Partyflock

DomDom

DomDom

door , gepubliceerd op
DomDom (afbeelding)
Ik heb het gepresteerd om verkeerd te rijden met een TomTom in mín auto. Omdat ik voor mijn werk naar Middelharnis moest (Dat ligt op Goeree-Overflakkee, trouwe lezers), ik stiekem toch benieuwd was naar dť uitvinding tegen echtelijke ruzies tijdens autoritjes en ik simpelweg de weg niet weet naar alle kleine kutdorpjes in Nederland, had ik het navigatiesysteem van mijn ouders op mín voorruit geplakt. Franks reis naar het Grote Onbekende kon beginnen.

Officieel heb ik een hekel aan massaproducten (behalve dvdís, de Wii, vrouwen, GTA4, sommige meubels van IKEA, sigaretten, Jupiler, mobiele telefoons, autoís, iPods, computers, TVís, Coca Cola) dus ook aan de TomTom. Het feit dat iedere Reeshofdertiger er ťťn in zín auto heeft hangen is al een reden om er geen aan te schaffen. Iedere boerenlul heeft tegenwoordig namelijk een TomTom in zín auto. De apparaten zijn ook zo ontworpen dat diezelfde boerenlul het navigatiewonder kan gebruiken. Behalve ik, blijkbaar.

Het was namelijk een zeer drukke ochtendspits, lieve Kitty, ik had al drie files overleefd en de voorgeprogrammeerde stem van TomTom irriteerde me mateloos. Tijdens het rijden probeerde ik de knopjes te bedienen om de olijke mannenstem te veranderen in de zachtaardige vrouwenstem, die het apparaat gelukkig ook bezit. Ik drukte verkeerde knopjes in en plotseling werd me de weg gewezen door een Duitser. Ik zag ook dat ik bijna bij de vrachtwagen voor me naar binnen reed. TomTom is erg alert, maar als het gaat om bijna-ongelukken kun je er niet op vertrouwen. Mijn gloeiendhete koffie vloog door de auto en met het zweet op mín voorhoofd en handen om het stuur geklemd liet ik de TomTom de TomTom en reed verder. Koffie over mijn broek en GŁnther die me monter de weg wees. Wat een ellende. Genietend van het prachtige uitzicht van West Brabant en Goeree-Overflakkee (kijk dan toch: die windmolens, die koeien, die dijken, de idyllische dorpjes met poŽtische namen als Dirksland en Helwijk, wat een oogverblindende Hollandsche schoonheid!) en meezingend met mijn iPod, vergat ik te letten op het aan mijn vooruit geplakte schermpje. Nehmen Sie den folgenden Ausgang! Blafte GŁnther plotseling door mín muziek heen. Onverbiddelijk apparaat. De groene pijlen knipperden al en ik miste mín afslag. Het apparaat raakte aardig in paniek, maar herstelde zich snel en leidde me via een andere afslag toch naar Goeree-Overflakkee. Bestemmingsort erreicht! vertelde GŁnther me na een half uur, toen ik ergens halverwege een dijk reed.

Ik keek om me heen en zag enkel dijken, koeien die me weer eens wezenloos aanstaarden en zee aan de andere kant. Ik wist dat Middelharnis niet groot zou zijn, maar dit was toch iets te weinig van het goede. Ik pakte de TomTom en probeerde te achterhalen wat ik fout had gedaan: Blijkbaar had ik tijdens het knopjesdrukken een nieuwe route ingesteld. Tijdens het berekenen van de nieuwe route had TomTom er plotseling genoeg van. Het apparaat viel uit. Oplader vergeten. Scheisse! riep ik, alsof het GŁnther wurst zou wezen.

Daar stond ik dan, tussen de koeien op Goeree-Overflakkee, met een TomTom die niet meer werkte. De zon brandde en de zoute zee slaakte een diepe zilte zucht. Ik ook. Aan de horizon, als een Messias, kwam een oude man op een fiets aanrijden. Ik rende op hem af. De arme man leek geschokt door deze hysterisch zwetende, met koffie besmeurde Brabander maar hij legde me in het Goeree-Overflakkees uit hoe Middelharnis te bereiken was. Toen hij de TomTom aan mijn vooruit zag hangen pakte hij een oude, vergeelde wegenkaart uit zijn fietstas en gaf Ďm aan mij. ĎSucces, Jongení, zei hij en fietste veelzeggend hoofdschuddend verder. Ik heb de wegenkaart bij thuiskomst geplastificeerd en ingelijst.
pagina laatst gewijzigd op

337 opmerkingen

haha geweldig :lol:
zit nogal veel op de weg en vertrouw toch maar op de ouderwetse kaart!
Uitspraak van Grunneger op zaterdag 28 juni 2008 om 20:40:
Volgens mij staat er ook in de handleiding dat je de TomTom niet tijdens het rijden moet bedienen.≠

juist! van te voren ff instellen voordat je begint aan je reis ;)
maar verder leuk column :d
Yup leuk geschreven.≠
Alleen die naam van dat ding al, er is ook zon internetprovider waar ze hun helpdeskcomputer "≠Bart"≠ noemen, daar ben ik ook erg wijs mee, als een Bart zijnde.≠

Je zal maar een eenei-ige 2ling zijn en allebei Tom genoemd zijn, dan voel je je helemaal stom wanneer zon tostimachine ter sprake komt.≠
leuk geschreven weer.

