Partyflock

Vinyl People

Vinyl People

Vinyl People (flyer)
georganiseerd door Studio Soulrock
-
TrouwAmsterdam op de kaart binnen
Wibautstraat 127
Amsterdam
Minimumleeftijd?
Leeftijdspecificatie is een indicatie.
Twijfel je aan de correctheid, verifieer de correctheid op de website van de locatie of organisatie!
18
Prijzen
Voorverkoop:€ 10,-
Deurverkoop:€ 10,-
Tickets
Waren verkrijgbaar via Ticketscript en trouwamsterdam.nl, bij de locatie zelf.
pagina laatst gewijzigd op
Stemresultaat: goed
geweldig0
zeer goed120%
goed240%
ok0
voldoende120%
onvoldoende120%
slecht0
zeer slecht0
waardeloos0
Statistiekenx
16Partyflockbezoekers
11Partyflockgeïnteresseerd
62 / 25·mannen / vrouwen
22.9·gemiddelde leeftijd
22.3·leeftijd mediaan
1·nieuwsbericht
7·opmerkingen
goed·stemresultaat (5 stemmen)
Nieuws
Vinyl People zorgt voor ophef in de maand juni. Naast de vaste residents zijn er een aantal internationale primeurs in Amsterdam. Ook is er een houselegende geboekt en wordt er wederom creatief met vinyl omgegaan.Vinyl People heeft in de afgelopen twee maanden heel wat stof doen opwaaien. 'Is vinyl geen stoffige vorm van muziek afspelen?', 'Ben je wel echt een dj als je met cd's of een laptop draait?' 'Is er nog toekomst voor vinyl?' zijn vragen die gesteld werden in de vele discussies op de avond. Tja, niemand weet het. Maar een ding weten we wel; vinyl klinkt gewoon beter, zeker in Trouw. 8

7 opmerkingen

Lijkt me een hele vette avond, aan de line-up ligt t iig niet!
enige feest waarbij ik ervan baal dat ik op vakantie ben
STUDIO SOULROCK IN DE ROOMS OF REDBULL MET CHARLES WEBSTER

Studio Soulrock zit beslist niet stil deze zomer. Naast een hoop releases, feesten en een festival in de planning heeft Studio Soulrock de komende paar maanden de studios van Rooms Of Red Bull volgepland met artiesten uit haar stal. Het project is geheel in de lijn van de Rooms of Red Bull ontwikkeld. Inspire, create en expose zijn dan ook de pijlers waarop het rust. Tot eind augustus worden er in de rooms of Red Bull vleugels ontwikkeld met talent in kunst, muziek en fotografie.

Soulrock’s Inspire, Create Expose project wordt ingeleid door een lezing van niemand minder dan house-legende Charles Webster, die tevens als inspirator fungeert. Gewapend met deze inspiratie gaan de Studio Soulrock artiesten met elkaar aan de slag in de studio’s van Rooms of Red Bull. Het creatie-gedeelte resulteert in een 12" various artist EP, die op vinyl gedrukt wordt. Exposure van de release wordt bevorderd met een Studio Soulrock release-borrel in Rooms of Red Bull. Want als het project eenmaal rond is, mag het kopje ‘celebrate’ natuurlijk niet ontbreken!

Charles Webster is een voor menig dj/producer een inspiratiebron geweest. Vanaf zijn vijftiende was Charles al gitaren, drummachines en synthesizers aan het bespelen. Een paar jaar later begon hij te werken in het restaurant van een clubeigenaar. Diens club (Garage Club) was de eerste plaats in Engeland waar Amerikaanse househelden als Larry Heard en Dj Pierre kwamen draaie

Pas toen Charles hoorde wat daar gedraaid werd, voelde hij aansluiting met wat hij in zijn tienerjaren op zijn zolderkamertje aan het maken was. Twintig jaar later heeft hij in zijn eentje meer dan 100.000 albums verkocht, zonder ooit te conformeren aan de mainstream. Hij is het levende bewijs dat je ook een breed publiek kunt aanspreken als je trouw blijft aan jezelf. Niet voor niets vroeg Defected hem onlangs voor een prestigieuze mix-compilatie. Hiermee – en natuurlijk met producties op zijn eigen label Miso – heeft Webster zichzelf weer in de kijker weten te spelen van een nieuwe generatie. Soulrock is hem dan ook zeer erkentelijk dat hij, met al het respect dat hij door de jaren heen wereldwijd heeft verworven, hier e Amsterdamse wallen een lezing wil geven in Rooms of Red Bull voor Studio Soulrock. Als klap op de vuurpijl komt hij een dj-set weggeven in TrouwAmsterdam, Mokums nieuwste en meest veelbelovende locatie.

Wat betreft de lezing: Charles Webster komt producers, die zelf in korte tijd een track willen maken, uitleggen hoe hij dat zelf doet. Hij neemt hiervoor mee Logic Pro met een controller en keybord, en de Korg Electribe.

Hij gaat behalve de voordelen ook de nadelen van de twee platformen bespreken. En hij komt vertellen hoe je een platinum aantal van 100.000 verkochte albums komt.

Je kan je inschrijven tot 10 juni op info@soulrock.net (max capaciteit 60 man)


Daarnaast mag iedereen hem bestoken met vragen en is er voor de gasten drinken en een lunch en pauze ingeroosterd. Met aansluitend een borrel, die wordt verlegend met een twee en een half uur durende set van de meester in TrouwAmsterdam.

Nu is de uitdaging aan Anonym (US) ,Aron Friedman, Baaz (De), Brent Roozendaal, Carlos Valdes, Esther Duijn, Florian Rath, Steffi (De), Steven P, Tom Ruijg, en Jarno om van deze mooie dagen in een over de top luxe studio een mooie 12" te maken. En ook aan jullie natuurlijk om de lezing te volgen van Charles Webster.

www.soulrock.net

www.trouwamsterdam.nl

www.roomsofredbull.nlPROGRAMMA 11 JUNI IN ROOMS OF RED BULL

11:00 Aanvang

11:30 Start Lecture Deel I

12:30 Pauze

13:00 Lecture Deel II

14:00 Vragen + Uitproberen

reserveringen: info@soulrock.net (max capaciteit 60 man)

entree: gratis

locatie: Rooms of Redbull / Oudezijds Achterburgwal 24

VINYL PEOPLECharles Webster (miso, defected, UK)

Steffi (klakson, panoramabar, DE)

Start: 22:30

Prijs: 10,- (vvk 10,- bij afgifte van vinyl 5,-)

vvk: Ticketscript / www.trouwamsterdam.nl

Locatie: TrouwAmsterdam / Wibaustraat 131
kaarten hiervoor gratis te winnen bij www.daskind.nl (feestjes) als je een grappige opmerking hebt
sjarrel webbie!
laatste aanpassing