Partyflock
 

Teleskope keert terug in Flex Bar

gepubliceerd door , op
Teleskope keert terug in Flex Bar
1 oktober 2008
Amsterdam's langstlopende deephouse-avond Teleskope is terug van weggeweest. Na de laatste editie (tijdens de roemruchte Laatste 11 Dagen van 11) met gast dj's Ame en Gerd Janson viert Teleskope dit keer meerdere feestjes in een.

Allereerst viert resident en organisator van Teleskope, Olaf Boswijk, zijn 30e verjaardag. Daarnaast viert Teleskope haar terugkeer, en eerste keer in de intieme Flexbar, met een line-up van louter Nederlandse house helden, die stuk voor stuk furore maken op de internationale dansvloeren.
Nuno dos Santos bijvoorbeeld. Deze Utrechter van Portugese afkomst is producer voor het prestigieuze Compost Black label en als dj wellicht een van de veelzijdigste in zijn soort. Zo zette hij moeiteloos de toon voor prachtige warm-up sets naast Laurent Garnier, James Holden en Michael Mayer, maar kan hij ook peaktime een dansvloer rocken zoals hij regelmatig doet met zijn partner Patrice Bäumel met hun alias 360 Soundystem. Naast een open vizier voor alle muziek die mooi en warm is, heeft Nuno een uitgesproken voorliefde voor diepe house, zoals Teleskope altijd voorstaat.

Onbekender, maar sterk in opkomst, is Jobez. Naast begaafd surfer, bandlid van Nederlandse eerste live techno-band Quazar, is Jobez een fantastische deep house-dj. De warme, groovy set die hij neerzette op de Welcome To The Future-festivalafter in de 11 dwong zelfs de deep house-ambassadeurs Ame achteraf te informeren wie die dj was. Vanavond staan Jobez en Olaf Boswijk voor het eerst in jaren weer samen achter de decks, wat een bijzonder gegeven is gezien het feit dat ze vroeger als duo Soul Control al dikke house dropten op diverse feesten en festivals begin 2000 tot 2003.

In de bar zijn andere persoonlijke favorieten van Teleskope geprogrammeerd. San Proper is al jaren een voorvechter van alles wat soulvol is en rockt en wordt daarin gesteund door bijvoorbeeld Ricardo Villalobos, die hem onlangs uitriep tot zijn favoriete Nederlandse dj en hem vroeg zijn laatste single te remixen. Thomas Martojo is de drijvende kracht achter het jonge Haagse Dekmantel collectief, dat de afgelopen tijd een zeer sterke reeks feesten neerzette in bijv. Paradiso, de NDSM bunker en een weergaloze back-to-back set in de 24-uurs tent van Lowlands. Beiden hebben hun muzikale roots ferm geworteld in old school disco, Chicago house en Detroit techno maar van een stoffig retro feest is bij hen zeker geen sprake.

Al met al een avond om niet te missen!! Alle fans van Teleskope, al het trouwe publiek van Flexbar en zeker alle nieuwe gezichten, wees welkom op Teleskope, en feest dubbelop met de verjaardag van Olaf Boswijk.

DJ's Olaf Boswijk (Teleskope, Amsterdam), Nuno dos Santos (Compost Black, Utrecht), Jobez (Welcome to the Future, Amsterdam), San Proper (Black Disco Bust, Amsterdam), Thomas Martojo (Dekmantel, Amsterdam) | Entrée €8 | Online voorverkoop via Beatfreax.com

www.myspace.com/teleskope11
www.flexbar.nl

1 opmerking