Partyflock
 

Dekmantel organiseert Het Kabinet in Studio K

gepubliceerd door , op
Op 26 en 27 november organiseert Dekmantel, bekend van de vele clubavonden in de hoofdstad, een nieuw multidisciplinair festival genaamd Het Kabinet in bioscoop Studio/K. Voor beide avonden is er een uitgekiend muziekprogramma samengesteld met artiesten zoals Mathew Jonson, Omar S, Joy Orbison, Floating Points en Actress. Overdag kan er een grotendeels gratis toegankelijk programma bezocht worden waar optredens van onder andere PIPS:lab en Gummbah, kunstinstallaties/exposities en diverse documentaires te zien zijn.

Dekmantel heeft met het muziekprogramma tot op heden nog niet eerder zo groots uitgepakt. In de muziekprogrammering is opzettelijk gekozen voor een grote diversiteit waarbinnen de combinatie van funk, soul en experiment als bindende factor fungeert. Op Het Kabinet vinden alle favoriete stijlen - zowel modern als traditioneel, variërende van disco en house tot aan dubstep, techno en elektronica - samen plaats onder één dak.

De vrijdagavond van Het Kabinet krijgt een sterk vernieuwend karakter met een drietal artiesten uit de Britse hoofdstad Londen. Een van de smaakmakers die avond is ongetwijfeld de jonge producer Joy Orbison, wiens naam het afgelopen jaar haast op een ieders lippen lag dankzij een sterke serie releases met enkele hits als uitschieters. Nieuwkomer Floating Points weet eveneens steevast te imponeren. Of het nu met de muziek op zijn eigen label Eglo is of door de optredens op diverse zomerfestivals, telkens laat hij een bijzonder grote indruk achter. Werk Discs label oprichter Actress heeft tot slot met zijn onlangs verschenen album Splazsh misschien één van de beste artiestenalbums afgeleverd van het jaar. Op Het Kabinet maakt hij zijn live debuut in de hoofdstad.

Tijdens de zaterdagavond van Het Kabinet zal er een heuse marathon plaatsvinden aangezien er maar liefst tien uur lang aan programma is ingeruimd voor de vertrouwde disco, house en techno zoals dat jaren door de organisatie gepropageerd is. Met een live show van de Canadese technoheld Mathew Jonson en een drie uur durende dj set van Detroit icoon Omar S heeft Het Kabinet twee eigentijdse headliners weten te strikken die kunnen rekenen op een grote schare fans. Tevens vindt er een wereldpremière plaats met een gecombineerde live show van de uit Duitsland afkomstige Move D en Dekmantel producers Juju & Jordash. Daarnaast wordt Recloose ingevlogen vanuit Nieuw Zeeland voor een zeldzaam optreden. Deze gevierde producer geniet een grote reputatie onder de kenners dankzij via Planet E en Sonar Kollektiv verschenen albums.

Uiteraard ontbreken de Nederlandse acts niet op beide avonden. Met vernieuwde live shows van San Proper en Makam en dj sets van onder andere Dekmantel Soundsystem, Tom Trago, Antal, Serge en Cinnaman is talent van eigen bodem ruim vertegenwoordigd.
Met de optredens van het populaire Amsterdamse theatergezelschap PIPS:lab en de absurdistische cartoonist Gummbah is gekozen voor twee peilers die het aanstekelijke karakter van het dagprogramma onderstrepen. Zij worden aangevuld door een grote verzameling van getalenteerde opkomende Amsterdamse fotografen en kunstenaars die allen werk exposeren. Naast veel aandacht voor decoratie zullen de ruimtes van Studio/K ook aangekleed worden met diverse, deels interactieve, kunstinstallaties en videoprojecties. Tot slot kan natuurlijk niet ontbreken dat men in de eigenlijke bioscoop ook (in alle rust) verschillende films en documentaires kan bekijken.
In nog geen vier jaar tijd is Dekmantel onmiskenbaar uitgegroeid tot één van de toonaangevende organisaties binnen het hoofdstedelijke nachtleven. Naast eerder een eigen boekingsbureau en platenlabel gestart te hebben breekt er op 26 en 27 november een nieuw hoofdstuk aan voor het jonge collectief. Met Het Kabinet gaat de organisatie een nieuw avontuur aan en tracht het een toegankelijke mix van verschillende kunstdisciplines te combineren met een bloedserieus muziekprogramma.

Voorverkooptickets zijn vanaf maandag 11 oktober beschikbaar via www.dekmantel.com en www.hetkabinetfestival.nl. Een gelimiteerd aantal passe-partouts die toegang geven tot alle onderdelen (dag en nacht) zijn beschikbaar tegen een tarief van €30,-.

Programmaoverzicht
Vrijdag 26 november - nacht

van 22u tot 4u / €15,99
Zaal 1:
Joy Orbison (Doldrums, 🇬🇧)
Actress - live (Honest Jons, 🇬🇧)
LEFTO (Brownswood, 🇧🇪)
Cinnaman (Viral Radio, 🇳🇱)

Zaal 2:
Floating Points - 3u set (Eglo, 🇬🇧)
San Proper - live (Perlon, 🇳🇱)
Awanto 3 aka Steven de Peven (Dekmantel, 🇳🇱)

Zaal 3:
Lil'Vic & Danny de Funk (Teenage Ladykillers, 🇳🇱)

Zaterdag 27 november - nacht
van 24u tot 10u / €18,99
Zaal 1:
Mathew Jonson - live (Wagon Repair, 🇨🇦)
Omar S - 3u set (FXHE, 🇺🇸)
Casper Tielrooij, Jan van Kampen & Thomas Martojo - 3u set (Dekmantel, 🇳🇱)
Makam - live (Sushitech, 🇳🇱)
Serge (Clone, 🇳🇱)

Zaal 2:
Recloose (Planet E, 🇳🇿)
Juju & Jordash vs Move D - live (Dekmantel/Philpot, 🇳🇱/🇩🇪)
San Soda - live (We Play House, 🇧🇪)
Tom Trago (Rush Hour, 🇳🇱)
Antal (Rush Hour, 🇳🇱)

Zaal 3:
MJ, Olff, Bob Nagel & Maarten Bloem (Lost Boys, 🇳🇱)

Zaterdag 27 november - dag
17u tot 22u / gratis toegang tot Studio/K
Overdag shows van o.a. PIPS:lab (€8,-) en Gummbah (€10,-). Het volledige programmaoverzicht wordt later bekend gemaakt via de website.

7 opmerkingen

Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
goed initiatief, en wat een line up (Y)
line up top!
en ook geweldig artwork :D
Olee! Orbison en Actress, nice one :)
Artiest Mr Tom
Damn teveel leuke feesten in oktober/november. Beide dagen erg vet, nog ff kijken welke het word :)
Uitspraak van Mr.Tom op dinsdag 5 oktober 2010 om 18:55:
Damn teveel leuke feesten in oktober/november.

Klopt ik heb er veel moeite mee met keuzes maken!
damn!!!!!!!!!! Lefto, Orbinson, Actres en Floating points...sure fokking shot, hier mot ik heen!!!