Partyflock
 
­ Nederland

Fun Factory reunion
The story [1994-2009]

gepubliceerd door , op
Fun Factory reunion
6 oktober 2009
FeestFun Factory Reunion · Time flies when you're having fun
Datumzaterdag 17 oktober 2009
WinactieFun Factory Reunion actiegesloten
LocatieNorth Sea Venue
Er zijn weinig locaties in Nederland te noemen die een zodanig groot stempel hebben gedrukt op de Dance scene als het megapand aan de Hemkade 48 op het industrieterrein van Zaandam. Nog minder locaties draaien al jarenlang stabiel en blijven zich in een ongekende populariteit heugen. Al 15 jaar lang vinden honderdduizenden mensen de vroegere indoor golfbaan om te party’en.
De aankomende reünie van de Fun Factory-feesten, die hier in de beginjaren plaatsvonden, zijn een mooie aanleiding om mede-eigenaar Pelle Moens te vragen naar het geheim van zijn populaire locatie.

The beginning
De broers Pelle en Ivar liepen begin jaren negentig alle leuke clubs en housefeesten af. Vader Moens had een sportlocatie met een indoor golfbaan en squashbanen. Het was echter tijd voor verandering en de broers hadden de droom om de grootste underground house-locatie van Nederland te laten verrijzen. Met enige overtuigingskracht wisten Ivar en Pelle hun vader ook zover te krijgen.

Drie organisaties werden uitgenodigd om hun plannen te ontvouwen. Multigroove, ID&T en USP (van de Hellraiser-feesten waren de drie grote party-organisaties uit die tijd. Ilja en Henk van Multigroove hadden de beste plannen en de Fun Factory was een feit. In twee maanden tijd werd de locatie vertimmerd tot partylocatie. De openingsparty in 1991 trok meteen 5.000 man! Een ongekend aantal bezoekers voor die tijd.

Moens: “Die eerste jaren hadden een hele goede underground sfeer. ‘De Fun’ was echt ‘warehouse’-achtig. In de jaren daarna bood de Fun Factory (later Mysteryworld, Fundustry, Hemkade48 en sinds 2003 North Sea Venue) onderdak aan vele concepten en organisaties, zoals Hellbound, Multigroove’s Delicate Sound of Thunder, de Mushroom-party's, ID&T, Wasteland, Ex Porn Star, Awakenings, MOH en Q-dance. Alle muzieksoorten zijn wel aan bod gekomen op de Hemkade. Moens: “We hebben natuurlijk ook het geluk in de gemeente Zaandam dat er vrije sluitingstijden golden. We konden in principe 24 uur doorgaan en hebben ook regelmatig feesten gehad die erg lang doorgingen.”

Memory
De mooiste herinneringen heeft Moens aan een paar evenementen: “Ik kan onmogelijk één feest noemen. Eigenlijk zijn het er teveel om op te noemen! Het meest memorabele moment was misschien wel op een Wasteland-feest, waar een ruiter (een Grace Jones look-a-like) met paard en Romeinse wagen eerst geweigerd werd door een beveiliger die ‘niemand binnen laten’ iets te streng opvatte. Toen het paard uiteindelijk binnen was zou het een rondje door de zaal lopen. Maar het nieuwsgierige, eigenwijze beest heeft alle hoeken van de Hemkade afgelopen en was niet meer te stoppen. Dat ging wel allemaal goed gelukkig. Echt hilarisch..

Ook de avond dat Tiësto een 12-uurs set draaide was ook heel speciaal. Tijs draaide hier regelmatig op de afterparty's, maar die avond heeft hij het Guinness wereldrecord gebroken met de langste dj-set. Dat was echt een mijlpaal! En die keer dat het festival New Frontier niet doorging en we een groot deel van de line-up hebben overgenomen, wat de meest bizarre (en dure) line-up ooit is geweest voor ons. Met namen als Dave Clarke, Laurent Garnier, Robert Armani, Claude Young, Goldie...”

