Partyflock
 
Forumonderwerp · 1123318
­ Nederland
Vraag:
Wat is de beste manier om met je ouders over drugs te praten? En ze ook vertellen dat je wel eens wat slikt bv.?

Antwoord:
Met je ouders praten over drugs...Misschien denk je wel: no way! De laatsten met wie ik over drugs praat, zijn mijn ouders. Op hun beurt denken je ouders misschien: ik zou eens over drugs willen praten, maar ik weet niet hoe. En ondertussen groeien bij hen de vooroordelen, veronderstellingen en ongerustheid…

Zorg dat je zelf niet de dupe wordt van foute veronderstellingen en paniek bij je ouders. Wees hen voor en begin zelf over drank, drugs en pillen. Eerlijkheid wordt altijd op prijs gesteld.

Hoe ga je te werk?
- Zoek een geschikt moment
Alles draait rond timing. Jij kent je ouders het best. Jij weet waar en wanneer je hen het best wel of niet aanspreekt over drugs. Een week voor een festival? Slecht idee. Als ze weer eens doodmoe thuiskomen van het werk? Misschien toch beter niet. Zorg dat de sfeer juist zit (bijvoorbeeld gezellig samen aan de afwas of voor tv) en je ouders tijd en zin hebben om te praten.

- Een krantenartikel of tv-programma helpt je op weg
In de krant staan regelmatig artikels over alcohol of andere drugs. Ook op tv komen deze onderwerpen geregeld ter sprake. Zo kan een reportage de aanleiding vormen voor een gesprek. Je kan bijvoorbeeld vragen wat ze ervan zouden vinden als je zou blowen. Vraag waar ze bang voor zijn of wat ze minder erg zouden vinden. Het is belangrijk dat jullie een open gesprek kunnen hebben en samen afspraken kunnen maken.

- Informeer je ouders over drugs
Onwetendheid leidt vaak tot een hevige reactie. Heb je de indruk dat je ouders niets of niet zo veel weten over drugs, dan kan je eerst praten over alcohol, tabak of medicijnen. Deze dingen kennen ze of gebruiken ze zelf. Of je kan hen helpen om zich beter te informeren over drugs. Het Drugs ABC of een folder van de Drugs Infolijn kunnen hulp bieden.

Als het gesprek best meeviel
Was het eerste gesprek een meevaller (ook al was het wat wennen), dan weet je dat er later nog over drugs gepraat kan worden. Niet omdat het moet, maar omdat je er zin in hebt of de behoefte voelt om te praten. Als je ooit hulp of steun zou nodig hebben bij problemen, is er toch al een basis gelegd.

Gesprek mislukt? Volgende keer beter
Ondanks jouw goede planning kan het gesprek toch uitdraaien op een complete teleurstelling. Wat dan?

Als je het ziet zitten: waag een tweede kans. Je ouders moeten misschien nog wennen aan het idee. Geef ze wat tijd en hopelijk lukt het later wel. Maar blijf realistisch: soms lukt het echt niet om over drugs te praten met je ouders. Toch zijn er dan vast wel andere mensen in je omgeving met wie het wel lukt, zoals je broers of zussen, je lievelingstante, je oma of opa.

Succes!
Uitspraak van Marii!! op maandag 10 oktober 2011 om 19:39:
Leugentjes om je eigen bestwil kan weleens in je voordeel werken... Want mijn moeder zal nooit weten hoe het is om te gaan gebruiken... En zolang ze dat ook niet doet, zal ze het altijd als ''negatief'' zien na vele verhaaltjes die de ronde deed!

ik leef letterlijk 100% met je mee, bij mij is het precies hetzelfde:P
Mijn ouders weten het gewoon. Ze hebben liever dat ik eerlijk ben en dat hun het dus weten. dan dat ik het achter hun rug om ga doen. Leuk vinden ze het niet maar daar zijn het ouders voor. Zou een beetje slecht zijn als ze het toejuichen toch..
En ze weten zelf donders goed wat het allemaal is haha:P

Hoe het ging:
Ik kwam thuis na een feestje had wat gebruikt. Had maar even geslapen dus was weer vroeg wakker. Kwam mijn vader beneden en zei: heb je een pilletje op ofzo.
Ik: ja
Hij: En vond je het leuk?

