Partyflock

Verwend?

Verwend?

door , gepubliceerd op
Verwend? (afbeelding)
Gisteren was weer zo’n dag. Ik was net klaar met winkelen en het begint te regenen. Nou ja, geen probleem toch? Bel ik gewoon even een taxi. Eenmaal in de taxi doe ik de oordopjes van mijn spiksplinternieuwe ipod in. Even een nummer uitkiezen valt niet mee; tussen al die duizenden nummers kan ik mijn favoriete nummer niet vinden. Na een tijdje gezocht te hebben zet ik een andere goede track op.

Ritmisch beweegt mijn hoofd mee op het dreunen van de bass. Eenmaal thuis aangekomen betaal ik de taxichauffeur. Ik doe de sleutel in het slot en de rolluiken gaan automatisch omhoog. Ik loop naar binnen en geef de katten wat te eten. Ga op de bank liggen, doe de beamer aan en zet een willekeurige zender op. Heerlijk, lekker lui zijn. Na een half uurtje gaat de deurbel, ik doe open. En net op het moment dat ik wou zeggen “ik koop niets aan de deur”, zie ik een klein ventje van een jaar of 10 staan met zijn moeder, helemaal doorweekt van de regen. Of ik wat geld over had voor het diabetis fonds? In mijn goede bui nodig ik ze binnen uit om even op te warmen en voor een kopje thee. Ze nemen het aanbod aan. Als we rond de tafel zitten vraag ik: u had toch ook kunnen gaan collecteren als het droog was? De vrouw is stil en zegt na een tijdje. Mijn man is gisteren overleden omdat er geen donornier beschikbaar was. Hij heeft 3 jaar aan de dialyse gelegen. Het jongetje begint te huilen. We proberen nu andere mensen te helpen, zodat niet meer mensen dood hoeven te gaan aan deze verschrikkelijke ziekte. Ik weet niet wat ik moet zeggen dus zeg ik maar; gecondoleerd. Als de vrouw en haar zoontje weg zijn, vraag ik me toch af waarom ze zoiets tegen mij vertelt? Werd het haar eventjes te veel? Maar wat ik me eigenlijk meer afvroeg; is alles wel zo vanzelfsprekend?

Vandaag loop ik door hetzelfde winkelcentrum en de zon schijnt. Ik loop net langs de V&D als ik een zwerver zie zitten. Ik geef hem een euro om wat eten van te kopen. Ik loop door. De moeder en het kind blijven in mijn hoofd hangen. Wat moet die zwerver als het regent? Ja, die wordt zeiknat. Wat als die zwerver een keertje muziek wil luisteren? Ja, dan moet hij mazzel hebben dat er ergens in het openbaar muziek wordt gedraaid. Waar slaapt hij vannacht? Ja, op het bankje in het park. Wat doet hij de hele dag? Ja, bedelen om in leven te blijven. Wat nou als hij ernstig ziek wordt? Ja, dan is hij waarschijnlijk ten dode opgeschreven. Misschien is alle luxe die we hebben niet zo vanzelfsprekend.

Soms hoor ik mensen klagen dat het geluid niet goed is of dat de line-up anders moet. Meestal wordt zo’n feest meteen bestempeld als een stom feest. Maar bedenk je voor je zo’n uitspraak doet, dat je überhaupt naar een feest kan. Tuurlijk kan niet elk feest perfect zijn. Het is allemaal maar net hoe jij het bekijkt. Positief of negatief?
pagina laatst gewijzigd op

203 opmerkingen

Uitspraak van O-070 is baaaaack op vrijdag 11 december 2009 om 00:23:
Al zouden ze ook echt niks hebben, gooi ze de gevangenis in

oja daar is de gevangenis voor? iedereen die geen huis heeft moet maar ff gaat zitten ofzo wat een bullshit idee;)
Goed stuk! Zet je aan het denken inderdaad.­
Goede column!
laatste aanpassing
mooi!
Uitspraak van [VIN] op woensdag 9 december 2009 om 15:18:
en hier ben ik het 100% mee eensch (y)

Ik vind het ook altijd zo'n slap argument als iemand kritisch en eerlijk zijn mening ergens over geeft, dat mensen met opmerkingen komen als "Ach, denk eens aan de kindertjes in Afrika" en dergelijke.. wat heeft dat er in godsnaam mee te maken wat ik van een feest vind? Als ik bijvoorbeeld voor een feest 50 euro voor een kaartje en in totaal 150 euro kwijt ben, en ik krijg daar op het ene feest goede setjes, organisatie en geluid voor terug, terwijl dit op vergelijkbare feesten soms totaal ondermaats is, mag je toch gewoon zeggen dat het slecht was? Maar dat mogen we dan niet zeggen omdat andere mensen helemaal niet naar feesten kunnen gaan ofzo? Wat een onzin..

