Partyflock

Angerfist - The Deadfaced Dimension

 

Angerfist - The Deadfaced Dimension

by , published on , rating: 80/100
Angerfist - The Deadfaced Dimension (photo)
ArtisteAngerfist Site
view on iTunes
view on Bol.com
Genre: hardcore
"Schot in de Roos"
Het lijkt wel of alles wat Danny Masseling aanraakt in Goud verandert. Vanaf het moment dat "The Son of a Bitch"-EP met de klapper "Chronic Disorder" uitkwam op het BZRK-label ging het voor de wind voor de man uit Denekamp. Producerend onder meerdere namen brengt hij ons keer op keer weer de ene hit na de andere. Menace II Ssociety, Kid Morbid, Denekamps Gespuis, Bloodcage (sinds 2013 alleen nog bestaande uit MC prozac), Floorcrushers (een Hardstyle uitstapje) en natuurlijk de naam waaronder we hem het beste kennen "Angerfist".

Vanaf de eerste EP bleek het een schot in de Roos en met hun bijbehorende live-act speelden de heren (Danny, Grzegorz en Minne) iedere zaal plat waar ze kwamen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland is Angerfist razend populair, mede dankzij de optredens tijdens Masters of Hardcore en Syndicate in Dortmund. Het "Raise your Fist"-lijflied wordt dan ook luidkeels mee gezongen tijdens hun optredens. Dankzij hun fans wisten de heren van Angerfist als enige hardcore-act 4 jaar op rij (2011: #39, 2012: #42, 2013: #34 en 2014: #37) een plek te veroveren in de DJMag top 100-lijst. Een lijst die toch voornamelijk bevolkt wordt met house-, trance- en techno-artiesten/dj's. In de loop van de jaren zijn er niet alleen een hele reek EP's uitgekomen, ook de cd's "Pissin' Razorbladez"(2006), "Mutilate"(2008) en "Retaliate"(2011) gingen als warme broodjes over de spreekwoordelijke toonbank. Vooral laatst genoemde bevat een hele reeks successen, waaronder "Bloodrush", "Depths of Despair", "Incoming", "The Voice of Mayhem", "Delusion", "Odious", "Shitty Rave Track"en "The Pearly Gates".

Into "The Deadfaced Dimension"
Het was dan ook niet verwonderlijk dat Danny weer ruim de tijd genomen heeft om rustig te werken aan een vervolg. 29 November (2014) was het dan eindelijk zover. De olijke Bosschenaren werden die nacht ruw uit hun schoonheidsslaapje gewekt en de paniek sloeg lichtelijk toe, na de eerste aardverschuiving. Hal6 van de Brabanthallen stond namelijk volledig in het teken van de album-release party van "The Deadfaced Dimension". De trouwe schare fans werd met een 'killer' line-up verwelkomd, wat resulteerde in een volledig kapot gestampte vloer, uit het lood staande muren en een deels ingestort dak. Hal6 was na afloop niet meer. "The Deadfaced Dimension" bevat wederom, net als "Retaliate", 3 schijfjes vol met de grootste hits van het afgelopen jaar, aangevuld met een flinke hoeveelheid remixen en nieuwe producties. Nummers als "Knock Knock", "Santiago", "Streetfighter", "Just Like me", Don't fuck with me", "Burn this MF down", "Carnival of Doom" en "New World Order" zijn al ruimschoots bekend, doordat deze platen op meerdere verzamel-cd's zijn verschenen en zich op menig feest al hebben bewezen. Wat interessanter is, zijn de nieuwe producties. Na het intro start "Strange Man in Mask" al lekker bombastisch met verschillende meeslepende melodielijnen en een goeie pompende bassline. De titeltrack "The Deadfaced Dimension" (with MC Nolz) begint heel mysterieus, voordat ook deze track explosief uit z'n voegen barst met weer zo'n typische 'Angerfist'-melodielijn. Alleen de vocals van MC Nolz werken toch wel een beetje op de zenuwen. Te veel bla bla.

De daarop volgende track "Outta Control" met wederom een MC, deze keer E-life, bewijst dat een MC ook een positieve toevoeging kan zijn. Bij "Bad Attitude" komt onbewust toch ook de naam van Tha Playah omhoog borrelen qua stijl, ondanks dat Jim niet heeft meegewerkt aan deze track. Hip-hop-samples (Cypress Hill ft Dr Dre – Puppet Master) en een lekkere melige opzwepende melodie maken van deze track de ideale partyplaat. Dat geldt ook voor "Messing with the wrong Man". Wat een energie komt daar vanaf. Ideaal om een toch al murw gebeukt publiek volledig mee te slopen.Met "From the Blackness" waan je je even in de middeleeuwen, in een door zwarte magie vergalde wereld, dankzij de ongelofelijk sfeervolle intro en opbouw. Ook het intro van "Get MF Raw", de beroemde 'Wolf'-line uit "Trainingday" met Denzel Washington, zorgt voor een onuitwisbare eerste indruk van deze bad-ass track. Even verderop vinden we "Desecration", welke zorgt voor de traditionele 'martel/horror/freak'-factor op het album, compleet met huiveringwekkende voice-over en scary samples. Als tegenhanger brengt de track "Full gentle Racket" weer een grote glimlach op je gezicht, dankzij de melige "Full Metal Jacket"-samples over 'My Rifle'.

