Partyflock
 
­ Nederland

Warehouse Rave

gepubliceerd door , op
Join Me In My Dreams, My Trip To Fantasy.
I'm Floating On The Waves, All Is Quiet And Peaceful.
As I Open My Eyes, I See A Moonbow, It's Colours.
Moving, Changing And Rotating Like A Caleidoscope.
I'm Not Afraid. I Feel One With The Universe.
Join Us In Our Trip Back In Time.


Een organisator uit het verre verleden presenteert, na afwezigheid van een decennium, nog eenmaal haar oude kunstje in de meest underground locatie van Rotterdam. Een tussen 1910 en 1914 gebouwde en in haven van Rotterdam gelegen loods, dat voor het moment Warehouse 294 heet. Op zaterdag 28 april zal dit monumentale pakhuis het domein zijn van een ouderwetse rave met de sound uit eind jaren tachtig en begin jaren negentig. House in haar puurste vorm. Van zonsondergang tot opkomst met een line up bestaande uit meer kwaliteit dan kwantiteit:

Rob & MC Joe / The Beat is Flown
Rob Janssen is misschien wel de meest invloedrijkste DJ begin eind jaren 80 en begin jaren 90 geweest. Hij mag in 1989 van de eigenaren van Parkzicht experimenteren met houseavonden op de vrijdag daar. In zijn platenkoffer zit veel stevige techno uit Detroit en Duitsland. DJ Rob is een van de eerste dj's die vinyl mixt met ritmes uit een drumcomputer en langzamerhand creëert hij zijn eigen, harde sound. De vrijdagavonden waar hij resident is, trekken steeds meer publiek, ook van ver buiten Rotterdam. DJ Rob ontmoet collega Paul Elstak en de twee gaan samenwerken. Elstak draait op zijn vaste stek de Blue Tiek een selectie uit de platencollectie van dj Rob en dj Rob draait in Parkzicht producties van Elstak, waaronder diens grote Parkzicht-hit ‘Father Forgive Them’. De stijl van Rob wordt harder met voornamelijk instrumentale platen van Europese acts als Praka Khan, Anasthasia en T99. DJ Rob maakt samen met zijn vaste MC Joe (Ludie Smitshoek) een eerste single: ‘The Beat Is Flown’, de derde 12” op Rotterdam Records, het label van Paul Elstak. Deze plaat wordt gezien als een van de grootste klassiekers uit de begintijd van de house.

Gizmo /909 Bassline
Ferry Salee, alias dj Gizmo, is al een 'oudje' in de scene. De Hagenaar draait al meer dan 25 jaar, heeft inmiddels in heel wat dj-booths wereldwijd gestaan en heeft dj's en producers zien komen en gaan. Onder de naam Gizmodraaide hij als een van de vaste dj’s in house tempel Parkzicht te Rotterdam en als headliner tijdens de Rave The City’s in Den Haag. In de periode 1991-1992 maakte hij faam met twee EP’s onder de naam ‘909 Bass Line’.

Stanton / Parkzicht
Er zijn maar weinig DJ’s die zover terug gaan als DJ Stanton. Met zijn staat van dienst als oud Parkzicht resident heeft deze beruchte schaduw van DJ Rob zichzelf ruimschoots bewezen. Stanton heeft alles gezien, meegemaakt en gedraaid. Als geen ander kan hij de klassiekers aan elkaar mixen tot een verhaal wat de gehele geschiedenis van de house verteld.

CJ Bolland / Ravesignal
De in België wonende Christian Jay Bolland is verantwoordelijk voor vele grote hits op het R&S label. Hij singels op onder de namen ‘The Project’, ‘Pulse’, ‘Sonic Solution’, ‘Ravesignal’, ‘Space Opera’, ‘Schism’ en natuurlijk CJ Bolland. In 1991 scoorde hij een wereldhit met de track 'Horsepower' op zijn 'Ravesignal III’ single en in 1992 was dat weer het geval met zijn 'Fourth Sign' album (met daarop 'Camargue' en 'Night Breed'). Met Horsepower legde hij de basis voor andere klassiekers uit begin jaren 90 zoals Joey Beltram’s ‘Energy Flash’, Human Resource’s ‘Dominator’ en Outlander’s ‘The Vamp’. Nadat hij R&S verliet, bracht hij in 1996 het album ‘The Analogue Theatre’ uit, hierop staan de tracks ‘Sugar Is Sweeter’ (nummer 1 hit in USA) en ‘The Prophet’. Deze laatste track bevat de toespraak uit de film ‘The Last Temptation Of Christ’. CJ Bolland remixte naast het produceren ook vele nummers. Zo werkt hij onder andere voor Depeche Mode, Moby, acid house pioniers Phuture, Orbital, Sven Väth, The Prodigy's 'No Good' en Tori Amos.

Warming up by DJ Reza
If the music is too loud, you’re too young to be there, 21+

Partyplace:
Warehouse 294 - Keileweg 9c - Havens West Rotterdam

Tickets

www.warehouserave.nl

46 opmerkingen

 
Artiest Lenn
klinkt zeer gezellig :yes:
 
Klinkt DIK!!
Goede line up en met 4 DJ's heeft elke DJ mooi de tijd om aan zijn set te werken.
Artiest {SHOWLIST artist 87534, 3403}
aanwezig (y)
kut dat het in rotterdam is en ik als amsterdammer daar niet geliefd word anders was ik zeker gegaan!!!!







The advisor ;-)
kut dat er nogsteeds mensen rondlopen die zo denken...

Professionele hulp..:smoke:
 
Uitspraak van Marlin op woensdag 8 maart 2006 om 17:04:
Goede line up en met 4 DJ's heeft elke DJ mooi de tijd om aan zijn set te werken.


