Partyflock
 
NaamJaouad Ait Taleb Nasser
Functiezanger
Geslachtman
Geboortedatum
Leeftijd37
HerkomstNederland
Genreship hop, r&b, urban
SiteSite jayh.nl
BoekingenSite event-us.nl
Aanwezigheidfacebookfacebookpageinstagramsnapchatsoundcloudspotifytwitter
Ook herkend als
  • Jayh
Biografie
Jaouad Ait Taleb Nasser, beter bekend als Jayh, heeft een Antilliaanse moeder en een Marokkaanse vader. Op jonge leeftijd gaan zijn ouders uit elkaar, waarna Jayh in Amsterdam-Noord wordt opgevoed door zijn moeder. Zijn vader leert hij pas kennen als hij negentien jaar oud is. Op dat moment is hij al volop met muziek bezig. In de kerk waar hij met zijn moeder heen gaat leert hij piano, keyboard en basgitaar spelen. Met zingen begint hij in 2002, wanneer rapper Rocks hem vraagt om een refrein te bedenken voor een nieuw THC-nummer. Hij zingt zijn tekst in met het idee dat een echte zanger het straks over gaat doen, maar Rocks is dik tevreden met de demo-versie en houdt het nummer zoals het is. Vanaf dat moment begint Jayh wat serieuzer na te denken over een carrière in de muziek. Niet alleen als zanger, maar ook als producer timmert hij hard aan de weg. Zijn eerste grote succes behaalt hij in 2005 met de hit 'Wat Wil Je Doen", die hij samen met Reverse produceert en gedeeltelijk inzingt voor The Partysquad.

Vervolgens blijft het lang stil. Pas in 2008 laat Jayh weer van zich horen. Hij levert een bijdrage aan drie nummers op het album 'Verder" van Lange Frans & Baas B en zingt het refrein van 'Cool" op Dio's album 'Rock & Roll". Het belangrijkste wapenfeit is de release van zijn eigen mixtape Jayh.nl, die hij samen met DJ MBA in elkaar zet. Op de gratis ter download aangeboden tape staan tien tracks, samen goed voor een dik half uur professioneel geproduceerde, knap uitgevoerde Nederlandse R&B. Het is een genre dat zich de afgelopen jaren veel minder sterk heeft ontwikkeld dan de Nederlandse hiphop, maar Jayh blijkt de positieve uitzondering die de regel bevestigt. De nummers 'Mijn Baby" en 'Delilah" (met Willie Wartaal), allebei afkomstig van de mixtape, groeien uit tot hits op verschillende urban radiostations. Het succes van Jayh en de kwaliteit van zijn muziek blijven niet lang onopgemerkt: in januari 2009 tekent hij een platencontract bij Top Notch. Naast een platencontract krijgt Jayh samen met Darryl een eigen radio-show bij Wild-FM.

De videoclip die vervolgens bij 'Mijn Baby" wordt geschoten, wordt in drie maanden tijd meer dan een half miljoen keer bekeken op YouTube. Ook de tweede clip, een samenwerking met Hef, Adonis en Kempi op de remix van 'Mijn Hossel", wordt duizelingwekkend vaak aangeklikt op YouTube. Ondertussen zegt Jayh zijn baan op en zet hij de puntjes op de i van de Jayh.nl Extended EP, een verbeterde en uitgebreidere versie van zijn succesvolle mixtape. De EP, met remixes, extra gastcoupletten en vier gloednieuwe tracks, wordt in mei 2009 uitgebracht. Jayh kan zich vanaf dat moment volledig storten op zijn officiële debuutalbum. Naast zijn eigen eigen album werkt Jayh veel mee aan producties van collega-artiesten. Zo levert Jayh samen met Reverse de Top-40 hits 'Ik ga hard" en (de officiële titelsong van de Nederlandse speelfilm Bodylanguage)"Ride" aan The Partysquad.

