Partyflock
 
­ Nederland

The Energy of the Core sluit het jaar knallend af!

gepubliceerd door , op
The Energy of the Core sluit het jaar knallend af!
30 november 2006
Hoewel het misschien raar klinkt, moeten we eerst stellen dat kerstmis in de eerste periode van het christendom helemaal niet bestond. Er werd door de christenen die de eerste 200 jaar na Christus leefden geen kerst gevierd. Er was in die tijd niemand die zich bezig hield met ‘het kindje Jezus’ of de ‘geboortedag’ van Jezus. Het was niet eens de gewoonte om een verjaardag te vieren, alleen de Romeinen vierden verjaardagen. Voor christenen en Joden was het daardoor helemaal ondenkbaar om een dergelijk feest te vieren.

Naarmate de christenen zich meer en meer uitbreidde onder heidense volkeren, kwamen ook steeds meer heidense gebruiken binnen de leefwereld van de christenen. Romeinen die gewend waren hun verjaardag te vieren, stopten daar niet altijd mee nadat ze bekeerd waren tot het christendom.

In 221 na Christus opperde Julius Africanus (160 – 240) als eerste dat het goed zou zijn 25 dec. als gedenkdag in te stellen voor de geboorte van Jezus Christus.

Julius Africanus was een belangrijk Romeins legerofficier. Julius was een vriend van koningen en keizers en bekeerd tot het christelijk geloof.

Omdat de Romeinen op 25 december al een feest vierden ter ere van hun god Mitras vond Julius het een goede 'tegenhanger'. Mogelijk heeft Julius niets verkeerds in de zin gehad omdat we moeten beseffen dat het vieren van een verjaardag voor een Romein een eerbetoon was aan de jarige. Niet zo zeer het idee om de geboorte van Jezus Christus te gedenken, maar vooral de dubieuze datum 25 december viel niet in goede aarde bij veel bisschoppen. Toch begon het idee om de geboorte van Jezus te vieren steeds meer zijn ingang te vinden in de toenmalige christelijke wereld.

Ook The Energy Events zal het kerst met oorklinkende geluiden inwijden, alleen één week eerder. A.s. 16 december staat alweer de volgende editie te trappelen van genot om iedereen een goeie afsluiter van het jaar mee te geven. Als laatste editie is er voor gekozen om al het noordelijk talent achter de decks te laten verschijnen om te laten zien waar het concept zich daar werkelijk afspeelt.

Op deze avond is er gezocht om iedereen aan hun trekken te laten brengen en is er een line-up samengesteld om je vingers bij af te likken. Om eens een aantal helden te mogen noemen Shadowraiser, Fetamin, D-Compoze, Pitch, Fiore, zij gaan garant staan deze avond en vele andere zullen ook zeker niet ontbreken. Zij zullen deze avond de lekkerste ‘core’ aan jullie ten gehore brengen. Ook zal terror en speedcore, door The Untitled de liefhebbers de rauwe kant van de core brengen.

Natuurlijk hoort bij een noordelijke editie ook een Mc uit het hoge noorden. Voor deze avond is the one only “Mijn Fucking Leeuwarden” Mc Da Mouth of Madness aangesteld om deze noordelijk helden bij te staan met zijn daverende klanken.

Last but not least, de entree zal voor deze legendarisch avond niet hoger komen te staan dan een schade van 10 euro. Deuren worden geopend om half 9.

The One and Only Dj’s From the North!

18 opmerkingen

leuk verhaal over 25 december... alleen hangt het niet echt samen met het feest
Ook The Energy Events zal het kerst met oorklinkende geluiden inwijden, alleen één week eerder.


staat er toch?
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1496, 2262}
Uitspraak van :bounce: Guppez :bounce: op donderdag 30 november 2006 om 17:13:
daar gaan we weer


IDD Oempa Loempa b-) We knallen het dak er gewoon weer vanaf in Bergum!

:cheer: The Energy Events (L)
 
Wie schrijft toch altijd die leuke nieuwsberichten over teotc? die van sint maarten was ook al zo leuk(Y)

en zeker weer present 16 december:D
Whah ik zou net zeggen de enige echt romein!

Gerben! :cheer:
 
(Y):D
Artiest Fiore
netjes werk guppes(Y) heb der zin in :)
(6)van de partij(6)
Zijn de hoofdkantoren dan weer in gebruik?:p
laatste aanpassing
goed geschreven pop :jaja:
Artiest {SHOWLIST artist 31728, 25550}
mooi verhaal...:yes:
gaan we even knalle in het kiehool:D:D..
jurrie we maken er een waardige afsluiter van;p
Uitspraak van DJ TERROX op zaterdag 2 december 2006 om 19:07:
jurrie we maken er een waardige afsluiter van

dat gaan we zeker doen helemaal gek maar eerst 3dec ff 4free :p heb er zin in
Uitspraak van dj*fiore op zaterdag 2 december 2006 om 22:00:
dat gaan we zeker doen helemaal gek maar eerst 3dec ff 4free heb er zin in

om deze tijd waren wij onderweg Jur :P
 
waar staan de foto`s ?