The Collabs
Natuurlijk bevat het album ook weer de nodige samenwerkingen. Naast Miss K8, Tha Playah, Evil Activities, Outblast en Crucifier zien we ook Decipher & Shinra, Negative A, Radical Redemption, Dyprax, Tieum, Lowroller, Unexist & Satronica, Drokz Predator, Noize Suppressor, Hellsystem Radium en Dr. Peacock voorbij komen. Het stoere "Shadowman", het energieke "Wake up fucked up", het langzamere Hardstyle-achtige "Messenger of God", de echo-kicks en operette-break van "Relinquish", het horror-hoorspel "Claim you", de muur van geluid tijdens "Dirty Man", het gegrunt en geblèr tijdens "Bloodshed", de trombones á la L.O.T.R. tijdens "The People got a Choice", het spanningsveld van "Mindscape", het dreigende "When you're gone" en "Pagans", het melodramatische "Bring the Pain", het opruiende "Slice em up", de cirkelzaag van "Immortal", de Frenchcore beats van "Reason to Hate" en de 8-bits melodie van "Inframan", stuk voor stuk brengen de tracks een ander gevoel of indruk met zich mee. Niet alle tracks weten te imponeren van begin tot einde, maar dat doet niet af aan het feit dat de meeste tracks gewoonweg van goede kwaliteit zijn en de potentie hebben om uit te groeien tot die ene speciale track die jouw feestje bijzonder maakt(e).

The Remixes
Daarnaast zijn er een nog aantal tracks door de remixmolen gehaald door artiesten als Andy Da Core, Tripped, N-Vitral, State of Emergency, Mad Dog, Partyraiser, Hardbounce en Tha Playah, wat geresulteerd heeft in een aantal zeer prettige plaatjes. De Tha Playah remix van Angerfist's 'drum & bass'-uitstapje "Temple of Disease" is dankzij de hardcore-kick nu een stuk heftiger. Daarnaast heeft hij van het minimale origineel een sprankelende hardcore versie gemaakt, die nu zo in iedere set in te mixen is. Na z'n remix van "Fuck the Promqueen" heeft Tripped nu "Deathmask" onder handen genomen, maar daar waar Tha Playah zich volledig uitgeleefd heeft op zijn remix, blijft Tripped dichterbij het origineel. Met een ietwat versnelde en meer verstoorde opgepitchte bassline en melodie maakt Tripped een nog naargeestiger versie van deze stuiterplaat. Ook aan N-Vitral kan je het wel overlaten om een stuiterplaat te maken. Zijn versie van "Necroslave" klinkt als de echo van een sloopkogel in een rioolpijp en veegt de vloer aan met alles en iedereen die in de weg staat. Ook de remixen van Andy da Core en Hardbouncer rammen stuk voor stuk de klinkers uit het trottoir. Beide tracks blijven dicht bij het origineel, maar zijn opgepimpt naar 2014 maatstaven, zodat ze ook weer een paar jaar mee kunnen. Mad Dog heeft gekozen voor een andere aanpak. I.p.v. sneller en harder heeft hij van "Take U back" een vloeiende hedendaagse plaat gemaakt, geschikt voor de mainstages, waarbij vooral de melodielijnen, ondanks dat ze heel dicht bij het origineel blijven, een mooie oppoets-beurt hebben gekregen. Ook State of Emergency gaat niet voor snel/sneller/snelst, maar voor gevoel en subtiliteit. "Odious" 2.0 is een kunstwerkje. De laatste dj die zijn remix-kunsten mag vertonen, neemt dat wel heel letterlijk. Zowel "With the Fresh Style" als "Sensational Gargle" zijn door Partyraiser verwerkt tot 1 nieuwe mash-up en die klinkt super!

Conclusie
Drie cd's is een hele zit, zeker als je ze achter elkaar wil luisteren, maar zeker de moeite waard. Met dit album bewijst Angerfist wederom waarom hij tot de top van de hardcore-scene behoort. Een kwalitatief solide album in zijn karakteristieke stijl, voorzien van menig inbreng van collega's. Misschien weet niet alles te bekoren, maar het grootste gedeelte luistert in één ruk weg. En anders is er altijd nog de 'skip fwd'-knop. Zo is er voor iedereen wel wat te genieten. Misschien dat we nu na 2 tripple-albums wel wat verwend en verzadigd zijn, dus terug naar een dubbel-cd zou volgende keer ook niet erg zijn.

Score: 80/100

www.angerfist.nl
www.cloud9music.nl

page was last modified on
Tracklists
CD1
 1. The Invasion (Intro)
 2. Strange Man In Mask
 3. The Deadfaced Dimension (with MC Nolz)
 4. Outta Control (with Evil Activities & E-Life)
 5. Knock Knock
 6. Bad Attitude
 7. Temple Of Disease (Tha Playah Remix)
 8. Santiago (with Miss K8)
 9. Shadowman (with Decipher & Shinra)
 10. Street Fighter
 11. Just Like Me (with Tha Playah & MC Jeff)
 12. Wake Up Fucked Up (with Negative A)
 13. Vato (Hardbouncer Remix)
 14. Messing With The Wrong Man
CD2
 1. From The Blackness
 2. Necroslave (N-Vitral Remix)
 3. Don't Fuck With Me
 4. Messenger Of God (with Radical Redemption)
 5. Relinquish (with Lowroller)
 6. Odious (with Outblast / State Of Emergency Remix)
 7. Claim You (with Dyprax)
 8. Burn This MF Down
 9. Take U Back (Mad Dog Remix)
 10. Dirty Man (with Tieum)
 11. Get MF Raw (with MC Jeff)
 12. Bloodshed (with Unexist & Satronica)
 13. Fresh With The Gargle (with Crucifier / Partyraiser Remix)
 14. The People Got A Choice (with Drokz)
CD3
 1. Mindscape (with Predator)
 2. When You're Gone (with Radical Redemption)
 3. Carnival Of Doom (as part of The Supreme Team)
 4. The Desecrated
 5. New World Order (with Miss K8)
 6. Pagans (with Lowroller)
 7. Bring The Pain (with Noize Suppressor)
 8. Slice Em Up (with Tieum & MC Nolz)
 9. Immortal (with Hellsystem)
 10. Full Gentle Racket
 11. Reason To Hate (with Radium)
 12. Chaos & Evil (Andy The Core Remix)
 13. Inframan (with Dr Peacock)
 14. Deathmask (with Drokz / Tripped Remix)
Resultat du vote: tres bien
genial330%
tres bien330%
bien220%
ok0
satisfaisant0
insatisfaisant0
nul0
vraiment nul0
minable220%

