Partyflock

Prince Charming

Prince Charming

anoniem gepubliceerd op
Prince Charming (afbeelding)
Even vooropgesteld: ik heb nu geen man nodig in mijn leven. Mijn motto voor 2010 is nog steeds 'single'! Ik wil alleen graag weten of er nog een prins in het verschiet ligt en of ik mijn eisen niet gewoon eens flink moet gaan bijstellen.

Ik zoek de ware, maar ik wil liefde voelen. Dat je nauwelijks kan ademhalen of eten. Ik wacht op een droomprins die me van mín sokken vaagt, tegen de muur ramt en me te grazen neemt. Ik wil het sprookje, de opwinding, de romantiek. Diepe liefde vol passie. Maar waar vind je dat nu de dag? Ten midden van rampen in verre landen, moord en doodslag overal, financiŽle crisis en dan met name die van jezelf, in je eigen portemonnee. Single moeder in de jungle.....

Mijn hele leven word ik al omringd door mannen, heel simpel. Met mannen belandt je niet in eeuwige ruzies over dingen die me niet boeien, hoef je niet verplicht iedere week af te spreken en niet te praten over ditjes en datjes. Met mannen kun je rouwdouwen, zuipfestijnen houden (das dus zonder Malibu), oorlogsfilms kijken en in een vriendschap zijn ze zo loyaal als een hond. En dat is maar een kleine greep uit het assortiment.
Ik ben geen meisje-meisje-meisje. Althans, niet het stereotype meisje. Maar eerlijk is eerlijk, sinds ik moeder ben, interesseert MAC-up (geen tikfout) me wel en Marlies Dekkers kan me uren (inmiddels al jaren) boeien met haar touwtjes.

Maar vroeger, lang geleden, werd ik verliefd op mijn eerste prins. Eigenlijk was hij van prinses Odette uit het Zwanenmeer, maar de toon was gezet. Uren kon ik fantaseren, hoe mijn prins op het witte paard mij uit mijn schoenen zou blazen, me zou ontvoeren naar zijn prachtige kasteel en me een leven vol luxe (thinking of Marlies Dekkers and MAC cosmetics) zou geven. Ik zou een prinses zijn, zijn prinses, we zouden kinderen krijgen en een lang en gelukkig leven leiden.

Zeker op moeilijke punten in mijn jeugd, greep ik me vast aan de fantasiewereld, want ja, dan was ik even weg uit de ellende. Gelukkig veel toneelklassen gehad waarin ik me kapot kon acteren. In een fantasiewereld leef ik niet meer, de realiteit van de wereld heeft dat met de jaren wel kapot gemaakt. Ergens is dat jammer, maar aan de andere kant, past het niet meer in mijn leven. Bovendien is de fantasiewereld die ik af en toe nog wel eens bezoek, echt niet meer zo rooskleurig, volgestopt met geur- kleur- en smaakstoffen, als hij ooit 22 jaar geleden was.

Maar nu als, zelfverklaarde happy single mom, betrap ik mezelf erop dat ik nog steeds verlang naar mijn Walt Disney happy ending. Naar mijn Prince Charming.Want in de loop der jaren zijn er flink wat prinsen geweest, die uiteindelijk maar gewoon kikkers bleken te zijn. En na iedere kikker, voegde ik onbewust weer wat toe aan het lijstje van punten waaraan Prince Charming zich uiteindelijk moet kwalificeren. Oftewel, een behoorlijk onmogelijke taak dus.

Ik word oud, ja ik heb last van mijn quarterlifecrisis, omgang met J, maakte me dat al te duidelijk. 29 is absoluut niet het nieuwe 19. Het zorgde ervoor dat ik ineens met weemoed ging terugkijken naar de tijd voor JaÔrah! Thatís just fucked up. Want ik was tevreden, ik heb geleefd zoals ik wilde, met wat schoonheidsfoutjes hier en daar. Ik heb een leuke tijd gehad, ik heb gefeest alsof het 1999 was. Alleen iets langer dan de planning was.

Conclusie, als ik ouder word, word Prince Charming dat ook. Als ik daar aan denk, zie ik een grijze, kalende man met pokdalig gezicht, bierbuik en onverzorgd uiterlijk. And worst case scenario, bigger boobs than me. Een man, die zich nog niet eens op een Shetlandpony kan hijsen. Dus laat staan dat hij mij dan nog uit mijn schoenen blaast.

