Partyflock
 
­ Nederland
Element Psychik Genocide is niet algemeen zichtbaar!
Element Industrial Strength Records is niet algemeen zichtbaar!

Smackdown! Special Edition!

gepubliceerd door , op
Smackdown! Special Edition!
3 september 2008
Aanstaande Vrijdag 26 September 2008, in het nieuwe feestseizoen, staat er uiteraard weer een editie van Smackdown op het programma, wederom in Doornroosje, Nijmegen. Maar deze keer niet zomaar een editie. Daar waar vorig jaar de herfst editie van Smackdown in het teken stond van “The Massive Edition” met een van de meest unieke, uiteenlopende en exclusieve line-ups tot op dat moment, namelijk o.a. de primeur van de Flashcore van Neurocore, een vergaande TeKno Hardcore set van Helius Zhamiq, de geweldige originele Breakcore liveset van Electric Kettle en het Drum & Bass geweld van grootheden Eye-D & Hidden, Limewax en Counterstrike… & meer, staat ook deze keer de September editie van Smackdown in een speciaal nachtlicht: Smackdown presenteert namelijk haar “Special Edition”!

Smackdown pakt wederom net als vorig jaar weer eens goed uit en presenteert een frisse uitgebreide vernieuwende line-up in de gevarieerde stijlen IDM, Acid, AcidteKno, Drum & Bass, Jungle, Breakcore, UK-Hardcore, Frenchcore, TeKno, Industrial Hardcore, Flashcore oftewel het inmiddels synoniem voor Smackdown: Beats ’n Breakz!

Grote Zaal: Beats – Lasse Steen / DJ Choose a.k.a. Skullblower, The Speed Freak, Bryan Fury as I:Rate & meer!
Zoals jullie gewend zijn van Smackdown staat deze avond de grote zaal weer in het teken van stevige ruige doorklinkende beats in verschillende ondergrondse stijlen. Ook deze avond brengt Smackdown opnieuw een zeer divers en gevarieerd programma. Voor deze speciale editie zal eindelijk de virtuoos Lasse Steen / DJ Choose naar Nederland gehaald worden, ook wel bekend bij het Nederlandse publiek onder zijn aliasen Skullblower. Lasse Steen staat bekend om zijn enorm uitgebreide discography onder zijn meer dan 20 verschillende aliasen op wel gerespecteerde labels zoals onder andere Drop Bass Network, Hangars Liquides, Hardline Recordings, Killing Rate & vele meer. Lasse Steen speciaal zal voor deze avond voor het eerst in de Nederlandse historie een Skullblower liveset ten gehoren gaan brengen, dus dat beloofd iets unieks te worden! Zorg er dan ook voor dat je dit als Lasse Steen fan niet mist.

Naast Lasse Steen staat er nog een andere virtuoos op het programma… en niet zomaar één. Pioneer Martin Damm, beter bekend als The Speed Freak zal ook op Smackdown voor het eerst zijn entree maken! The Speed Freak doet er nog een schepje bovenop: met meer dan 40 aliassen en ook een repetoire waar je u tegen zegt op ook o.a. Drop Bass Network en Shockwave Recordings, Psychik Genocide, Industrial Strength Records & meer is The Speed Freak meer dan een legende binnen de underground hardcore scene. Van deze man kunnen we deze avond ook maar één ding verwachten: een geweldig dansbare pompende uptempo sfeerverhogende hardcore set.

Uiteraard blijft het niet bij deze twee grootheden! Ook de resident Bryan Fury zal deze avond een speciale liveset verkondigen onder een van zijn nieuwe projecten / aliassen, namelijk: I:Rate! I:Rate is het nieuwe project van Bryan Fury waaronder ook hij NOG een stapje harder/verder gaat. Met releases in de wachtrij op Deathchant, Pacemaker & meer is op Smackdown alvast een voorproefje hiervan op te doen, verwacht een vergaande liveset gekenmerkt door totale chaos & dansvloer destructie op een hoog BPM gehalte.

