Partyflock
 

Konnekt

gepubliceerd door , op
Konnekt
5 januari 2009
Vrijdag 9 januari is het dan zover. Piekup en Bar27 slaan de handen ineen om een gruwelijke eerste editie van Konnekt neer te zetten! Deze twee-maandelijks terugkerende clubavond zal plaatsvinden @ de Flexbar in Amsterdam en zal elke keer weer een hoop te bieden hebben. Twee area’s, minstens één gruwel van een (buitenlandse) headliner, een vaste click aan Piekup & Bar27 DJ’s en elke clubavond weer een geheel andere atmosfeer. Wat wij hieronder verstaan is een warme aankleding, een totaal gestoorde inrichting en een waanzinnige beleving! Oftewel, de Flexbar zal onherkenbaar zijn! Bovendien zal elke editie van Konnekt muzikaal tot de nok gevuld worden met de aller-fijnste house, minimal en techno uit zowel binnen- als buitenland. En de allereerste keer pakken we meteen hard uit met niemand minder dan één van de grondleggers van de minimale techno: Daniel Bell

Als er één man is die gezichtsbepalend was én is binnen de dance, dan is het wel Daniel Bell (a.k.a. DBX). Ooit verhuisde deze Canadees naar Detroit, de bakermat van de techno. Daar aangekomen plukte hij de elektronische muziek zo kaal dat er nauwelijks iets van over bleef: de minimale techno was geboren. Zijn muziek beïnvloedde velen. Richie Hawtin was zeer onder de indruk en getweeën zetten ze vervolgens een heel nieuw genre neer. Bell verhief bliepjes tot hogere kunst. Alles en iedereen binnen de minimal is schatplichtig aan deze grootheid, maar van bijzetting in het museum van de dance is voorlopig nog geen sprake. Onder de naam DBX produceert en draait hij nog altijd even verrassend als vanzelfsprekend als voorheen. Dat hij net zo veel toekomst als verleden heeft, bewijst zijn huidig overvolle tourschema langs ’s werelds meest prestigieuze clubs.

Tijdens Konnekt zal Daniel Bell voor het grootste gedeelte de muzikale invulling geven met een set van maar liefst 4 uur! Piekup’s eigen Tim Nieburg zal hem supporten en de avond alvast lekker warm draaien. Tim Nieburg is ondertussen een bekende in de Amsterdamse dance scene. Zo stond hij tijdens het ADE nog zij aan zij met grootheid Dave Clarke. Tim is qua stijl absoluut niet in een hokje te plaatsen. Van dub naar techno, alles passeert de revue. Maar altijd is er die diepe, minimale sound die als een rode draad door zijn sets loopt. Rocken doet hij dus hard!

De tweede zaal van Konnekt staat in het teken van Bar 27. Dit jonge en creatieve collectief heeft het afgelopen jaar flink aan de weg getimmerd. Niet alleen als organisator en host van clubavonden en festivals, maar ook met name als DJ-collectief. Gezelligheid, positieve energie, gelukzaligheid en veel goede muziek zijn de steekwoorden van deze groep. Al twee keer eerder kregen zij de kans om de invulling van de kleine zaal van de Flexbar op zich te nemen, en tot twee maal toe was dit een geweldig succes! Hoog tijd dus om hier een traditie van te gaan maken! Bar27 residents Ricketic,Lucatone, Erin en Olivier Weiter zijn jullie muzikale gastheren van deze bijzondere nacht en zullen een ieder meenemen op een opzwepend en daverend avontuur dat je niet snel meer zal vergeten!

12 opmerkingen

 
4 uur bell :)

kijk er naar uit
 
dbx (y)(y) (y)(y) (y)(y) (y)(y)
Artiest {SHOWLIST artist 50501, 96184, 35422}
Koffie Konnekt!!!!

gaat dope worden!!!
Le plus joli de l'affaire est Daniel Bell! woeeei (L)
wel ff aanbell'n als je op de koffie komt..
Werkzaam bij TWSTd
Dudes... beantwoord je mail es :-)
Daniel Bell (Y)
 
Hophop!
Werkzaam bij Piekup
Artiest {SHOWLIST artist 58705, 35999}
Tim Nieburg's programmering!
laatste aanpassing