Partyflock
 
­ Nederland

Walk on
Dè alternatieve Nijmeegse nachtvierdaagse

gepubliceerd door , op
Walk on
9 juli 2009
FeestWalk on! · Keep Walking Site
Datumzaterdag 18 juli 2009
LocatieDiogenes Site
FeestSmackdown @ Zomerfeesten 2009 · First night of Mayhem!
Datumzondag 19 juli 2009
FeestWalk on! · Maximaal Nijmegen Site
Datummaandag 20 juli 2009
FeestWalk on! · Deflux Site
Datumdinsdag 21 juli 2009
FeestWalk on! · Drift-je
Datumwoensdag 22 juli 2009
FeestSmackdown @ Zomerfeesten 2009 · Second night of Mayhem!
Datumdonderdag 23 juli 2009
FeestWalk on! · Good Life Closing party Site
Datumvrijdag 24 juli 2009
Van 18 tot en met 24 juli is het weer tijd voor de Nijmeegse vierdaagse. Traditiegetrouw betekent dit dat de stad zeven dagen lang in het teken staat van twee dingen. Wandelen en feesten. Voor velen blijft dit mega event steken bij punt twee. Te noemen: het feesten. Daarom komen de mensen die de vorige vier jaren actief zijn geweest in "Old Cave" met een splinternieuw concept. 'Walk On' is een alternatieve Nijmeegse nachtvierdaagse die soelaas biedt aan alle niet-lopers die simpelweg zin hebben om lekker te feesten. "Walk On" brengt zeven dagen lang het beste ondergrondse dansplezier van Nijmegen. Van diepe house, ronkende techno en grillige acid tot stuwende drum n' bass, grommende breakcore en kneiterharde tekno. Al dit alles binnen een en dezelfde locatie. Namelijk het oud-Nijmeegse danspaleis Diogenes (dat tegenwoordig bekend staat als Villa van Schaek). "Walk On" is hèt alternatief voor al die ondergrondse dansliefhebbers die zin hebben om tot in de late uurtjes door te dansen. Want met zeven dol dwaze nachten, waarbij meer dan 80 artiesten zullen optreden kan het niet anders dan heel hard gaan knallen. Iedere dag tijdens deze feestelijke week staat "Walk On" paraat. Van 23.00 tot 06.00. Dansfanaten en feestbeesten. Trek je dansschoenen maar vast aan!

Als nieuwe locatie is er dus gekozen voor het voormalige Diogenes dat tegenwoordig dan wel niet meer dezelfde naam heeft, maar nog steeds in vele Nijmeegse harten is ingesloten. Met twee fraaie zalen, die bewapend zijn met een ultra vet soundsystem, een prachtig vj scherm en een perfecte underground ambiance zullen oude tijden gaan herleven. Met een volwaardige rookruimte, een prima garderobe en schone toiletten is dit mooie establishment perfect uitgerust voor een feestweek van formaat. Dan nu de feiten op een rij.

Zaterdag 18 juli wordt het startschot gegeven met een officieel openingsfeest dat in het teken staat van de beste pompende house en techno uit eigen land. Met Jason & The Argonauts en Aron Friedman als bijzondere gasten in de bovenzaal en de tropische klanken van de mannen van Island Vibes in de kelder zit het tijdens deze opening danstechnisch helemaal goed. Als special zal de heerlijke frisse "Walk On cocktail" worden gelanceerd die de gehele week voor een schappelijke prijs te krijgen zal zijn. Dames en heren; "Walk On" presenteert de “Jan Wandelaar”. Wat dit precies is moet je zelf maar komen proeven. Visuele ondersteuning zal er de gehele avond zijn in de vorm van Videopiraten. Zij kapen het scherm dus ook op dat gebied zit het goed.

Zondag 19 juli wordt er uit een ietswat rauwer vaatje getapt. In samenwerking met Smackdown staat deze avond in het teken van de beste industrial, breakcore, (hard & heavy) drum n' bass, tekno, uk-hardcore en andere duivelse klanken. Onder de veelzeggende noemer: “First night of Mayhem” is dit de eerste avond van een grandioos vierdaagse twee luik. Met top of the bill gasten als Panacea van het welgerespecteerde label Position Chrome, COOH uit Bulgarije, I:gor, bekend van labels als Deathchant & Pacemaker, Bryan Fury onder zijn breaks alias Alter State - & meer staat de internationale top van dit bijzondere genre doodleuk op een gewone zondagse avond in de bovenzaal van 't Nijmeegse Diogenes! Tevens wordt de beneden gehost door de Deflux / Ramshacklerz Kru, met o.a. Thumpa, Krimi, B-Core, Chillious & vele anderen, die elk hun visie presenteren op rollende meeslepende drum & bass en stevige jungle!

