Partyflock
 
­ Nederland
Element Planet Mu is niet algemeen zichtbaar!
Element Rephlex is niet algemeen zichtbaar!
Element Planet Mu is niet algemeen zichtbaar!
Element Rephlex is niet algemeen zichtbaar!
Element Deathchant Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Deathchant Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Pacemaker Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Planet Mu is niet algemeen zichtbaar!
Element Lomechanik is niet algemeen zichtbaar!

Smackdown
Uncensored

gepubliceerd door , op
Smackdown
23 februari 2009
FeestSmackdown · Uncensored
Datumzaterdag 21 maart 2009
WinactieSmackdown actiegesloten
LocatieDoornroosje
Introductie
Op Zaterdag 21 maart staat de eerste Smackdown van 2009 op het programma, dit keer met als bijtitel “Uncensored” oftewel ongecensureerd. Deze avond gaat Smackdown in beide zalen van Doornroosje Nijmegen wat meer de experimentele kant op. Het Smackdown spectakel pakt wederom flink uit met een uitgebreid en exclusief programma voor zowel de kritische als de trouwe bezoeker.

Met de grootheden van het Planet Mu label uit het Verenigd Koninkrijk, Mike Paradinas, ook wel beter bekend als µ-Ziq, dubstepgiganten Vex'd & Boxcutter én Bogdan Raczynski van het welbekende Rephlex label van Aphex Twin is er weer genoeg exclusiefs voor de kritische bezoeker. Uiteraard kunnen jullie ook datgene waar Smackdown om bekend staat verwachten. De UK-hardcore van Bryan Fury & The The Teknoist, de snoeiharde Breakcore van Xanopticon en het alter ego van Bryan FuryAlter State, én meer zorgen ervoor dat ook de trouwe bezoeker weer in zijn geheel aan zijn of haar trekken komt!

Bereid je dus wederom voor op een hersenen- & bottenbrekende nacht vol met Acid, Ambient, Breakbeat, IDM, Dubstep, Drum & Bass, Jungle, Breakcore, Darkcore, Industrial hardcore, Frenchcore, UK-hardcore, TeKno & meer, oftewel een wijd spectrum aan verschillende electronische underground muziekstijlen…: samengevat: “Beats ’n Breakz” zoals jullie dat van Smackdown gewend zijn!

Grote Zaal: Beats/Breakz – Mike Paradinas a.k.a. Mu-Ziq Verenigd Koninkrijk, Bogdan Radzynski (PL), Bryan Fury Verenigd Koninkrijk, The The Teknoist Verenigd Koninkrijk & More!
Zoals al eerder gezegd gaat Smackdown in beide zalen van Doornroosje wat meer de experimentele kant op. Zo staat bijvoorbeeld in de grote zaal de grootheid van het Planet Mu label uit het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk: Mike Paradinas! Ook wel beter bekend onder µ-Ziq of onder een van zijn andere vele aliasen. Naast dat Mike een van de meest gerespecteerde veelzijdige ondergrondse muziek labels uit de UK runt, timmert hij ook al sinds het begin stevig aan de weg als producer. Met releases op onder andere zijn eigen Planet Mu, het welgerespecteerde label van onder andere Aphex Twin: Rephlex, en het Deathchant Records label van Hellfish heeft Mike inmiddels een indrukwekkende discography opgebouwd wat hem dan ook een van de grotere sterren binnen de scene maakt! Mike Paradinas verzorgd deze avond een live optreden waarbij ook een groot deel van zijn u-Ziq catalogus in beeld gebracht zal worden, zorg ervoor dat je dit exclusieve optreden niet mist! Verwacht een combinatie van Acid, Breakbeat, Industrial hardcore, UK-hardcore, TeKno en veel meer geïntegreerde stijlen.

Van de ene grootheid naar de andere. Naast Mike Paradinas/u-Ziq zal ook het enige exclusieve live optreden in Nederland van Bogdan Raczynski uit Polen deel uit maken van het programma in de grote zaal. Deze legende die ook vele aliasen kent is bekend geworden om zijn vele kwalitatieve excentrieke releases op ook het Rephlex label van Dhr. Richard D. James, eerder genoemd als Aphex Twin. Deze eigen genoemde “braindance” artiest staat bekend om zijn mix van complexe beats met extraordinaire geluiden en samples. Het gene wat hem hier uniek in maakt is dat hij hier ook nog eens met overdreven melodramatische teksten meezingt in de meest grappige en verdraaide stemmen. Mis dit exclusieve optreden dus niet, want het beloofd memorabel en indrukwekkend te worden, iets wat je moet zien!

