Partyflock
 

Verslag van Decibel, 21 augustus 2010

door , gepubliceerd op
afbeelding Decibel
FeestDecibel · outdoor festival 2010 Site
Datumzaterdag 21 augustus 2010
LocatieBeekse Bergen Site
Decibel Outdoor 2010

Zaterdag 21 Augustus was het dan eindelijk zover, mijn eerste Decibel! Na alle goeie verhalen die ik van iedereen die er al geweest was heb gehoord, moest dit wel een van de meest vette feestjes van het jaar gaan worden. Het enige wat voor mij al vaststond en waar ik enigszins van baalde, was dat ik eerder wegmoest dan de rest, en dus in mijn eentje met de trein terugmoest. Dit had natuurlijk een reden, maar dat komt later.

De lol begon al op de heenreis. Met Ruben, Jeffrey, Iwan en Bert reden we richting Hilvarenbeek. Jeffrey en ik waren de hele dag ervoor al gigantisch melig, dus daarmee staken we de rest aan, en werd het een leuke rit. Eenmaal daar aangekomen werd het tientje parkeergeld betaald, en liepen we richting het festivalterrein. Toen we bij het terrein aankwamen was het kwart voor 11, waardoor de poort waar wij stonden (Zuid) nog dichtzat. En laten we nou net naast de iets te enthousiaste promotiemokkels van Pepsi Mobile Guide terechtgekomen zijn… Om in 5 minuten tijd 10 keer in je oor getetterd te worden dat je toch vooral je Bluetooth aan moet zetten gaat best op je zenuwen werken. De eerste opmerkingen in de trent van: ‘Als ze nou d’r bek niet houd, stop ik er wat in’ werden al snel gemaakt en de irritatie was voelbaar. Maargoed, dat is bijzaak, want om 11 uur gingen de poorten open en mochten we dan eindelijk naar binnen. Decibel was begonnen! Na het huren van een kluisje en het halen van de muntjes zijn we eerst even een rondje over het terrein gelopen. De main zag er vooral erg GROOT uit, wat een gigantisch bouwwerk zeg! Pas vanaf een afstand kon je echt zien hoe gigantisch hij was. De meeste tenten zijn we even doorheen gelopen, maar het was van te voren al duidelijk dat we vooral bij de Loudness-tent en de Mainstage zouden zijn. We wisten dat Alphaverb als een van de festivalopeners moest draaien, en we hadden hoge verwachtingen na alle heerlijke setjes die we al mochten meemaken met AVIO. Dus snel naar Alphaverb gesneld toen we het rondje afgemaakt hadden. En de verwachtingen werden keihard ingelost! Heerlijke beuknummers als W.T.F. (Nieuwe Edit) werden er gelijk al ingegooit, en dat de sfeer wel goed zat bleek wel uit de polonaise van zo’n 150 tot 200 mensen bij Destination Nowhere. Ik heb zelden een betere openingsset gehoord dan deze! Hulde :respect:

Na Alphaverb zijn we naar Chain Reaction gelopen, en daar kwam ik al snel een paar bekenden tegen. Chain Reaction draaide erg lekker, maar ik had een beetje het idee dat ik een groot deel van de platen die voorbijkwamen die middag nog wel een keer zo horen. Zodoende ging ik met Gerben en Simone en de rest van hun groep mee naar de main, waar op dat moment Max Enforcer aan het draaien was. Daar kwamen ook hele lekkere plaatjes voorbij, en werd het geluid eens danig op de proef gesteld. Wat een heerlijk hard geluid had B2S hier weten neer te zetten. Dat heb ik wel eens anders gezien. Nadat Max Enforcer de laatste plaat eraf had gehaald was het de beurt aan de Psyko Punkz. En teleurgesteld werd ik niet, want het dak (?) ging eraf! Het ging vooraan echt gruwelijk hard los, slechts een enkeling stond stil, en dat was ook wel wat ik verwacht had eigenlijk! Na dit heerlijke setje was het de beurt aan mijn grote helden. Deepack! Ze hebben mij daadwerkelijk nog nooit teleurgesteld. Dat ik ze voor hun setje nog tegenkwam links van de main was natuurlijk ook leuk. Deepack zette een heerlijk setje neer, en het publiek werd natuurlijk opgezweept door ‘die kale met die tunnels’ voor zover dat nodig was, want ik zag om me heen werkelijk niemand stilstaan. Tijdens dit setje ben ik even de maag wat aandacht gaan geven in de vorm van een punt pizza, en wat me opviel was dat het geluid bij de foodtentjes achter de main nog net zo zuiver en lomp hard was. Hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen is me een raadsel, maar ik vond het echt geweldig.

Crypsis nam het stokje over, en trakteerde ons op een portie ramwerk waar je misselijk van werd. Dat deze man het begrip ‘talent’ ondertussen wel ontgroeit is, moge duidelijk zijn. Ongeveer halverwege zijn setje besloten we alvast naar de Loudness-tent te gaan lopen omdat we eigenlijk Alpha2 niet wilden missen. Hierdoor kregen we nog een stukje Beholder mee, waar ik van te voren eigenlijk niet echt gepland had om naartoe te gaan. Ik kreeg er echter meteen al spijt van dat ik daar niet gelijk naartoe was gegaan, want Jeroen zette me toch een heerlijk setje neer! Totaal niet verwacht, maar wel goed om te weten voor in de toekomst.