baas (y)
Uitspraak van thazoo187 op dinsdag 15 december 2009 om 07:07:
'Ik loop net langs de V&­D als ik een zwerver zie zitten' bij ons zit er ook al jaren 1 in het winkelcentrum (den haag) stond laatst in de krant dat ie vet rijk is k geef m geen cent meer

Hmmmmm, das ook toevalig zeg..! Hier bij ons in het centrum loopt ook al jaren lang een zwerver rond en die is dus ook stinkend rijk..! :D Op zich een best gezellige vent op een zaterdagavond..!! Wou em laatst nog vragen hoe het was geweest op de Milionairs Fair, maar toen ik me terug omdraaide tijdens het gesprek was tie ineens verdwenen...
Jullie mogen mij Pijpen
Uitspraak van FUCKYOU!! op donderdag 17 december 2009 om 18:22:
Jullie mogen mij Pijpen

Zet de stofzuiger er maar op,
Tegen die kracht zuigt niemand en je krijgt geen troep.
Heb je 2 vliegen in 1 klap.!

Doe dat dan maar meteen tijdens een p*rnofilm of terwijl je naar een site gaat waar je, je kl*te opmerkingen neer ken zetten.
Want dat jij aan je trekken probeert te komen willen ze op de speciaal gemaakte sites eerder en liever weten dan op pf.
Die zijn er speciaal voor gemaakt en daar ken je al je hopeloze en onnozele wensen en dromen neerzetten
Uitspraak van FUCKYOU!! op donderdag 17 december 2009 om 18:22:
Jullie mogen mij Pijpen

je bent 9...weet je wel waar je piemol zit?;)
dat zijn twee zaken die niet vergelijkbaar zijn (drogreden :P)
Columnist zegt:Let tijdens het schrijven volgende keer even op de tegenwoordige tijd en verleden tijd. Het stond zo raar wanneer je deze door elkaar haalt.

Doe je nou zelf niet precies hetzelfde???? :P


Goeie column!
Hele goede column (Y)
En inderdaad het klopt: alles wat je hebt en alle mogelijkheden die je hebt in het leven neem je eigenlijk voor vanzelfsprekend.
Mooie gedachte om af en toe eens stil te staan bij hoeveel mazzel we eigenlijk hebben ;)
Uitspraak van FUCKYOU!! op donderdag 17 december 2009 om 18:22:
Jullie mogen mij Pijpen

Heb jij daar je moeder niet voor..­?
Uitspraak van thazoo187 op dinsdag 15 december 2009 om 07:07:
bij ons zit er ook al jaren 1 in het winkelcentrum (den haag) stond laatst in de krant dat ie vet rijk is:p k geef m geen cent meer

Haha Bedoel je Martin toevallig...? Altijd met zn bekertje..? Ik heb van van genoeg bronnen gehoord dat hij gemiddeld zo'n 200 tot 300 euro PER DAG ophaald.. En dat wil ik nog best geloven:P
Nou ik snap hem niet hoor!!

Ik weet dat het leven niet mee valt,
maar als ik gvd 40 euro (of wat dan ook) neer leg voor een feestje betaal ik niet voor kut geluid of iets in die trend!!
Uitspraak van Gabzie op dinsdag 22 december 2009 om 20:08:
Nou ik snap hem niet hoor!!

Ik weet dat het leven niet mee valt,
maar als ik gvd 40 euro (of wat dan ook) neer leg voor een feestje betaal ik niet voor kut geluid of iets in die trend!!

Helemaal mee eens, hoezo verwend als we met ze allen zoveel betalen voor een kaartje en dan geen mening mogen geven over een feest waar het geluid niet om aan te horen is, of je moet uitkleden om dat je verdacht word dat je drugs bij je hebt en tevens ook nog eens 11 euro neer moet tellen voor 4 muntjes. En daarbij een gemiddelde zwerver haalt tussen de 50 en 100 euro op een dag op neem aan dat je daar wel een ipod van kunt kopen als die graag muziek wil luisteren, maar denk dat die meer verlangt naar een dak boven zijn hoofd. Je wordt niet zomaar een zwerver hoor, ik kan me niks anders bedenken dat je dan je rekeningen niet betaald en op straat word gezet. Aan de andere kant is het ook te gek voor woorden dat mensen van de voedselbank moeten leven terwijl er zoveel duizenden euro's naar afrika word gestuurd.
laatste aanpassing
Uitspraak van FUCKYOU!! op donderdag 17 december 2009 om 18:22:
Jullie mogen mij Pijpen