Reunion
Gaan we 17 oktober 15 jaar terug in de tijd? Moens: “Nee, we programmeren een goede mix van oude en nieuwe muziek. Oud en nieuw gaan dus hand in hand. Met artiesten die in al die jaren bij ons hebben gedraaid. We zijn heel trots op de flyer in stijl van kunstenaar Dadara. Het wordt een tijdloos feest, maar vooral met die ruige, eigenwijze Fun vibe.” Wil je helemaal uit je dak gaan op dit evenement, prik dan deze datum vast in je agenda of doe mee met de gastenlijst win-actie.
Ga voor meer informatie op www.multigroove.nl of www.northseavenue.nl

30 opmerkingen

Bringing back the good feeling off legengenderie venue
laatste aanpassing
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1916, 2460}
Drie organisaties werden uitgenodigd om hun plannen te ontvouwen. Multigroove, ID&T en USP (van de Hellraiser-feesten waren de drie grote party-organisaties uit die tijd.....

Haha... Voor zover ik weet was het nog altijd ISP ipv USP??? :S
Ik hou het wel gewoon bij erg goede herinneringen uit mijn begin jaren.
Hellbound, Masters of Hardcore, Multigroove.

Het was toen wel altijd super underground met de graspollen waar je over struikelde en de kapotte ramen,wel een SNOEIHARD geluid, dat is tegenwoordig wel anders in die baggertent die het nu is.

Vroeger was alles beter!
vroeger was 't ook al een waardeloze tent 8)
Uitspraak van J Q R D I :banana: op dinsdag 6 oktober 2009 om 17:53:
Vroeger

Toen je poepen nog met een lang-oe schreef en de honden nog uit hun kont blaften!

Maar The Fun -----> :respect: Rules!!!!
:bounce::jaja:
[quote element=news_comment id=509781]hou het wel gewoon bij erg goede herinneringen uit mijn begin jaren.
Hellbound, Masters of Hardcore, Multigroove.

Het was toen wel altijd super underground met de graspollen waar je over struikelde en de kapotte ramen,wel een SNOEIHARD geluid, dat is tegenwoordig wel anders in die baggertent die het nu is.

Vroeger was alles beter

dat was het zeker ,alleen geef me maar de muziek van nu..........
laatste aanpassing
 
Wordt knallen hoor .. grootse line-up .. en mooie lokatie.
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 6 oktober 2009 om 21:37:
Wordt knallen hoor .. grootse line-up .. en mooie lokatie.
(y) :yes:
Artiest Yzco
Zin in :honger:
Wil hier wel heen eigenlijk! (k) Mooie herinneringen aan de Hemkade. Wat mij het meeste is bijgebleven is toch wel het optreden van Dano met Herman Brood erbij die aan het schilderen was op het podium. Dat doek is later boven opgehangen als ik me niet vergis, weet zo even niet meer welk feest het was. De enige keer dat ik Brood aan het werk gezien heb, erg bijzonder (l)

En de Mushroom Trance feesten ja, alleen al daarom wil ik er eigenlijk wel bij zijn de 17e. Eens zien of de portemonnee het toelaat!
tiesto 12urige set !!!!!! wat was dat vet..en idd de mushroomtrance feesten van spidertjuh............k ben erbij horrrrrrrrr
Yeaah, in the fun heel wat leipe feesten gehad :D fucking respect :respect:
Ik heb er op heel veel feesten gewerkt in de Fun, vooral voor de Laser Image en heb er wel een zeer goede tijd aan over gehouden, ik heb zelf ook veel promotie werk gedaan, en vond het altijd erg leuk om daar te feesten.

Ik kan me ook nog goed herinneren dat je in het begin nog kon struikelen omdat de golf kuiltje nog in grond zaten of dat je nog op het gras liep!!

Maar wel leuk een reünie!!

Zeker een optie!!
Zijn hier nog mensen aanwezig die toen dat feest hebben meegemaakt waar de garderobe ten prooi is gevallen aan de gabbers van toen? Iedereen was z'n jas kwijt dus dan pak je maar een andere heh :lol:
Uitspraak van SPEEDLOADER op donderdag 8 oktober 2009 om 13:41:
Zijn hier nog mensen aanwezig die toen dat feest hebben meegemaakt waar de garderobe ten prooi is gevallen aan de gabbers van toen? Iedereen was z'n jas kwijt dus dan pak je maar een andere heh
dat was op hellbound
laatste aanpassing
dat waren wel feesie s toen dr tijd!!!!!!!!!!!
laatste aanpassing
Uitspraak van D-HELDER78 op donderdag 8 oktober 2009 om 16:26:
dat waren wel feesie s toen dr tijd!!!!!!!!!!!

