de officiële preparty van Riverdance plaatsvinden in Brothers Festival Dome Bunnik. Op dez manier kom je al helemaal in de festival stemming. De zomer staat voor de deur en dat betekend dat Riverdance (31 mei) er ook aan zit te komen. Dat gaan we vieren ook!
Hed Kandi viert de lente
vrijdag 11 april 2008
Na een fenomenale en uitverkochte Winter editie in december en februari zal het kwik weer omhoog schieten bij de komende Hed Kandi op 19 april. Deze Hed Kandi – The Sparkling Spring Edition – staat geheel in het teken van de lente. Tijdens de lente gaat traditiegetrouw alles weer groeien en bloeien. Dit jaargetijde staat symbool voor nieuw leven en nieuwe energie. En laat dat nou precies zijn waar het bij ’s werelds meest exclusieve clubmerk om draait. Onze speciaal geselecteerde Hed Kandi DJ kopstukken zullen dit bruisende gevoel van energie feilloos vormgeven door middel van hun opzwepende, zwoele en sexy house. Daarnaast heeft Hed Kandi ditmaal wel een zeer speciale en muzikale verrassing in petto: een optreden van ‘s werelds beste Jazz Pianist Michiel Borstlap.
Esperanza Label
vrijdag 11 april 2008
Na een jaar van testen of de meest innovatieve elektronische muziekstijl aanslaat in het verre zuiden van Nederland, kan miniMahlzeit nu zeggen dat die gekke limbo’s echt wel weten hoe ze op de diepste minimal moeten rocken!
Hellbound versus Destroyed
donderdag 10 april 2008
Op 24 juni 1995 vond de eerste editie van Hellbound plaats in de dan al bijna legendarische Hemkade in Zaandam, waar dit luidruchtige concept ruim acht jaar lang als een beest huisgehouden heeft. Op zaterdag 7 juni 2008 - dertien jaar en ruim twintig geruchtmakende edities later - wordt deze demonische hardcore-creatie weer losgelaten op de plaats waar het allemaal begon. Zet je schrap voor een oorverdovende editie van Hellbound; Hard as Hell.
Kort nieuws van de KNIP-dienst
woensdag 9 april 2008
Kort nieuws van de KNIP-dienst
Na tijden van relatieve rust in de regio kan de liefhebber van minimal en techno eindelijk weer zijn dansschoenen aantrekken. Grote namen lijken hun weg gevonden te hebben naar de stijlvolle club 22.24 in het centrum van Doetinchem. Helder, een jonge organisatie van muziekjunkies, presenteert voor de aankomende editie een line up waar menig hart sneller van gaat kloppen.
Al sinds jaar en dag is Hardcore vs Terror één van de hardste feesten waarin er een combinatie is tussen Hardcore en terror en zelfs een vleugje speedcore.
Op 7 juni aanstaande bundelen Dance 2 Eden en Rige hun krachten om het legendarische Hellraiser te doen terugkeren naar het mekka van de hardcore: de Vechtsebanen.
Niemand minder dan de enige echte superstar onder de dj's, inderdaad Erick Morillo, draait zaterdag 17 mei tijdens Deluxe Night in Bozzini. En dan hebben we het niet over één of ander veels te kort setje van een uurtje. Zeker niet, want deze man moet natuurlijk alle tijd en ruimte krijgen om lekker te vlammen, zoals alleen hij dat kan. Daarom staat Erick Morillo tijdens deze editie van Deluxe Night maar liefst drie uur achter the decks.
Op vrijdag 16 mei breekt een nieuw hoofdstuk aan voor het Amsterdamse danceplatform klinch. Dan worden namelijk voor het eerst twee verschillende organisaties op één avond in de Melkweg uitgenodigd. Electronation en Crackhouse slaan de handen ineen voor een programma vol kwaliteitshouse, met in de Max een exclusieve 4 uurs set van de gebroeders Tiefschwarz en in de Oude Zaal de homecoming van dancepionier Orlando Voorn. Samen met de Amsterdamse garde - Applescal, Aron Friedman, Brent Roozendaal, Carlos Valdes en Tron - maken zij deze lenteviering tot een muzikaal spektakel.