Moet ik genoegen nemen met minder? Of mag ik blijven geloven?

Na uren bellen met vriend D, die me ervan heeft overtuigd, dat ik best mag blijven geloven in mijn prins op het witte paard, leg ik me hier dan maar bij neer. Ik weet wat ik wil en daar ga ik nu dan ook voor. Ik ga geen genoegen nemen met minder. Deze keer ga ik luisteren naar mij (en een beetje naar D).
pagina laatst gewijzigd op

117 opmerkingen

Lekker tegen de muur rammen :)

Succes ermee!

(PS: Leuk geschreven)
Uitspraak van Fairytale op zaterdag 8 mei 2010 om 16:13:
Als je zo denkt inderdaad niet. En dan moet je het ook vooral niet doen :) Neemt niet weg dat ik het een ontzettend negatieve en kortzichtige mening vind.

de mening van de meeste mannen. die zijn nou eenmaal niet zo kinderliefhebbend als vrouwen
Uitspraak van erik0248 op donderdag 6 mei 2010 om 21:37:
Ben ik het niet mee eens, het is altijd fijn om te weten welke persoon er achter een verhaal zit

Voegt niks toe..
K had m al gelezen maar vind m briljant vinden(L)
En ook jij gaat zeker de ware vinden ;)
vind de column opzich wel goed, moest ff moeite doen om hem te lezen maar het verhaal is best goed.

Daarnaast ben ik van mening dat "de ware" niet bestaat. Ik ben van mening dat er veel meer "waren" bestaan. Anders zou de kans wel heel groot zijn dat je die 'ware' nooit tegenkom.

En ik denk dat je gewoon je leven moet leven, jezelf lekker moet voelen en dat je dan vanzelf 1 van die "waren" gewoon tegekom ( :) )
Uitspraak van oreqopil op zaterdag 8 mei 2010 om 21:02:
Je hebt helemaal gelijk.≠ Jij bent, met 2 kinderen van een andere vent, het ideaalbeeld van alle goeduitziende mannen die hun leven op orde hebben.≠

Hahahaha was het leven maar zo mooi ja :D
Goede collumn!:D
zeer correct geschreven ook, voor de verandering:P
Leuke column !
Zal zeker herkenbaar zijn onder de mensen.≠ Iedereen droomt daar toch van, om zijn prins op het witte paard tegen te komen en daar lang en gelukkig mee verder te leven.≠ En om met minder genoegen te nemen is dan toch ook niet goed, dat zal dus al betekenen dat je die gene toch niet zo leuk vind als dat je eigelijk zou willen.≠ Ooit kom je iemand tegen dat je zoiets hebt van dat is je prins op het witte paard, Knap, Lelijk, Dik of dun maakt voor jou dan niks meer uit.≠ Voor jou is die gene de knapste persoon op de wereld EN jouw prins op het witte paard.≠ Gewoon genieten van wat je nu hebt.≠ Mss zijn dromen wel geen bedrog en komen ze uit !
Ik had em al eerder gelezen. Maar hij is de moeite waard om t nog eens te doen. ;)
Ook jij vind ooit die ene...Dat is mij ook gelukt! (L)
"Een man, die zich nog niet eens op een Shetlandpony kan hijsen."

Daar gaat mijn fantasie wereld, die knappe vent is weg, als ik mijn ogen sluit zie ik een dikke kalende man zijn benen over een shetland pony worstelen!

Geweldige column, en je prins........die komt vanzelf, ik blijf ook geloven!

Uitspraak van Fairytale op zaterdag 8 mei 2010 om 16:13:
kinderen krijg je namelijk niet, die neem je

Zo laat je t wel heel erg simpel klinken, kinderen krijg je, niet iedereen heeft het geluk om maar even te besluiten en nu nemen we kinderen....
laatste aanpassing
Uitspraak van 2cute 2handle op woensdag 12 mei 2010 om 21:45:
Zo laat je t wel heel erg simpel klinken, kinderen krijg je, niet iedereen heeft het geluk om maar even te besluiten en nu nemen we kinderen....≠

Ik denk ook niet dat het zo letterlijk bedoeld wordt eerlijk gezegd..
Uitspraak van The advisor op vrijdag 7 mei 2010 om 17:54:
De ware is niet de gene die aan al je eisen voldoet maar de gene voor wie je al je eisen op zij zet!

(y) Helemaal gelijk dacht ik zo!


