Partyflock
 
­ Nederland

Club Latido sluit definitief haar deuren op 27 april
Groots eindfeest sluit 7 jaren af

gepubliceerd door , op
Club Latido sluit definitief haar deuren op 27 april
2 april 2008
FeestThe End · Club Latido afscheidsfeest
Datumnacht van zaterdag 26 op zondag 27 april 2008
LocatieLatido
Zondag 27 april sluit Amsterdams meest legendarische afterparty club voorgoed haar deuren. Na zeven jaar altijd de bekendste afterparty van Amsterdam te zijn geweest en een veelbewogen bestaan waar duizenden hun feest nog iets langer lieten duren zet Club Latido zelf een streep onder haar bestaan. Een gebeurtenis die zij niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Zondag 27 april vanaf 4 uur ’s ochtends tot 14u ‘s middags zal de allerlaatste afterparty dan ook ‘The End’ heten, en zul je in alle zalen van deze mammoet onder de Amsterdamse clubs kunnen genieten van nagenoeg alle dj’s die je er in 7 jaar tijd voorbij hebt zien komen!

Als het feest van zaterdag was afgelopen wist je altijd waar je in ieder geval nog even verder kon genieten van het stappen en de lekkere muziek. Club Latido was altijd open, na ieder feest en op elke eerste en tweede feestdag. Duizenden mensen wisten het Buikslotermeerplein te vinden. En nog steeds komen elke zondagochtend mensen uit de The Power Zone, Escape, The Sand, Lexion, Rembrandsplein of Hemkade naar Club Latido om na te genieten en een lekkere feeststemming erin te houden. In april kan iedereen dat dus voor het laatst doen!

Zeven bevlogen jaren vol feest
Het zijn bevlogen jaren geweest, waarin veel is gebeurt en nog veel meer is gefeest. Onlangs was Club Latido nog landelijk nieuws door een politie-inval. Desondanks wist de Club zich overend te houden en door te gaan. Op zich uniek te noemen in de Nederlandse club-geschiedenis en een teken dat sommige geruchten over de Club ook niet helemaal op waarheid berusten, anders was de club na de inval zeker gesloten.

Behalve afterparties is de club ook het podium geweest voor tal van feesten op zaterdag- en vrijdagavond. Van hardcore tot trance en van urban tot wereldmuziek, alles is aan de revue voorbij gegaan in die jaren. De hele maand april kun je nog terecht op de vaste afterparties, en zondag 27 april dus voor de allerlaatste keer. Daarna sluit Club Latido, ook voor de vrijdag en zaterdagfeesten, voorgoed haar deuren!

The End – eindfeest in alle zalen
Zondag 27 april is iedereen uitgenodigd om voor de allerlaatste keer te komen afteren in Club Latido. Voor die gelegenehied zullen beide zalen open zijn en kun je daar een selectie verwachten van alle dj’s die er in de afgelopen 7 jaar hebben gedraaid voor jullie. Het wordt een groots feest met alles erop en eraan. Dansshows, fruitige hapjes, lekkere drankjes, gastvrouwen, stemmige decoraties en natuurlijk non-stop de allerbeste muziek!

Wie er allemaal komen draaien is nog niet helemaal bekend. Onder de dj’s die worden uitgenodigd vind je in ieder geval zeker José, Jean, G-Spott, Jurgen, Mark van Dale, Paul-T, S.I.M, DaViraz, Onne, Moony, Onnik, Marco Verhoeven, Sven S, Miss Wendy, The House Negro, Maximo, Rogier, Iwan, Melvin Reese, Lady Lago & Jeff Bounce.
Wie er daadwerkelijk komen draaien zal spoedig bekend gemaakt worden. Ook de allerlaatste afterparty zal gehost worden door Mc UB, die de club al bijna net zo lang met zijn stem dient als zij bestaat.

Een tijdperk komt ten einde en Amsterdam is straks een afterparty en een club armer. Houd de datum vrij in je agenda: zondag 27 april, van 4u tot 14u gaat het doek voor de laatste keer op voor Amsterdams langstlopende afterparty, Club Latido, om daarna voorgoed te vallen. Het is je laatste kans om van Club Latido te genieten en afscheid te nemen van het vaste personeel aan de deur en achter de bar, die alle ook al jaren met plezier mee hebben gewerkt aan een onvergetelijke tijd vol bruisende afterparties. Zorg dat je erbij bent, want zondag 27 april sluit Club Latido voorgoed haar deuren!