64 comments

deplacé
Helamaal eens met de review.­ Dik album, maar drie cd's is wat te veel van het goede.­
Quote of deplacé on Mardi 3 Fevrier 2015 at 07:41:
Dik album, maar drie cd's is wat te veel van het goede.­

True.

Ik weet je favoriete track, die playah remix toch? :P
deplacé
:lol:
Favorieten staan op cd1 en cd2:

Strange Man In Mask, Outta Control (with Evil Activities & E-Life),
Knock Knock, From The Blackness, Messenger Of God (with Radical Redemption)
dernière édition
Met dit album bewijst Angerfist wederom waarom hij tot de top van de hardcore-scene behoort.­

De mainstream a.k.a. draaiorgelscene misschien, maar absoluut niet tot de top van de echte hardcore scene, waar The Outside Agency, The DJ Producer, Zanthrax, Stormtrooper, etc toe behoren.
Quote of TimMer1981 :woop: on Mardi 3 Fevrier 2015 at 14:35:
De mainstream a.­k.­a.­ draaiorgelscene misschien, maar absoluut niet tot de top van de echte hardcore scene, waar The Outside Agency, The DJ Producer, Zanthrax, Stormtrooper, etc toe behoren

Ik wou net zeggen.
Ik luister eigenlijk al jaren geen hardcore meer, maar had deze CD gewonnen hier op de flock.­ Heb er een maandje in m'n auto mee rond gereden.­ Heb er wel van kunnen genieten.­ Vooral Pagans en Claim You deden het goed.­
Intussen op uit gekeken en een maat blij mee gemaakt.­
deplacé
Ook State of Emergency gaat niet voor snel/sneller/snelst, maar voor gevoel en subtiliteit.­Ik weet niet of mijn buren deze mening ook delen.­
Shadowman verre weg lekkerste track van de 3 schijfjes (Y)
Quote of TimMer1981 :woop: on Mardi 3 Fevrier 2015 at 14:35:
maar absoluut niet tot de top van de echte hardcore scene, waar The Outside Agency, The DJ Producer, Zanthrax, Stormtrooper, etc toe behoren.­

voor industrial misschien.
Quote of DJ Ressurection on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 11:44:
voor industrial misschien.­

Al die gasten zijn wel even "iets" breder qua genre dan alleen industrial. ;)

Zeg maar ongeveer iedere stijl alles behalve mainstream; bijvoorbeeld Zanthrax produceert zelfs ambient onder zijn alias Cubic Nomad. Dat zie ik Angerfist nog niet doen met die hersenloze kermismuziek van ze.
Quote of TimMer1981 :woop: on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 18:05:
bijvoorbeeld Zanthrax produceert zelfs ambient onder zijn alias Cubic Nomad.­ Dat zie ik Angerfist nog niet doen met die hersenloze kermismuziek van ze.­

de afgunst spat zo uit je reactie :lol:
afgezien van het feit dat angerfist ook wel van een experimentje houd op zijn tijd heb ik liever iemand die 24/7 met zijn echte passie bezig is dan iemand die 3 stylen maakt waarvan 1 met passie en de andere 2 om zijn hobby wat te spekken. die hersenloze kermismuziek doet het trouwens vele malen beter dan de zoveelste knuppel die geforceerd wat snares in zijn tracks propt eom zogenaamd underground te zijn :lol:
Quote of DJ Ressurection on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 18:37:
de afgunst spat zo uit je reactie :lol:

Als jij gelukkig wordt van die gedachte moet je die vooral vasthouden knul. Ik zou niet dood gevonden willen worden met de fanschare van Angerfist; het type baseballpetje zonder hersens eronder zoals jij. :)

afgezien van het feit dat angerfist ook wel van een experimentje houd op zijn tijd heb ik liever iemand die 24/7 met zijn echte passie bezig is dan iemand die 3 stylen maakt waarvan 1 met passie en de andere 2 om zijn hobby wat te spekken.­

Al die gasten die ik noemde leven voor muziek; die hoeven geen centjes te graaien via de verkoop van ijshockeymaskertjes en truitjes. :)

die hersenloze kermismuziek doet het trouwens vele malen beter dan de zoveelste knuppel die geforceerd wat snares in zijn tracks propt eom zogenaamd underground te zijn :lol:

Ten eerste: lang niet alle hardcore met snares is underground en vice versa. Ten tweede: Justin Bieber doet het vele malen beter dan Angerfist; daar ben jij dus ook groot fan van begrijp ik?