Dat was het, ging allemaal prima dus haha:P
laatste aanpassing
Door gewoon er niet over te praten
Uitspraak van Liz.. op vrijdag 18 november 2011 om 20:14:
Hij: En vond je het leuk?

Whehe lol
Uitspraak van Hardcore070 op dinsdag 22 november 2011 om 20:26:
Door gewoon er niet over te praten

15 jaar dude?
Ik heb liever dat mijn kinderen in de loop van hun opvoeding al het gevoel krijgen dat ze met vragen over drugs gewoon bij ons terecht kunnen. Hoe je het ook went of keert....drugs is een deel van de samenleving en zou in geen enkele opvoeding mogen ontbreken, de voorlichting ervan.

Het kind krijgt vroeg of laat toch te maken met drugs. Al is het maar met de grootste harddrug die er is: drank!
naar terug komst van masters of hardcore
was het allemaal duidelijk t was 11 uur sochtends en pa en ma zaten op de bank

hele weg zitten denken hoe ik goedemorgen ging zeggen en wat kwam eruit: jooo

me ma snapt er toch de ballen niet van die denkt dat ik denk dat ik een vliegtuig ben met pillen op..
en pa ag die heeft nu de tijd van zijn leven! gaat gewoon met me mee..

Goed vinden is een groot woord maar ze zijn blij dat ze het gewoon weten en dat ik niet stiekem doe
Uitspraak van emilytje op vrijdag 25 november 2011 om 16:29:
me ma snapt er toch de ballen niet van die denkt dat ik denk dat ik een vliegtuig ben met pillen op..

Nice.

Ontopic; heb het er nooit met m'n ouders over gehad. Het is nooit echt aan de orde geweest. Mocht het wel aan de orde komen, dan vertel ik ze wel gewoon de waarheid, denk ik. Ben alleen bang dat ze me niet begrijpen.
 
Uitspraak van Digitalism op vrijdag 25 november 2011 om 17:48:
heb het er nooit met m'n ouders over gehad. Het is nooit echt aan de orde geweest. Mocht het wel aan de orde komen, dan vertel ik ze wel gewoon de waarheid, denk ik. Ben alleen bang dat ze me niet begrijpen.

hier sluit ik me bij aan, maar ze zullen het nooit gaan vermoeden heb ik het idee! altijd als ik wegga zeggen ze, niet te veel drinken en daar houdt ik me braaf aan :cheer:
 
Uitspraak van jacq@night op woensdag 19 oktober 2011 om 21:31:
liever met snoepjes van mijn vertrouwde adres!

Jij bent mama van het jaar! :lol:
 
ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe kinderen hun ouders zien, wat zij denken dat de jeugd tegenwoordig eigenlijk allemaal wel en niet doet. Ja, zal veel verschil in zijn maar toch, als de ouders nadenken wat zij vroeger deden (ook wel benieuwd naar idd) dan vraag ik me ook wel af hoe t andersom is :P

ot. ooit over roken gehad, dat was wel mijn eigen keus dan, verder nooit echt iets besproken (niet nodig ook vind ik)
Tijdens een willekeurig gesprek een aantal jaar geleden waarin het onderwerp drugs was, kaartte ik aan dat alcohol net zo goed een drug is als alle. Na een uitgebreid verhaal te hebben gehouden over de werking van de verschillende receptoren, hun functie en hoe ze beïnvloed worden door verschillende stoffen kwam het eigenlijk al naar boven dat ik ervaring had met meer dan alcohol. Na het taboe-onderwerp 'drugs' te hebben kunnen relativeren en het in begrijpbare taal duidelijk te hebben gemaakt dat de meeste drugs bij lange na niet zo schadelijk zijn als alcohol (wat de maatstaf in het gesprek was) hebben mijn moeder en haar vriend hun visie op drugs aangepast, en accepteren ze mijn gebruik.