Maandag 20 juli is het tijd voor Maximaal Nijmegen. Deze avond niets anders dan Nijmeegs bloed achter de knoppen. Regelrecht uit de Waalstad zullen Jan Liefhebber, Steve Mensink (live), Herferr, Minotaur, Mactechno en een aantal anderen zorgen voor een breed aanbod van het beste wat Nijmegen op elektronisch gebied te bieden heeft. Met nadruk op het rauwere geluid zal er natuurlijk maximaal worden geknald. De entree voor deze maandagnacht is slechts vijf euro. Nu maar hopen dat Frank Boeijen ook een keer zijn gezicht komt laten zien. Alleen deze avond kom je trouwens met een frietje waterfiets naar binnen!


Dinsdag 21 juli equals space to turn up the bass ... time to step it up propa stylee. Lokale massive de Ramshackle Kru, bekend van o.a. de Deflux feesten in Doornroosje, hebben een fingerlicking line up samengesteld waar iedere rechtgeaarde junglist mee uit de voeten moet kunnen. Speciaal voor deze avond wordt Duitse dnb-legende Phace overgehaald om te laten horen waar het allemaal ook al weer om draaide. Lyrische bijstand wordt verleend door resident-MC Lennox uit London. Visuele ondersteuning in de vorm van VJ Slof en new crewmember Angel.TV. Na dit breakfestijn wordt er voor de mensen die hier zin hebben een kleine wandeltocht op poten gezet richting Waal brug. Alwaar er met vele anderen een traditionele aanmoediging van de startende wandelaars plaats zal vinden. Nu al legendarisch!

Woensdag 22 juli is het de beurt aan Drift om te zorgen voor een avondje vol kwaliteitshouse van de bovenste plank. 360 zal drie uur lang doen wat ze altijd doen. Origineel, eigengereid en doortastend knallen zoals alleen zei dat kunnen. Emotie in zijn puurste vorm. De kelder is het domein van de arctische klanken van Endfest en zijn kompanen. Freek Fabricious en andere Artic Boogie gangsters zorgen hier voor dikke electro, acid en IDM. Dat Drift goede feesten geeft is een dooddoener. Op 2 oktober zal het zeven jarig jubileum uitbundig worden gevierd met o.a de Roemeense house held Raresh.

Donderdag 23 juli is de tweede editie van Smackdown die ook deze avond “topnotch” gaat knallen met een klappende line up van heb ik jou daar. Onder wederom de veelzeggende noemer: “Second night of Mayhem” zal deze 2e avond geheel in het verlengde van de eerste avond losgaan, wederom met een nacht vol met de meest rauwe drum & bass, industrial hardcore, breakcore, tekno, uk-hardcore & more! Met als headliner een 2 uurs set van The Outside Agency, bekend van hun eigen Genosha Recordings, en tevens aanwezig onder hun meest gevreesde drum & bass aliasen: Eye-D & Hidden, de pounding drum & bass van Limewax uit Ukrainië, bekend van onder andere de labels Freak Recordings & Tech Itch Recordings, Bryan Fury uit het Verenigd Koninkrijk en vele anderen. Rauw en recht voor je raap. Een buitenkansje dus. Mis dit niet. Ook deze avond zal wederom de benedenzaal gehost worden door de Deflux / Ramschacklerz Kru!

Vrijdag 24 juli wordt er gefinisht onder de noemer van een Good Life preparty. Good Life is dat festival dat vorig jaar voor het eerst plaats vond in Nijmeegs openluchttheater de De Goffert. Deze avond dient als opwarming voor de tweede editie van dit fraaie festival dat op zondag 6 september plaats vindt. Allemaal leuk en aardig, maar de nadruk ligt deze avond natuurlijk wel op datgene wat echt moet gebeuren. Te noemen. Afklappen in stijl! Als bijzondere gast de Amsterdamse “baas” Boris Werner die de laatste twee uur zal laten horen waarom hij tot de absolute top van Nederland behoort. Na optredens op Sonne Mond Sterne, Welcome 2 the Future en andere mega events is het wel duidelijk. Waarom buitenlanders halen als we alles al in eigen huis hebben? Over eigen huis gesproken. Nijmeegse koning van het nachtleven Darko Esser stelt nooit teleur. Daarom ook hij op deze afsluitende nacht. Verder ook de uit Amsterdam afkomstige Esther Dune die samen met Brent Roozendaal al een tijdje furore maakt onder de naam "Moeilijk Lekker". Deze avond Moeilijk Lekker in Nijmegen dus. Als bijzondere live set de Lochemse boyband "0573" die hun pompende sound komen brengen. Na goed lezen is het hopelijk wel duidelijk. Want dat deze laatste avond na een zevendaags marathonfeest in stijl wordt afgesloten moet duidelijk zijn. Dit kan maar zo eens èèn van de gruwelijkste en meest euforische clubavonden worden van deze zomer.