Maar ook hier houd Smackdown het deze editie niet bij! Naast al dit uptempo dansvloer geweld is er natuurlijk ook aandacht aan opbouw binnen de line-up besteed om ook op deze manier een gevarieerde avond te bieden. Zo zal deze editie Keef Baker uit het Verenigd Koninkrijk ook over komen vliegen, bekend van zijn releases op de grootste labels binnen de Industrial/IDM, namelijk Hymen, Ad Noiseam & zijn eigen m5MD. Wat deze man doet is speciaal: een mix tussen melodieuze sfeervolle IDM (Intelligent Dance Music), dreigende en bewegende Industrial en stenvige Breakcore maakt Keef Baker een van de meest unieke artiesten binnen de Industrial scene. Ook Keef Baker verkondigt deze avond een speciale liveset.

Tot slot zal ook Emission (50% of Mindustries) ook deze avond een speciale set verkondigen. Mindustries’ Nils doet namelijk onder zijn alias Emission stevige Acid / Acidtekno DJ Sets! Verwacht een originele set die je op de dansvloer extreem ver mee zal nemen, met upliftende sferen en stevige pompende kicks ofwel een set om bij weg te dromen.

Met deze 5 exclusieve namen in de grote zaal beloofd het ook deze keer weer een unieke Smackdown te worden. Het leuke van deze artiesten is dat ze allemaal één ding met elkaar gemeenschappelijk hebben: ze staan namelijk allen voor het eerst op Smackdown! Vernieuwing alom dus deze editie, zorg dat je dit niet mist! Opening van de avond is aan resident/organisator Element: Destruction met een Industrial Hardcore set.

Kleine Zaal: Breaks – Apzolut, Bong-Ra, Limewax, Thrasher, Spookane & N.D.M!
Natuurlijk heeft Smackdown ook deze avond een “kleine” zaal voor jullie in petto, als we tenminste over een kleine zaal mogen spreken, qua programmering dan. Smackdown heeft haar best gedaan om jullie deze editie ook op harde Drum & Bass, Jungle & Breakcore een unieke uitgebreide selectie te bieden! Zo zal op Drum & Bass gebied Limewax op Smackdown weer eens zijn rentree maken. Ook Limewax was er vorig jaar bij op the Massive Edition, en dat ging los. Harde meeslepende pompende Drum & Bass onder het genot van stevige bassen & snerpende snaren zorgde Limewax vorig jaar voor een perfecte sfeer met een zaal vol met “meebouncende” mensen en moshpits. Verwacht ook deze editie niets anders. Naast Limewax zal ook PRSPCT’s headhunter DJ Thrasher wederom van de partij zijn voor zijn visie op ratelende Drum & Bass. Tevens zullen Spookane & Spookane uit België, bekend van hun eigen Future Sickness Records plaats nemen achter de draaitafel voor ook hun visie op harde & pompende Drum & Bass.

Naast deze 4 Drum & Bass artiesten, die gerand staan voor een avondje flink losgaan, heeft Smackdown nog een artiest geregeld die ook hier het fijne wel van weet. Grootheid Bong-Ra zal namelijk in de kleine zaal een liveset komen verkondigen in zijn unieke Jungle-Breakcore-Rock stijl! Met optredens over de grootste festivals in de wereld als bijvoorbeeld Lowlands en releases op grote labels als Ad Noiseam weet Bong-Ra als geen ander om het publiek te trakteren op een stevig potje Breakz. Een ander die daar ook het nodige van weet is de herrieheld van Lomechanik uit Nijmegen, genaamd Apzolut. Ook Apzolut is wederom van de partij om het publiek te trakteren op flink raggende Breakcore en een show van vermaak.

