Partyflock

Spelvauten erch iritand!

 
Forumonderwerp · 11600
Het moet er echt even uit hoor, m'n haren staan soms echt recht overeind als ik sommige topics lees. het lijkt alsof een aantal van jullie tijdens de lessen Nederlands alleen maar uit z'n neus heeft zitten vreten ofzo, want wat er af en toe uitkomt voor gebrabbel...

Ik was in de veronderstelling dat we toch allemaal hebben geleerd hoe we moeten spellen, maar een paar voorbeeldjes om te verhelderen wat ik bedoel:

De een zecht dit....
Moeten kok halsen...
Waar ga jij na toe?...

Sorry, het is niet de bedoeling dat dit zeikerig overkomt ofzo, maar ik vraag me gewoon af hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat mensen nog op zo'n prehistorische manier onze taal bedrijven....

Wie lecht mei dit uit!!! ;-)
ja, idd zo als uk het al zegt....­ik ben ook zo iemand die laag opgeleid is en toen ik opgeleid werd alleen maar heb zitten gallen...­dus heb ik best wel last met spellingen van sommige woorden.­ en ja als sommige mensen dat irriteerd kan ik dus ook niet helpen...­maar ik verdien elke maand me centen en daar gaat het om...­
maar ik vind gewoon dat je daar over heen moet lezen..­als je het maar begrijpt is het toch goed?
zijn ergere dingen in het leven hoor...­
partyfloCk rando :P
sorry uk, maar ik vind dat opleiding in dit geval wel invloed heeft, maar niet een zaligmakend excuus. zoals WJ al zei, als "jij nu boos word" (vind de typefout;)) vind ik niet zo erg als ijkel die wijnig in tu brennge heeft. en dit kan je niet toeschrijven aan 'te snel tikken'

ook ik maak fouten, en ook wj of shebyte betrap ik heel zelden wel eens op een fout (maar ze zijn er wel;)). so be it, niet belangrijk. maar een KLEIN beetje opletten op die grofste fouten, en af en toe interpunctie (ook schijtirri als mensen dat niet doen) gebruiken wordt niemand slechter van.

plus, mensen begrijpen wat je zecht ( :P:P) en dat is toch waarom je hier in de eerste instantie iets schrijft?
weet je wat irritant is mevrouwtje...­ mensen die BLIJVEN zeiken en doen over dingen die toch onvoorkombaar zijn...­ zoals aandacht opeisen voor een of ander object! spelfouten zijn de helft zo erg!
Nou wjacky !!!
Weet wel dat het over mij gaat :vaag:

Waar heb ik dit aan te danken :S
ik erger me er ook dood aan
met dat weetjuh en al dat geouwehoer
dat leest echt klote gewoon
Ik schrik af en toe ook wel is van de fouten ja...­en dan niet van die "­turbotaal"­ maar bijvoorbeeld noch-nog etc...­!!! Ik vind het alleen zo zonde want (op uitzonderingen na) weet ik zeker dat het bij de meeste niet nodig is.....­

Maar ja...­ik heb zelf best moeite met d - t - dt....­
jah k praat zelf ook 9 van de 10 x zo maja boeje waar maak je je druk om zeg??
en ik denk dat opleinding er echt helemaal niks mee te maken heeft, want volges mij heeft iedereen hier een gewone opleiding gehad, en leert daar iedereen of het nou vbo/mavo/havo/vwo is de gewone nederlandse taal.­
maar waar maak je je nou druk om...­zoveel topics hier over dit is niet goed en ik irriteer me hier en daar aan...­laat mensen toch lekkur hun gang gaan joh!
laatste aanpassing
Ik vind het ook irritant en het geeft het niveau maar weer van sommige aan!!!!

