Partyflock
 
­

Creamfields

gepubliceerd door , op
Het internationaal inzetbare feestconcept 'Go Dutch' host voor het tweede jaar op rij een eigen area op de tweede dag van het Engelse festivalweekend Creamfields. Zondag 30 augustus van 12.00 tot 23.00 uur laat een elftal vol Nederlandse top dj's en mc's van zich horen. Go Dutch heeft met Marco V, HouseQuake (ROOG, Erick E en MC Gee), Funkerman, Benny Rodrigues, Don Diablo, Bingo Players, MC Lady Bee en een speciaal optreden van Ferry Corsten een ware sterrencast bij elkaar weten te zetten. In plaats van te focussen op één specifieke stijl of subgenre, zoals dat bij festivalpodia gebruikelijk is, biedt Go Dutch een wijd spectrum aan elektronische dance muziek.

Creamfields is al tien jaar het nummer één dance festival van Groot-Brittannië. Een festival dat uitblinkt door middel van de line-up, locatie en sfeer, voor een schappelijke prijs. Naast het acht area tellende festivalterrein is er voor twee nachten een campingterrein ingericht, waar vorig jaar maar liefst 78 % van de bezoekers bleef overnachten. Op dag twee van het festival, zondag 30 augustus, wordt het landgoed van Daresbury Estate overgenomen door 'the Dutch'.

Het spits wordt om twaalf uur 's middags afgebeten door de Bingo Players. Dankzij hun harde werk en toewijding mogen ze nu met de grote jongens spelen. Hun track 'Touch Me' kreeg support van Martin Solveig tot Marco V en van de The Shapeshifters tot David Guetta. Terecht ook dat het de nummer één positie van de Beatport download chart bereikte. Deze maand behaalde hun opvolger 'Disco Electrique' de tweede plek in de Beatport chart! Dit dj duo is hard op weg naar een volle bingokaart en het levende bewijs dat een balletje snel kan rollen. Marco V vervolgens staat voornamelijk bekend als tech trance dj wiens sets overgaan in tech house en stevige electro. Hij is één van de weinige dj/producers ter wereld die er in geslaagd is een eigen benaming voor zijn eigen geluid te krijgen: de 'Marco V sound'. Hij staat al jaren aan de top, mede dankzij zijn vermogen flexibel om te gaan met muzikale trends. Daarna is er ruimte voor een bliksembezoek van één van Nederlands grootste exportproducten: Ferry Corsten. Diezelfde dag staat hij op het hoofdpodium van Creamfields, maar bij Go Dutch tref je hem in een intiemere setting! In buitenlandse media wordt hij "the architect, pioneer, and instigator of trance music's global dominance" genoemd. Wat niet verwonderlijk is, aangezien de superstar dj de laatste vijf jaar constant in de Top 10 van beste dj's van de wereld terecht komt. Momenteel is hij druk met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse Masquerade event 'Full on Ferry', zaterdag 17 oktober in Ahoy, Rotterdam.

Eind van de middag is het tijd voor een back2back set van twee uur door HouseQuake, het muzikale samenwerkingsverband van big boys in the business ROOG, Erick E en MC Gee. Vorige maand brachten ze, naast het compilatiealbum 'Housequake Volume 3', hun eerste gezamenlijke single uit: 'ROOG & Erick E present Housequake & [artist=43315]{Artiest met ID 43315 bestaat niet!} – Shed My Skin'. De bijbehorende videoclip is opgenomen tijdens het Housequake Festival 23 mei, waar ze een vijf uur durende set verzorgden:

.

Funkerman neemt het van hen over. Op het label Flamingo Recordings waar hij (samen met Fedde le Grand) eigenaar van is, verschenen o.a. zijn hits 'Speed Up', '3 Minutes To Explain' en recentelijk 'Slide' (Funkerman feat. Mitch Crown). Niet alleen met het label gaat het lekker; ook hun high-class Flamingo Nights feesten (deze zomer iedere dinsdag in de Pacha op Ibiza) komen goed op stoom. Maar het is vooral zijn snel groeiende reputatie als dj wat hem zondag 30 augustus naar de Go Dutch area brengt. Een andere naam in de line-up is Benny Rodrigues. Deze Rotterdammer met Portugees bloed verstaat de kunst om de dansvloer vol te krijgen en de zaal of tent aan zijn voeten te krijgen. Hoewel bekend geworden vanwege zijn funky (tech-)house, kunnen zijn sets ook resulteren in stevige porties doch goed verteerbare techno. Hij doet enorm veel optredens in eigen land en focust zich daarnaast op het produceren van muziek die zijn typische edgy geluid reflecteert, zodat ook de rest van de wereld kan horen waar hij muzikaal gezien voor staat. Zijn producties 'i like' en 'the finger' zijn daar goede voorbeelden van.