Naast deze kunstzinnige inval op Smackdown is het ook tijd voor een beetje continuïteit. Zo staat The The Teknoist wederom in de grote zaal van Doornroosje Nijmegen. Afwezig sinds de 2e editie van Smackdown, 2 jaar geleden, zal deze man weer een grote aanslag op de dansvloer leveren, zoals jullie van hem gewend zijn. Staand op het podium, het publiek mee aan het opzwepen, laat deze man je weer zijn innovatieve combinatie van complexe breaks en obscure kicks horen, dit alles met een heerlijk dansbaar ritme! Inmiddels heeft ook The The Teknoist een aardig repetoire opgebouwd: van stevige hits op Deathchant Records, Pacemaker Records & Ninja Columbo tot het kunstzinnige label Ad Noiseam & het nieuwe Sustained Records… En daarnaast ook nog binnenkort te komen op het nieuwe Smackdown Recordings label, maar meer info daarover later.

Naast The The Teknoist zijn we uiteraard nog niet klaar met een stevige dosis UK-hardcore. Ook mede organisator Bryan Fury uit de UK zal uiteraard op het podium verschijnen. Wederom met een DJ-set zoals jullie dat van hem gewend zijn: complete dansvloer anarchy, strak innovatief mixen, crossfader madness & scratchen. Een verdere introductie lijkt onnodig, een van de drijvende krachten achter de UK-hardcore met ook vele releases op onder andere zijn eigen Pacemaker Records, Deathchant Records en binnekort ook het sprankelnieuwe Smackdown Recordings.

Support voor deze hoofdacts komt deze avond in de vorm van DJ-sets van Belgische gigant X&Trick van BugKlinik Events & Bugklinik Records en Smackdown initiator Element: Destruction.

Kleine Zaal: Breakz – Jamie Vex’d Verenigd Koninkrijk, Boxcutter Verenigd Koninkrijk, Xanopticon Verenigde Staten, Bryan Fury as Alter State Verenigd Koninkrijk, Apzolut & More
Ook de kleine zaal gaat deze avond de experimentele kant op. Zo legt Smackdown deze avond de nadruk op dubstep met dubstepgiganten Jamie Vex'd & Boxcutter van tevens ook het Planet Mu label, beide tevens ook afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk. Jamie Vex’d, member van de voormalige formatie Vex’d, staat deze avond voor het eerst solo in Nederland onder zijn nieuwe naam. Zijn stijl kenmerkt zich als veelzijdig, het hoofdingrediënt is Dubstep, de subingrediënten zijn onder andere Ambient, IDM, Breakbeat & meer electronische veelzijdigheid. Hetzelfde geld voor Boxcutter, ook bekend van het label Hotflush Recordings. Ze zijn niet zo vaak te zien in Nederland dus breid deze avond je horizon uit en aanschouw deze twee virtuozen van het Planet Mu label, dubstep zonder duidelijk hokje!

Uiteraard kunnen jullie ook in de kleine zaal hetgene waar Smackdown om bekend staat verwachten, namelijk snoeiharde Drum & Bass en Breakcore! Met Splinter-Breakcore grootheid uit de Verenigde Staten, Xanopticon, bekend van onder andere zijn releases op Peace Off, Hymen Records en Zhark International én het optreden van Bryan Fury onder zijn alter ego Alter State (combinatie van harde duistere drum & bass en breakcore) staat in er in de kleine zaal weer genoeg leuks op het programma. Maar dat is nog niet alles, ook lokale herrieheld Apzolut van Lomechanik komt de bezoeker verblijden met een waanzinnig gefreakte Breakcore liveset en een harde snoeiende Drum & Bass set van Element: Destruction as Subwoofer maken deel uit van het programma. Mis dit alles dus ook niet!

Line-up Overzicht & Links
Area 1: Beats: Acid, Breakbeat, Darkcore, Industrial hardcore, UK-hardcore, Frenchcore, TeKno & More

Bogdan Raczynski (PL) - Rephlex[/b]
http://www.bogdanraczynski.com
Mike Paradinas a.k.a. mu-Ziq Verenigd Koninkrijk - Planet Mu / Deathchant
http://www.planet-mu.com
The The Teknoist Verenigd Koninkrijk - Ninja Columbo / Deathchant
http://www.myspace.com/ninjacolumbo
Bryan Fury Verenigd Koninkrijk - Pacemaker / Deathchant
http://www.bryanfury.com
X&Trick België - Bug Klinik Records
http://www.bugklinik.com
Element: Destruction Nederland - Smackdown
http://www.smackemdown.nl

Area 2: Breakz: Ambient, IDM, Dubstep, Drum & Bass, Jungle, Breakcore & More

Jamie Vex'D Verenigd Koninkrijk - Planet Mu
http://www.myspace.com/jamievexd
Boxcutter Verenigd Koninkrijk - Planet Mu / Hotflush Recordings
http://www.myspace.com/barrylynnmusic
Alter State Verenigd Koninkrijk - Pacemaker
http://www.pacemaker-records.com
Xanopticon Verenigde Staten - Hymen / Zhark International
http://www.myspace.com/xanopticon
Apzolut Nederland - LoMechanik
http://www.myspace.com/apzolut
Subwoofer Nederland - Smackdown
http://www.smackemdown.nl