Rot toch op man met je hele 24 jaar; je komt net kijken, clown.
dernière édition
ogog..bijna huilen hoor sukkeltje :lol:
alles kut enter zou je zo op dat grote voorhoofd van je kunnen zetten.
overigens ben ik geen fanboy van angerfist maar zijn dit wel prima schijfjes die niks met kermiscore temaken hebben.
zielige kneusjes als jij die alles kwa mainstream verdoemen zonder ook maar enigsinds te luisteren zijn volgens mij een groter probleem dan het hersenloze baseballpetjes publiek [hoe kom je er trouwens op :lol: ]. en nu snel terug onder je drumnbass steen rollen jij. lekker underground jwt. :bye:
Quote of TimMer1981 :woop: on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 19:23:
Doekje voor het huilen knulletje?

krijg ik hem ook als het tranen van het lachen zijn? in alle jaren op pf heb ik nog nooit zo een gayboy als jou meegemaakt namelijk :roflol:
dernière édition
Leown
Works for Partyflock
­[img width=245 height=220]http://forums.windowscentral.com/attachments/nokia-lumia-icon/84353d1412889125t-colbert-popcorn.gif[/img]


Enne die titel van 't album.. de doodgezichte dimensie?
Ach, het zijn altijd de industrial mensen die dood hard lopen te haten op 'mainstream' hardcore.

Over het algemeen hoor je een mainstyle liefhebbert nooit klagen over de huidige industrial oid.
:)

Angerfist is één van de betere hardcore producers in de scene.
(kom maar haten industrial lovers!)
Ik heb diep respect voor Danny.
Vind ik elke track vet? Neuj.
Vind ik de track technisch goed? over het geheel wel. Kan er veel van leren.

Wat grappig is is het feit dat er "underground" namen worden genoemd, maar die staan op de meest commerciele feesten momenteel. dus tsja. wat is dan nog underground?

ik hou van beide. goed portie mainstream laat mij stuiteren en een dikke echte TOA set maakt me totaal gek. Zelf ben ik iets meer dan van TOA dan Angerfist (oeh, gingen ze niet wat samen doen??? ) maar geniet lekker van de hardcore.

3cd's is knap maar soms iets te oud spul erop wat echt al ff uit is. maar ja. er moet ook nog gewoon geld verdient worden. en ook daar respect voor. had graag ook van de muziek willen leven :lief:
Quote of Mario // Hard-Tex on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 21:05:
het zijn altijd de industrial mensen die dood hard lopen te haten op 'mainstream' hardcore.­

Behalve Carl en Rik. _O_ :LOL:
Quote of DJ Ressurection on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 19:27:
krijg ik hem ook als het tranen van het lachen zijn? in alle jaren op pf heb ik nog nooit zo een gayboy als jou meegemaakt namelijk :roflol:

Afkomstig van jou is dat een compliment. (y)

Quote of Mario // Hard-Tex on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 21:05:
Over het algemeen hoor je een mainstyle liefhebbert nooit klagen over de huidige industrial oid.­

Omdat ze het óf te moeilijk vinden óf omdat ze weten dat het kwalitatief beter is. Hardcore is rauw, daar hoort geen draaiorgel bij.

Quote of Mario // Hard-Tex on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 21:05:
Angerfist is één van de betere hardcore producers in de scene.­

Technisch gezien is er niets op aan te merken, maar dat is er (wederom) ook niet op Bieber, Gaga en iedere andere commerciële artiest; daar zorgen de studio's wel voor. Muzikaal gezien is het bagger; ongeïnspireerde massameuk.

Quote of Cemon Victa [Ricardo] on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 21:11:
Wat grappig is is het feit dat er "­underground"­ namen worden genoemd, maar die staan op de meest commerciele feesten momenteel.­ dus tsja.­ wat is dan nog underground?

Wie heeft het over underground? Met mainstream bedoel ik hiephiephoeracore. Underground is tekno, op verlaten legerbasissen. Ik begon niet over geld; dat deed de Hersenloze Hoed.
Quote of TimMer1981 :woop: on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 21:43:
Omdat ze het óf te moeilijk vinden óf omdat ze weten dat het kwalitatief beter is.­ Hardcore is rauw, daar hoort geen draaiorgel bij.­

Maar ja, er zijn nog best leuke rauwe mainstream platen als je het mij vraagt.
Angerfist speelt duidelijk in op wat de menigte wil, true that. Echt geinspireerd is het niet meer nee.
Ik heb daar persoonlijk niet zo'n grote moeite mee, maar ik ben van alle markten thuis want ik hou ook van industrial.

Het viel me gewoon op dat er veel al word gebitched op 'mainstyle' door diezelfde type lui.

Het is prima hoor om je eigen mening te hebben, als iets matig (draaiorgel baggermeuk in jouw ogen) is kom ik daar wel vooruit hoor.
Maar Angerfist maakt overduidelijk kwalitatief hardcore. :LOL:
Quote of TimMer1981 :woop: on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 21:43:
daar zorgen de studio's wel voor.­

Geen idee of er een ghost producer achter Masseling schuilt.
Denk eerder dat hij een hoop producties voor bekende namen maakt.

Maar ja dan nog..

Zie de haat niet zo.. Ieder zijn eigen ding.
Quote of TimMer1981 :woop: on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 21:43:
Afkomstig van jou is dat een compliment. (y)

no problem ekte underground hoertjeng <3
dernière édition
Quote of Mario // Hard-Tex on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 21:57:
Geen idee of er een ghost producer achter Masseling schuilt.­

Mixing, mastering. ;)


Quote of Mario // Hard-Tex on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 21:57:
Zie de haat niet zo..­ Ieder zijn eigen ding.­

Er is ook geen haat, er was slechts eens correctie: Angerfist is geen hardcore; gewoon opgefokte hardstyle. Prima als dat je ding is, maar kom niet als reviewer zijnde met slappe lulteksten als "Met dit album bewijst Angerfist wederom waarom hij tot de top van de hardcore-scene behoort."; totale bullshit.

