Partyflock

Putsch

 

Putsch

gepubliceerd door , op
’T is weer voorbij die mooie zomer... De herfst jaagt ons alweer de kale duisternis in vol gure en regenachtige avonden. Maar hiertegen is er geen betere remedie dan een heerlijk Putsch-stamppot.

Op 7 oktober is het tijd voor alweer de vierde editie van Putsch. Op deze avond kan er weer aangeschoven worden in de roemruchte Pickup club die zich gevestigd heeft in de ITW op de NDSM-Werf te Amsterdam-Noord. Langzamerhand begint deze underground locatie een steeds groter publiek te bereiken mede door de reeks succesvolle avonden die Herr Arter en Eva Maria hier al georganiseerd hebben. De hongerige magen zullen dit maal gevuld worden met een verrukkelijk diner vol stevige electro-bites, knapperige techno-beats, opgespiced met pittige minimal en dit alles overgoten met de romigste house die je ooit zult proeven.

Maar wat is een stamppot zonder juiste bereiding? Voor deze herfst-editie hebben we een meesterkok uit San Francisco overgehaald. Niemand minder dan Claude VonStroke, het brein achter de bekende hit ‘Deep Throat’. Deze chefkok is eigenaar van het allerlekkerste new-avant-house label Dirtybird. En zoals het een echte meesterkok betaamt heeft Claude VonStroke een uitstekende smaak ontwikkeld voor verrassende gerechten. Door zijn zorgvuldige samenstelling van de verste en spannendste muziekingrediënten, bereid hij zijn stamppot vol met tricky geluidseffecten, botervette bassen en gedurfde combinaties die dit hoofdgerecht tot een ware smaaksensatie zullen maken.

Zonder rookworst is een stamppot echter niet compleet. Daarom heeft Putsch voor deze herfst-editie de Vreemde combinatie van Mal Borrowed & Frei Bauwerker (aka Sandrien & Carlos Valdes) bij de slager vandaan gehaald. Dit gestoorde duo begon in 2002 samen te draaien en sindsdien hebben ze een indrukwekkende reeks optredens in binnen- en buitenland op hun naam staan. Ook is Carlos Valdes de man die verantwoordelijk is voor Amsterdams meest succesvolle clubavond Vreemd. De gefreakte sets van Sandrien en Carlos Valdes druipen van de vette acid en lekkere techhouse, wanneer zij in de huid van Mal Borrowed en Frei Bauwerker kruipen ontstaat er een interesante wisselwerking die gepaard gaat met een ongelooflijke dosis enthousiasme en energie. Verwacht een set die de tafelgast trakteert op een buik die zal ontploffen.

Natuurlijk behoeft zo’n dampende maincourse ook een passend voorgerecht. Het swingende brouwsel dat uit Vincenzo de Bull zijn handen komt kun je bijna geen soep meer noemen, maar lekker is het zeker! Deze jonge kok won in 2004 de TWSTD DJ-contest en zowel jury als publiek verkozen Vincenzo de Bull unaniem tot winnaar. Het geheim van deze kok? Verzammel veel verschillende funky-, housy- en minimal-ingrediënten en gooi ze samen in een pan, lang laten borrelen en je krijgt een “Soup du Bull” die iedereen tot een kookpunt brengt.

Ook de gastheer van de avond zal niet ontbreken. Herr Arter is het meesterbrein achter alle Putsch-diners. Herr Arter zal voor deze avond een wijn schenken die bij zijn gasten alle remmen losgooit. Deze charismatische filosoof zal zijn zelfgemaakte post-minimal “house-wine” presenteren. Die bekend staat om zijn smaak vol fruitige indrukken van Engelse house en een Germaanse afdronk.

En wanneer de buiken eigenlijk al té vol zijn door al dit heerlijks... komt er nog een toetje dat men maar moeilijk kan weigeren. Eva Maria weet als mede-organisator en resident van de Putsch-feesten precies de juistse bite aan haar set te geven om dit diner compleet te maken.

Putsch staat bekend om zijn vernieuwing, daarom zal de tafel wederom zeer feestelijk worden gedekt. Het bestek zal flink worden opgepoetst en het mooiste linnen wordt uit de kast getrokken. De donkere dagen die de herfst met zich mee brengt behoeven wat extra licht. Dus voor deze editie zal er speciale aandacht aan de verlichting van de ITW- Pickup club worden besteed. Voor meer informatie, een routebeschrijving en fotos van de vorige editie kun je terecht op www.Putsch.nl. Voor mensen die een kaartje in de voorverkoop kopen zal er een aparte ingang zijn zodat de lange rij omzeild kan worden. De kaarten zijn in Amsterdam te verkrijgen bij Killacutz en Rush Hour.

11 opmerkingen

vorige keer was echt relaxed.­ dus we zijn er weer bij!!
gutverrrrr...... heb al een kaartje voor awake gekocht. Hoewel Putsch sowieso vetter is, denk ik dat ik toch maar voor Awake ga inzake gezellige bekenden...

Kan natuurlijk ook switchen... Eerst Awake, daarna Putsch....:/

We'll see
wederom vette flyer!! alleen jammer dat carlos' naam verkeerd er op staat..­

heb bij Claude VonStroke een beetje gemengde gevoelens..­ hij maakt zeker topplaten (zoals Deeptroath die hierboven al staat) maar remixen van put your hands up for detroit en peanut butter jelly time gaan me toch net ff te ver..­
laatste aanpassing
Het nummer chimps van claude vonstroke op de vorige get physical compilatie is ook zeker cool wat meer minimal
Is cool, I'm gonna B there..(y)
Yep die dunnies op de flyer worden door meerdere organisaties leuk gevonden ;-)
Volgende keer maar iets nieuws verzinnen en dan hopen dat het niet binnen no time op alle andere flyers staat.... (grapje)