Partyflock
 
­ Nederland

STRAF_WERK Festival blijft innoveren en onthult stage-indeling met breder muzikaal spectrum

gepubliceerd door , op
STRAF_WERK Festival maakt de innovatieve stage-indeling bekend voor haar rentree op het idyllische Blijburg aan Zee op 19 augustus. Voor de vijfde editie zet het festival in op een gevarieerder aanbod van de energieke house-sound en toont op alle stages lef door locals te laten spelen op prominentere tijdsloten. Ook heeft het zomerse festival een primeur met de eerste Nederlandse stagehosting van Knee Deep In Sound.

Elektronische muziek evolueert, STRAF_WERK groeit mee
Het festival brengt met de eigenzinnige programmering een frisse aanwas van internationale headliners naar het stadsstrand. Boeker Raaf: "Als organisatie kijken wij continu naar muzikale trends, vernieuwende artiesten en lokaal talent. Met de programmering van dit jaar zoeken wij nog meer de grenzen op. Geboekte artiesten als: Todd Terje, Âme [dj] en DJ Tennis b2b Jennifer Cardini zijn hier voorbeelden van. Zij zoeken net dat randje op wat soms zelfs tegen Indie aan schuurt. Met deze vernieuwde invulling verbreden wij ons muzikale aanbod en zetten wij een volledigere festivalbeleving neer. Elektronische muziek is altijd zeer liquide geweest en de genre-stromingen evolueren continu, het is dus erg belangrijk constant mee te bewegen." Bovengenoemden draaien samen met Adriatique, Weval [live] en Bas Dobbelaer op The Big Three stage.

Knee Deep In Sound debuteert met eerste Nederlandse festivalhosting op STRAF_WERK Festival
Knee Deep In Sound is het label en feest van de charismatische Hot Since 82. De samenwerking tussen STRAF_WERK en het label kwam afgelopen ADE tot stand, met een uitverkocht huis tot gevolg. De stage hosting op STRAF_WERK Festival is een logisch vervolg en de grootste show in Nederland tot nu toe. Speciaal hiervoor nodigt Hot Since 82 internationale artiesten Art Department, Matador [live] en Sidney Charles uit. De stage balanceert tussen house, tech-house en techno. Kenmerkend voor de Knee Deep In Sound feesten is de kruisbestuiving van internationale, Europese en Britse house & techno scenes. Daarnaast komt er ook support van het Nederlandse PIV-label: het house-duo Prunk b2b Chris Stussy krijgt een prominente spot op de stage. Ook local Joey Daniel staat op The Hideout by Knee Deep In Sound stage.

The Dome keert terug!
The Dome, die vorig jaar veel bekijks trok, keert dit jaar terug op het stadsstrand. De immense koepel is de eyecatcher van het terrein en heeft een robuuste architectuur, die past bij de stadse vrijhaven. Onder dit decoratieve bouwwerk vertonen o.a. Route 94 en Huxley hun kunsten. De artiesten speelden vaker op STRAF_WERK en zijn graag geziene gasten. De Engelse tak wordt aangevuld door Solardo, die hun debuut op het festival maken. UK-Tech-House is wat hier de toon slaat; Rollende basslijnen, snerpende hi-hats, energieke claps en onverwachte hooks. De sound is zo aanstekelijk dat locals ANOTR b2b Luuk van Dijk, Wouter S en Buurman & Buurman deze eigen hebben gemaakt en hun plek op dit podium hebben verdiend.

The Viewpoint: meest exclusieve zomerprogramma
Met maar liefst twee exclusieve shows biedt The Viewpoint het meest unieke programma van deze zomer. Een onvergetelijke ervaring voor bezoekers is de selecte zomershow van Maya Jane Coles, in Nederland enkel op STRAF_WERK Festival te aanschouwen. Een andere exclusieve act die het festival heeft weten te strikken is Tom Trago b2b Benny Rodrigues. Ook George Fitzgerald, die met zijn track 'Full Circle' tientallen miljoenen luisteraars bereikte, is te aanschouwen op The Viewpoint. Danny Daze, De Sluwe Vos, Cinnaman en Tracey sluiten zich hierbij aan. De sound laat zich het best omschrijven als rauwe energieke house en techno. De DJ's die hier draaien staan bekend om hun capaciteit om een crowd te lezen en hier op in te spelen. Diversiteit wint het van voorspelbaarheid in de sets van deze stage

Intieme sferen voor ultiem zomergevoel
The Terrace is een intieme stage die artiesten van eigen bodem ontvangt en een sferische invulling geeft binnen het programma. Met gevestigde namen als Nuno Dos Santos, debuterende live-act Deltawerk [live] en opkomende DJ's Florinsz Janvier, Will Oirson b2b Lucky Done Gone en Jørgen is dit podium een uitgebalanceerde mix aan artiesten. Vorig jaar was dit podium de onovertroffen sfeermaker en ging het compleet uit zijn dak.

Casa Bacardí presents Mrs. Mokum
Bacardí host samen met Mrs. Mokum de zesde stage. Gezellige vibes en disco van de bovenste plank vormen hier de rode draad. Disco Dolly Soundsystem, Philou Louzolo, Mairo Nawaz en Pablo Discobar Soundsystem verzorgen de muziek, het publiek maakt de ambiance.

Tickets voor STRAF_WERK Festival zijn te bemachtigen op de strafwerk.org

Volledig programma