Het stigma rondom drugs komt voornamelijk voort uit onwetendheid (dat, en debielen die drugs een slechte naam geven door er onverantwoord mee om te gaan). Neem dat weg en het onderwerp wordt een stuk makkelijker te bespreken.
laatste aanpassing
Na 1ste x gebruikt te hebben heb ik 't me ouders gewoon verteld.. Ik heb gezegd dat ik het echt niet nodig heb, maar op echt grote/lange feestjes 't toch wel relaxed is om er 1tje naar binnen te gooien. Ze vonden 't goed zolang ik er maar niet aan verslaafd raakte ;D

Love my parents!
Uitspraak van P@S op donderdag 6 oktober 2011 om 09:25:
waarschijnlijk omdat ik het niet stiekem hoefde te doen, minder interessant dus

Dit idd..
Marii!!
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van [B.O.T]Snetselaer:banana: op maandag 14 november 2011 om 00:56:
ik leef letterlijk 100% met je mee, bij mij is het precies hetzelfde

:D


Net als bij mn vriend. Hij heeft het nog nooit eerder gebruikt dus snapt het ook niet. Hij is antidrugs :')
Na een feestje thuis komen, was met alles bezig maar maakte nix af,

Koelkast open doen, weer dichtdoen, kelder deur open doen, weer dicht, op de bank gaan zitten, opstaan en na de wc, kwam terug, keek ze me aan en begon te lachen,
Die avond zat ik dvdtje te kijken van MoH, kwam ze mee kijken, na 15 minuten zei ze:
"Het is maar goed dat ik jou daar niet tegen zal komen" :lol: verder nog rustig over gepraat en geen problemen over gehad, ze was altijd nieuwsgierig wat ik meenam naar feesten en liet het ook altijd zien
bij mij ging het best wel grappig.. mijn neef en nicht waren al bekend met drugs en ik was er wel nieuwsgierig naar..
dus ik naar mijn eerste HC feestje.. voor die tijd mijn kop kaal geschoren en 2 pep pillen mee (die zijn tegenwoordig zeldzaam btw.)
hele dag gefeest kom ik om 12 uur fzo thuis mijn moeder in de keuken.
dik grote doppen en een kale kop.. begint mijn moeder toch te bekken omdat ik mijn kop kaal had geschoren :P
ik leek wel een kanker kindje en weer ik het.. en toen vroeg ze of ik drugs had gebruikt... ja.. vond ze dat wel interessant :P
dus drugs: ok
kale kop: niet ok
:S
Uitspraak van dijkman64 op maandag 12 december 2011 om 00:08:
dus drugs: ok
kale kop: niet ok

Haha, relax toch?
Uitspraak van Digitalism op maandag 12 december 2011 om 00:14:
Haha, relax toch?

Zeker wel, als ik het gewoon in toom houd, alleen op feestjes, en gewoon eerlijk blijf heeft ma er geen grote problemen mee, pa daarin tegen weet meer dan de helft niet omdat hij zelfs al zeurt als ik naar de feestjes hem ga.. Da is geen muziek zegt ie dan..
Uitspraak van dijkman64 op maandag 12 december 2011 om 00:28:
pa daarin tegen weet meer dan de helft niet omdat hij zelfs al zeurt als ik naar de feestjes hem ga.. Da is geen muziek zegt ie dan..

Vreemd dat je vader jouw muzieksmaak niet accepteert. Maar goed, dat is offtopic.
 
keb het ze gwn verteld. Heb ze gezegd dat ik een pil eens in de maand fijner vind dan elk weekend kapot zuipen en dan 1 dag met knallende koppijn en een kut humeur van hier tot tokio rond te lopen.
Ze zeiden: We vinden het natuurlijk niet goed, maar verbieden kunnen we niet, want je doet het toch. Pas op jezelf en je vrienden en maak het niet te bond, en als er iets is, altijd bellen.

mooi resultaat vind ik zelf :)
heb sws chille ouders, dus echt skijt had ik niet om 't te vertellen :P
November 2010. Mijn vader (mijn moeder is overleden) vroeg aan mij of ik wel eens een pilletjes had geprobeerd als ik naar een feestje ging. Kan wel gaan liegen, maar m'n vader is ook niet achterlijk, dus ik antwoordde dat ik dat wel eens heb geprobeerd ja. Hij zei oke en liet het daarbij.. DACHT ik..
Enkele weken later was het kerst en aangezien mijn beide zusjes op dat moment in het buitenland waren, zat ik alleen met m'n vader en zijn vriendin aan het kerstdiner. Ik zou later die avond naar Army of Hardcore gaan en ineens vraagt mijn vader of ik dat nou vaak doe, zo'n pilletje.. "tja, wat is vaak? ik heb het wel eens vaker gedaan ja." Nou vervolgens kwam er een half kruisverhoor: waar haal ik dat dan? Op het feest of van te voren? Hoe weet ik of het goeie/betrouwbare zijn? Hoe weet je dan hoeveel je moet nemen? Hoe neem je dat mee naar binnen dan?
Ik heb op alle vragen eerlijk geantwoord, of in ieder geval zo eerlijk mogelijk. Mijn vader en z'n vriendin reageerden eigenlijk heel relax; m'n pa's vriendin kwam zelfs met het idee om een pilletje te verstoppen in een zelfgemaakte sigaret:| (wtf, waarom denkt ze daar overna??:O) Het voelde heel raar om met hun zo over drugs te praten, maar aan de andere kant ook wel prettig dat ik niet hoefde te liegen. Ik ging met een mixed feeling weg van huis.

