Partyflock
 

Klinch

gepubliceerd door , op
Klinch
15 april 2009
Feestklinch · Queensday special
Datumdonderdag 30 april 2009
LocatieMelkweg Site
Wie dacht dat het Melkweg-avontuur ophoudt bij Koninginnenacht: think again! Want ook op 30 april brengt klinch je de crème der hedendaagse dansmuziek. Naast Cocoon-kopstukken Extrawelt staan local heroes De Man Zonder Schaduw, Esther Dune en Estroe vs. Sebastian Davidson op het program. Samen maken zij deze avond tot de ideale afsluiting van een enerverende Koninginnedag.

Al vanaf de eerste EP’s op Border Community maakte Extrawelt duidelijk waar zij voor staan: meeslepende techno met grote gebaren. Een sound die feilloos aansluit op die van Duitslands belangrijkste techno-platform Cocoon. Een toetreding tot hun agency kon dan ook niet uitblijven en inmiddels heeft het tweetal, bestaande uit Arne Schaffhausen & Wayan Raabe, meerdere tracks op Cocoon uitgebracht, waarvan Titelheld (2006) misschien wel de bekendste is. Tijdens deze Koninginnedag-klinch laat het tweetal zien dat ze hun studio-ijver ook op de planken met verve uit weten te dragen.

Een groot voorvechter van gedragen techno in eigen land is natuurlijk De Man Zonder Schaduw. Als een der voormannen van het Haarlemse GZG-collectief wist hij landelijk bekend te raken als een getalenteerd dj en organisator. Hetzelfde kan gezegd worden voor Esther Dune, die haar stuwende house-sets al tot ver over de grenzen ten gehore heeft gebracht. Esther Dune behoort tot een van de happy few die ooit in de beruchte Duitse Panoramabar heeft gedraaid. Momenteel is ze samen met haar studiopartner Douglas druk bezig aan een dijk van een debuutrelease.

Resident Estroe behoeft voor het Amsterdamse party-publiek nauwelijks nog introductie. Al sinds de jaren negentig is zij een vaste waarde van het hoofdstedelijke nachtleven. Vanavond deelt zij de decks met Groninger trots Sebastian Davidson. Deze jonge producer heeft in het Hoge Noorden veel stof doen opwaaien met zijn eigen Club Pepper avonden. Om nog maar te zwijgen van zijn baanbrekende releases voor labels als Kinky Vinyl, Plastic City, en Global Underground… de hoogste tijd dat de beste man zijn opwachting maakte op klinch.

Genoeg te doen dus deze dertigste april in Melkweg. Dus wanneer je klaar bent met alle buitenactiviteiten die onze hoofdstad tijdens Koninginnedag te bieden heeft, kun je de dag op feestelijke wijze aftoppen met een avond van formaat.

2 opmerkingen

Ik ben erbij! :banana:
 
Artiest {SHOWLIST artist 51833, 65138}
Aanwezig! Extrawelt wordt dik! (Y)