Quote of DJ Ressurection on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 22:07:
no problem ekte underground hoertjeng <3

Grote knul! :) (y)
Wat een verdediging van stijlen weer zeg. Zonde. De ene stijl is niet beter dan de andere. ;)
Je hebt elke stijl nodig, imo, om inspiratie op te doen.

Zonder externe invloeden hadden we geen bestaansrecht meer met hardcore, in de breedste zin van het woord.

Quote of TimMer1981 :woop: on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 23:31:
"­Met dit album bewijst Angerfist wederom waarom hij tot de top van de hardcore-scene behoort.";­ totale bullshit.­

en onderbouw nou eens objectief dat dit dikke bullshit is? :D dus niet omdat JIJ vind dat het niet zo is, maar de feiten.

dus waar staat hij, welke feesten, wie draaien zijn tracks, wie releasen zijn tracks, waar werkt hij mee samen? ga zo door.
als je daar kan bewijzen wat je zegt zal ik mij verder stil houden ;)
dernière édition
nee. dan zal ik groot erkennen dat Angerfist geen artiest is in de top van hardcore scene. ;)
deplac&eacute;
Angerfist is een van weinig echt grote artiesten die nog een beetje het hardcore gevoel bij mij teweeg weet te brengen. Het is allemaal wat eentonig, maar qua sound is het lekker fout doomy en ramt het op een goed tempo hard door. t.a.v. bijvoorbeeld This Is Hardcore is het in ieder geval een stuk harder.
Ik kan mij slechtere ambassadeurs indenken om de mainstream hardcore sound te verspreiden in het buitenland :)
Quote of TimMer1981 :woop: on Mardi 3 Fevrier 2015 at 14:35:
Met dit album bewijst Angerfist wederom waarom hij tot de top van de hardcore-scene behoort.­
De mainstream a.­k.­a.­ draaiorgelscene misschien, maar absoluut niet tot de top van de echte hardcore scene, waar The Outside Agency, The DJ Producer, Zanthrax, Stormtrooper, etc toe behoren.­

Hhmm ja ik moet zeggen dat die "Draaiorgelscene" tegenwoordig wel weer mee valt. Ik was tussen 2010 en 2014 ook heel erg van de Industrial, omdat het toen kwalitatief echt heel hoog lag en Mainstream toen werd verneukt door Evil Activities, Endymion, Korsakoff enz. Maarja qua Industrial wordt ook niet meer echt gemaakt wat ik vet vind. Kijk maar naar bijv. Lowroller, Na3r en Armageddon Project die nu soort van Mainstream Industrial of whatever maken. Maarja Mainstream heeft niet meer zulke extreme orgel shit erin zitten en met Raw Hardstyle en de up-tempo Hardcore die tegenwoordig ook best populair is, is de scene iig weer lekker hard aan het worden. Alleen kwalitatief en qua variatie was het voor 2010 nog steeds wel beter.
deplac&eacute;
het is ook hoe breed je kijkt.­ Meeste mensen laten Noisj links liggen terwijl daar nog wel ECHTE industrial wordt gebrouwen (alsmede darkcore en innovatieve crossovers), maar goed...­ voor een Noisj artiest gaan de meesten niet naar een feest toe helaas.­
Quote of deplacé on Jeudi 5 Fevrier 2015 at 15:19:
voor een Noisj artiest gaan de meesten niet naar een feest toe helaas.­

nog niet. :p
Quote of Cemon Victa [Ricardo] on Jeudi 5 Fevrier 2015 at 08:17:
en onderbouw nou eens objectief dat dit dikke bullshit is? :D dus niet omdat JIJ vind dat het niet zo is, maar de feiten.

dus waar staat hij, welke feesten, wie draaien zijn tracks, wie releasen zijn tracks, waar werkt hij mee samen? ga zo door.
als je daar kan bewijzen wat je zegt zal ik mij verder stil houden ;)

Hardstyle is een muziekgenre dat overeenkomsten vertoont met hardcore en hardtrance. Het gemiddelde tempo ligt tussen 140-150 bpm. Er zijn tegenwoordig ook hardstyle platen die worden geproduceerd met een snelheid van 128-130 bpm. Soms worden de nummers versneld afgespeeld door dj's.

De sound is karakteristiek voor de stijl en kan omschreven worden als harde beats gecombineerd met erg aanwezige (in tegenstelling tot hardcore) melodielijnen. Veel hardcore-artiesten produceren ook hardstyle tracks, die vergelijkbaar klinken maar toegankelijker zijn.­

Verder nog iets? :)
zucht. :(
Je zegt het zelf nu ook. "Hardcore-artiesten".
Waarom doe ik ook een poging? :')
Een uitleg over hardstyle en hardcore was de vraag niet. ;)
Ik zou het eerlijk gezegd niet eens meer proberen.
Doei, hij zijn mening.. Jij je mening.

Klaar toch. (Y)
Quote of Cemon Victa [Ricardo] on Jeudi 5 Fevrier 2015 at 19:31:
Je zegt het zelf nu ook.­ "­Hardcore-artiesten".­

Dat gaat dus over hardcoreproducers die kermismuziek maken om wat centjes te graaien bij het grote publiek. Je gaat volledig voorbij aan het belangrijkste punt, waar ik het dus over had:

De sound is karakteristiek voor de stijl en kan omschreven worden als harde beats gecombineerd met erg aanwezige (in tegenstelling tot hardcore) melodielijnen.