Darkness4life
maandag 7 april 2008
Op 31 mei is het weer zover en zal het meest industriële, underground en hardste concept van b2s haar intrek nemen in de perfecte locatie. b2s heeft gekozen voor een locatie met echte underground en “dark” looks en dat kan er maar 1 zijn: de Maassilo in Rotterdam. Naast de hele vette en duistere zalen staat de Maassilo ook bekend om haar oorverdovende geluid!
Queensday ‘08 in Eindhoven
maandag 7 april 2008
Eindhoven, ook wel bekend als de Lichtstad of... Techno City. En waaraan Eindhoven de naam Techno City te danken heeft moge duidelijk zijn als de Eindhovense binnenstad met Koninginnedag weer verandert in een pompende massa dance-liefhebbers. Ook dit jaar spant Koninginnedag in Eindhoven namelijk weer de kroon met een breed scala aan openlucht dance-podia. En dat Eindhoven ‘Leading in Techno’ is blijkt wel weer als, naast het ruime aanbod aan mainstream en gemengde dance-podia, ook vijf volwaardige underground-podia uit de ondergrondse stelsels van de stad verrijzen.
Chocolatin keert weer terug naar home-base 013 in Tilburg! En om precies te zijn op zaterdag 12 april met als verleidelijk thema Chocolate Temptation. Laat je opnieuw onderdompelen in alle sweet ear en eye candy die Chocolatin je te bieden heeft en stel jezelf bloot aan alle verleidingen die deze avond op je af zullen komen. Op het menu staan Benny Rodrigues, D-Rashid, Quintino, Tony Cha Cha en Rockz. Zoveel dance temptation kan niemand weerstaan.
Na een knallende kick-off party tijdens ADE is Audio Illustrated weer helemaal terug van weggeweest... Neerland's eerste audio-visuele dance label gaat los in 2008! Audio Illustrated staat voor een cominatie van jong talent, kwaliteitsmuziek, strakke visuals en het creatief gebruik van beamers en schermen. De VJ-beelden zijn dan ook een van de belangrijkste onderdelen van het concept, iets wat nog nauwelijks voorkomt in het Amsterdamse nachtleven...
Sexy Mother Fucker
zondag 6 april 2008
Koninginnenacht; Markt, familie, gezelligheid en de Koningin! Maar als je aan het eind van de avond dit allen toch goed zat bent, wat dan? Dan is het tijd voor Sexy Mother Fucker! Alle Sexy Motherfuckers van Nederland zijn bij deze uitgenodigd om met ons de vetste KoniginnenachtKoninginnenacht ooit te vieren! Sexy Mother Fucker wordt gegeven in de Hardersplaza te Harderwijk, de vetste en jongste locatie van Nederland op dit moment. Er zullen alleen maar sexy Koninginnen en stoere Koningen de avond van Queensnight op een gruwelijke manier in luiden: Sexy, Dansend en Rockend!
Ritmo the Powerzone
vrijdag 4 april 2008
Na een tijdje weg te zijn geweest komt Ritmo keihard terug in the The Power Zone In mei zal de eerste The Power Zone editie van 2008 plaatsvinden. Er werd constant gegist en gevraagd naar een nieuwe editie en nu is het dan eindelijk zover!
Synergy Festival
vrijdag 4 april 2008
Helaas komt aan alle goede dingen een eind, zo ook aan Queensday Open Event. In 2008 valt Koninginnedag midden in de feestelijke activiteiten van de gemeente Gouda, waardoor er dit jaar geen vergunning verstrekt kan worden. Maar Coalition heeft niet stil gezeten. Er is direct een alternatieve datum aangevraagd: Zaterdag 28 Juni 2008. Aangezien in 2008 Coalition Productionz dan inmiddels tien jaar bestaat, vond de organisatie het hoog tijd om groot uit te pakken.
Rockit Open Air 2008
donderdag 3 april 2008
Met het ingaan van de zomertijd komt dan toch echt het besef dat het festivalseizoen er aan zit te komen. Terwijl ze bij FCA-Music druk bezig zijn met Free Your Mind worden intussen ook overuren gemaakt om de vierde editie van ROCKIT Open Air vorm te geven. Wederom vormen de prachtige Maarsseveense Plassen (gelegen in hartje Nederland, met haar uitgestrekte weiden, het leuke strandje, speelplaatsjes en het speeleiland op het water) het kenmerkende decor van dit twaalf uur durende dance spektakel. De brede muzikale programmering, belevingen op visueel, theatraal en speelgebied maken ROCKIT Open Air een uniek evenement op een unieke locatie.
