Partyflock
 

Canvas

op de kaart
afbeelding Canvas
AdresWibautstraat 150
1091 GR
Amsterdam
Nederland
SiteSite canvas7.nl
E-mailcanvas@volkshotel.nl
Aanwezigheidfacebookpage

Informatie

Canvas is located on the 7th floor of a former newspaper building in the industrial East part of Amsterdam. On weekends the restaurant turns into a dancefloor after dinner. Tables and chairs are making way for all night dancing. This club on top of the city offers a 360º view through the glass walls and from the rooftop terraces.
Boek een overnachting in of in de buurt van Canvas via Booking.com.

Uitgaansagenda Canvas

Laatste feest was op donderdag 12 maart 2020: Canvas Nights
Statistieken
792·feesten
geen·in de toekomst
792·in het verleden
40·nieuwsberichten
1·virtuele tour
2·video's
3220·bezoekers · herkomst
1636·unieke bezoekers
105Partyflockfans
22.1 KFacebooklikes
22·albumfoto's
8·opmerkingen
2·waarderingen
zeer goed·stemresultaat (677 stemmen)
Nieuws
Van restaurant en club Canvas op de zevende verdieping tot de creatieve nachtbar DOKA in de kelder tot en alles daar tussenin: ADE zal het hele hotel onderdompelen.
'Een verlaat nieuwjaar.' Zo noemt Alexander Koning het evenement PRCPTN (Perception) dat hij op 2 januari organiseert in Canvas op de 7e, het restaurant annex nachtclub dat huist op de zevende verdieping van het onlangs geopende Volkshotel. Zoals vaker op de feesten van de in Berlijn woonachtige Nederlander vloeien ook deze nacht verschillende kunstvormen in elkaar over.
Een uit de hand gelopen hobby van een groep jonge vrienden is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen organisatie. Ooit begonnen met een illegale bosrave en vandaag de dag verantwoordelijk voor evenementen als KLEAR en Wicked Jazzsounds Festival. Jongens van de Wereld bestaat twee jaar: reden genoeg voor een feestje in Canvas.
Het Berlijnse platenlabel PRCPTN (spreek uit Perception) haalt Sven Weisemann naar Canvas op de 7e. Vrijdag 5 juni draait de Duitser die bekend is vanwege een sound die het midden houdt tussen deephouse en Detroit techno een set op de bovenste verdieping van het Volkshotel. Mike Ravelli, Alexander Koning en Shrimp DJ, maken de line-up compleet.
'Een verlaat nieuwjaar.' Zo noemt Alexander Koning het evenement PRCPTN (Perception) dat hij op 3 januari organiseert in Canvas op de 7e, het restaurant annex nachtclub dat huist op de zevende verdieping van het onlangs geopende Volkshotel. Zoals vaker op de feesten van de in Berlijn woonachtige Nederlander vloeien ook deze nacht verschillende kunstvormen in elkaar over. Naast muziek staan nu projecties centraal.
Tijdens Amsterdam Dance Event, 15 t/m 19 oktober, opent het vernieuwde Canvas vijf nachten lang haar deuren. Na een stevige verbouwing staan er samenwerkingen met The Full Glass, Klear, Yoruba Records, Loveland en Horizon op stapel, resulterend in een solide nachtprogramma vol kwalitatieve zwaargewichten. Zo passeren Fred P. aka Black Jazz Consortium. US, Osunlade US, Daniele Baldelli IT, Blonde GB en Karma Kid GB de revue.
Amsterdam geheel in het teken van een van 's werelds grootste elektronische muziek festivals: Amsterdam Dance Event. Jongens van de Wereld mag uiteraard niet ontbreken en heeft daarom drie verschillende avonden op het programma staan: Klear, Klamme Handjes en een Warp x LuckyME showcase.
Zaterdag 4 oktober zal voor het derde jaar op rij de zomer worden afgesloten met Afterfest! Als alle festivals achter de rug zijn en de laatste zonnestralen weer verdwijnen sluiten de mannen van Fest traditiegetrouw de boel netjes af.
De steigers op de Wibautstraat voor het Volkskrantgebouw spreken boekdelen. Er zijn grote ontwikkelingen gaande, want hier opent in mei 2014 het nieuwe Volkshotel. Een initiatief van ondernemer Job Heimans, ondersteund door het team achter Canvas op de 7e.
Na vijf succesvolle jaren op de zevende verdieping van het Volkskrantgebouw in Amsterdam, sluit café/club expositieruimte Canvas eind juli haar deuren om te beginnen aan een grote verbouwing. Tijdens Canvas Apocalypse op zaterdag 22 juni worden deze afgelopen jaren gevierd met Edition Terranova (Kompakt FM, DE) en Elias Mazian (Barre Tijden), en wordt de allerlaatste maand van Canvas stevig ingeluid. 1

2 waarderingen

Faniac
Qru
Mr. Tripper
wat een place to be! geweldig!

8 opmerkingen

hele relaxte locatie voor de sunday after,cker nog een x bezoeken binnenkort!:)
Uitspraak van MegaBASs op vrijdag 2 januari 2009 om 22:56:
Waar komt het dan?

tegenover canvas in het trouw gebouw
laatste aanpassing
Slechte bar..­ 15min.­ wachten als er iemand voor je cocktails gaat lopen bestellen.­
Ben er nu stuk of 8 keer geweest, Vette tent, vette sfeer maar ze kunnen er zoveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer uit halen, ik zeg doe meer techno feestjes! en gooi dat door god vergeten geluid systeem alsjeblieft 7 verdiepingen naar beneden en koop of huur iets beters.­ 1ste keer in canvas was het geluid heel chill ws gehuurt ofzo daarna altijd bar en bar slecht geweest.­
 
Maar eens keertje gaan kijken lijkt me wel gaaf!
Kan ik gelijk afteren bij Trouw ben ik ook nog niet geweest :S