Zie het al voor me dat op zoīn manier brieven aan klanten verstuur:-S
laatste aanpassing
nick je had het niet beter kunnen zeggen....­ik heb een beroep met me handen gekozen ,dus hoef nooit brieven te schrijfen ....­
iedereen heeft zo zijn sterke kanten, ik ben ook slecht in de nederlandse taal kwa schrijven dan daardoor zie je mij echt niet met een woordenboek zitten.­ Als iemand mij niet begrijpt is het wat anders maar als je een keer 'vind i.­p.­v.­ vindt schrijft wat boeit dat nou je begrijpt toch wat er staat of niet
snap ook niet dat mensen het niet begrijpen
blijkbaar is het zo simpel dat het vanzelf ingewikkeld word haha
Kijk dat iemand in een reply af en toe een spelfoutje heeft kan gebeuren maar ik snap echt niet waarom mensen expres īplatī of in spreektaal gaan schrijven.­
nou kijk ik doe het zelf ook vaak
gewoon lekkur makkelijk
typt snel whehe hoef niej na te denkuh of het nou een d of een t moet zijn of zowiets en tjah nah 5 jaar chatte op een irc channel waar de meeste het doen..zit het er gewoon ingebakken...maarja kan het wel normaal :) whehe
Met spotje eens ;)

Ja ik kan me soms ook erg verbazen over bepaalde spelfouten....maar goed algemeen bekend het niveau is gewoon lager tegenwoordig ! (niet bij iedereen zet ik er nadrukkelijk bij :d)
Ik vind dat er ook wat meer op stijl en spelfouten gelet mag worden, je hebt toch leren schrijven op school en niet leeruh sgreivuh op sgool?

Nadia > moet je mij uitleggen wat er nou sneller is aan "lekkur", "denkuh" en "niej" ipv van "lekker", "denken" en "niet", bij mijn weten is dat een gelijk aantal letters. Ok, als je "tis" ipv "het is" of een "d" ipv "dt" schrijft is een ding, maar dat expres zo plat mogelijk praten snap ik niet, en het maakt posts vaak onleesbaar.
Maar ja dat is mijn mening, ik zal wel een ouderwetse taalpuriste zijn :)
nou an die dinge niet egt sneller
ma assik sow typ gaat ut voor mij gewoon veel snellur
weet owk niej wat dan is is gewoon sow whhehe
hoefik niej nah te denkuh of ut wel goed is hahaha
ow ow ow tis wat
nadia>> maar waar dat uh overal achter? als ik dat moet doen denk ik er zelfs over na>>duurt langer>>niet de moeite
nou voor jou misschien maar voor mij is het sneller whehe
kan het niet echt uitleggen ofzo
het zit er gewoon in
guess so

maar dat uh vind ik niet eens zo irritant eigenlijk, maar de echt, ECHT erge (zoals egt ipv echt) zit ik soms met :| naar te kijken. kunnen mensen het wel opleiding gooien, maar daar trap ik niet in, te gemakkelijk. en anderen zeggen, "het is makkelijker" als dat ECHT zo is, zouden ze geen uh doen ipv en (van jongs af aan geleerd>>routine>>makkelijker)

en zo dus consequent blijven:)

maar het aller, allerergste is het gebrek aan alineas en interpunctie, ik sla dat soort replys ook vaak over (met als gevolg dat ik geen flauw idee heb waar een topic over gaat:D:D)
nadia > ok, ieder z'n ding :) Maar die 2e reply van je leest echt een stuk aangenamer!

miech > ja het gebrek aan interpuncties ken ik, het kan ook komen door een zware dyslexie, het hoeft dus niet per se door luiheid te komen. Maar ik geef toe dat het heel vervelend leest.
Ik vind het zo ontzettend hersenloos staan als iemand zoveel fouten typt !
laatste aanpassing
jehe tis wah he

:O:P
laatste aanpassing
Ik schrijf soms wel es 'k' ipv 'ik' of 'ofsow' ipv 'ofzo', maar het is nooit zo erg dat het onbegrijpelijk is :)