:lol: zeg dat wel!
Uitspraak van HOUSEMUZIEK MAAKT JONGEREN KAPOT!!! op dinsdag 6 oktober 2009 om 16:45:
Vroeger was alles beter!

:roflol: :roflol: :roflol:

En dan te denken dat we vroeger altijd zeiden dat ouwe lui dat zeiden omdat ze ALTIJD wat te zeiken moeten hebben. :roflol:

Nu blijkt gewoon dat ze nog gelijk hadden ook. :S Who'd have ever fuckin thought??? :roflol:
Uitspraak van D-HELDER78 op donderdag 8 oktober 2009 om 16:22:
Uitspraak van TEQ!LJA op donderdag 8 oktober 2009 om 13:41:
Zijn hier nog mensen aanwezig die toen dat feest hebben meegemaakt waar de garderobe ten prooi is gevallen aan de gabbers van toen? Iedereen was z'n jas kwijt dus dan pak je maar een andere heh

Hehehehe.......... Dat was echt gewekdig vage shit. :roflol:

Iedereen springt er maar overheen en greep maar raak. :lol:

Maat van me was zijn Jas ook kwijt en had mooi de smoor in. En opeens zagen we een tandenstoker lopen met een veel te grote lap leer om zijn lijffie. :lol:

Die maat van me greep em in zijn kraag en zei: "Das mijn jas!" en die gast ontkennen in alle toonaarden... :lol: Mijn Gap draait die kraag om en serieus.... die ogen werden zowaar NOG groter dan ze al waren en hij zegt: "Das MIJN jas"....

Volgende moment had ie alleen nog die jas in zijn hand...... Gast rende al een stuk verder over de hemkade. :roflol:

Zonde dat niemand die gast zijn tijd had opgenomen....... Ik weet zeker dat die een record heeft neergezet die nacht. :lol: 30/40 man achter je aan, allen in topvorm uiteraard :p en er dan nog ongeschonden uitkomen.... :roflol:

Of die controle van alles op de parkeerplaats toen die keer..... Ben je lekker hard aan et gaan hoor je ineens dat alle auto's worden doorzocht :lol:

En uiteraard niks gevonden he..... :roflol: Okok.... genoeg uiteraard, maar das net zoiets als christenen zoeken in een kerk, succes gegarandeerd :lol: Tegenwoordig pakken ze gewoon de hele party... een parkeerplaatsje is al niet goed genoeg meer. :|

Goed verdienen zo'n feessie.... consumenten met gebruikershoeveelheden dikke boetes geven terwijl ze de junks in de stad gewoon laten gaan :S :loser:

Uhm..... kweenie meer waar het eigenlijk over ging dus ik stop maar.... :S
Uitspraak van HardCor3Fr3ak op zondag 11 oktober 2009 om 05:36:
Zonde dat niemand die gast zijn tijd had opgenomen....... Ik weet zeker dat die een record heeft neergezet die nacht.

:roflol: mooi verhaal dit (y) Heb wel een paar gassies zien rennen idd ;)
Als je echt geinteresseerd bent in wat voor tijd hij heeft neergezet, PB me dan ff... [HIGHLY CONFIDENTIAL INFO ;)]

Uitspraak van HardCor3Fr3ak op zondag 11 oktober 2009 om 05:36:
consumenten met gebruikershoeveelheden dikke boetes geven terwijl ze de junks in de stad gewoon laten gaan

Ja, laat ons weekendjunks gvd ook ff met rust JA????
of die auto in de sloot, wat nog in Thunder Magazinee heeft gestaan
Uitspraak van Remco op dinsdag 13 oktober 2009 om 08:32:
of die auto in de sloot, wat nog in Thunder Magazinee heeft gestaan

Weet ik niks van... waarschijnlijk geen link daarover...?