41 opmerkingen

Jammer joh...
Werkzaam bij GZG Amsterdam
Waarom dan? Staat nergens wat nu de reden is...
ja wat is de reden...????? lekker vaag weer
Uitspraak van Scylla op dinsdag 1 april 2008 om 10:57:
Waarom dan? Staat nergens wat nu de reden is...

Vorig jaar problemen gehad met een razzia, de afterclub moest toen een tijdje dicht.
 
Dit is een prachtige dag om zulk nieuws te melden...
 
Zal zeker onder druk van de gemeente zijn, hebben ze toch bereikt wat ze wilden....die inval zal uiteindelijk toch de nekslag zijn geweest.
De inval heeft er zeker mee te maken. En zal wel vergunning kwestie zijn.
Ook zal het die burgemeester van ons wel zijn. Die probeert van het gezellige en drukke Amsterdam een of ander rustig dorpje te maken zodat hij weinig sores aan zijn hoofd heeft op (feest-)dagen
Huh ? De opening van de Latido was op 6 april 2002, hoe kan het dan (als het in april 2008 dichtgaat) 7 jaar bestaan hebben ? Dat is dan toch 6 jaar ?

Verder staat op de flyer open vanaf 5 uur maar in de tekst om 4 uur..wat klopt ?
Of is het een 1 april grap ?

;-)
 
Volgens mij moeten ze wijken voor metrostation wat daar komt ivm noordzuidlijn... Kheb zoiets eens gehoord al jaren terug dat er bekend was dat deze club op den duur daar weg moest..
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 1 april 2008 om 11:55:
Volgens mij moeten ze wijken voor metrostation wat daar komt ivm noordzuidlijn...

Dat is ook wat ik heb gehoord ja..
Artiest {SHOWLIST artist 62105, 11259}
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 1 april 2008 om 11:55:
Volgens mij moeten ze wijken voor metrostation wat daar komt ivm noordzuidlijn... Kheb zoiets eens gehoord al jaren terug dat er bekend was dat deze club op den duur daar weg moest..

Zoiets heb ik ook gehoord ja. Ze willen in iedergeval het hele winkelcentrum gaan aanpassen, opschonen en optimaliseren voor NZ-lijn en volgens de gemeente Amsterdam past daar geen club bij :S

Beetje jammer weer
Kom er zelf niet zo vaak maar vind het toch wel jammer dat ze weggaan. Volgens mij is dat de enige leuke plek waar je kan stappen in Noord. Ik zou niet weten waar je nog meer kan stappen in Noord. :/ Maar goed, werden de laatste tijd toch niet echt meer boeiende feesten gegeven. Hoop dat er iets anders leuks voor in de plaats komt (op die locatie of ergens anders) anders wordt Noord wel erg saai. :gaap:
 
Ik vind het jammer had het wel altijd naar mn zin daar (Y)..

En het was om de hoek B)..

Maar Mede door deze sluiting is ook wel het geval dat het tijdens de afterparties veel invallen waren gedaan (N)..


En idd door de noord zuidlijn maar die kant van het winkelcentrum gaat niet weg :no:
Gemeente Amsterdam heeft haar zin.... :(
 
Ik heb gehoord dat de eigenaar een nieuwe tent ergens gaat beginnen !!
maar waar weet ik niet !!
Jammer :(
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4082, 4532}
Werkzaam bij Marcanti
Inderdaad, errug jammer... Ik heb er toch al die jaren met veel plezier gestaan en doe dat nog tot het allerlaatste feest aan toe!

Maar in ieder geval: dat Latido nu dicht gaat heeft niets te maken met gebeurtenissen als de inval van enige tijd geleden. Latido sluit uit eigen beweging, niet onder dwang. :)

Wat wel waar is, is dat de gemeente andere plannen heeft met de kop van het Buikslotermeerplein, en Latido hoort daar niet meer bij. Dat is echter nog iets van de toekomst, en Latido had er nog wel even kunnen blijven zitten.

Overigens is het waar dat Latido in april 2002 haar deuren opende. Daarvoor echter bestond de afterparty Club Latido ook al een jaar naast de Dam in Zaandam, vandaar de 7 jaar. ;)

Uitspraak van B-Flock :bounce: op dinsdag 1 april 2008 om 15:05:
Hoop dat er iets anders leuks voor in de plaats komt (op die locatie of ergens anders) anders wordt Noord wel erg saai. :gaap:

Wees niet bang Bianca, er komt zeker wel iets leuks in Noord. Maar dat is ook alles wat ik ervan weet. ;) Even afwachten allemaal mensen... :P Maar wat Club Latido betreft, en de fameuze afterparties, dat is helaas na 27 april een gepasseerd station...

