Partyflock
 
­ Nederland

Infrastructuur Midden-Limburg wordt 1 september ontregeld door partymassa

gepubliceerd door , op
Infrastructuur Midden-Limburg wordt 1 september ontregeld door partymassa
30 augustus 2007
FeestAtomico · Dynamike's Birthday Party & 4 Years Haelen.tk
Datumzaterdag 1 september 2007
WinactieAtomico actiegesloten
LocatieDe Spil Site
Hoe populair een feest in een korte periode kan worden bewijst het Midden-Limburgse Atomico concept nog maar eens. Dit concept - met een “ provincialistisch “ tintje - werd in z’n huidige vorm geïntroduceerd in september 2005. Sindsdien volgde 5 drukbezochte edities op 3 verschillende unieke locaties waarvan de laatste op de avond van het feest zo goed als uitverkocht raakte. De eerstvolgende editie gaat hier gegarandeerd een vervolg aan geven want de animo is simpelweg overweldigend. Hét bewijs dat de aanpak van deze organisatie - DMP & Haelen.tk - in de smaak valt bij een steeds groter wordende partymassa. Tevens is dit een bekroning op het harde werk wat wel degelijk iedere keer weer wordt geleverd.

Aangezien een groot gedeelte van Midden- en Noord-Limburg door de aanleg van de A73 is veranderd in een bouwput cq. Middeleeuws slagveld mag men gerust stellen dat de infrastructuur het nog eens extra te voorduren krijgt als de regio te maken krijgt met een ware uitloop van feestbeesten. We hebben het dan logischerwijs niet over losgeslagen wild. Al is die benaming soms bést van toepassing op “ wezens “ die denken dat ze de sfeer op een feest moeten verzieken met hun achterlijke gedrag. Alsof men inspiratie haalt uit de welbekende maar treurige supportersrellen of men een voorbeeld neemt aan een uit de kluiten gewassen aap met bijbehorend spasme. Die mag je immers ook niet al te lang aangapen want dan ben je zélf de banaan. Over zinloos geweld gesproken …

Maar wat zou nu een reden kúnnen zijn van het succes van dit concept ? Waarschijnlijk zit ‘m dat grotendeels in de ervaring die door de jaren heen is opgedaan. DMP is immers al sinds 2001 actief in de partyscene en Haelen.tk sinds 2003. Zo leert de ervaring dat de 3 P’s uit het marketingwezen een belangrijke rol spelen in het ontwikkelen van een goedlopend concept. We hebben het dan over planning, presentatie en promotie. Zonder hier zorgvuldige aandacht aan te besteden is de kans van slagen nihil en wordt er teveel van de factor geluk gevraagd. Natuurlijk is dat laatste ook nodig maar een bekende uitspraak luidt: geluk moet je kunnen afdwingen. Verder speelt binnen dit concept het lage commerciële gehalte een glansrijke rol. We hebben het dan over de prijs / kwaliteit verhouding. Het Atomico concept bewijst dat er véél kan worden aangeboden voor een relatief lage prijs. Denk aan exclusieve locaties, licht- en geluid, showelementen, decoratie, security en line-up. Ook consumptieprijzen liggen met € 1,50 nog steeds onder het gemiddelde. Dat het totaalplaatje echter de nodige risico’s met zich meebrengt is een gedachte waar inmiddels een positieve draai aan kan worden gegeven. De achterban is immers zó groeiende dat men het risico ook kán nemen. Noem het enigszins relativeren. Natuurlijk zijn er nog veel meer (gedetailleerde) factoren op te noemen maar dat is meer iets om uitgebreid op in te gaan in een mogelijke bestseller.

Zaterdag 1 september 2007 zal Cultureel Centrum De De Spil te Maasbracht voor de 3e maal het strijdtoneel vormen van de aankomende celebration editie. We hebben het dan over Dynamike’s verjaardag en het 4 jarige bestaan van Haelen.tk. De 1e is de hoofdpersoon achter het hele concept en als dj geen onbekende meer in eigen provincie, de 2e is de grootste foto- en partysite van Limburg. Tevens is de (eerst)genoemde persoon een belangrijke pion binnen de werkzaamheden van Haelen.tk. Om de critici maar direct de mond te snoeren: Haelen.tk is niet zomaar een .tk site maar een betaalde domeinnaam met een eigen server. Doordat men van tevoren niet kon voorzien dat de site zo uit z’n jasje zou groeien én omdat de .nl variant al vergeven was aan de plaatselijke gemeente zag niemand er een probleem in om .tk te gebruiken. Inmiddels is de herkenbaarheid van de naam Haelen.tk in eigen provincie zó groot geworden (én gerespecteerd) dat men niet eens meer een andere benaming zou willen. De site heeft onlangs een metamorfose ondergaan. Niet alleen het aanzien is een stuk professioneler geworden maar ook de resolutie van de partyfoto’s (daar waar daadwerkelijk de wortels van de Haelen.tk status liggen) is omhoog gegaan. Vooral met het oog op het naderende lustrum in 2008 - het 5 jarige jubileum voor de leek onder ons - was dit een pré. Ook de aanschaf van een professionele camera heeft dit proces versneld. De maandelijkse mail die naar alle leden wordt verzonden krijgt wellicht ook nog een professionelere lay-out net zoals dat er een online ticket systeem in de maak is om het kopen van kaartjes voor de Atomico feesten te vergemakkelijken. Al met al dus een hoop extra werk. Maar wilt men deze status kunnen behouden dan zal men ook moeten meegroeien met de resultaten van de feesten.

