Partyflock
 
­ Nederland

Henny Huisman samen met o.a. DJ Jazzy Jeff, Right Said Fred, Paul Elstak, Mental Theo terug naar de jaren negentig bij We Love The 90's Outdoor

gepubliceerd door , op
We love the 90's
27 januari 2020
Zaterdag 29 augustus 2020 staat het Goffertpark in Nijmegen in het teken van de tiende editie van We Love The 90's Outdoor. Henny Huisman presenteert tijdens dit jubileum nationale en internationale artiesten die in de jaren negentig furore maakten met hun muziek. Onder anderen DJ Jazzy Jeff, Technotronic, Right Said Fred en Paul Elstak komen naar het hoofdpodium. Daarnaast biedt de Party & Bullshit Area een podium voor onder meer Mental Theo, Dune en DJ Gizmo.

We Love The 90's Outdoor startte tien jaar geleden als een klein jaren 90-evenement, maar is sindsdien uitgegroeid tot Europa's grootste party met een mix van Eurodance, typische hits uit de jaren negentig van de vorige eeuw en happy hardcore. Jaarlijks komen zo'n 30.000 bezoekers naar Nijmegen en daarmee is het ieder jaar uitverkocht. Bij voorgaande edities maakten onder meer Gigi D'Agostino, Toybox, Aqua en Scooter hun opwachting.

DJ Jazzy Jeff is bij het grote publiek bekend geworden door zijn rol in de TV-serie Fresh Prince of Bel Air, waarin hij schitterde naast onder meer Will Smith. De comedy was tussen 1990 en 1996 te zien bij het Amerikaanse NBC, terwijl RTL4 de reeks bracht vanaf 1991. Dit jaar is The Fresh Prince of Bel Air toegevoegd aan het assortiment van Netflix. Right Said Fred is in 1989 opgericht door Richard en Fred Fairbrass en Rob Manzoli. Twee jaar na de vorming, scoorden de mannen een wereldhit met I'm Too Sexy, met in hetzelfde jaar een bijna even succesvolle opvolger: Don't Talk Just Kiss, samen met Jocelyn Brown. Technotronic is verantwoordelijk voor wellicht één van de meeste bekende housenummers: Pump up the Jam. De opvolger, Get Up! (Before the Night is Over) behaalde evenals Pump up the Jam de tweede plaats in de Nederlandse Top 40. Met This Beat is Technotronic kwam de Belgsiche formatie ook nog in de Top 10 terecht, maar daarna was het afgelopen met de echte hits.

Voor de 10th Anniversary of We Love The 90's Outdoor heeft producent PSG Concerts BV een groot aantal toppers van toen weten aan te trekken. Naast de hiervoor genoemde artiesten, komen ook Dario G, The Sunclub, Party Animals en Ronnie Ruysdael naar het hoofdpodium. Bovendien is er voor een nieuw podium gekozen met Party & Bullshit Area, als vervanger van de bekende hakkuhtent. In de Party & Bullshit Area zijn verder ook Flamman & Abraxas, Klubbheads, Critical Mass, DJ Gizmo en DJ Buzz Fuzz. Het geheel wordt daar aan elkaar gepraat door MC Alee.

Kaarten voor de editie van 2020 zijn verkrijgbaar via: welovethe90s.com

2 opmerkingen

Henny Huisman op 1 podium met Paul Elstak....Hoe diep zijn we gezonken...
Uitspraak van N.R.G. op vrijdag 20 december 2019 om 17:02:
Henny Huisman op 1 podium met Paul Elstak....Hoe diep zijn we gezonken...


Allemaal op leeftijd en geld aan het sprokkelen.