Toen de Alpha2 begonnen kwam het hele groepje weer bij mekaar om keihard los te gaan op wat de set van de dag zou worden! :respect: Alpha2 :respect: Heerlijke set, voor mij het hoogtepunt van de dag! De hele tent ging waus, en de gezelligheid zat er goed in met weer een hele sloot mensen die onderhand tot het meubilair van de grotere hardstylefeesten behoren. Het blijft vind ik het mooiste wat er is om op een feest met een groep vrienden gewoon lekker los te gaan, lekker ongegeneerd beuken! Na Alpha2 liepen we maar weer eens naar de Main toe, waar de Donkey Rollers al bijna klaar waren en ruime moesten maken voor Zatox. Deze Italiaan heeft zoveel vette producties op ons afgevuurd de laatste tijd dat dit wel een heerlijk setje moest worden. Dat dit dan ook zo was kwam niet als een verassing. Tijdens deze set nog even een colaatje bezorgt zoals de afspraak was aan een (net niet meer) jarige jet, Emma, nogmaals gefeliciteerd! :cheer: Waar ik nu pas achterkwam, was dat ze bij het fruitstandje gewoon grote stukken watermeloen verkochten :rot: als ik dat eerder had geweten dan was ik daar wel vaker teruggekomen denk ik.

Na Zatox moest ik alweer op zoek naar de kluisjes, omdat voor mij Decibel er alweer opzat. Helaas dus geen vuurwerkshow, geen Noisecontrollers, en de lasers op de main heb ik ook niks van meegekregen. Waarom je dit jezelf aandoet? Omdat Hellraiser op me wachtte in Amsterdam, en ik daar hoe dan ook naartoe wou :D Een betere afterparty had ik me ook niet kunnen wensen.

Al met al heb ik een heerlijke Decibel-ontmaagding gehad. Ik vond het een gruwelijk feestje en ik weet wel zeker dat ik er volgend jaar weer heen ga! Of dit feest opgaat voor feest van het jaar weet ik nog zo net niet, maar dat B2S een kwalitatief gigantisch hoog festival heeft neergezet staat vast!

Pluspunten:
+ Geluid (y)
+ Sfeer (y)
+ Setjes in de Loudness-Tent :respect:
+ Alphaverb (y)
+ Eten (y) (De pizza smaakte erg goed :D)
+ Gratis Pendelbus naar het station (y)
+

Minpunten:

- Er VEEL te laat achterkomen dat ze ook watermeloen verkopen :rot:
- Pepsi-mutsen die een kwartier in je ook staan te tetteren :dood:
- Afsluitingsshow gemist

Ik heb me zwaar vermaakt en ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn :cheer:

Tnx for reading! :D
:bye:

13 opmerkingen

De minpunten die jij geeft zijn eerder jouw fout dan die van het feest!?
 
Deze minpunten zijn voor hemzelf en niet voor ons bedoelt. En foei zeg dat jij niet bent gebleven voor het vuurwerk!
En ik stond ook bij zuid voor 11en, die dames zijn etterlijk, voorals ze van die hogepiep stemmen hebben wie in je oren blijven nasuizen :P
Mooi verslag maat:D Jammer dat je eerder wegmoest, die afsluiting was echt vet :D
Defqon was er niks bij :p
Uitspraak van verwijderd op zondag 22 augustus 2010 om 21:02:
En ik stond ook bij zuid voor 11en, die dames zijn etterlijk, voorals ze van die hogepiep stemmen hebben wie in je oren blijven nasuizen

:lol:
Goed verslag jongen! Leuk om te lezen (y)
leuk verslag, zonde zonde zonde zonde dat je niet tot het einde bent gebleven, volgend jaar beter ;)(Y)
Ik word gewoon persoonlijk genoemd, haha voel me zwaar vereerd ;)
Fijn verslag Stennerd :D!

Was een super fijn feestje, de eerst maar zeker niet de laatste DE-CI-BEL :cheer:
 
Leuk verslag! Die promotiedames van de Pepsi Mobile Guide blijven inderdaad irritant :p
RESPECT dat je daarna nog naar Hellraiser bent gegaan!! :respect:
Uitspraak van Wennn' op maandag 23 augustus 2010 om 15:40:
-Afsluitingsshow gemist

Schijt aan wou het ook proberen maar, nee fucking druk en heb gehoord dat Neophyte toch niks bijzonders draaide dus niks gemist:D
Uitspraak van Pomm op maandag 23 augustus 2010 om 16:00:
Afsluitingsshow gemist

heb ook niet gewacht op de eindshow.

zag wel op youtube dat er weer nobody said it was easy werd gedraaid,
dan ben ik blij dat ik weg ben gegaan.

verder wel een topdag gehad! Daniela Haverbeck en Unexist!
Niks gemist hoor van de afsluiting Neophyte altijd het zelfde ritueel he;)