Partyflock
 
­ Nederland

Ken Ishii geeft Schijfrijders cursus Japan

gepubliceerd door , op
Op vrijdag 17 maart heeft het wereldberoemde DJ-collectief Schijfrijders een wel zeer hooggeëerde gast uit het land van de rijzende zon op bezoek. De Japanse techno grootmeester Ken Ishii komt voor een exclusieve Nederlandse set naar Patronaat.

Dat het DJ-trio Schijfrijders de hele wereld over toert is inmiddels ook in Nederland bekend. Eén van de landen die ze tijdens hun tournees het meest aandeden is wel het mysterieuze Japan. De Schijfrijders hebben mooie verhalen en anekdotes over dit verre land. Ze kunnen er uren over uitweiden. Het leven van supersterren heeft echter altijd een keerzijde.
“Japan was voor ons altijd een fascinerend en intrigerend land. Fantastische mensen die ons altijd hartelijk ontvangen en uitermate goed in de watten leggen! Maar aan de andere kant is Japan behoorlijk moeilijk te doorgronden. Op grote raves en in de vetste clubs stonden we ons mannetje. We lieten de Japanse feestgangers massaal uit hun dak gaan! Maar eenmaal weg uit het feestgedruis bleef het voor ons heel moeilijk om de Japanse cultuur te begrijpen” aldus een afgezant van Schijfrijders.

Na afloop van één van de meest gedenkwaardige sets van Schijfrijders in technoclub Liquid Room te Tokyo, raakte het drietal verwikkeld in een openhartig gesprek met de populairste techno DJ van Japan: Ken Ishii. Ishii geniet, net als de Schijfrijders, wereldwijde faam als platendraaier. Hij is eigenlijk één van de weinige Aziatische dance-artiesten die wereldwijd is doorgebroken. Als geen ander weet hij dat het vele toeren in verre vreemde landen enorm veel aanpassingsvermogen vergt van de gedoodverfde artiesten. Vooral de cultuurschok is een veel gehoorde klacht van dj-superstars. De Schijfrijders gaven in hun gesprek met Ken Ishii aan, behoorlijk onzeker te zijn in het dagelijkse Japanse leven. Ken Ishii besloot daarom dat het tijd werd voor een serieuze en uitvoerige introductie in de gewoontes en gebruiken van zijn moederland. “Schijfrijders zullen mijn land niet verlaten zonder mijn intensieve cursus Japan!” aldus Ken Ishii
Een intensief inburgeringprogramma was hiervan het gevolg. Niet alleen traditionele gebruiken als eten met stokjes en origami-pelikaantjes-vouwen maar ook sumo-worstelen en samurai-zwaardvechten vormden de speerpunten van Ken Ishii’s cursus. Eén van de jongens durfde het zelfs aan om zich een samurai-kapsel aan te laten meten!

De cursus vergde bloed, zweet en tranen maar wierp zijn vruchten af: de Schijfrijders behaalden het examen met vlag en wimpel en voelen zich in Japan nu als een vis in het water!
Schijfrijders zijn hun grootmeester eeuwig dankbaar voor de onbetaalbare dienst die hij hen heeft bewezen. Schijfrijders: “Een uitnodiging van onze kant leek ons wel op z’n plaats. We hebben Ken Ishii zover gekregen om samen met ons het nieuwe Patronaat te komen rocken. Op 17 maart gaat het dak eraf! En als zijn drukke schema het toelaat, willen we hem een weekje eerder laten komen. We hebben een leuke cursus voor hem in Petto!”

16 opmerkingen

damn... de schijfrijders weer!!!
die mediastunt was 1x leuk, maar voor de 2e x is t een btje saai!!!

voor de ongelovigen onder ons, check ff www.schijfrijders.com
en dan vooral ff pics kijken:P

leuk als je jezelf flink in de picture wil brengen!!!:P
Ach ja ze proberen zich met een leuk verhaaltje te hypen voor de minimalscene. Ik moet zeggen, ik heb een set van hun, en ik kan er wel van genieten.
laatste aanpassing
Geniaal verhaal!
Top-team! Top verhaal.. ik bedoel check gewoon de mix, die is gewoon dope.. hieronder de laatste:

http://www.schijfrijders.com/SKIFAMIX.mp3
oooooooh I :lief: Ken Ishii :O
Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
Geniaal verhaal!

:vaag:



;)
yoyoyoyoyoyoooohoooooooooo dit word de bomb van 2006!!!!
hey dooby! i Know you don't speak english so: hoe gaat it? ben you still soundman voor de schijfrijders??
leuk die foto's... hoezo photoshop :P
Artiest {SHOWLIST artist 62105, 11259}
Origineel gedaan! :)
Origineel gedaan?


SKIFA ROCKT DE NATIE!!



en nou komen allemaal, godverdomme!
Uitspraak van MvDJ op vrijdag 3 maart 2006 om 13:19:
Origineel gedaan!


Juistem, gasten doen er in ieder geval wat aan.

Ferry Nice!
hee jack, how geht es now? longe time niet gezehn, yes ik ben still de soundman voor de schijfdrivers! leuk you weer eens to speaken!
Wie heeft er nog geen schijfrijders shirt?
laatste aanpassing
me love skifa! for long long time.....
laatste aanpassing
Hmmm, ich habe den SCHIJFRIJDERS in Berlin gesehen, und ehr haben meine platenspieler kaputt gemacht ! Ganz Toll!! wer kann mann zagen wo Patronaat ist? Ich komme gleich....ich kann nicht warten zum rocken zu gehen!!! Oder was...?