Het ergste vind ik van die scheve zinnen waar geen touw aan vast te knopen is en gebrek aan interpunctie kan ook irritant zijn als het zo'n hele lap tekst achtereen is.
Er sijn wel irritantere dingen cq personen hier op PF.­ Daar zou ik me meer zorgen om maken dan wat spelfouten!
superruspsje>> got a point there, ik bedoelde dan ook geen disrespect richting mensen met dyslexie, maar is het echt zo dat je dan geen interpunctie hebt? ik weet er weinig van hoor, maar als ik aan het tikken ben vloeit de interpunctie in een automatisme mee
ik ben het er mee eens!
heb het op s2d ook al eens geroepen.
Bij mensen met dyslexie kan ik er begrip voor opbrengen, maar ik vind dat een mening die je geeft onderbouwd moet zijn met steekhoudende argumenten. Deze argumenten verliezen veel van hun kracht als ze aan alle kanten fout gespeld zijn.
Zoals eerder gezegd kan ik me niet echt (meer) ergeren aan fouten met de d of t (kan je nagaan, mijn acceptatie daarover is al gegroeid :-P), maar dingen zoals: egt wel, ligt en licht omdraaien, hei zei/hij zij %-)
Ik wordt er ook gek van.

Lijkt me ook dat het je schrijfstijl in het dagelijks leven zeker wel kan beinvloeden. Op een gegeven moment weet je haast niet beter meer.
laatste aanpassing
Ik schrijf trouwens wel vaak : ik d8, of vann8, enz. En dit gaat wel stukken sneller!

Ik vind af en toe een schrijffoutje echt niet storend... Overal de hele tijd uh achter vind ik wel irritant om te lezen. Maar worden zoals egt, dagt, tog, boeit me niet zoveel, ik weet wat er mee bedoelt wordt.

Bovendien maak ik zelf ook vaak genoeg fouten in mijn stukjes tekst en dit komt gewoon door het feit dat ik hier niet met een sollicitatie brief bezig ben of iets anders waarbij het werkelijk belangrijk is dat ik foutloos typ.

Hier op partyflock maakt het niet zoveel uit. :)
miech > Ik wilde alleen zeggen dat sommige mensen er echt niets aan kunnen doen. Ik heb nooit gedacht dat je disrespect had voor mensen met dyslexie, ik wilde alleen maar de mede-pf'er er op attenderen :)
Nou een hele hoop replies. Jammer dat er sommige tussen zitten die echt vervelend zijn, spotje die me al spottend "mevrouwtje" noemt en beweert dat ik een topic als dit nodig heb om aandacht te krijgen, hahaha, het idee alleen al, geweldig! Nogmaals, voor degenen die naast spellen ook nog eens moeite hebben met lezen (want dat is toch de bedoeling van een topic, lees eerst andermans replies en kom dan met een onderbouwd antwoord!): ik lig er verder echt niet wakker van ofzo hoor, het was gewoon iets dat me opviel en ik vroeg me af of het anderen ook opvalt dat er veel spellingsfouten worden gemaakt. En dat dat me best irritant lijkt in je dagelijks leven, als je een officiele brief moet schrijven ofzo. Maar goed, forums zijn er nog altijd om een discussie aan te gaan, al zou het wel prettig zijn als mensen dat op een beetje fatsoenlijke manier willen doen zonder gelijk iemand die je niet eens kent aan te vallen, of constateringen te doen die nergens op slaan. En Indian, dit is ZEKER niet naar jou gericht, meer naar PF in het algemeen, jij maakt idd ook wel eens fouten ja, maar dat doen er nog veel meer. No offence, ik vind jou nog steeds lief hoor!!! (k)
solly jaky k kun er nix an doe ben nog steets un beetjeuh dislekties nameleik

(K) voor jouw mop
Nou, ik betrap me er zelf ook op, dattik(!) het soms doe ja, maar dat is gewoon omdat t lekkerder en sneller tikt... en van de msn....!!
ik merk alleen wel dat ik het ook op mijn werk ga doen... (ik zit nu de hele tijd na te denken of ik alles wel goed schrijf:-S )
Mijn zusje doet het nog veel erger, dat is egt nie meer te begrijpen.. (egt, zie je dat, ik doe het gewoon onbewust....)
Er zijn ook mensen hier weet ik, die dyslectisch zijn... (moeilijk woord als je al niet zo goed kan spellen)
maar WJ lieffie, ik zal er op lettuh ;-)
iedereen zegt dus dat het makkelijker is.
Maar voor mij persoonlijk zijn het gewoon vanzelfsprekendheden.
Ik zou er langer over doen om alles fout te tikken dan goed. Dan moet ik er namelijk over nadenken.

