Partyflock
 
­ Nederland

Kings of Freestyle tijdens Koningsnacht In Grenswerk

gepubliceerd door , op
Kings of Freestyle
11 februari 2016
Aankomende Koningsnacht pakt LCV Events samen met poppodium Grenswerk royaal uit met een knallend Freestyle event! De edelen heren van de orde der draaitafel zijn:



Je moet toch haast wel de laatste twintig jaar op een onbewoond eiland geleefd hebben wil je de The Darkraver niet kennen. Hij is in de huidige dj scene sowieso vrij uniek, want tegenwoordig moet elke dj ook een producer zijn of andersom. Hij heeft natuurlijk wel samen met anderen nummers geproduceerd, en ook nog elke keer een hit, maar de The Darkraver heeft dat niet eens nodig! Elk weekend maakt deze niet meer zo piepjonge dj er gewoon een feest van achter de draaitafels en blijft daardoor nog steeds één van de meest populaire dj's die men kan boeken... Dit bleek wel tijdens Ruis festival afgelopen jaar. Hij trok zowat het hele festivalterrein naar hem toe! Nog even wachten want 26 april pas...komt ie dan, hè?!

Francois kocht zijn eerste platen al in 1988, maar werden jaar later pas overdonderd door het geluid van de Belgische new beat. Dit waren de tracks die hij wilde draaien op Nederlandse evenementen en het duurde niet lang voordat hij hier de kans voor kreeg in de Tilburgse club Kadance waar hij later de huis dj werd. Niet veel later kon hij zijn kunsten vertonen op andere locaties en bracht hij op het BZRK label platen uit onder de naam Public Domain. Maar Francois is waarschijnlijk het meest bekend van Nederlands beruchtste afterclub Zinos. Helaas voor de afterpartylovers ging de club in vlammen op en stierf dus een gruwelijke dood, maar tijdens de koningsnacht zul je merken dat de dampende stevige beats van Francois nog voortleven! Tot in de Gloria!

Uit eigen stal komt dj Morphine, die zo goed als met elke stijl binnen de hardere dance uit de voeten kan. Zijn eerste indruk liet hij achter met wat misschien wel een van de allereerste echte hardcore party's in regio Venlo was: Fast limbo's in speedland' met niemand minder dan Charly Lownoise & Mental Theo. Sindsdien heeft hij met zeer veel grote namen gedraaid maar ondanks dat blijft Rogier altijd lekker 'down to earth' door bijvoorbeeld meer tussen het feestende publiek te staan in plaats van op een podium of in een VIP-lounge rond te hangen. Hierdoor krijgt hij natuurlijk feedback en daardoor weet hij juist de goede plaat voor 't juiste publiek te draaien!

Cem Araci, beter bekend als Outsiders, is sinds zijn twaalfde(!) al achter de draaitafels te vinden. Al op die jonge leeftijd was hij bezig met de voorbereidingen om later de tent af te breken! En dat doet hij tegenwoordig met gemiddeld zo'n 200 boekingen per jaar. Maar vorig jaar vond hij dat het tijd was om de studio in te duiken en zijn eigen geluid uit de speakers te laten knallen, en niet zonder succes. Deze tracks zullen geheid voorbij komen tijdens Kings of Freestyle en jullie bijna verplichten tot losgaan!

Ook de inmiddels welbekende dj Taa is weer aanwezig op Kings of Freestyle. En waar hij voorheen altijd vrij vroeg en rustig begon, gooien ze deze keer het roer totaal om en mag hij afsluiten. Dat houdt dus in dat hij links en rechts met vernieuwde versies of mashups zal gaan strooien. Daarom ligt freestyle hem ook zo lekker: het is vaak een oldschoolplaat met een newstyle saus er overheen. Laat chefkok Taa maar los in z'n muzikale keuken...je gaat met een voldaan gevoel naar huis!

Tickets bestel je hier.