Club Bozzini is goed bezig. Ze halen de ene na de andere superstar dj naar Kerkrade. Zaterdag 26 april is het de beurt aan de mannen van Bodyrox. Inderdaad van de monsterhit Yeah Yeah, die in 2006 en 2007 uitzinnige taferelen op de dansvloer veroorzaakte. En alsof dat niet genoeg is, nemen ze de stoere en brutale zangeres van Luciana mee.
Marcanti op zijn kop
woensdag 2 april 2008
Zoals eerder al verwacht werd, is het aankomende feest van Crazyland en Decisions in de Marcanti uitverkocht! Baal je nu als een stekker omdat je geen kaartje hebt maar er toch bij wil zijn? Dan heb je nog een laatste kans!
Nog maar net bijgekomen van de openingsnacht, en er staan alweer andere dope feesten voor de deur van Harders Plaza. OF indien daarvoor gepubliceerd: Vol verwachting kijken we uit naar de Grand Opening van Harders Plaza, maar er is nog veel meer te beleven in de nieuwste hotspot van het Oosten. De nieuwe venue haalt voor de openingsmaand namelijk de beste feesten naar Harderwijk met de dikste DJ's.
Backyard
dinsdag 1 april 2008
De eerste editie van Backyard zit er op en staat nog steeds levendig in ieders geheugen gegrift. Maar we laten er natuurlijk geen gras over groeien en dus komen we keihard terug, en hoe. De tuinstoelen en barbecues zijn opgepoetst, het gazon is gemaaid en Patronaat is helemaal klaar voor de 2e editie die op 12 april zal plaatsvinden. Dit keer gaat organisatie Divinity arm en arm met G-Rex. G-Rex is het label van Gregor Salto die dit keer het programma heeft samengesteld.
Early Mansion
dinsdag 1 april 2008
Knallen op oude platen, niet de minste dj's en een toplocatie? Geen Probleem! Wees er dan gewoon weer bij! Waarbij? Bij een stampende editie van Early Mansion natuurlijk!
28 april 2008
8Bahn voor het eerst in droomlocatie Luxor Live
27 april 2008
Echopark
26 april 2008
Hardcore4life meets Mania
25 april 2008
Bassleader
24 april 2008
Audio Attack
1-2-3 Mei Bruut Festival!
23 april 2008
Creative motions invites
Happy Hardcore komt naar Amsterdam
22 april 2008
Radio Soulwax presents verplaatst
Erotic Queensday Vibe met het grootste bubbelbad van de wereld
Laatste Hard Nature in Effenaar voor zomerstop
E-Fect knalt nog één keer met Italiaanse elite!
Blow out party XXL
21 april 2008
klinch: Traffic met Marco Carola
Decibel outdoor festival 2008
18 april 2008
Full on Ferry 2008: datum bekend
17 april 2008
Sound Architecture
Antwerp Dance Festival opent in Centraal Station
Erick E gaat los op circuit van Monza
16 april 2008
Only real champs…. Champions of Sounds
15 april 2008
TechnoVision ontvangt Highland Beats om vijftienjarig bestaan te vieren
Dance Valley Festival: website online and more
*Puurr* opent de Factory010
14 april 2008
Vrijdag 18 april Pokke Herrie - Art of Fighters World tour
13 april 2008
Hemelrave, the day of the ascend
11 april 2008
Prepare for Riverdance Festival
Hed Kandi viert de lente
Esperanza Label
10 april 2008
Hellbound versus Destroyed
9 april 2008
Kort nieuws van de KNIP-dienst
Doetinchem komt weer in beweging
Terreurdreiging in de Poema Utrecht
8 april 2008
Hellraiser - 'return to the labyrinth'
Erick Morillo draait in Bozzini
klinch: Tiefschwarz (4 uur) en Orlando Voorn in de Melkweg
7 april 2008
Darkness4life
Queensday ‘08 in Eindhoven
Chocolatin presents: Chocolate Temptation
6 april 2008
Audio Illustrated invites... Border Community's Petter
Sexy Mother Fucker
4 april 2008
Ritmo the Powerzone
Synergy Festival
3 april 2008
Rockit Open Air 2008
Yeah Yeah! Bodyrox en Luciana staan in Bozzini
2 april 2008
Marcanti op zijn kop
Harders Plaza pakt vet uit in de openingsmaand
1 april 2008
Backyard
Early Mansion