Partyflock
 
­ Nederland

Dance en hiphop prominent aanwezig op Noorderslag en EuroSonic

gepubliceerd door , op
Dance en hiphop prominent aanwezig op Noorderslag en EuroSonic
4 december 2007
Op een festival dat een staalkaart wil bieden van de Nederlandse popmuziek (Noorderslag) en een showcase festival dat opkomend Europees talent een podium geeft (EuroSonic), moeten dance en hiphop natuurlijk een prominente plek hebben. Deze muziekstromingen hebben de afgelopen tien jaar immers bewezen dat ze factoren zijn om rekening mee te houden. En met stromingen die zo in beweging zijn als dance en hiphop, is het zaak om de trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. Dat hebben Noorderslag en EuroSonic altijd gedaan. In 1996 speelde BV Popprijs-winnaar Eboman op Noorderslag, vlak voordat breakbeat en chemical beats het grote publiek bereikten. Junkie XL, die de Popprijs van 1998 kreeg, hielp in de jaren daarna Nederland als danceland op de kaart te zetten. En de afgelopen jaren heeft Noorderslag een bijgedrage geleverd aan het volwassen worden van de Nederhop, maar ook trends als electroclash en hardstyle opgepikt. Elk jaar staan staan op Noorderslag en EuroSonic live acts, dj’s en rappers die er toe doen. Omdat ze veelbelovend zijn, vernieuwend, of zich het afgelopen jaar bewezen hebben. En elk jaar blijken de festivals voor sommige van hen een springplank. Neem de Duitse electropunker T. Raumschmiere, die een jaar na zijn optreden op EuroSonic op Pinkpop stond. Of het Belgische Goose, dat op de vorige editie van EuroSonic speelde en nu door heel Europa toert. Noorderslag, op zijn beurt, droeg een steentje bij aan het succes van onder andere Pete Philly & Perquisite en C-Mon & Kypski & Kypski.

Ook dit jaar hebben Noorderslag en EuroSonic een uitgebreide en veelzijdige dance- en hiphopprogrammering.

EuroSonic trapt donderdag 10 januari af met het electrogeoriënteerde 1 Day Off-programma in Simplon, met onder meer optredens van Yelle Frankrijk, Calvin Harris Verenigd Koninkrijk, Does It Offend You, Yeah? Verenigd Koninkrijk en Adept Nederland. Een dag later presenteert Vice Magazine in de Puddingfabriek de showcase Institubes met electro, disco, house en breakbeat van Para One, Surkin, DJ Bobmo en Orgasmic Frankrijk, en presenteert het Duitse muziekblad Intro in Simplon onder de noemer Intro Intim een speciaal programma met onder andere The Whip (Verenigd Koninkrijk;electropop), Ladyhawke (Verenigd Koninkrijk; synthpop), Robyn (Zweden; dancepop/hiphop) en Op:L Bastards (Finland; electrorock). Op de Pias showcase staan onder andere Elektrons (Verenigd Koninkrijk; house/soul) en The Heavy (Verenigd Koninkrijk;rock/hiphop/soul). En in The Palace wordt de vrijdagavond verzorgd door The The Partysquad Nederland, in samenwerking met FunX en Topbillin.

Noorderslag pakt uit met de grote Nederlandse hiphopacts Pete Philly & Perquisite, The Opposites, Typhoon en Sticks, die allemaal eerder op het festival stonden. Ook de rock/breakbeatformatie C-Mon & Kypski & Kypski komt wegens succes op herhaling. Aux Raus en Lele Sacchi bouwen een feestje met respectievelijk gabberpunk en Franstalige housepop. Edwin Oosterwal, die met Joris Voorn het muziek-, design- en multimediaplatform Rejected vormt, draait house en techno. David Gilmour Girls, dat onlangs een sterk debuutalbum afleverde, komt live trancerock spelen. En voor de liefhebbers van underground techno zijn er live sets van Aardvarck en Tom Trago en een dj-set van Parra Soundsystem. In het drum ‘n’ bass- en breakbeatgenre zijn Eye-D & Hidden, Limewax en Nobody Beats The Drum de opkomende namen, in de hiphop La Melodia en Stropstrikkers. Giorgos Gatzigristos, tenslotte, is een nieuwe held aan het minimal techno-front.

Voor meer informatie kijk op: www.noorderslag.nl

18 opmerkingen

Aux Raus , Eye-D & Hidden, Limewax
:respect:
 
Noorderslag moet ik toch echt een keer heen, ik zit er al jaren aan te denken maar ben elke keer toch weer afgehaakt
 
Artiest Zyris
Wel snel zijn met kaarten kopen, is altijd binnen no time uitverkocht!
Partysquad 1 van de meest misselijkmakende breezer acts die er bestaat :no:
 
HIPHOPENG JWT
 
wat een waar-de-loze site alles blijft hangen en datum&lokatie&artiest gegevens zijn moeilijk te vinden :S
 
Aux Raus, Rejected, Aardvarck :respect:
Breakbeat, disco & electro ook goed te doen (y)
(Y) standaard feestje in januari

moet eigenlijk ook ff in de agenda hier...
 
damn nu al uitverkocht :'(
 
Geen slechte namen maar was vorig jaar net iets beter naar mijn mening
Werkzaam bij Tryfecta Events
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 4 december 2007 om 17:30:
wat een waar-de-loze site alles blijft hangen en datum&lokatie&artiest gegevens zijn moeilijk te vinden

Nergens last van hoor!
:whaha:

die typhoon link verkeerd door (y)
word m'n 4e keer:D aux raus er weer dus word zeker mooi
laatste aanpassing
Aanwezig :D 4 nachten een boot in het eemskanaal hehe
Noorderslag altijd gezellig maar ik kan nu niet echt zeggen dat ze een progressieve programmering hebben.

De opmerkingen dat ze trends als electrotrash en hardstyle oppikken klopt maar half. Electrotrash werd geprogrammeerd toen het al in bijna elke snackbar te horen was en hardstyle heb ik daar nog nooit gehoord.

Het is en blijft naar mijn mening een typisch gitaar-drumstel-zanger feestje. Wat er "borrelt" in de Nederlandse muziekscene is bijna nooit of te laat te horen op Noorderslag.
 
Uitspraak van Marlin op woensdag 5 december 2007 om 09:22:
hardstyle heb ik daar nog nooit gehoord.

2 jaar geleden waren Dana en nog een hardstyle DJ geprogrammeerd. Oftewel toen de gemiddelde snackbar er alweer genoeg van had ;)
Noorderslag is (Y)
helaas was ik ditjaar te laat met kaarten halen,...nu dus al uitverkocht.:(
mocht iemand nog kaarten hebben,.....graag:D