De slotset wordt gedaan door Don Diablo, die bekend staat om de diversiteit van zijn producties, zijn remixen voor Public Enemy en Newton Faulkner, en zijn zomerplaat 'Hooligans': een samenwerking met de Britse rapper Example, die zondag 30 augustus geboekt is op het Creamfields Main Stage. De plaat doet het niet alleen lekker in eigen land; ook de UK chart wordt bestormd. Diablo is een allround dj, producer, labelbaas, zanger en songwriter. Zijn hectische tourschema brengt hem van Hong Kong tot Londen en van Miami naar Sydney. Hij heeft meer dan 75 singles uitgebracht, waaronder acht Top 100 hits. Creamfields bezoekers doen er goed aan een kijkje bij zijn show te komen nemen! Om het publiek op de juiste momenten aan te vuren, wordt de Go Dutch area gehost door de mooie, spontane, getalenteerde MC Lady Bee. De vocaliste staat bekend om haar krachtige stemgeluid en energievolle verschijning, als ondersteuning van dj sets in verschillende scenes. Deze crowd pleaser weet door middel van shout-outs, on the beat lyrics en zang zes uur lang de juiste toon te zetten bij het Go Dutch podium!

Time-table Go Dutch
12:00 – 15:00 Bingo Players
15:00 – 16:00 Marco V
16:00 – 16:30 Ferry Corsten
16:30 – 18:30 Housequake (ROOG & Erick E feat. MC Gee) 17:00 – 23:00
18:30 – 20:00 Funkerman
20:00 – 21:30 Benny Rodrigues
21:30 – 23:00 Don Diablo
Lady Bee (host)

Weekendje weg
Wie Creamfields wil beleven en de Hollandse househelden wil supporten, kan er een weekendje weg van maken! Voor internationale bezoekers, dus ook feestgangers uit Nederland, is een deal gemaakt met de AIF (Association of Independent Festivals) / VisitBritain. Via de link: www.visitbritaindirect.com/en-GB/detail.aspx?ProductCode=CreamFEST betaal je slechts 83 pond (= 96,80 euro) voor de twee festivaldagen inclusief camping (zaterdag- en zondagnacht). Dat is 20% korting, want via www.creamfields.com betaal je 100 pond (= 116,55 euro). Op deze site vindt je ook mogelijkheden voor overnachting in een kant-en-klare tent (in- of exclusief slaapzak en opgeblazen luchtbed), tipi, strandhut, wolkenhuisje, western wagon of scheepscabine! Scherp geprijsde vliegtickets naar Liverpool worden o.a. aangeboden door EasyJet. Vliegen op Manchester Airport kan ook; reistijd van beide steden naar het Creamfields terrein (Daresbury) bedraagt ongeveer een half uur. Verschillende reisopties en info over shuttle bussen die ingezet worden is te lezen op de website van Creamfields.

Go Dutch
Go Dutch doet meer dan Creamfields. Tijdens de Winter Music Conference in maart van dit jaar was het concept met een eigen evenement aanwezig in Miami, en in oktober hosten ze voor het tweede keer een feest tijdens het Amsterdam Dance Event. Go Dutch is een initiatief van MusicXport.nl (een samenwerking tussen Buma Cultuur en Muziek Centrum Nederland, gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Amsterdam Dance Event, Sneakerz MUZIK, Mn2s, 1Management, Dance Therapy, Anna Agency en Beyond Bookings. Het doel is Nederlands talent internationaal vooruit te helpen en om ieder aspect van de Nederlandse dance muziek ook buiten te landsgrenzen te laten floreren. Go Dutch is meer dan een verzameling dj's en live acts; het gaat ook om de VJ's, LJ's, platenlabels, clubs, promoters, producers en ontwerpers. Het draait om alles wat de Nederlandse dance industrie zo beroemd maakt. De talenten worden geholpen door middel van wereldwijde promotiecampagnes en deelname in populaire, groots opgezette muziekevenementen. Go Dutch is van plan een tournee te starten met hostings in clubs en op festivals over de hele wereld. Voor meer informatie zie: www.go-dutch.eu. Een sfeerimpressie van Go Dutch tijdens Creamfields 2008 zie je hier:

7 opmerkingen

 
Werkzaam bij SEKOIA
dikke lijn omhoog
(de rest van het feest dan :))
laatste aanpassing
 
erg leuk feestje.. jammer dat het in Engeland is :(
pff al krijg ik geld toe:no:

Dit zijn standaard namen die op vrijwel elk trance/house gerelateerd feest wel geboekt worden. Daar hoef je echt niet voor naar engeland...
 
^^ je moet ook niet voor die NL DJ's hier naar toe gaan, maar voor de rest ;)
Oh d'r zijn 2 stages joh.­ Zie ik nou pas.­ Beter hadden ze even de volledige line up neergeplant.­
 
Line-up van dag 1 ziet er beter uit dan dag 2 :9