Na 6 jaar vrijwel elke zondag daar te zijn geweest zul je me daarna vast ook nog wel eens op een afterparty tegenkomen, maar in ieder geval een heel stuk minder...

Zondag 27 april ga ik me nog 1x helemaal geven om er een waanzinnig spetterend feest van te maken voor de allerlaatste keer...

Jullie komen toch ook allemaal? 2 Zalen open, alle dj's en natuurlijk alle bezoekers :D van de laatste jaren zijn uitgenodigd.
laatste aanpassing
 
Hier gaan we echt een TOP feessie van maken ...:yes:
2 zalen open ..
Super Dj's dus... een heerlijke sound!!...
and many more....:)


Be there!!...:cheer:

Werkzaam bij MEM events
Artiest {SHOWLIST artist 29750, 54821}
jammer!

Was een leuke tent!

Eindelijk issie er....Nieuwe M.E.M

http://www.dance-tunes.com/artist/34670/M.E.M
Altijd goed naar mijn zin gehad daar,misschien dat ik wel ff afscheid kom nemen, zie alleen M.A.B.er niet bij staan, die hoort er toch zeker bij.....
Artiest Rensz
Helaaaaaaaaas...
Echt super jammer dat het 27 April al dicht moet!
Ik had gehoopt met Pinksteren nog ff te kunnen feesten mja helaas:(

M.A.B. mag natuurlijk niet ontbreken bij "The End".
EN ik ben er zekers bij de 27e en hoop dat ze nog een CD uitdelen als souveniertje van een onvergetelijke AFTERclub:D
laatste aanpassing
Erg jammer!! :S
Paar mooie feestjes gehad daar :D
 
Wij willen via deze weg de eigenaar nog bedanken voor onze leuke gezellige samenwerking die we hebben gehad :respect:

Wij hebben dan op de zaterdagavond meerdere leuke feesten mogen geven waar we met heel veel plezier op terug mogen kijken :jaja:

En is het vandaag precies 1 jaar geleden dat A3 zijn verjaardag bij jou in de club heb mogen vieren en zal hij dit jaar zijn verjaardag vieren in voor ons the place to be! ;)

Maar konden wij het even niet laten om jou en je team een geweldige afscheidsparty toe te wensen want die heb je in onze ogen zeer zeker verdiend (Y)


Liefs Jacky en A3
laatste aanpassing
die verhaaltjes ken,ik net zo jaren 90 die club eichennaren,,gewoon ze zein binnen,,of vlink in het geld
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 11161, 194, 2434, 2062}
Artiest {SHOWLIST artist 128, 50507}
Ik heb er een leuke tijd gehad, ze hebben het moeilijk gehad, maar het is een moeilijke ligging ook.
Ik wens de latido Crew succes toe in de toekomst namens Rebirth Events ;)
 
Uitspraak van dj tony producer op dinsdag 1 april 2008 om 22:35:
die verhaaltjes ken,ik net zo jaren 90

Jouw praatjes kennen we onderhand ook...zo (s)
Uitspraak van Jur op dinsdag 1 april 2008 om 19:25:
Altijd goed naar mijn zin gehad daar,misschien dat ik wel ff afscheid kom nemen,

Uitspraak van permanent verbannen op dinsdag 1 april 2008 om 22:12:
Wij hebben dan op de zaterdagavond meerdere leuke feesten mogen geven waar we met heel veel plezier op terug mogen kijken :jaja:

Uitspraak van MellowM op dinsdag 1 april 2008 om 21:18:
Erg jammer!! :S
Paar mooie feestjes gehad daar :D

Uitspraak van Martijn van Langen op dinsdag 1 april 2008 om 22:39:
k heb er een leuke tijd gehad,

En zo hebben er heel, heel erg veel een leuke tijd gehad, met alle feesten op vrijdag, zaterdag, maar vooral zondagochtend. Nostalgie all over the place!

Ik ga het zeker missen, maar ik heb er vrede mee dat we gewoon zelf de handdoek in de ring gooien, en niets of niemand het gelukt is om Latido om andere redenen te sluiten :D:D:D

Niks Bibob (zoals werd gezegd), niks inval met gevolgen... Het is er gewoon de tijd voor. Dussss.... wie-oh-wie gaat nu de afterparties in Amsterdam doen? Ennuh... nog eens af en toe n MC nodig? Of verschillende? Ik heb wel de nodige contacten...