De manier waarop mijn vader er mee om gaat is alleen allerminst opmerkelijk te noemen. Want ach, als hij het weet, mag toch iedereen het weten?
Zaten we op een maandag met de besturen van verschillende paardensportverenigingen bij elkaar (hij is voorzitter dan de stichting en ik zat in het bestuur van een van de verenigingen) en iedereen op een gegeven moment door mekaar praten. Dus ik vroeg: "Mag het ff centraal, dan kunnen we zo afronden". Zegt m'n pa vervolgens: "ze is dit weekend naar een hardcorefeestje geweest en had een pilletje op, dus daar moet ze van bijkomen, dus die wil naar bed." :|:| EN BEDANKT PAP! :nosmile:

Zelfde verhaal met m'n collega's (ik werk bij m'n pa). Tijdens een teamuitje gingen we bedenken wat we de volgende keer zouden gaan doen. Dus ik maak een grapje om met z'n allen naar een feestje te gaan. Zegt m'n pa: Ja gezellig! kunnen jullie ook meteen eens een pilletje proberen net als Esmee." BEDANKT PAP! :nosmile:

Nam een keer een vriend mee naar m'n pa die hij nog niet kende. Vraagt ie aan die jongen of hij ook wel eens naar feestjes gaat en dan net als ik wel eens een pilletje doet. EN BEDANKT PAP! :nosmile: (stel je voor dat ik iemand mee had genomen die het niet wist of anti is ofzo..:O)

Voor de rest verbiedt hij mij niets, maar vroeg wel of ik m'n kop d'r bij houdt. Maar ook daar vertrouwt hij mij in..

Bij mij heeft het gelukkig niet veel gezeik opgeleverd, maar toch vind ik het allemaal maar vreemd..
mn ma weet het meeste wel
die was zelf nog wel eens fanatiek met paddo's
Uitspraak van Liz.. op vrijdag 18 november 2011 om 20:14:
Hoe het ging:
Ik kwam thuis na een feestje had wat gebruikt. Had maar even geslapen dus was weer vroeg wakker. Kwam mijn vader beneden en zei: heb je een pilletje op ofzo.
Ik: ja
Hij: En vond je het leuk?

Dat was het, ging allemaal prima dus haha:P

Mijn ouders hebben geen idee wat het met je doet of hoe je bent. Zij zijn er nog steeds van overtuigd dat je er agressief etc van wordt. Ik kan het ze opzich niet kwalijk nemen, want drugs in de media (juist waarvan ze die 'info' krijgen geeft alleen het negatieve aspect weer). Ik weet dat ze behoorlijk anti drugs zijn, alcohol maakt dan weer niet uit.

Ik ben weleens de discussie aangegaan en gezegd dat ik mensen die geslikt hebben leuker vind in de omgang dan mensen die bezopen zijn. Op dat punt begrijpen ze mij al niet omdat ze een heel ander beeld van een drugsgebruiker hebben..

Ik laat het maar zo, wat niet weet wat niet deert. En zolang ik er goed/met mate om kan gaan is er weinig aan de hand denk ik.

Uitspraak van Hardcore070 op woensdag 23 november 2011 om 15:43:
ja 15 jaar :)

Gebruik in godsnaam je verstand... Ben er maar trots op jochie, op je 35e de diagnose parkinson krijgen en dan spijt hebben...
Uitspraak van Pogohontas op vrijdag 17 februari 2012 om 14:39:
De manier waarop mijn vader er mee om gaat is alleen allerminst opmerkelijk te noemen.