In de zomer van 2011 kwam Jayh's lang verwachte debuutalbum 'Jayh Jawson" uit, waar zowel prachtige ballades als uptempo dancestracks op staan. Met als eerste release de single 'Gek" (tevens titelsong voor de Nederlandse speelfilm 'De president"). Enige tijd na de release van zijn album worden de fans en muziekindustrie geschokt met een gerucht dat Jayh zal stoppen met muziek maken. Echter heeft iedereen hem verkeerd begrepen legt hij uit in een tal interviews. Jayh gaf aan dat hij even tijd nodig had om na te denken over zijn carriere. Daarbij viel de keuze om zijn contract, in goed overleg, bij Top-Notch te ontbinden.

Vanaf 2013 is Jayh in samenwerking gegaan met Event-us. Op 19 september kwam zijn videoclip 'Mijn Alles" uit die door Event-us is uitgebracht. Deze zouk track werd goed opgepakt en heeft al ruim 1,6 views behaald. Hierna besloot Jayh om ook een andere kant op te gaan, namelijk de Pop kant. Hij bracht zijn poptrack 'Mooie dag" uit op 10 februari in samenwerking met Event-us en TopNotch. Het is binnen 2 maanden al bijna 1 miljoen keer bekeken en wordt op veel radiostations, zoals Q-music, 100% NL, FunX, SlamFM etc. gedraait. Ook wordt hij een bekend gezicht op TV. Hij heeft de afgelopen tijd veel op bezoek geweest bij TV-studios. Zo is hij bijvoorbeeld te gast geweest bij De Wereld Draait Door, De Dino Show, Ali B op Volle Touren, Koffietijd en nog veel meer. Jayh gaat nog meer Poptracks maken, maar uiteraard zal hij ook nog steeds clubbangers en R&B/Hiphop tracks gaan maken. Aankomende zomer zal ook een uitdaging worden voor Jayh, want hij heeft een zomertour in samenwerking met Beachmasters. Hij zal live on stage staan bij de meeste feestbestemmingen in Europa.
pagina laatst gewijzigd op
Party agenda Jayh Jawson
Vunzige Deuntjes Festival uitverkocht 2 Amsterdamse BosAmstelveen
#teamparty, 4shobangers, Abstract, Amartey, Balbino, Ballantine, Bizzey, Branko, Broederliefde, Bumaye, Cenkson, Chamos, Charlie, CHIMP, Claire Lyons, Cleyton Barros, Colorful, D-Jay, De La Lita, Devarsity, en nog 60 andere artiesten →
LatinVillage Festival Recreatiegebied SpaarnwoudeSpaarnwoude
4shobangers, Adje, Afrolosjes, AfroTura, Angosoundz, April Grey, Badguyz, Balbino, Benny Dinero, Benny Rodrigues, Bizzey, Bollebof, Brian Chundro & Santos, Bruno Bickmann, Cache Royale, Casanova, Caza, Charissa Jong, Chris Rose, Chris Rox, en nog 95 andere artiesten →
Green Garden FestivalMalieveldDen Haag
Abstract, Amartey, Austin-J, Benny Rodrigues, David Vunk, Don De Baron, Dushi Sanka, Elias Mazian, Elten Kiene, Fano, FS Green, Gallowstreet, HATO, IJF, Jayh Jawson, Johnny 500, Jonna Fraser, Jules, Julian Jermain, Kevin Key, en nog 22 andere artiesten →
BLCKPRTY × Schuren · 4 Year AnniversaryGebr. De NobelLeiden
Chamos, Jayh Jawson, RegRex, Spy, Tyra
Statistieken
429·optredens
4·in de toekomst
425·in het verleden
61Partyflockfans
18.2 KFacebooklikes
28·video's
2·opmerkingen

2 opmerkingen

je was heel goed in het voorprogramma van Ne-Yo
helaas verder weinig van je mogen horen