Partyflock
 

Never Mind The Bollocks Here's Paul Oakenfold

door , gepubliceerd op , waardering: 84/100
Genre: trance
Er zijn maar weinig artiesten die zoveel gedaan hebben in hun leven dat de stortvloed aan hoogtepunten eigenlijk niet meer bij te houden is. Ik noem Armin van Buuren, Roger Sanchez en Tiësto, maar ook Paul Oakenfold hoort zeker in dit rijtje thuis. Er is genoeg geschreven en gezegd over deze uit Londen afkomstige dj en producer. Als we de carrière van Paul zouden gaan bespreken dan moeten we deze recensie in boekvorm gaan uitgeven en dat is natuurlijk niet de bedoeling. We gaan ons richten op zijn nieuwe mixcompilatie, welke in het teken staat van het opnieuw gelanceerde "Perfecto Fluoro". Tijdens de jaren '90 stond Paul met dit label en de getekende artiesten in de spotlights als het gaat om de Goa-sound.

De laatste mixcompilatie van Paul Oakenfold was "Perfecto Las Vegas", die in het teken stond van zijn residency in de Rain Nightclub in Las Vegas. Deze mixcompilatie was zeker lekker en daarom keek ik ook reikhalzend uit naar "Never Mind The Bollocks". Dit mixalbum is eigenlijk te beschouwen als een showcase van het vernieuwde Perfecto Fluoro label met geen enkele restrictie als het gaat om keuze van tracks. En dit laatste is goed te merken bij het luisteren van deze twee mixen. Trance, house, techhouse je komt het allemaal tegen. Neem nu het techhousy "Let The Music (Belocca remix)" van DJ Danila, het betere zweefwerk van "Beauty Hides In The Deep (Ronski Speed Remix)" van The Doppler Effect en "Groove Machine" van Paul Oakenfold en Marco V. Laatstgenoemde kenmerkt zich door een fusie van de sound van de beide heren, wat een zeer geslaagde combinatie is. Zeker als je "Groove Machine" vergelijkt met de laatste solotracks van Marco V. Paul Oakenfold heeft niet stil gezeten als het gaat om produceren. "I'm Alive" is een track die Paul heeft gemaakt met Infected Mushroom, een ruige track met mannelijke vocalen die de veelzijdigheid van Paul als producer laat zien. Bij de nieuwe "Fluoro sound" horen natuurlijk ook klassiekers in een nieuw jasje. Grace's "Not Over Yet" is een oldtimer die in een nieuw jasje is gestoken door Jonas Hornblad. Een op zich prima remix, maar als je diep in het hart kijkt van menig dance liefhebber, dan is het origineel toch net iets beter. Iemand die de laatste tijd ook erg lekker bezig is, is Tom Colontonio. "Verticle Drop" ligt lekker in het gehoor en knalt als een bezetene uit je speakers. We sluiten de eerste cd af met een soloproductie van Paul Oakenfold genaamd "Full Moon Party".

De tweede schijf begint met Ovnimoon's "Galactic Mantra (Liquid Soul Remix)". De futuristische vocalen zorgen ervoor dat je meteen geboeid wordt. Ook bij deze tweede schijf zit er vanaf het begin een lekkere flow in. Een track die eruit springt is "Thrust" van Norin & Rad vs Audien. Wat een mooi stukje luistergenot. Op "Never Mind The Bollocks" zijn Paul's drie favoriete Man With No Name singles opgenomen, maar nu onder handen genomen door drie veelbelovende producers. Man With No Name's "Teleport" hebben we op de eerste schijf mogen bewonderen in de Nick Sentience remix. Man With No Name's "Sugar Rush (Haarp remix)" en "Floor Essence (Apogee remix)" kunnen we bewonderen op de tweede schijf. Alle nieuwe uitvoeringen zijn stuk voor stuk zeer geslaagd en luisteren heerlijk weg.