Hardcore is niet melodieus, hardstyle wel. Oftewel: Angerfist is opgefokte hardstyle, geen hardcore en behoort dus absoluut niet tot de hardcore top. Dat is het enige punt wat ik wilde maken.
dernière édition
Quote of Cemon Victa [Ricardo] on Jeudi 5 Fevrier 2015 at 22:37:
zucht.­ Meer kan ik niet zeggen.­ Diepe zucht.­

Jij wilt weten waarom Angerfist geen hardcore is, ik geef je het antwoord daarop en daarna kom je met zo'n kinderachtig antwoord? Apart.

Quote of Mario // Hard-Tex on Jeudi 5 Fevrier 2015 at 22:44:
Don't feed the trolls.­

Geen troll, bloedserieus. Hardcore is geen kermismuziek, daar is hardstyle voor: hiephiephoeramuziek voor het dagjesvolk.

Echte hardcore blijft bij haar roots: rauw, hard en onvergevend; als je makkelijk en toegankelijk wil ga je maar naar een concert van Frans Bauer.
deplac&eacute;
Ik ben begonnen met happy hardcore en sta er dus anders in :D Mainstream Hardcore moet in mijn ogen een snelle drive hebben en dansbaar zijn. Bijkomend zou het wat duister mogen zijn maar een lekkere uplifting melodie is ook leuk in mijn ogen.
Timmer, vroeger had je hier op de flock nog wel eens wat fatsoenlijks te melden, maar nu kraam je toch echt een beetje onzin uit joh...­ Het is allemaal een kwestie van smaak.­ Dat het jouw smaak niet is, oké.­ Maar om vervolgens te verkondigen 'dat het geen hardcore is' is natuurlijk de grootste kolder en diep in je hart weet je dat ook wel.­ Je komt net als mij uit een tijd dat hardcore echt niet alleen rauw, hard en onvergevend was.­ Die producerts die jij noemt als 'echte hardcore' staan qua sound echt een stuk verder van de mainsteam hardcore van weleer af dan Angerfist.­ Het is dus gewoon bitchen om het bitchen, gewoon mauwen omdat mainstream nou eenmaal kut moet zijn.­ Zo kom je iig voor mij over.­
dernière édition
Without Happy Hardcore, Charly Lownoise &­ Mental Theo, etc...­ I would have never gained interest in the so called "­real stuff".­ Nobody has to like Angerfist's sound and this kind of music.­ But I guess it has its function for the scene.­
deplac&eacute;
Quote of Bobje on Vendredi 6 Fevrier 2015 at 13:26:
Timmer, vroeger had je hier op de flock nog wel eens wat fatsoenlijks te melden, maar nu kraam je toch echt een beetje onzin uit joh...­ Het is allemaal een kwestie van smaak.­ Dat het jouw smaak niet is, oké.­ Maar om vervolgens te verkondigen 'dat het geen hardcore is' is natuurlijk de grootste kolder en diep in je hart weet je dat ook wel.­ Je komt net als mij uit een tijd dat hardcore echt niet alleen rauw, hard en onvergevend was.­ Die producerts die jij noemt als 'echte hardcore' staan qua sound echt een stuk verder van de mainsteam hardcore van weleer af dan Angerfist.­ Het is dus gewoon bitchen om het bitchen, gewoon mauwen omdat mainstream nou eenmaal kut moet zijn.­ Zo kom je iig voor mij over.­

Het gaat inderdaad om de formulering die gebruikt wordt. Mensen gebruiken te weinig "ik vind" en "in mijn ogen" in hun reacties op flock :)

o sorry:

In mijn ogen gaat het inderdaad om de formulering die gebruikt wordt. Ik vind dat mensen te weinig "ik vind" en "in mijn ogen" in hun reacties op flock gebruiken.
Quote of deplacé on Vendredi 6 Fevrier 2015 at 14:15:
Mensen gebruiken te weinig "ik vind" en "in mijn ogen" in hun reacties op flock :)

Niet alleen op de flock, maar ook op wikipedia. En die meningen van wikipedia worden nu dus overgenomen alsof het feiten zijn.

(de hardstyle pagina van wikipedia is niet voor niets geblokkeerd voor wijzigingen).
Quote of TimMer1981 :woop: on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 18:54:
Als jij gelukkig wordt van die gedachte moet je die vooral vasthouden knul. Ik zou niet dood gevonden willen worden met de fanschare van Angerfist; het type baseballpetje zonder hersens eronder zoals jij. :)

Dat Angerfist niet je ding is dat kan (het mijne ook niet), maar dan mijdt je het toch lekker op een feest. Maar je bent nou ook niet bepaald een aanwinst voor de Industrial "scene".
dernière édition
deplac&eacute;
Quote of Bobje on Vendredi 6 Fevrier 2015 at 14:28:
(de hardstyle pagina van wikipedia is niet voor niets geblokkeerd voor wijzigingen).­

:lol:
Quote of deplacé on Vendredi 6 Fevrier 2015 at 14:15:
In mijn ogen gaat het inderdaad om de formulering die gebruikt wordt.­ Ik vind dat mensen te weinig "­ik vind"­ en "­in mijn ogen"­ in hun reacties op flock gebruiken.­