Waarom, Smackdown?
Simpel, heb je wederom zin in een afwisselende avond vol variatie in de gevarieerde stijlen IDM, Acid, AcidteKno, Drum & Bass, Jungle, Breakcore, UK-Hardcore, Frenchcore, TeKno, Industrial Hardcore, Flashcore & more dan moet je zeker naar Smackdown komen! Daarnaast is er dan eindelijk de kans om de exclusieve en unieke performance van Lasse Steen / DJ Choose onder zijn aliassen Skullblower mee te pakken, een optreden van de legende: The Speed Freak, de dansvloer destructie van I:Rate, de meeslepende acid(tekno) van Emission & de complexe liveset van Keef Baker, en dit alles op één avond. Ook in de kleine zaal staat genoeg leuks en zal het zeker niet minder hard los gaan met Limewax, Thrasher, Spookane & N.D.M, Apzolut en Bong-Ra, dit complete programma mag je eigenlijk niet missen! Reden genoeg voor een speciale editie van Smackdown!

Smackdown Tour
De maand September staat ook nog eens in het teken van de Smackdown September Tour. Met de kick-off op 20 September in La Casa a Chocs, Neuchâtel, Zwitzerland met o.a. Bryan Fury, Skeeta, I:gor & Thrasher, 26 September Smackdown in Doornroosje, Nijmegen, Nederland met dus o.a. The Speed Freak, Bong-Ra & Limewax en met als eindpunt op 27 September in Der Machine, Leuven te België. Ook deze edities zullen meer dan de moeite waard zijn voor degene die eens buiten Nederland willen feesten! Voor meer info check: Insanity vs Smackdown Zwitserland, Smackdown Nederland & Smackdown België!

Overige info
Smackdown zal wederom plaatsvinden in Doornroosje Nijmegen van 23:00 – 05:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.doornroosje.nl a 12,50 € en aan de deur a € 15,00! Meer informatie is te vinden op www.smackemdown.nl, www.ng.ng.net & www.doornroosje.nl ! Prepare to get Smacked Down once again!

29 opmerkingen

:respect: ... Zeker aanwezig :D
 
Hier had ik wel bij willen zijn :yes:
Moet helaas werken :(

The Speed Freak :respect:
_O_ Smackdown :respect:
Hier ben ik ook weer aanwezig, écht wel! :D:D:D:D
speedfreak :cheer:
Had hier heeeeeeeeeel graag bij geweest, maar moet verstek laten gaan. Volgende keer sowieso weer present!!!

Bommetje!
egt supervet, maar kan er niet bij zijn want t is op vrijdag en moet deze maand al 2x vrij vragen op vrijdag en t geld moet tog ergens vandaan komen....

volgende x beter
waarschijnlijk deze keer weer aanwezig :yes:
 
Artiest Bams
maastricht weer aanwezig :jaja:
Artiest {SHOWLIST artist 60409, 42058, 56483}
Cker Aanwezig, mooi feestje voor me verjaardag:P!!!!
 
ich bin dabei
NG-NG verleerd het nooit :D ziet er weer heerlijk uit, mijn complimenten! helaas geen nighttown meer maar de line up is nog steeds dondersvet als altijd :respect:
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 4 september 2008 om 16:20:
ich bin dabei
Leuke line up dus wel een grote kans van aanwezigheid!~V
 
Artiest {SHOWLIST artist 22202, 44097}
Gonna be WKD!!!!
jammer genoeg in engeland, anders had ik dit feestje er zeker bij gepakt :kwijl:

maarja, english style non the less a superB experience :yes: :9
Uitspraak van UNTITLED. op donderdag 4 september 2008 om 22:43:
Dit lijkt me toch erg vet dit

yes!

zal op laatste moment moeten beslissen...
mmmm dit feest zou nu juist mijn beslissing heel simpel maken :jaja:
 
Ah yeah! van de partij :cheer:
Artiest {SHOWLIST artist 18514, 18515}
ohjee
 
Artiest Balbasaur
Duidelijk aanwezig, LASSE!!!
ZIN AN! Bong-ra, limewax :lief:
 
Jammer dat Drumcorps er niet is:(
 
Bong-Ra kan er anders ook wat van ;)