Waarom Smackdown?
Simpel, Smackdown is al meer dan 2 jaar hard aan de weg aan het timmeren en niet te missen door o.a. de unieke exclusieve line-up, de geweldig positieve sfeer, het doorklinkende geluidje & natuurlijk de gruwelijke locatie waarin Smackdown thuishoort: Doornroosje Nijmegen, getagged door Graffiti alom. Wil je dat dit niet op lange & korte termijn zal verdwijnen / veranderen? Support ons dan ook in 2009 opnieuw!
Daarnaast is er natuurlijk ook de unieke kans om grootheden die je niet vaak op feesten ziet zoals Mike Paradinas a.k.a. u-Ziq, Bogdan Raczynski, Jamie Vex’d & Boxcutter op één feest te zien en tevens zullen ook de vaste grootheden als The The Teknoist, Bryan Fury, Xanopticon, X&Trick én Apzolut jullie weer verblijden met kwaliteitsundergroundmuziek. Zeg nou zelf, dat is niet te missen toch? Tevens zal naar alle waarschijnlijk heid de volgende Smackdown in Doornroosje Nijmegen / Nederland even op zich laten wachten, het ziet er naar uit dat dit waarschijnlijk de enige Smackdown in het voorjaar zal zijn! Daarom zeker niet te missen! Daarnaast wilt Smackdown jullie nog bedanken voor de support in 2007 & in 2008 en hopen we nog lang zo door te kunnen gaan! Thanks!

Overige Info / Tot Slot
Uiteraard zal ook deze Uncensored editie van Smackdown wederom plaatsvinden in Doornroosje Nijmegen. Ook dit maal zal Smackdown een uur langer duren als normaal om alle exclusief overgehaalde artiesten de tijd te geven om een geweldige set neer te zetten! Dus van 23:00 – 06:00. Dit zorgt er ook voor dat je minder lang op je trein terug hoeft te wachten… Een dubbel voordeel dus.

Kaarten zijn inmiddels al in de voorverkoop verkrijgbaar via http://www.doornroosje.nl. Wij kunnen je adviseren om niet lang te wachten met de aanschaf hiervan om teleurstelling te voorkomen! Kaarten kosten slechts 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de deur!

Meer informatie is te vinden op http://www.smackemdown.nl, http://www.ng-ng.net & http://www.doornroosje.nl Prepare to get Smacked Down once again… Uncensored!

24 opmerkingen

 
Respect Luuuuuuuk :respect:
 
relaxte line-up moet nu kiezen tussen dit en promo :(:P
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 23 februari 2009 om 09:54:
relaxte line-up moet nu kiezen tussen dit en promo :(:P

ja hier ook.. Smackdown muzikaal veel aantrekkelijker.. maar Promo toch beetje vaste prik en erg gezellige boel!
 
Artiest {SHOWLIST artist 22202, 44097}
:) gaat dik worden!!!
 
Ik heb hier zoveel zin in, Boxcutter en Jamie Vex'd (L)
 
Uitspraak van actief op maandag 23 februari 2009 om 10:53:
ja hier ook.. Smackdown muzikaal veel aantrekkelijker.. maar Promo toch beetje vaste prik en erg gezellige boel!

.
 
Uitspraak van [terror]Neophyte op maandag 23 februari 2009 om 11:38:
ik kijk vooral uit naar footworxx invites smackdown

?
Artiest Vexer
Denk wel aanwezig
hmmz jammer dat het tegelijk is met promo

brute line up :yes:
 
Uitspraak van CHEDDAR op maandag 23 februari 2009 om 13:55:
jammer dat het tegelijk is met promo

Ga gewoon hierheen en naar r_AW 5y anniversary dag 2, dan heb je én meer vette namen gezien én je bent minder geld kwijt.
laatste aanpassing
HmH of roosje....

makkelijke keuze lijkt me!
 
Uitspraak van verwijderd op maandag 23 februari 2009 om 14:41:
Ga gewoon hierheen en naar r_AW 5y anniversary dag 2, dan heb je én meer vette namen gezien én je bent minder geld kwijt.

Dat wordt 't idd voor mij gok ik :)
Dikke namen alleen jammer van de datum :bier:
 
Wow :|
Goed bezig Luuk :respect:
Gaat hem helaas niet worden voor mij denk ik :(

heb andere plannen :(
 
leuk
 
Daarnaast wilt Smackdown jullie nog bedanken voor de support in 2007 & in 2008 en hopen we nog lang zo door te kunnen gaan! Thanks!

moneymoneymoney mooooneeeeyyyyy :p

Maar klinkt wel goed, weet alleen niet of ik weer mensen naar doornroosje mee krijg...