:LOL: _O_
Quote of Bobje on Vendredi 6 Fevrier 2015 at 13:26:
Timmer, vroeger had je hier op de flock nog wel eens wat fatsoenlijks te melden, maar nu kraam je toch echt een beetje onzin uit joh...­

Vind jij. :)

Het is allemaal een kwestie van smaak.­ Dat het jouw smaak niet is, oké.­ Maar om vervolgens te verkondigen 'dat het geen hardcore is' is natuurlijk de grootste kolder en diep in je hart weet je dat ook wel.­ Je komt net als mij uit een tijd dat hardcore echt niet alleen rauw, hard en onvergevend was.­ Die producerts die jij noemt als 'echte hardcore' staan qua sound echt een stuk verder van de mainsteam hardcore van weleer af dan Angerfist.­ Het is dus gewoon bitchen om het bitchen, gewoon mauwen omdat mainstream nou eenmaal kut moet zijn.­ Zo kom je iig voor mij over.­

Kan best dat het op jou zo overkomt, maar het is geen bitchen om het bitchen. Het is een statement maken tegen commerciële teringzooi die geen ene moer met echte hardcore te maken heeft. :)

Quote of cpt.n on Vendredi 6 Fevrier 2015 at 14:30:
Dat Angerfist niet je ding is dat kan (het mijne ook niet), maar dan mijdt je het toch lekker op een feest.­ Maar je bent nou ook niet bepaald een aanwinst voor de Industrial "­scene".­

Ik heb ook niks met scenes; scenes hebben een beperkte cultuur en laat ik daar nu juist niet van zijn. Maar goed: dit is allemaal afleiding van de discussie over het simpele statement wat ik maakte: Angerfist is geen hardcore maar opgefokte hardstyle. De rest van alle randdiscussies hier interesseert mij ook geen ene moer. Wat mensen van mij vinden ook niet, ben ik heel makkelijk in. Ik doe niet aan populaire meningen; liever gehaat om de waarheid dan geliefd om de leugen. :)

Echte hardcore is geen kermismuziek, nooit geweest ook. Dat sommige kinders hier opgegroeid zijn met de kermismuziek die nu voor hardcore door moet gaan veranderd geen moer aan het feit dat het simpelweg suikerspinnenmuziek voor de massa is. :)
Quote of TimMer1981 :woop: on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 18:54:
Al die gasten die ik noemde leven voor muziek; die hoeven geen centjes te graaien via de verkoop van ijshockeymaskertjes en truitjes. :)

Die gasten die jij noemt hebben ook niet zon grote fanschare als angerfist dus op het maken van kleding en andere merchandise zouden ze sowieso geen winst maken (Y)
Quote of TimMer1981 :woop: on Mercredi 4 Fevrier 2015 at 18:54:
Rot toch op man met je hele 24 jaar;­ je komt net kijken, clown.­

dus iemand van 24 heeft er minder verstand van als iemand die ouder is? juist van iemand die ouder is had ik een minder kortzichtig antwoord verwacht!

Quote of TimMer1981 :woop: on Vendredi 6 Fevrier 2015 at 20:44:
Ik heb ook niks met scenes; scenes hebben een beperkte cultuur en laat ik daar nu juist niet van zijn. Maar goed: dit is allemaal afleiding van de discussie over het simpele statement wat ik maakte: Angerfist is geen hardcore maar opgefokte hardstyle. De rest van alle randdiscussies hier interesseert mij ook geen ene moer. Wat mensen van mij vinden ook niet, ben ik heel makkelijk in. Ik doe niet aan populaire meningen; liever gehaat om de waarheid dan geliefd om de leugen. :)

Echte hardcore is geen kermismuziek, nooit geweest ook. Dat sommige kinders hier opgegroeid zijn met de kermismuziek die nu voor hardcore door moet gaan veranderd geen moer aan het feit dat het simpelweg suikerspinnenmuziek voor de massa is.

als ik naar de hardcore van vroeger luister vind ik de hardcore van tegenwoordig juist harder dan ooit! weet niet waar jij dan verschil ziet?
dernière édition
Quote of Tim ..! on Samedi 7 Fevrier 2015 at 02:04:
Die gasten die jij noemt hebben ook niet zon grote fanschare als angerfist dus op het maken van kleding en andere merchandise zouden ze sowieso geen winst maken (Y)

Te makkelijk... Maar goed, bij deze is Angerfist dus tot Justin Bieber van de harde stijlen gebombardeerd: suikerspinnenmuziek voor de hersenloze massa. Dusdanig simpel en dus toegankelijk dat het grootste deel van het vee het wel kan waarderen. :)

dus iemand van 24 heeft er minder verstand van als iemand die ouder is?

Niet per definitie, maar over het algemeen wel. Meer jaren = meer levenservaring. Daarnaast zit ik ook stukken dieper in het wereldje (organisaties, producers, DJ's, producing, DJ-ing, mixing, mastering) dan Petmans met zijn grote bek.

juist van iemand die ouder is had ik een minder kortzichtig antwoord verwacht!

Is niks kortzichtigs aan; simpelweg levenservaring. Kortzichtigheid is alleen sprake van als je niet weet waar je het over hebt.

als ik naar de hardcore van vroeger luister vind ik de hardcore van tegenwoordig juist harder dan ooit! weet niet waar jij dan verschil ziet?

Simpelweg kapot gedistorte teringherrie die continu de limiter over zijn nek laat gaan is niet per definitie rauwer/harder. Die fout maken Partyraiser, Noizekick en al die andere kermisklanten ook continu.