'Never Mind The Bollocks' presenteert niet alleen het nieuwe talent van het Perfecto Fluoro label, maar biedt in zijn totaliteit een luisterervaring met het Oakenfold keurmerk. Nieuwe producties van Oakie zelf verweven in twee mixen die zich niet laten leiden door enige restrictie wat betreft keuze van tracks. Daar komt nog eens bij dat er een lekker tempo in de beide cd's en alles op vakkundige wijze aan elkaar gemixt is door deze levende legende. Er rest mij nog één ding te zeggen: Perfecto Fluoro is back!

Score: 84/100


www.pauloakenfold.com
www.perfectorecords.com
www.facebook.com/perfectorecords


Tracklists
CD 1
 1. Rocky & NOK - Green Sector (Neelix Remix)
 2. Zyce – Basic (Spintwist Records)
 3. Liquid Soul – Adrenaline
 4. Earsugar & Doube Click - Beat It (Mikrokosmos Records)
 5. DJ Danila - Let The Music (Belocca Remix)
 6. Ivan Nikusev & Wav-E - Aurora (Airwave Breaks Remix)
 7. The Doppler Effect - Beauty Hides In The Deep (Ronski Speed Remix)
 8. Paul Oakenfold & Marco V - Groove Machine
 9. Neelix - Expect What
 10. Cold Blue – Lucidity
 11. Paul Oakenfold feat. Infected Mushroom - I'm Alive
 12. Magnus – Hypnotic
 13. Federation – Synchronized
 14. Audiomatic - Think Twice (Cabal Remix)
 15. Richard Durand - Dryland (Phynn Remix)
 16. Daddy'S Groove & Little Mark - We Are In Da House
 17. Man with No Name - Teleport (Nick Sentience Remix)
 18. Ernesto vs Bastian - The Incredible Apollo
 19. Grace - Not Over Yet (Jonas Hornblad Remix)
 20. Mike Danis - For You
 21. Tom Colontonio - Verticle Drop
 22. Paul Oakenfold - Full Moon Party
CD 2
 1. Ovnimoon - Galactic Mantra (Liquid Soul Remix)
 2. Nick Sentience - Hear Me Now
 3. Animalis - Mumbo Jumbo Business
 4. Duotekk – Zlow
 5. Des Mcmahon - Autumn Air (John Dopping Remix)
 6. Protoculture feat. Shannon Hurley - Sun Gone Down
 7. Norin & Rad vs Recurve – Thrust
 8. Justin Oh - Wait For You
 9. Marcos - Take Cover (Sonic Element Dub Mix)
 10. Beat Service feat. Emma Lock - Cut and Run
 11. Paul Oakenfold - Tokyo (Beatman and Ludmilla Remix)
 12. Yodis - Amore Trio
 13. Kyota - Nemo (B-Vibes Remix)
 14. Man with No Name - Sugar Rush (Haarp Remix)
 15. Michael Dow - Desert Storm
 16. Man with No Name - Floor Essence (Apogee Remix)
 17. Jamie Harrison - Bucky Balls
 18. Senadee - Life Support Machine (Bissen Remix)
 19. Maguire - Face Yesterday

8 opmerkingen

Flat Yari
Artiest {SHOWLIST artist 48347, 59806, 91185}
Goede recensie Sjaak! Ben het helemaal met je eens. Ongelofelijk lekkere release met louter kwaliteit.
Goede recensie inderdaad (y)

En natuurlijk kwaliteit zoals we dat mogen verwachten van Oakenfold.
Die YT teaser laat veelbelovend spul horen. Lekker terug in de tijd. :9

Ik ga deze release eens goed checken. :jaja:
 
Interessante tracklist, er zitten artiesten tussen zoals Michael Dow en Marcos van wie ik niet eens wist dat ze nog muziek maakten... even torrenten deze cd dus :)

BTW dat over de 'veelzijdigheid' van Paul Oakenfold als producer komt puur doordat hij steeds door verschillende gasten zijn platen laat maken, zelf raakt ie geen knop aan in de studio ;)
laatste aanpassing
(Y) goeie
laatste aanpassing
Even luisteren in de platenzaak van het weekend :)
laatste aanpassing
 
Cd1 klinkt al erg lekker. :)
Beide cds zijn dik! Luister tegenwoordig veel naar producers als Ovnimoon, Liquid Soul en Zyce :D