Dat hij er zo mee omgaat is idd relaxed. Immers, als je het zelf wilt houd hij je toch niet tegen. Je kunt het beter 'onder toezicht' verantwoord gebruiken dan stiekem en onverantwoord. (Met alle gevolgen van dien).
Ik zou wel met je vader eens om de tafel gaan zitten en zeggen dat wat ie nu doet niet echt fijn is. Ik bedoel, (hard)drugs zijn niet echt maatschappelijk geaccepteerd. Het zou zomaar kunnen dat er achter je rug om geroddeld wordt, of dat mensen anders over je gaan denken. Op je werk bijvoorbeeld, je functioneert prima maar doordat collega`s hebben gehoord dat je weleens gebruikt kan dat ongegrond in twijfel getrokken worden..
Uitspraak van Pogohontas op vrijdag 17 februari 2012 om 14:39:
De manier waarop mijn vader er mee om gaat is alleen allerminst opmerkelijk te noemen. Want ach, als hij het weet, mag toch iedereen het weten?

Mmmm.. niet echt toffe acties neen
Uitspraak van dijkman64 op maandag 12 december 2011 om 00:08:
dus drugs: ok
kale kop: niet ok

haha
boeit me geen fuck wat ze dr over denken :P ik doe gewoon waar ik zelf zin in heb. (y)
Als m'n moeder het zou vragen zou ik wel eerlijk antwoord geven, maar ik zou er echt niet zelf mee komen :O
Toen ik nog geregeld ging feesten en ik thuis kwam zag mijn moeder nooit wat. Mijn vader wel altijd maar zei er nooit wat van. Op een gegeven moment tegen mijn ma verteld, was niet blij natuurlijk maar kon er wel mee leven.

Mijn pa heeft vroeger zelf speed gesnoven, lsd gebruikt en geblowd.
Laatst de bewuste vraag gekregen of ik wel eens drugs gebruik.

Gewoon gezegd dat ik dat wel eens gedaan heb & op feestjes het wel voorkomt.

Ze waren er niet blij dat ik het deed, maar wel dat ik eerlijk antwoord had gegeven.

Eerlijkheid duurt het langst :)
 
was 2weken terug uit eten met een maat en me ouders. Toen kwam het er op neer dat we het over drugs hadden. Zegt me pa dood leuk: Ja vroeger waren onze drugs toch echt de sigaretten en de drank, maar afentoe amfetamine gebruiken deden we ook.
Een week erna (vorige week dus) een avondje aan de speed gezeten, wandelingen gemaakt enzo. Kwam ik de dag erna rond 15.00u thuis met schotelogen... schaamde me dood. Zij gwn doodleuk dat ik last had van hartkloppingen en dat ik verkouden was. Komt me ma op een gegeven moment naar boven: En kerel, was het leuk? Wat had je genomen? ik: niks :x

Ik mag wel gebruiken van me ouders maar op de een of andere manier wilt ik toch niet dat ze weten dat ik onder invloed ben ofzo, want dan krijg ik het gevoel dat ze me anders benaderen enz... raar gevoel overigens
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 2 maart 2012 om 17:30:
Ik mag wel gebruiken van me ouders maar op de een of andere manier wilt ik toch niet dat ze weten dat ik onder invloed ben ofzo, want dan krijg ik het gevoel dat ze me anders benaderen enz... raar gevoel overigens

dat herken ik, ze weten van mijzelf ook dat ik gebruik, maar kom ook niet graag nog half waus thuis omdat ze dan in mijn ogen vreemd tegen me gaan doen. overigens wel mooi dat ik vroeger altijd te horen kreeg voordat ik naar een feestje ging: en pas op dat niemand wat in je drinken doet he .
en dat ik sinds dat ze erachter zijn gekomen te horen krijg: en doe je wel rustig aan he :P
 
hahaha XD baas ouders gewoon. Ma toen ik vorige wpeed had gebruikt, had ik 3 dagen lang schoteloogjes... normaal kijk ik me ouders aan als ik tegen ze praat, maar ik 3dagen lang zwaar autistisch ieder oogcontact vermijden :')
Haha ouders hebben je na een paar keer echt wel door, zelfs het vermijden van oogcontact is hun zeer zeker opgevallen! :P
Uitspraak van Venl010 op vrijdag 2 maart 2012 om 23:25:
Haha ouders hebben je na een paar keer echt wel door

mijnes niet hoor :no: oude stempel en leven met die van ons doet dat niet :loL: ze weten niet eens waar ze op moesten letten, schoven alles onder de noemer teveel gezopen :lol:
Uitspraak van bonaparte op vrijdag 2 maart 2012 om 23:34:
ze weten niet eens waar ze op moesten letten, schoven alles onder de noemer teveel gezopen