je typt nog in meervoud ook, weet niet wat ik daar van moet denken ;)
laatste aanpassing
Uitspraak van anders op maandag 14 december 2009 om 13:09:
onzin column

mee eens, mensen moeten kunnen zeuren en klagen. dat zit in de genen :P
Hoe kan je 1000 nummers op je nieuwe ipod zetten voor je thuis bent :/
Uitspraak van P.Tony op maandag 14 december 2009 om 19:50:
Wat een ONZIN allemaal in dat laatste stuk tekst!:S:S Hier in Nederland hoef je helemaal geen ZWERVER te zijn, daar kiezen ze allemaal zelf voor!:o ZWERVERS!!! Echt niet zielig dat soort lui.

Duidelijk te merken dat jij je hier nog nooit in verdiept hebt! :S
zwervers kiezen voor hun bestaan, ze krijgen allemaal een uitkering en kopen daar drugs voor ;) die euro die je besteed hebt gaat echt niet naar eten haha
Goede column! (y)
Men staat inderdaad te weinig stil bij hoe goed we het hebben
Uitspraak van Stierenvechter op donderdag 31 december 2009 om 12:46:
Goede column!
Men staat inderdaad te weinig stil bij hoe goed we het hebben

Precies !!
Uitspraak van LiZzard ,, op maandag 4 januari 2010 om 18:58:
Uitspraak van Stierenvechter op donderdag 31 december 2009 om 12:46:
Goede column!
Men staat inderdaad te weinig stil bij hoe goed we het hebben

Precies !!

niets aan toe te voegen!

mooi verhaal ook!
Uitspraak van chinchilla:dood:H4L op woensdag 9 december 2009 om 13:19:
gebruik maken van zijn uitkering die hij gewoon kan aanvragen zodat hij een flatje kan huren

zwerver zijn is een optie in nederland

OT: pluk de dag, vandaag kan de laatste zijn dat je mag genieten van lekkere TEKNOOO!!!!!!

Nee ja dat is nou het het probleem in nederland als je geen woning heb. Kunnen ze je geen uitkering geven dus.
en vanuit de supermarkt met een taxi naar huis als het regent :S gewoon een beamer thuis hebben om ff gewoon tv te kijken hahaha amai dat is idd VERWEND jah! Snap wel dat je eigen schuldig voelt tegen over die zwervers!
ken ik word naar je werk gebracht,zelf op de fiets nooit gebracht 1x,,,,,1 moet hele jaar boodschape hele,hoord er bei un zoort veplichting beidrache,en de ander heel weinig,ook niet ,,meer he.­!,en die ander niet,flink gedonder er bei in huis,,soms rame blauw,,vlinke ruzie,zo is A.­J.­A is niet verwend altijd gewerkt heeft,,2004 tm 2005 nog voor un ander moet gaan zorgen,moest ik en dhee het ook in 2004 tm 30 junie 2005en nog een 4 maanden behoud van uitkering,,ter weil proeftijd staat artikel 3 1 maand de proeftijd,,4 maanden echt behoud van uitkering,,625 euro,,zonder arbeid's koste,,hum,,dat bedoeld A.­J.­A tony ,,ik hep daar voor gewerkt,,en geen recht op ww,,had dus mooi wel,vrouwdeurs,,uwv en rcc te pake,,en mee hep gewerkt,zo is de gemeente meppel,broetje r, fout houden zich niet aan de nederlandse wetgevin,ik weet het,,a.­j.­a hep ook ochen,wel eerder voor gewerkt reïntregratsie,1991 tm 1996 contrackt,,en de arbeidsmarkt,8
jaar,,uitzendburo's half un jaar voor gewerkt,,naast men werk hoby's,,maar dus kort om hoeft ook niet,,alteid voor gewerkt,en papieren,,als bewies ken aan tonen,en aan mee hep gewerkt,,en arbeid voor vericht heeft,contracktbreuck 2004 tm 30 junie 2009,niet aan de kant schuive,,zo als op 8 junie 2009, en weer veder met beroep dj muzikant producer,,en de demo's lichen er diverse platenmaatschapei,aan werl licht er al zoon 3 a 4 of 1 jaar en un half jaar,vlink werke voor hun,..­

,en voor de rest niks meer mee te maken capiesiteiten terst,,en papier bedreifarts kort om A.­J.­A hoort niet in de wsw te werken,,aleen un contracktbreuck,,2004 tm 30 junie 2005 dat was alemaal +­ copie's afgeleverd dat A.­J.­A ook niet liecht,,,dat was op 8 junie 2009,,
laatste aanpassing
RESPECT!

Ben het helemaal met je eens