Maar goed: hard is subjectief. Hard/rauw oude stijl naar mijn mening:

Je hebt een beetje last van tunnelvisie man.­ Alleen alles wat jij goed vindt is goed.­ Dat je 31 betekent niet dat opeens iedereen jou de wijze man vindt.­
Quote of BartCore on Dimanche 8 Fevrier 2015 at 11:26:
Je hebt een beetje last van tunnelvisie man.­ Alleen alles wat jij goed vindt is goed.­ Dat je 31 betekent niet dat opeens iedereen jou de wijze man vindt.­

Geen tunnelvisie: gewoon mijn mening, een mening die door duizenden wordt gedeeld. :)

En rekenen is niet je sterkste kant wel? ;)
een mening is een mening en hoor je altijd te respecteren.­
Jij doet alleen voorkomen alsof jou mening ook een feit is.­ En probeer je je eronderuit te lullen.­
Genaamd: tunnelvisie
visie waarbij slechts op één variabele wordt gelet;­ onkunde of onwil om in het proces van meningsvorming ook op andere invalshoeken te letten of het blikveld te verbreden
Quote of Cemon Victa [Ricardo] on Dimanche 8 Fevrier 2015 at 15:15:
een mening is een mening en hoor je altijd te respecteren.­

Nee hoor. Sommige meningen (en mensen) zijn ronduit idioot en die respecteer ik dus ook niet. Respect moet je verdienen.

Quote of Cemon Victa [Ricardo] on Dimanche 8 Fevrier 2015 at 15:15:
Jij doet alleen voorkomen alsof jou mening ook een feit is.­ En probeer je je eronderuit te lullen.­

Van mij mag je het zo zien, dat recht heb je uiteraard; ik weet beter. Voorlopig ben jij degene die zich overal onderuit lult, gegeven het feit dat ik heb bewezen dat ik bepaald niet de enige ben die zegt dat echte hardcore niet melodieus is en jij hier nooit meer op teruggekomen bent.

Quote of Cemon Victa [Ricardo] on Dimanche 8 Fevrier 2015 at 15:15:
Genaamd: tunnelvisie
visie waarbij slechts op één variabele wordt gelet;­ onkunde of onwil om in het proces van meningsvorming ook op andere invalshoeken te letten of het blikveld te verbreden

Ik ken het complete speelveld en voorgenoemde uitspraken zijn mijn conclusies.

Maar wij gaan het toch niet eens worden, dat is mijn doel ook niet, maar deze onzin heeft wel tijd genoeg gekost ondertussen. Jij hebt jouw zegje gedaan, ik het mijne, klaar. :)
Quote of TimMer1981 :woop: on Dimanche 8 Fevrier 2015 at 16:33:
n mij mag je het zo zien, dat recht heb je uiteraard;­ ik weet beter.­ Voorlopig ben jij degene die zich overal onderuit lult, gegeven het feit dat ik heb bewezen dat ik bepaald niet de enige ben die zegt dat echte hardcore niet melodieus is en jij hier nooit meer op teruggekomen bent.­

luister je voorgestelde tracks eens. Dammed. Paar mooie melodietjes in hoor. Je praat beetje raar. Is niet erg.


Ook grappig om te zien dat jij gaat bepalen wanneer een discussie eindigt. :p
Quote of Cemon Victa [Ricardo] on Dimanche 8 Fevrier 2015 at 17:28:
luister je voorgestelde tracks eens.­ Dammed.­ Paar mooie melodietjes in hoor.­ Je praat beetje raar.­ Is niet erg.­

Melodiegedreven dan, autist...

Quote of Cemon Victa [Ricardo] on Dimanche 8 Fevrier 2015 at 17:28:
Ook grappig om te zien dat jij gaat bepalen wanneer een discussie eindigt. :p

Je mag van mij nog maanden doorgaan; ik ben klaar met deze discussie en met jou, gaat toch op niets uitlopen. Goedenavond. :)
dernière édition
Ja eentje die je nogal door drijft en niemand heel veel interesseert hier merk ik.­ Gewoon een typfoutje, ik heb op je profiel gekeken.­
Quote of Cemon Victa [Ricardo] on Dimanche 8 Fevrier 2015 at 15:15:
een mening is een mening en hoor je altijd te respecteren.­
Jij doet alleen voorkomen alsof jou mening ook een feit is.­ En probeer je je eronderuit te lullen.­
Genaamd: tunnelvisie
visie waarbij slechts op één variabele wordt gelet;­ onkunde of onwil om in het proces van meningsvorming ook op andere invalshoeken te letten of het blikveld te verbreden

Amen!
timmer is gewoon een kneusje eersteklas.­ commercie is kut dus alles kut enter.­
beetje trollen hier en daar.­ fappen en de toetsenbordwarrior uithangen.­
uiteraard hebtie meer ervaring dan iedereen hier want die ouwe bok is DJ..­doet mastering..­werkt met organisatoren..­trekt de fockin dikste tracks uit magix music maker en ramt elke club de verdoemenis in met zijn hercules controller.­
ekte ekte dus sjow sum riespect!
Quote of TimMer1981 :woop: on Dimanche 8 Fevrier 2015 at 16:33:
Respect moet je verdienen.­

Dan respecteer een ander zn mening ook ipv jou mening door te drammen (Y)
deplac&eacute;
TimMer1981 :woop: klinkt beetje als een 'zogenaamde dj die al in geen 9jaar ergens voor gevraagt is met 7 fans " :X
4 optredens in een jeugdhonk waar ze ranja tappen maakt je geen dj knul :iets waar angerfist geen last van heeft :X