Maar even serieus. We hebben het nu over mannen en vrouwen die al dan niet de kinderen van de ander erbij willen nemen. Maar volgens mij ging deze column over de ware vinden. De ware is zoiezo overrated, stel je voor dat je nu iets vind wat je bevalt, ga je dan verdomme nog doorzoeken naar iets beters ook?!
Dat vind ik namelijk nergens op slaan, dat is hetzelfde als zeuren om Dommelsch als je een Heineken voor je hebt staan terwijl je dat ook lekker vind.
Heel leuk geschreven!! en ik zou zeggen kom maar op kikkers! ;) One of you must be the one! :cheer:
Ja, wel leuk om te lezen. En je zult vast ooit wel je 'ware' tegenkomen.
Vind het alleen wel apart dat er zoveel relaties op de klippen lopen en er ondertussen wel kinderen verwekt zijn.
Je zou toch zeggen (de foutjes daargelaten) dat je pas kinderen neemt als je je ware gevonden hebt.
Het zal vast aan beide kanten veroorzaakt worden dat die relaties stuklopen, maar ik heb soms het gevoel dat vrouwen tegenwoordig wel erg veeleisend zijn. "Wat ik vind van het hedendaags feminisme?" :lol:
Ow ja, een vrouw met kind vind ik ook totaal niet interessant hoor.. Ik kan er verder niet over oordelen, want ik heb het persoonlijk nog niet meegemaakt, maar het lijkt me helemaal niks. Steeds maar weer dat contact met die ex, of een trauma eraan overhouden omdat ie nooit meer wat van zich laat horen.. Neh..
Hehe, de Axereclame komt net voorbij. "Vrouwen verliezen nou eenmaal snel hun interesse" :D
We lullen met z`n allen nou wel negatief over een 'happy single mom' ,
maar waar blijven dan de verhalen over de 'happy single daddy`s' ?
Hoe zouden jullie ervoor staan als man als jullie een kleine hadden ?
En wij als vrouwen ;≠ hoe kijken wij naar mannen met de verantwoordelijkheid voor een kleine ?
Uitspraak van TimMer1981 :woop: op woensdag 5 mei 2010 om 13:08:
Er zijn maar weinig mannen die zitten te wachten op andermans kinderen, dus als "≠happy single mom"≠ kun je al verdomd weinig eisen stellen...≠

Zou mij niet uitmaken, wil sowieso geen kinderen.≠

Weet dus ook niet hoe andere heren de verhouding tussen eigen en andermans kinderen zien.≠

Uitspraak van TimMer1981 :woop: op donderdag 6 mei 2010 om 13:39:
Vraag maar even rond op straat onder single mannen.≠

Maar laat ik het even opnieuw formuleren: je kunt als "≠happy single mom"≠ ( ) wel hoge eisen stellen, alleen is de kans dat je dan aan een goede vent komt nihil.≠

echt wat lul je allemaal joh. ik ken genoeg mannen die gek zijn op kinderen

gewoon blijven dromen, hele leuke tekst!
Erg leuke column, maar ook wel een beetje zielig :(
Je mag m.≠i.≠ eisen stellen zo hoog als de eifeltoren, maar deze gelden ook voor jezelf.≠ Dus.......≠zorg dat hetgeen je in de ander zoekt ook bij jezelf aanwezig is.≠ Pas als je jezelf accepteert zoals je bent, kom je diegene tegen die bij je past.≠

"≠geluk zoeken buiten jezelf is als een wolk vangen met een lasso"≠
Uitspraak van oreqopil op zaterdag 8 mei 2010 om 10:07:
Anders ga jij het hele verhaal ff omdraaien.≠ Onzeker popje..≠

Onzeker?! Omdat ik het van de andere kant bekijk? :S :lol: Hoe dom ben jij?!
Jij bent hier onzeker met al je kut opmerkingen onder andermans foto's!
En zelfs geen eens foto's van jezelf durven plaatsen! Hou dan ook je domme gelul voor je want je weet duidelijk niet waar je het over hebt!
Uitspraak van TimMer1981 :woop: op vrijdag 7 mei 2010 om 18:21:
Veel succes weer vannacht met het gejank en de poepluiers!

Gejank en poepluiers? Geen last van hier hoor! Dus waar heb je het over?! :S
En als ik dat wel zou hebben,maakt me ook niet uit,das het mooiste wat er is! Iedereen heeft vroeger gejankt en poepluiers gemaakt! That's life! ;)
laatste aanpassing
Goed verhaal! Erg herkenbaar ook! :P

Ik denk ook dat die "prins" bestaat. Alleen ben ik van mening dat die van mij van z'n paard is gelazerd, met z'n kop tegen een muur is gekomen en voorlopig even in een coma ligt.
Het duurt nl wel erg lang.....:S

Maar net als jij, ik blijf erin geloven!!!;)
Good story!!

Schijnbaar moet je in dit leven een aantal 'zogenaamde' prinsen kussen om uiteindelijk het juiste exemplaar tegen te komen:S En ja dat zuigt, maar ik ben er van overtuigd dat ook voor jou prins charming er op wacht om jou de dagen en nachten te schenken vol liefde en vurige passie waar je al die tijd naar hebt verlangd!

Klinkt misschien als een slappe vaatdoek voor sommigen, maar ik heb mijn prins gevonden, en dan misschien niet op een wit paard maar zal ik het toch met ietsje minder moeten doen; een zilverkleurige fiets;):P Het is ok om het met iets minder te moeten doen maar hou dat 'iets' binnen de perken zodat het geen kikker word of stiekem altijd al bleek te zijn!;)
Uitspraak van Mouse:[ op vrijdag 7 mei 2010 om 20:18:
Ik had eigenlijk helemaal geen zin om door te lezen.≠ Dus dat heb ik ook maar niet gedaan

Maar wel de moeite genomen om hier wat neer te kalken!? Jij leest liever pinkeltje cker?:lol:
Uitspraak van Turbo-D op maandag 10 mei 2010 om 13:19:
Daarnaast ben ik van mening dat "≠de ware"≠ niet bestaat.≠ Ik ben van mening dat er veel meer "≠waren"≠ bestaan.≠ Anders zou de kans wel heel groot zijn dat je die 'ware' nooit tegenkom.≠

Heb gelezen dat met het persoonlijke eisenlijstje er voor elk persoon ruim 1 miljoen 'ware' zijn op de wereldbevolking (geloof dat het 1.850000 was ofzo, echt heel veel. Let wel, WERELDbevolking. Dus de die ene ware hoeft niet per sť om de hoek te wonen. Vond het een troostende gedachte. Waarom zoeken naar ťťn als er zoveel zijn :). Haalt het idee van 'presure' er gelijk af.
Uitspraak van a rose is a rose op zaterdag 29 mei 2010 om 11:36:
Je mag m.≠i.≠ eisen stellen zo hoog als de eifeltoren, maar deze gelden ook voor jezelf.≠ Dus.......≠zorg dat hetgeen je in de ander zoekt ook bij jezelf aanwezig is.≠ Pas als je jezelf accepteert zoals je bent, kom je diegene tegen die bij je past.≠

"≠geluk zoeken buiten jezelf is als een wolk vangen met een lasso"≠

Mee eens. Denk dat mensen vooral bereid zijn om naar die ander te kijken en waar die ander aan moet voldoen. Terwijl je dan situaties hebt waarin een vreselijke bitch/eikel op zoek is naar een heel lief persoon. :s Het kan wel, maar eerlijk is het niet natuurlijk. Want uiteindelijk vraag je dan dus om een voetveeg?
Uitspraak van TimMer1981 :woop: op woensdag 5 mei 2010 om 13:08:
Er zijn maar weinig mannen die zitten te wachten op andermans kinderen, dus als "≠happy single mom"≠ kun je al verdomd weinig eisen stellen...≠

Haha, meest stomzinnege uitspraak van 2010 :cheer: heb 'm gevonden!
Ik zal je gelijk uit die droom halen, toen mijn vriend mijn vriend nog niet was maar gewoon een kennis/bekende Hadden wij heel vaak hierover een discussie, hij kon het niet begrijpen dat iemand dat zou willen. Hij wist zeker dat hij nooit een vriendin wilde met een kind. Tadaaaaa dec. 2009 werden wij een stelletje, hij kreeg er gelijk een kleine van 5 bij!! Waarvan hij zichzelf echt als de stiefpapa ziet en hardstikke gek is op de kleine meid. Ik hoor 'm nog zeggen.. voor mijn geen vriendin met kind! Geloof maar als je de meid tegenkomt waar je gek op bent neem je alles voor lief!! Al heeft ze "10 kinderen"