Partyflock
 
­ Nederland

Melkweg vijf dagen in het teken van Amsterdam Dance Event

gepubliceerd door , op
Melkweg vijf dagen in het teken van Amsterdam Dance Event
16 januari 2012
Zoals elk jaar pakt de Melkweg groot uit tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Tijdens de komende editie van het grootste clubfestival van Europa staan alle zalen van de Melkweg vijf dagen vol concerten en clubnachten, waarmee een breed spectrum aan elektronische muziek wordt belicht. Dit jaar wordt de Rabozaal ook omgetoverd tot een echte nachtclub, waardoor de Melkweg in feite meerdere clubs inéén is. Onder andere Groove Armada, Carl Craig, Caribou, Goldie, Borgore, James Holden, Lone, John Digweed, Dave Clarke en Fake Blood staan van 19 t/m 23 oktober op het programma. Een Melkweg ADE passe-partout kost €65,00 + lidmaatschap en is geldig voor het hele ADE programma in de Melkweg.

Zo is er een concert van beatmaker Eskmo, die met zijn interessante mix van pop, hiphop en electronica één van de meest opvallende namen uit de veel geroemde scene van Los Angeles is. Ook GoldFish, de Zuid-Afrikaanse surfer-electro-jazz sensatie, keert terug na vorig jaar met twee strak uitverkochte concerten in de Melkweg de harten van ADE bezoekers te hebben gestolen. Dit maal staan ze in de Rabozaal.

De Engelse dancepioniers van Groove Armada bespelen op de woensdagnacht diezelfde Rabozaal met hun nieuwe 'Red Light' show. De dag erna is de Rabozaal het domein van het Kompakt label van Michael Mayer, met onder meer de Deense band WhoMadeWho en de zonnige techno-pop van Matias Aguayo. Verder is het op woensdag dubstep en drum & bass wat de klok slaat: o.a. Borgore, dBridge en Goldie met zijn Metalheadz label zijn in The Max en Oude Zaal te zien.
Dave Clarke neemt als elk jaar een overweldigend programma mee, met Derrick May en Len Faki als uitschieters. Op zaterdag presenteren Crookers hun nieuwe album 'Dr. Gonzo' met bevriende artiesten als Fake Blood (live!), Annie Mac van BBC Radio 1 en een aantal artiesten dat opereert op de scheidslijn van electro, house, hiphop en bass music: o.a. French Fries en Club Cheval.

Gedurende de vijf dagen presenteert een aantal labels hun actuele kijk op electronische muziek: woensdag viert Carl Craig het twintigjarig jubileum van zijn Planet E-label met o.a. Caribou (dj set), Motor City Drum Ensemble en Pearson Sound, en vrijdag neemt Bedrock-boss John Digweed zijn protege Guy J mee naar de Rabozaal. Zaterdag laat Border Community zich in volle glorie zien in The Max, met live optredens van Fairmont, Luke Abbott, Margot en Kate Wax en een dj set van labelbaas James Holden zelf. Diezelfde dag is er in de Oude Zaal plek voor het legendarische R&S, dat zich met optredens van Lone, Blawan, Pariah en Vondelpark van z'n meest progressieve kant laat zien.

Amsterdam Dance Event is Europa's voornaamste conferentie voor elektronische muziek en daarnaast het grootste clubfestival ter wereld. Dit jaar vindt ADE voor de vijftiende maal plaats. www.amsterdamdanceevent.nl

Voor het volledige programmaoverzicht zie www.melkweg.nl

8 opmerkingen

 
niks bijzonders
Met zo'n forum naam heb je volgensmij ook weinig te zoeken op alle hier plaatsvindende feestjes.

Ach, jou gemis. Ik kijk ondertussen wel erg uit naar goldfish :)
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 23 augustus 2011 om 19:09:
niks bijzonders

:lol:

The name says it all...
Dj - Leviathan
Artiest {SHOWLIST artist 96520, 2020, 10264}
Wat meer Local talent zou ook leuk zijn
Uitspraak van RiK :bounce: op dinsdag 23 augustus 2011 om 20:59:
Met zo'n forum naam heb je volgensmij ook weinig te zoeken op alle hier plaatsvindende feestjes.

niet daar nee :lol:

( <----- )
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 23 augustus 2011 om 19:09:
niks bijzonders

Pavo, zany, darmraver and many many more zullen die week spelen in grutje polder in de achterhoek..

dus zet je konings schakel in 't vet en zet nog een dikke tribal..
Uitspraak van daveS op donderdag 25 augustus 2011 om 07:23:
Pavo, zany, darmraver and many many more zullen die week spelen in grutje polder in de achterhoek..

dus zet je konings schakel in 't vet en zet nog een dikke tribal..

Kom op, doe is lief.

mijn stijl is het niet maar zou het nog wel is mee willen maken maar om de dag erna om 6;30 te werken is niet echt tof

veel plezier gewenst
ben nog op zoek naar een ADE Melkweg Passe-Partout ticket. stuur bericht!