Partyflock

Uiterlijk of Innerlijk?

 
Forumonderwerp · 11013
Gezien van t ID&T forum. Maar toch. Ik vond het wel interesant om hier te plaatsen. :)

We kennen allemaal de vraag:
Waar val jij op, uiterlijk of innerlijk? En dan proberen we altijd netjes te antwoorden met 'innerlijk'. Of met: innerlijk is het belangrijkste....

Nou vroeg ik me af of jullie eigenlijk ook wel volgens deze antwoorden leven, kijk je verder dan uiterlijk? Of zeg je het alleen?

Dit hoeft niet alleen te gelden 'in de liefde', maar kan ook gewoon wat betreft vrienden, of als je bv iemand aan moet nemen: in de praktijk is het nog steeds zo dat knappe mensen boven 'lelijke' mensen worden verkozen. Je moet tenslotte representatief blijven....

Ze zeggen trouwens ook wel dat je je vrienden zoekt op ongeveer dezelfde schaal 'knapheid' als jijzelf. Dit geldt ook voor het zoeken van een 'partner'.

Btw: het is ook bewezen dat wanneer mensen een foto wordt laten zien, dan waarderen ze een knap persoon meer dan een minder knap persoon. Ze wijzen de 'knappe persoon' ook meer positieve eigenschappen toe dan de minder knappe persoon.


Wat zijn jullie meningen hierover?

Ikzelf vind uiterlijk eigenlijk wel belangrijk, voor eerste indrukken vooral, je stapt tenslotte sneller af op een -voor jou- (tis tenslotte verdeeld wat iemand knap vind, de een vind dit knap, de ander dat.) 'knap' persoon dan op een -voor jou- 'lelijk' persoon. Ik kan wel zeggen dat innerlijk veel belangrijker is, maar ik denk dat dat pas op langere termijn het belangrijkste is. Op korte termijn ga je toch op het uiterlijk af.
tis natuurlijk niet gek dat iedereen voor uiterlijk gaat.. tis het eerste wat je ziet van n persoon...

alleen tis gewoon beetje vaagjes hoe dat gaat.. je ken ook niet met n minder knappere gozer of meid aankomen bij je vrienden... je heb van die hypocriete mensen....

ik kijk eerst naar t uiterlijk..tja kbenniet blind..maar je komt er snel genoeg achter of het uiterlijk bijn zijn/haar innerlijk past..
2 Ritzi_Lee: ik ben het daar helemaal mee eens!
Had het niet beter kunne zegguh.
Tuurlijk wil het oog ook wel wat, lijkt me niet meer als normaal maar karakters moeten wel klikken anders kun je het beter niet eens proberen.
Ik weeeet t nie echt hoor,tulijk kijk je naar t uiterlijk maaaaaaar,wat vind je lekker?
Das de vraag nog maar,voor iedereen verschillend denk ik al heb je natuurlijk altijd t "standaard" knappe/mooie type man en/of vrouw.
Vroeger viel ik altijd op t "mooie" type man,sportschool mannetjes met lekkere bekkies,nu val ik daar beslist niet meer op,en dan nog kun je niet alles over 1 kam scheren.
Ik vind mannen nu leuker die niet zo idioot met hun uiterlijk bezig zijn maar met andere dingen,ik vind humor hebben met elkaar heel belangrijk,slappe leuke gesprekken maar ook weer heel diepe/emotionele talk.
Eigenlijk ben ik naarmate ik ouder ben geworden meer kieskeurig geworden,maar dan niet op het uiterlijk,zo zit t denk ik:)
Ik wil chaaarisma!:D
Eerst op uiterlijk, want als je iemand net ziet weet je niet wat het innerlijk is, maar blijkt ze een rot karakter te hebben dan... woesh ! weg. boeieh met dat mooie uiterlijk.
maar om ff de vraag te beantwoorden :D ... Op het eerste gezicht uiterlijk, daarna innerlijk
Mensen die alleen op innerlijk letten of tegen anderen zeggen dat ze op het innerlijk af moeten gaan zijn meestal zelf lelijk.
tuurlijk kijk ik naar uiterlijk... En das ook best belangerijk.. en dan doel ik niet op uiterlijkheden als te grote neus of te dik enzow maar meer op kleding.. Als ik vindt dat iemand er onverzorgt uitziet voel ik me niet aangetrokken tot diegene... maarjah.. Ligt er ook net aan hoe ik met mensen in contact kom.. Is spreek niet zo snel mensen aan die ik niet ken.. t'gaat eigenlijk altijd wel via via.. Maarjahhhh
uiterlijk is dus wel belangerijk voor mij... maar lang niet belangerijker als innerlijk..
beide:D

ik wil zelf ook nie op mijn uiterlijk beoordeeld worden.
als je innerlijk goed zit en je voelt je lekker dan straal je dat uit en mensen met een mooie uitstraling vind ik leuker dan mensen met een geweldig lijf:D
Ja ik vind het wel belangrijk hoe iemand eruit ziet. Goede vrienden valt wel mee.
Maar als ik 's ochtends wakker wordt wil ik niet schrikken.
Wat me trouwens wel eens te vaak voorkomt.

Beetje oppervlakkig maar wel eerlijk.
Op t eerste gezicht ga ik natuurlijk op uiterlijk af, ga niet iemand proberen te versieren die er nie echt leuk uitziet. En dan maar hopen dat ze ook nog een beetje een leuk innerlijk heeft, anders mag ze oprotten.
Aangezien ik toch al nie spoor let ik als eerst op het innerlijk, heus ook het uiterlijk maar ik ken genoeg mooie jongens die je nie als vriendje moet hebben. Die vinden zichzelf te mooi. En innerlijk van hun? hoe ik nie eens over te beginnen. Maar hoe ouder je wordt des de meer je naar andere dingen gaat kijken. Bvb: is die iemand netjes opgevoed? manieren geleerd van moeders? Tis een onderwerp wat heel breed is..
Zouden jullie verliefd kunnen worden op iemand die je al een tijdje kent, waarvan je dus weet dat het innerlijk ok is, maar waar je je ( als je diegene op straat tegen zou komen) niet tot aangetrokken zou voelen???

Heb ik nog nooit meegemaakt maar lijkt me wel wat om mee te maken...
laatste aanpassing
Hoezo LaUrA? Heb je iemand op t oog? :)
Ik ga toch echt voort innerlijk!! Dat telt uiteindelijk toch!! Het mag natuurlijk wel in een leuke verpakking zitten! ;)
Mijn vriendje heb ik via internet ontmoet, en dan ga je zeker echt wel op het innerlijk van de persoon vallen!! :D
Kan jij leven met een ontieglijke bitch of sukkel, terwijl ie dr o zo lekker uitziet????
NOT ME!!