Al met al kan er worden gesteld dat “Walk On” een week presenteert waarbij iedere rechtgeaarde raver iets mee kan. Zelfs de meest ijverige “Jan wandelaar” is waarschijnlijk nog geneigd om een extra blokje om te gaan. De Nijmeegse vierdaagse is een beleving op zich. “Walk On” is dan ook zeer gemotiveerd om hier een constructieve bijdrage aan te kunnen leveren als zijnde het meest dansbare alternatief van Nijmegen.

Als laatste nog even dit. Vergeet niet. "You'll never walk alone"!

23 opmerkingen

 
Donderdag 23 juli is de tweede editie van Smackdown die ook deze avond “topnotch” gaat knallen met een klappende line up van heb ik jou daar. Onder wederom de veelzeggende noemer: “Second night of Mayhem” zal deze 2e avond geheel in het verlengde van de eerste avond losgaan, wederom met een nacht vol met de meest rauwe drum & bass, industrial hardcore, breakcore, tekno, uk-hardcore & more! Met als headliner een 2 uurs set van The Outside Agency, bekend van hun eigen Genosha Recordings, en tevens aanwezig onder hun meest gevreesde drum & bass aliasen: Eye-D & Hidden, de pounding drum & bass van Limewax uit Ukrainië, bekend van onder andere de labels Freak Recordings & Tech Itch Recordings, Bryan Fury uit het Verenigd Koninkrijk en vele anderen. Rauw en recht voor je raap. Een buitenkansje dus. Mis dit niet. Ook deze avond zal wederom de benedenzaal gehost worden door de Deflux / Ramschacklerz Kru!

:honger:
 
:d Zin in!
TOPSJIT!
Werkzaam bij Kørknapen
Artiest {SHOWLIST artist 61786, 14781}
ik trek m'n kisten aan voor deze tocht..
 
Gaan we langzaam weer richting de gouwe ouwe "5 Day Rave"? :D
 
Artiest {SHOWLIST artist 22202, 44097}
Dikke dikke shit!
Uitspraak van verwijderd op donderdag 9 juli 2009 om 14:26:
"5 Day Rave"

Maak er 7 van ;)
 
Werkzaam bij Struikgewas
Waar zijn de sofa rockers?

Want na een wandeling heb je ze toch echt nodig :D
 
Uitspraak van Hardbass87 op donderdag 9 juli 2009 om 15:38:
Teveel tekst :

Ik ben ook maar gestopt met lezen... En met de vierdaagsefeesten plan ik niks van tevoren... Ik laat het allemaal op me afkomen... Daarbij ben ik voorstander van (met dat toch vaak mooie weer) om zo lang mogelijk buiten te blijven hangen, ipv de toch al afgeladen volle zweterige tenten op te zoeken...
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 10 juli 2009 om 10:09:
Ik ben ook maar gestopt met lezen... En met de vierdaagsefeesten plan ik niks van tevoren... Ik laat het allemaal op me afkomen... Daarbij ben ik voorstander van (met dat toch vaak mooie weer) om zo lang mogelijk buiten te blijven hangen, ipv de toch al afgeladen volle zweterige tenten op te zoeken..

daar geef ik je gelijk in...

tis inderdaad veel tekst,.. maar met zeven zeer diverse avonden kom je al snel op zo'n lap tekst.


T komt er op neer dat we zeven avonden programma hebben... vier avonden met house techno,.. twee breakcore tekno, (zondag en donderdag) drum n bass.. dubstep avon op de dinsdag
COOH _o_ Apzolut_o_ Chaosmaker_o_ Lenny-P _o_
en teKno? eerder ukhardcore breakcore en drum n bass op de zondag en donderdag
laatste aanpassing
jaaaaaaaaaa leukkkkkkkk!

7 dagen lang werken :gaap:
Artiest {SHOWLIST artist 69600, 57719}
Whaha 4 dagen marcheren en door feesten. :vaag:

Voor de echte die hards! B)
LOOS!!!