Ik kan zelf echt niet rijden met zo'n stom stom. wordt er maar nerveus van :/
wat bedoel je met boerenlul...≠wou je zeggen dat je iets tegen boeren had? geen wonder dat je dan zo dom bent...≠
Leuk geschreven :D
Tijdens mijn rijlessen heb ik geleerd met TomTom rijden (alvast voor de nieuwe stijl voor het afrijden)
Dus heb er geen moeite mee.
Tja gewoon even op de kaart kijken voor je gaat rijden.≠
Op een navigatiesysteem vertrouw ik toch nooit blind.≠
wel aardig van die oude man :P
laatste aanpassing
Leown
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van SinSuline op zondag 29 juni 2008 om 15:01:
lucy uit belgie...≠

irritante stem is dat juist:P ik heb het geluid gewoon uitstaan! race meestal wel meteen naar m'n bestemming.. maar heb 'm er voor de zekerheid toch in zitten.. zo'n TomTom.
Chaps
Artiest Chaps
Haha... Reeshofdertiger... echte Tilburger he! :D
Overdreven verhaal.≠
TomTom werkt prima trouwens.≠
VecinoNL
Werkzaam bij V.C.N.
leuke column, alleen doe je zelf toch ook wel mee met een hype waar je een hekel aan hebt.≠
eerst kraak je de i-pod af en later zit je met hem mee te zingen, stiekum doe je er toch aan,whehehehe...≠
Oei Oei Oei Kleine kut dorpjes ?

dat viel me op voor dat ik ging lezen..≠ heb daarna niet verder gelezen..≠

ik woon in assendelft..≠ gezellig dorp en geen kut dorp
er kwam wel een brede grijns op mijn gezicht toen ik de laatste alinea las ^^

ik vind m leuk :)

Uitspraak van Leown op zaterdag 5 juli 2008 om 12:47:
irritante stem is dat juist ik heb het geluid gewoon uitstaan! race meestal wel meteen naar m'n bestemming..≠ maar heb 'm er voor de zekerheid toch in zitten..≠ zo'n TomTom.≠

bij mij staat het geluid ook uit, puur alleen al omdat ie begint te huilen als ik te hard rij.. HOU JE BEK KUTDING! :D

dat geval heeft me al vaak geholpen in de steden.. knettergek word ik er soms van.. achja, plattelandsjongere he.. de snelwegen gaan me goed af, maar die kleine steegjes, megarotondes pff..
Top! bij 'lieve kitty' kwam er al een lach :) Zo hoort een column te zijn

(wel jammer van die kutdorpjes en boerenlul)
whahaha schitterend verhaal! 8)
Uitspraak van VecinoNL op maandag 7 juli 2008 om 12:30:
eerst kraak je de i-pod af en later zit je met hem mee te zingen, stiekum doe je er toch aan,whehehehe

Er staat: behalve iPod's... Goed lezen he :D

Enne... wij hebben een ingebouwde navigatie en die wordt bijna boos als je de afslag iets later neemt dan zij dat wil... 'Alstublieft, de volgende afslag nemen!' Ik lag me rot, en noem 't dus ook de stom stom :D
dan ben je echt StomStom..≠
Geweldig geweldig! ­[img width=29 height=15]http://static.partyflock.nl/images/dark/smileys/worshippy.gif[/img] Met een dosis zelfspot en dus ook humor geschreven. Niet erg taktisch alleen om de termen "boerenlul" en "kutdorpjes" te gebruiken gezien de reacties die je met zo'n uitspraak op je afroept. Maar je punt is wel duidelijk ;-) Ben zelf ook een boerenlul uit Eindhoven maar ik voel me niet negatief aangesproken met die uitspraak want ik ben trots op mijn Brabantse accent :-) (en ik voel me geen boerenlul al zien de stresskippen van boven de rivieren me wel vaak zo)
Geweldig ook hoe je aantoont dat een oude man met een landkaart die waarschijnlijk niks moet hebben van al technologie de redder in nood was en daarmee laat zien dat het misschien niet eens zo'n slecht idee is om toch altijd nog een ouderwetse landkaart bij de hand te hebben voor het geval dat de technolie het af laat weten. Dat laat ook zien dat we onszelf niet zo afhankelijk op moeten stellen van al die technologie want hoewel het erg handig kan zijn is het toch allemaal vrij betrekkelijk.
laatste aanpassing
Leuke collum, heel leuk geschreven!(Y)
nou voel me wel een boerenlul, en ik ben er trots op!!!
Hahaha! Ben ik gelukkig niet de enige die moeite heeft met die ROT TomTom's!!!
Ik heb er namelijk altijd ruzie mee, plakt ie niet tegen me raam, dan valt ie wel halverwege uit, waarna ik vervolgens een uur moet zoeken naar de plaats van bestemming.
Goeie Column!!!:D
:lol:

Lang leve het digitale tijdperk (y)
Geniaal column ik heb veel moeten lachen erom, vooral omdat ik me ook altijd zo ergerde aan de TomTom tijdens me rijlessen:P
Uitspraak van N0RDjC op dinsdag 1 juli 2008 om 17:56:
een eenei-ige 2ling zijn en allebei Tom genoemd zijn

Ik ken iemand die tomtom heet..