Partyflock
 
­ Nederland

Groove Armada en Carl Craig openen Amsterdam Dance Event

gepubliceerd door , op
Groove Armada en Carl Craig openen Amsterdam Dance Event
18 oktober 2011
FeestPlanet E · 20th Anniversary ADE
Datumwoensdag 19 oktober 2011
LocatieMelkweg Site
FeestRed Light · ADE
Datumwoensdag 19 oktober 2011
Het Amsterdam Dance Event beleeft op woensdag 19 oktober in de Melkweg een spectaculaire openingsavond. De Engelse dancepioniers Groove Armada staan met een bijzondere, nieuwe 4 decks, Multi F-X, audiovisual DJ experience in de Rabozaal, die voor ADE wordt omgetoverd in een state-of-the-art nachtclub. In The Max en Oude Zaal viert technoheld Carl Craig het twintigjarig bestaan van zijn label Planet E. Carl Craig speelt zelf live met grootheid Moritz von Oswald en vituoos pianist Francesco Tristano. Daarnaast heeft hij artiesten als Caribou, Kenny Larkin en Kyle Hall voor zijn feest gestrikt. Het is de opmaat voor een bomvolle ADE week waarin de Melkweg vijf dagen lang vol staat met een breed scala aan elektronische muziek.

Groove Armada draait al jaren mee in de dancescene en was als live band al legendarisch. In 2011 opent de Red Light show een nieuw hoofdstuk. Dit is een 4 decks, multi F-X, audio visual DJ experience, ontstaan in een loods, maar gebracht in stadion stijl. Tijdens ADE staat Groove Armada in de Rabozaal, waar deze show perfect tot z'n recht komt. Red Light is zowel live als in een serie van EP's een terugkeer naar de spirit van de loodsen waar Groove Armada ooit is begonnen. Een exclusieve Red Light remix is hier te luisteren:
http://3voor12.vpro.nl/speler/ondemand/45190183#ondemand.45190183

Carl Craig is onlosmakelijk verbonden aan Detroit techno en is een persoon die de hele scene samenbrengt. Vorig jaar heeft hij op het Amsterdam Dance Event zijn beste technocollega's uitgenodigd voor een overzicht van 25 jaar Detroit techno. Deze D25 nacht is als legendariscH de Boeken in gegaan. Dit jaar viert Carl Craig in The Max en Oude Zaal van de Melkweg het twintigjarig bestaan van zijn label Planet E. Carl Craig speelt zelf live met grootheid Moritz von Oswald en vituoos pianist Francesco Tristano. Verder heeft hij een top line-up neergezet: Caribou dj set, Kenny Larkin live, Kyle Hall, Motor City Drum Ensemble, Pearson Sound, Ben UFO, Pangaea en Dimitri.

Tijdens Amsterdam Dance Event treden in de Melkweg van 19 t/m 23 oktober verder onder andere Goldie, Borgore, James Holden, Lone, John Digweed, Dave Clarke, Derrick May en Sander Kleinenberg op.

Amsterdam Dance Event is Europa's voornaamste conferentie voor elektronische muziek en daarnaast het grootste clubfestival ter wereld. Dit jaar vindt ADE voor de vijftiende maal plaats. www.amsterdamdanceevent.nl

Voor het volledige programmaoverzicht zie www.melkweg.nl

1 opmerking

Heerlijke opening van ADE, erg benieuwd naar Craig & Co!