Voor deze celebration editie is wederom een kwalitatief sterke line-up in elkaar geknutseld. Toch ging dat deze keer niet helemaal van een leien dakje. Zo stond in 1e instantie Partyraiser op de line-up maar door het niet kunnen combineren van enkele boekingen (wat wel eens kan voorkomen bij een veelgevraagde artiest) werd dat stokje uiteindelijk overgenomen door Endymion. Maar ook nadat het promotiemateriaal al gedrukt en verspreid was moest er nóg een wijziging worden doorgevoerd. Door omstandigheden was Tha Playah helaas ook verhinderd. Voor hem is uiteindelijk een waardige vervanger gevonden in de naam van Panic. Met het oog op deze situatie én een eventuele samenwerking in de nabije toekomst was er dan ook geen enkele reden te bedenken om dwars te liggen. Noem het een kwestie van geven en nemen zolang de bezoekers er maar niet het dupe van worden. Dat is dan ook niet het geval aangezien er nog steeds een kwartet van top artiesten aanwezig zal zijn. We hebben het dan over Tommyknocker, Endymion, Nosferatu en Panic. Dit alles ook nog eens aangevuld met een groot aantal (voornamelijk) Limburgse dj’s en mc’s. Het hele gezelschap ziet er inclusief time table als volgt uit …

Area 1 - Newstyle

20:00 - 21:00 Ogre
21:00 - 22:00 Mr. Sinister
22:00 - 23:00 Wizard vs Sceletor
23:00 - 00:00 Panic vs Dazzler
00:00 - 01:00 Dynamike
01:00 - 02:00 Tommyknocker
02:00 - 03:00 Nosferatu vs Endymion

Area 2 - Oldstyle

20:00 - 21:30 Dave-D
21:30 - 22:30 Red Alert
22:30 - 23:30 Ray-mond
23:30 - 01:00 Divius vs Mixme2
01:00 - 02:00 Dennis The Menace
02:00 - 03:00 Dennis R

Beide area’s zullen gehost worden door mc Da Hustla / mc Scorpio / mc B.I.G.

Omdat deze organisatie de bezoekers graag iets extra’s wilt aanbieden zullen er t.o.v. de editie in 2006 nog enkele aanpassingen plaatsvinden. Zo zal de arena met licht deze keer niet vierkant maar rond zijn, zal vj 3DJL z’n visuele kunsten vertonen, zullen er bunny’s rondlopen die het één en ander uitdelen en verkopen zoals lolly’s en waaiers, zullen er genoeg ijsjes te koop zijn aan de bar (2 voor 1 munt) én zal een full colour laser een extra dimensie proberen te creëren binnen het geheel. Deze was er vorig jaar eigenlijk ook al maar toen kon er nog niet optimaal gebruik van worden gemaakt aangezien het ding net nieuw was en pas 1 keer serieus was getest.

Gezien de toenemende animo en het feit dat de capaciteit van De De Spil “ slechts “ 800 personen bedraagt, kan de organisatie de late beslissers geen garantie geven dat er ook daadwerkelijk nog veel kaartjes aan de deur te verkrijgen zijn. Het feest is in ieder geval pas uitverkocht als de organisatie dat bekend maakt dus laat je vooral niks wijs maken door roddelaars. Ben je nog geen 16 jaar oud en / of heb je geen identiteitskaart bij je dan bestaat de kans dat je niet door de leeftijdscontrole heen komt. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst dus waar het recentelijk misschien wél was gelukt om binnen te komen kun je nu zomaar tegen de lamp lopen. De inmiddels vertrouwde partybus zal ook weer worden ingezet zodat iedereen zonder vervoer én natuurlijk de gulzige drinkers onder ons geen enkele editie hoeven te missen. Opgeven kan door contact op te nemen met iemand van de Haelen.tk crew maar denk eraan: vol = vol. Meer info is terug te vinden op dynamike.nl.

Zaterdag 8 maart 2008 zal de eerstvolgende editie plaatsvinden in Cultureel Centrum De De Haandert te Tegelen (capaciteit: 1500 personen). 2008 is tevens het jaar dat Haelen.tk 5 jaar bestaat dus er zal groots worden uitgepakt! Het resterende programma voor 2008 wordt later dit jaar bekend gemaakt zodra de vergunningen binnen handbereik zijn.

12 opmerkingen

 
Werkzaam bij Haelen.tk
:respect:

wordt weer zeer vet!
 
Uitspraak van Jacques Porneau op donderdag 30 augustus 2007 om 15:02:
bulk tekst

Heel boek lees ik hier ff
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
:D informatief naar de bezoekers toe .. JWT B)
Woow das wel heel erg veel tekst :O

Maar wel weer prima stukje! (Y)
Werkzaam bij Lakeste
De teksten worden er ook al niet minder op :D
Haelen.tk & DMP zijn heel goed bezig :respect:
Uitspraak van ##Tommaso## op donderdag 30 augustus 2007 om 23:57:
De teksten worden er ook al niet minder op

nee idd, wordt alleen maar meer :P
Word weer gezelliggg :bier: