Partyflock

Jim

Jim

door , gepubliceerd op
Jim (afbeelding)
Normaal als ik na een lange dag werken thuis kom, word ik blij onthaald door Jim. Hij komt dan razendsnel naar me toe en geeft me een natte kus, ik zou haast lik zeggen, en hij zwiept blij met zijn staart. Dag in, dag uit hetzelfde verhaal. Na de vijf minuten durende koezziekoezzie-sessie geef ik Jim wat te eten en dan ga ik zelf ook wat lekkers maken. Jim houdt alleen niet zo van vis, verder eet hij vrijwel alles wat ik in zijn bak doe. Mits het niet te groot is dan.

Eigenlijk heeft Jim echt een geweldig leven. Beetje rondkijken de hele dag, fanatiek spelen en zich verstoppen in de bosjes of in zijn kasteeltje (ja ik weet het, ik ben nou eenmaal gek op dat beest) liggen slapen. En elke dag gevoerd worden, spelen en af en toe zelfs een nieuw speeltje of een kasteel-upgrade krijgen. Als ik ’s avonds tv aan het kijken ben kijkt hij mee. En als ik een koekje pak, krijgt hij ook een stukje. Eerlijk alles delen denk ik dan maar. En blij dat hij dan is, niet te geloven.

Ik vertel Jim alles. Echt alles. Van mijn diepste geheimen tot aan de lolligste flauwste grappen. Jim luistert altijd. Hij kijkt me dan begripvol aan en af en toe doet hij zijn mond open en verwacht ik te horen ‘stil maar, het komt wel goed’. Natuurlijk kan Jim niet praten, maar als het zou kunnen zou hij dát zeggen. Hij is mijn steun en toeverlaat. Die ene keer dat ik het zwaar had op school was hij er voor me, toen ik vertelde over die vechtpartij waar ik middenin stond was hij er voor me, en toen ik hem vertelde van het geweldige volume in de Westfalenhallen in Dortmund was hij er voor me. En ik voor hem. Niet dat hij veel te vertellen heeft, maar zijn ogen zeggen me genoeg. Honger, speelsheid, begrip, droefheid, ik herken het ondertussen allemaal. Jim en ik, zielsverwanten zou ik bijna zeggen.

Alles ging goed, tot een week geleden. Jim keek me vanuit zijn kasteeltje een beetje zielig aan. Ik riep hem, maar zijn staart bleef stil en hij kwam niet naar me toe. Hij deed zijn mond open en snel weer dicht. Ik dacht nog ‘happen naar de baas? Dat doen we niet he..’ maar die blik in zijn ogen weerhield me om hem boos toe te spreken. Het ging niet goed met Jim. Mijn trouwe vriend, mijn steun en toeverlaat was ziek. En hij werd steeds zieker. Hij werd ook wat doffer van kleur, de glans ging er wat af. In een dag tijd!

De dag erna werd ik wakker en ging natuurlijk meteen bij Jim kijken. Hij was wel blij, maar ik kon zien dat hij het moeilijk had. Ik heb hem nog wat eten gegeven en een koekje, maar hij at er nauwelijks van. Ik moest echt gaan anders kwam ik te laat. Ik heb de hele dag aan Jim gedacht, en wat ik zonder hem zou moeten. Zijn kasteeltje zou verlaten zijn, de stenen waar hij zo graag mee speelt zouden blijven liggen waar ze liggen in plaats van dat hij er mee gaat slepen… Nee, Jim hoort en blijft bij mij.

Eenmaal thuisgekomen lag Jim op zijn zij in een hoekje. Bewegingsloos. Mijn grootste angst is werkelijkheid geworden: hij is overleden. Dood. Weg. Mijn wereld stort in..

Het is nu twee dagen verder en ik denk dat ik toch mezelf er overheen moet zetten. Jim komt niet meer terug. En hoewel Jim nooit vervangbaar is, heb ik toch behoefte aan gezelschap als ik ’s avonds thuis kom. Ik weet het nu zeker. Morgen ga ik een nieuwe goudvis kopen.
pagina laatst gewijzigd op

167 opmerkingen

haha, heel erg leuk gedaan (Y)


leuke stijl, leuke twist
geweldig :$!
Uitspraak van Sten1990 op woensdag 3 maart 2010 om 00:04:
:roflol: Die laatste zin zag ik gewoon echt niet aankomen, dacht al die tijd dat het een sentimenteel stukje over een hond was :roflol:

jup :P
Uitspraak van JozuAa op zondag 7 maart 2010 om 12:40:
Zeer leuk column, helaas is Jim niet zomaar vervangbaar door een goudvissie vrees ik!

Volgens mij heeft hier iemand niet door dat Jim ook een vis was :lol:
niets anders dan :respect:
Waar blijft de volgende column :honger: ??
laatste aanpassing
Uitspraak van JozuAa op zondag 7 maart 2010 om 12:40:
Zeer leuk column, helaas is Jim niet zomaar vervangbaar door een goudvissie vrees ik!

Ehh, Jim is ook een goud vis hoor ;)

Maar wel een briljante collumn _o_
laatste aanpassing
:roflol: prachtig :lol:
laatste aanpassing
haha respect!
Uitspraak van BrakHoofd op zondag 14 maart 2010 om 18:56:
Die laatste zin zag ik gewoon echt niet aankomen, dacht al die tijd dat het een sentimenteel stukje over een hond was

Hahah idd :P :lol:
hahaha geniaal.. :respect:
Uitspraak van Victor? op zaterdag 6 maart 2010 om 14:41:
TERWIJL! Ook na die laatste zin kan het nog steeds een hond zijn geweest (wat ik dus ook dacht).­ Het kopen van een nieuwe goudvis impliceert niet meteen dat het vorige huisdier ook een vis was, alleen dat hij een nieuw huisdier gaat kopen en dat het een vis wordt...­Interpretaties...­Goede schrijfstijl trouwens!

Maar natuurlijk wel, je intrepeteerd het meteen zo omdat er staat een "nieuwe goudvis" kopen, wat betekend dat hij al een (oude) goudvis had. Anders zou je namelijk gewoon zeggen dat je een goudvis gaat kopen..
hahaha,
het drong bij mij ook pas later door na het lezen van paar reacties dat Jim een goudvis was.­
Haha super geschreven !
Haha echt geweldig !!

Ik dacht hele tijd dat het om een hond ging :/
whahah zat er hellemaal in dacht echt ohhhh wat erg hahahaha

het enigste wat ik dacht waarom geen dierenarts dan ma ja da laatste zinnetje he;):P
Mooi stukje , ja inderdaad hond of kat ,maar toch niet ..­
80% van de goudvissen wordt overigens voor zijn/haar tijd door het toilet gespoeld :)
hahah! deze is goed!
Uitspraak van Nom bikkit:rot: op woensdag 31 maart 2010 om 17:39:
80% van de goudvissen wordt overigens voor zijn/haar tijd door het toilet gespoeld

bij ons wort dat ook gedaan
laatste aanpassing
:roflol: denk nou komt het mooi stukje over een hond :D
maar kreeg zo me twijfels over het kasteeltje
(F) r.i.p vis en de groeten aan de andere vissies:P
Leuk geschreven! :)
Zat al te denken een kasteel voor je hond bestaat dat ook al haha leuk einde idd
Ik maar denken dat t over een kat gaat :(