WJ> De mensen die dat soort verwijten naar je hoofd slingeren en geen kritiek zijn waarschijnlijk ook degene die de meeste fouten maken ;-)
s. rups>> ik voelde me niet aangevallen, ik deed een bevestigende/uitbreidende reply;)
Jacky thnx !!!

Ik weet af en toe niet hoe het komt, maar er zijn van die momenten , dat je gewoon echt de 1ne fout met de andere afwisselt. :S
Toch ben ik niet zo heel laag opgeleid Havo (niet afgerond, vierde eraf gegaan na twee keer blijven zitten, vond andere dingen intresanter ). En nu op een stage na mijn facilitaire dienst manager opleiding .
Ik heb er gewoon een hekel aan als ik soms mijn eigen stukje terug lees.! :S

Maar goed,

Ik snap wat je bedoelt en zal er speciaal voor jou meer opletten (k). Kan er ook helemaal in opgaan , dat andere zich dit irriteren.

( spelfouten onder voorbehoud :P )

Jacky kuzzzzzzzzzz

en thnx voor de TiP
Welke filosoof was het gvd nou okalweer die zei dat taal echt helemaal geen ene f*ck uitmaakte :-)
Had jij ook beter op moeten letten op school Koelieboy, dan had je het vast nog geweten!!! ;-)
school is boring :S

Alleen de meiden zijn leuk :-D
afblijven JackY................

Ikkuh wil :P

Alles is voor indian :-D !!!!!


jacky....kom een keer naar mijn school gaan we samen leuken meiden zoeken ;)
Waar een mens zich wel niet over kan druk maken ;)
Dat is goed want op mijn school zitten alleen ontzettend duffe wijven, echt om van te :kots:

Eerlijk zullen we alles delen toch?

Ik ga pitten nu trouwens, daar ben ik al twee uur mee bezig maar het lukt nog niet echt hehehe!

Tot gauw, dikke (k)!!!
hee.. ik gebruik ook gewoon dingen als ikkuh, ff, afkortingen en vervang de letters 'en' aan het van het woord ook wel eens door 'uh'

Guilty as charged :P

Maar hee.. Voor de rest spel ik best goed vinnik :)
Het is meer een soort spelen met taal. En dat kan toch alleen maar goed voor je zijn ;) (toch?)
laatste aanpassing
Hahahhaha Mr.­ Sossa heeft de tot nu toe absoluut coolste taalfout gemaakt die ik hier ben tegen gekomen:

afschijt nemen!!!!

Hahahahahahaha!!!!!
moet dat niet zijn :

heeft tot nu toe absoluut de coolsteja ja, je moet eens op je zindsopbouw leten mevrouw jacky ;p ;p ;p
Bij mij op school zijn ze stuk voor stuk om op te vreten ;P

Nou vooruit jij mag wel delen neem ze wel mee naar het land waar jij vandaan komt ;)

Je had me zondag kunnen zien. Je zag me ook wel, maar volgens mij wist je niet dat ik het was. :S Op bloementjesdaal bedoel ik dan

(K)
Af en toe is het echt om te huilen ja. Vooral de simpele dingen die je vroeger op school toch vaak dagelijks op moest schrijven worden vaak fout geschreven...

Ik vondt met dt.
Hij zij ipv hij zei
Irritand ipv irritant
Fotograven ipv fotografen
Drijgen ipv dreigen

de tranen springen me af en toe in de ogen als ik dat zo lees...:cry:
bij mij ook als ik naar je foto kijk.. ;)
laatste aanpassing
ik irriteer me aan mensen die ;) gebruiken in een bericht.
;););););););););););););););););););););););););)
;););););););););););););););););););););););););)
;););););););););););););););););););););););););)
;););););););););););););););););););););););););)


:D
laatste aanpassing