Don't forget Reza ;) 5 DJ's dus :D
 
Lijkt me wel wat... ;)
erg relaxte locatie alleen niet mijn soort muziek helaas (f)
Uitspraak van The advisor op woensdag 8 maart 2006 om 17:19:
kut dat het in rotterdam is en ik als amsterdammer daar niet geliefd word anders was ik zeker gegaan!!!!


Wat een bullshit, het is maar net hoe je jezelf op steld... als je daar een beetje als popi-jopi amsterdammer in de rondte gaat lopen kun je reacties verwachten.
Waar komt de term House vandaan.....?

Vraag het maar aan Eddy de C......

Warehouse


:p


Klinkt echt megagoed dit!!!!!!!
Artiest AXN
Super dit,.. in de agenda :woeptiedoe:
 
vreuvhbuirebviesvb ~!!!!
laatste aanpassing
 
zozozozozozozozoooooo :respect: CJ Bolland, Camargue :lief: let's dance party-people!
Uitspraak van poupoulossos op woensdag 8 maart 2006 om 19:55:
Waar komt de term House vandaan.....?

Niet van deze warehouse in elk geval...
En ook niet van Eddy de Clercq
 
De Warehouse in Chicago wel :9
Klopt, Frankie Knuckles destijds in the Warehouse te Chicago.
'Destijds' was er een platenzaak in Chicago. Er kwamen mensen die kwamen vragen naar de platen die het weekend ervoor gedraaid werden in The Warehouse..langzamerhand is dit verbasterd tot house..Geen bewuste keuze van iemand dus..gewoon makkelijkheid...
Uitspraak van [-Stef-] op woensdag 8 maart 2006 om 19:00:
Wat een bullshit, het is maar net hoe je jezelf op steld... als je daar een beetje als popi-jopi amsterdammer in de rondte gaat lopen kun je reacties verwachten.


onzin als ik alleen al een biertje aan de bar ga bestellen word ik al aangesproken op me accent, sta ik met iemand te praten word ik weer aangesproken op me accent, en dat ik moet oppassen enz. en dat zal gerust ook per feest verschillen want ik ben vaak genoeg in rotterdam wezen feesten maar na strike one in de kuip doe ik het gewoon niet meer

en echt waar ik vind het jammer dat het zo moet gaan want dat is namelijk helemaaaaaaaaal niet nodig en eigenlijk denk ik dat het op dit feest niet zo zal gaan,

dus twijfel alom en bij dit soort feesten slaat die meestal om naar gewoon gaan!


The advisor ;-)
Artiest {SHOWLIST artist 52692, 65560}
Denk dat we vanuit Klundert Wicked Soundz ff door moeten rijden. Kunnen we 2 sets mee maken van Rob&Ludie en dan ook nog STAMPton!!!
Yeahhhhh
laatste aanpassing
 
klinkt errug fijntjes :yes:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 2458, 1622, 467}
Artiest Rephlex
Wat kan ouwe shit toch lekker zijn :P ben zeker van de party ,lekker ouderwets uit je plaat heb er nu al zin in
 
jammer dat het 21 jaar en ouder is ...mag ik dus niet heen :no:
AAAARRRRRGGGHHH!!!

Ik word GEK hier man! Dat gaat 'm dus 100% worden Queens Night. Damn ik baalde zo dat ik CJ Bolland moest missen omdat ik naar beatClub ga ipv Digital Overdose...staat 'ie op een nog veel vetter feestje.

Heb 'm gelijk toegevoegd, geweldig zeg!

Wat een oldschool partyjaar gaat dit worden, helemaal te vet!!!
 
Dikke shit 21 +
909 Bass Line was ook een club in Scheveningen ook bekend als voormalig Sandokan. Heerlijke club vol fluoriserende tekeningen op de muren, en waar ik na een rave the city afterparty de klappers zoals Aliced in wonderland, pot of gold, pullover en vele andere klappers in 1 nacht voor het eerst mocht horen.

*zucht vroegah*
 
dit wordt weer een mooie :respect:
 
Denk dat dit wel een héél speciaal feesie gaat worden :yes:
 
Is wel vette lokatie :D
 
zeker weten locatie is zeker goed
kick feestje wordt dit :D :D
Klinkt wel erg gezellie, eindelijk weer 's een originele locatie ook.

Ken vast wel door voor 21 ;)
 
Uitspraak van lindaaatje op maandag 13 maart 2006 om 17:55:
Ken vast wel door voor 21

Geef ik wel een jaartje af aan je ;)
Uitspraak van The advisor op donderdag 9 maart 2006 om 10:15:
onzin als ik alleen al een biertje aan de bar ga bestellen word ik al aangesproken op me accent, sta ik met iemand te praten word ik weer aangesproken op me accent, en dat ik moet oppassen enz. en dat zal gerust ook per feest verschillen want ik ben vaak genoeg in rotterdam wezen feesten maar na strike one in de kuip doe ik het gewoon niet meer

..en je gaat over 3 weken wel naar Cox in Ahoy.
Nou, succes dan maar.
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op woensdag 15 maart 2006 om 20:22:
Geef ik wel een jaartje af aan je

Aan m'n :lief: ook, anders sta ik zo in me eentje daar binnen ;)

Komt vast goed, zullen wel meer feestjes zijn die nacht, maar dit klinkt wel errug leuk :jaja:
laatste aanpassing
 
aanwezig ;)
JAJA!!!!! lekker feestje hoor. ben van de partij! vin wel dat we de koningin ook moeten uitnodigen voor dit feessie. het is tenslotte queensnight. ik zou de koningin wel is helemaal uit haar plaat willen zien gaan.

see you there partypeople!!!
laatste aanpassing
 
Ik heb nog 2 kaarten in de aanbieding,want ik ga niet,laat ff een beriggie agter op mn pf!!