Maar eerst tot het bitterzoete eind aan toe... Blijf ik Club Latido met mn optredens versterken en er een meer dan gezellige sfeer neerzetten.

Uitspraak van DJ Rensz op dinsdag 1 april 2008 om 20:26:
M.A.B. mag natuurlijk niet ontbreken bij "The End".

Neej natuurlijk niet!! En El Toro en nog zo een paar... Line-up wordt nog aangepast, en een nieuwe flyer met meer namen is intussen naar Partyflock opgestuurd. Komt vandaag online bij het feest.

Jullie komen toch allemaal???
 
Uitspraak van dj tony producer op dinsdag 1 april 2008 om 22:35:
die verhaaltjes ken,ik net zo jaren 90 die club eichennaren,,gewoon ze zein binnen,,of vlink in het geld

Op jouw commentaar zitten we niet te wachten!!...

:bye:

Uitspraak van MC UB 2.0 :D op woensdag 2 april 2008 om 08:28:
Jullie komen toch allemaal?

Zeker te weten!!.. Dit willen we echt niet missen!...
laatste aanpassing
Zo daar heb ik me echt misdragen toen hij net ze deuren opende!

Dus we gaan ook maar even goed afscheid nemen!!
Artiest {SHOWLIST artist 28895, 99774, 160233}
Uitspraak van MC UB 2.0 :D op woensdag 2 april 2008 om 08:28:
Jullie komen toch allemaal???

Tuurlijk Frank,we zijn present(y)
 
zonde dat er n vloek op deze tent ruste op 1 of andere manier,
lokatie is super, geluid is top, zag er professioneel van binnen , heel raar...

zonde van weer n top toko die ten onder gaat :nocheer:
Artiest {SHOWLIST artist 1218, 73034}
Uitspraak van MEM op dinsdag 1 april 2008 om 18:34:
Eindelijk issie er....Nieuwe M.E.M

http://www.dance-tunes.com/artist/34670/M.E.M

lekker trackie
Uitspraak van inactief op woensdag 2 april 2008 om 20:54:
zonde dat er n vloek op deze tent ruste op 1 of andere manier,
lokatie is super, geluid is top, zag er professioneel van binnen , heel raar...

zonde van weer n top toko die ten onder gaat

idd zonde dat er een vloek op ruste....was echt wel een toptent met keihard geluid maar vol krijgen was echt lastig
Uitspraak van " liefde is " op woensdag 2 april 2008 om 14:52:
Zo daar heb ik me echt misdragen toen hij net ze deuren opende!

Haha, wie niet zou ik bijna zeggen :P Nu nog 1 allerlaatste keer. Toch wel de enige afterpartyclub in Amsterdam die het al die jaren heeft volgehouden.

Deze keer met alle zalen open, stylish entertainment, een heleboel dj's uit alle afgelopen jaren, die ook Back2Back komen battelen... Er wordt hard aan gewerkt om hier een topfeest van te maken.

Het gevoel is natuurlijk een beetje dubbel na al die jaren, maar dat Latido een waardig en spetterend eindfeest verdiend heeft is in elk geval zeker!

Dus stel die andere after-plannen nog een weekje uit dat weekend, bel je vrienden van toen nog eens op en kom allemaal even afscheid nemen!

Ik denk dat velen deze dag nog wel eens hele leuke ontmoetingen kunnen hebben met mensen die ze al lang niet meer gezien hebben :):
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 1 april 2008 om 15:59:
Ik heb gehoord dat de eigenaar een nieuwe tent ergens gaat beginnen !!
maar waar weet ik niet !!

Voormalige It, ofwel de vernieuwde It staat nog vrij
Uitspraak van Perfect Blood op woensdag 16 april 2008 om 19:46:
Voormalige It, ofwel de vernieuwde It staat nog vrij

Hahahaha! Neej die is t niet... Waar dit komt heeft nog geen club gezeten. Just wait and see... Weten jullie nog waar vorig jaar Pleasure Island gegeven werd? Nou daar in de buurt. En het duurt ook nog wel even, dus gewoon op t nieuws blijven letten, kan niet missen :P ;) :)

Maar eerst deze zondagh nog even met zn allen naar de Latidoooooo!!!!

:bounce::bounce::bounce::bounce:
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 1 april 2008 om 11:55:
Volgens mij moeten ze wijken voor metrostation wat daar komt ivm noordzuidlijn...

dat is bullshit want er komt een ING kantoor :)