Partyflock
 
­ Nederland

Dansprogramma Zwarte Cross compleet

gepubliceerd door , op
Zwarte Cross
22 februari 2013
Tientallen (inter)nationale dance, reggae, funk en soul acts spelen 24, 25, 26 en 27 juli in Lichtenvoorde op het jaarlijkse Zwarte Cross festival. Nieuw dit jaar is Club Boogaloo met een funk en soul programma en de '100% vrouw'-programmering op zaterdag in 'De Dansvloer'.

De Dansvloer
De Dansvloer is sinds 2012 het podium voor elektronische muziek op de Zwarte Cross. Dit jaar staan er op de zaterdag uitsluitend vrouwelijk DJ's op het programma, waaronder Lady Aïda, Miss Monica, Miss Bunty, Raving George, Lisa Koolen en Spacegirls. Festivaldirectrice Tante Rikie zal zelf ook een half uur achter de wheels of steel plaats nemen op deze speciale dag. 'Op de Zwarte Cross is geen glazen plafond en dat vieren we op de zaterdag met een line-up van sterke vrouwen. Ik ben heus niet de enige zelfstandige tante hoor!", aldus Tante Rikie. De Dansvloer programmering is in 2014 nog meer een muzikale ontdekkingsreis dan voorgaande jaren. 'We zijn in 2013 een beetje afgestapt van het typische club geluid dat overal gedraaid werd, dit jaar gaan we nog dieper. Denk aan rauwe stijlen uit de Berlijnse en Londense underground scene.', aldus programmeur Wilco Hijink. Op donderdag is 'De Dansvloer' ook geopend, maar dan alleen voor campinggasten. Klik hier voor het volledige 'Dansvloer' programma.

Club Boogaloo
Bijna ieder genre was al vertegenwoordigd op de Zwarte Cross, maar een plek voor soul en funk was er nog niet. Daar komt in 2014 verandering in met 'Club Boogaloo'. In een circustent spelen headliners als Alain Clark en Soul 2 Soul, maar ook rare instrumentale bands zoals Snarky Puppy en de afrobeat sensatie Koffie. Een greep uit het programma: Giovanca (DJ-set), Patrick Lehman (Canadees soul talent), Sven Hammond Soul en Jazzy Johnson . Klik hier voor het volledige 'Club Boogaloo' programma.

Reggaeweide
De Reggaeweide is al bijna net zo vertrouwd als de crossbaan! Dit jaar zijn er drie themadagen op de weide. Vrijdag is de eigen Lage Landen reggae dag met alleen Nederlandse topacts, zoals Splendid en Rico & ART XL. De zaterdag is de Europese Unie dag met bands uit heel Europa, waaronder Dreadzone Verenigd Koninkrijk en Holly Cook & Band. De zondag is rootsreggae- en ska dag met o.a. Raging Fyah (JAM) en The Selecter Verenigd Koninkrijk. Klik hier voor het volledige 'Reggaeweide' programma.

Algemeen
Tijdens de 18e editie meer dan 250 bands, 2100 deelnemers aan de cross, 800 theaterartiesten, 24 stuntshows en 26 podia. Kijk op www.zwartecross.nl voor een compleet overzicht van het Zwarte Cross programma.

Kaartverkoop en prijzen
Kaarten voor de Zwarte Cross zijn te bestellen via www.zwartecross.nl en te koop bij alle vestigingen van Primera. De organisatie adviseert om niet te lang te wachten met het bestellen van kaarten. Zowel de camping, de zaterdagkaarten en de zondagkaarten zijn al meerdere malen uitverkocht geweest.

4 opmerkingen

Mooi festival altijd (y)
Super gezellig, voor diegene die nog nooit geweest zijn; ga het meemaken! Supersfeer!