Ging dat maar zo makkelijk :P blame it on the baco's :lol:
Uitspraak van Venl010 op vrijdag 2 maart 2012 om 23:54:
Ging dat maar zo makkelijk

bij mij wel, ik ben van andere generatie eej :lol:
Uitspraak van Liz.. op vrijdag 18 november 2011 om 20:14:
Mijn ouders weten het gewoon. Ze hebben liever dat ik eerlijk ben en dat hun het dus weten. dan dat ik het achter hun rug om ga doen. Leuk vinden ze het niet maar daar zijn het ouders voor. Zou een beetje slecht zijn als ze het toejuichen toch..
En ze weten zelf donders goed wat het allemaal is haha:P

Hoe het ging:
Ik kwam thuis na een feestje had wat gebruikt. Had maar even geslapen dus was weer vroeg wakker. Kwam mijn vader beneden en zei: heb je een pilletje op ofzo.
Ik: ja
Hij: En vond je het leuk?

Hier bijna het zelfde, hij vroeg me hoeveel pillen ik op had.
Ik antwoordde naar waarheid... alleen dacht de oude baas dat ik een grapje maakte.
3 dagen later bij de Chinees nog maar een keer over begonnen.

Enige reactie die ik eigenlijk kreeg was dat ik voorzichtig moest doen en als er ooit iets was ik altijd bij ze terecht kon :)

Geeft een super goed gevoel te weten dat je ouders er altijd voor je zijn :)
laatste aanpassing
Uitspraak van ? op zaterdag 3 maart 2012 om 00:33:
Enige reactie die ik eigenlijk kreeg was dat ik voorzichtig moest doen en als er ooit iets was ik altijd bij ze terecht kon

:respect:

Tegenwerken is meewerken, en vaak is het zo, de pot verwijt de ketel :yes: verbieden werkt niet, praat er dan tenminste over :yes: (Y)
Zou meewerken dan tegenwerken zijn hmmm ''Ey zoon ik zie je daar wel lekker stampuh, laat maar pap blijf wel thuis'' :lol:
Uitspraak van Venl010 op zaterdag 3 maart 2012 om 00:47:
Zou meewerken dan tegenwerken zijn hmmm ''Ey zoon ik zie je daar wel lekker stampuh, laat maar pap blijf wel thuis''

op een bepaalde leeftijd wellicht niet, schaam je je zelfs voor je ouders wellicht :yes: en het blijft raar als je zelf kids hebt en ze doen wat je zelf gedaan hebt terwijl je het liefst ziet dat ze het niet doen :lol:

En dat is met drugs wel terwijl het met drank weer niet is.... blijf het vreemd vinden :lol:
Uitspraak van bonaparte op zaterdag 3 maart 2012 om 00:53:
p een bepaalde leeftijd wellicht niet, schaam je je zelfs voor je ouders wellicht

Hehe zou je denken, de dag dat ik me ma of pa meeneem naar zon party is de dag nooit O.o Schaamte is dan nog zacht uitgedrukt, hele avond met een :facepalm: lopen komt al in de buurt.. :P
Uitspraak van Venl010 op zaterdag 3 maart 2012 om 01:08:
.o Schaamte is dan nog zacht

Geen last van, ik nam mijn pa voor zijn 65e verjaardag mee naar een striptease tent in antwerpen, gingen we samen slagroom likken van de borsten :roflol:
Teveel cholesterol is niet goed voor die ouwe heer :lol: nee maar daar zijn we thuis sowieso al veels te nuchter voor..
Uitspraak van Venl010 op zaterdag 3 maart 2012 om 01:22:
Teveel cholesterol is niet goed voor die ouwe heer

Niks van gemerkt :lol: Meneer had het super naar zijn zin :p
Uitspraak van bonaparte op zaterdag 3 maart 2012 om 01:11:
slagroom likken van de borsten

hehe, wat een baas!

Mijn pa voor z'n 65ste een ballonvaart gegeven.. Dat is al spannend genoeg voor de oude man ;D
laatste aanpassing