Partyflock
 

BenBöhmer op donderdag 28 november naar Afas Live

gepubliceerd door , op
Op donderdag 28 november 2024 komt de Duitse producer en DJ Ben Böhmer naar Nederland voor een concert in AFAS Live. De ticketverkoop start op vrijdag 14 juni.

Op 27 september 2024 verschijnt het nieuwe album van Ben Böhmer genaamd "Bloom". Zijn concert eind november in de AFAS Live draagt de titel "Bloom Live" en brengt zijn nieuwe album tot leven in een bijzondere show.

Over Ben Böhmer
Ben Böhmer is een componist en producer die constant probeert nieuwe ideeën tot leven te brengen via zijn muziek. Zijn relatie met creativiteit balanceert op de rand van een obsessie, zoals blijkt wanneer hij dagen aaneengesloten aan één enkel idee kan werken in zijn studio. Ben is nu een decennium bezig met een carrière waarin hij zich onophoudelijk heeft gericht op het verfijnen van een vak dat hem in staat stelt diepe en complexe gevoelens uit te drukken. Hij behandelde rouw in zijn doorbraak-debuutalbum genaamd Breathing, en scheiding in zijn tweede album getiteld Begin Again uit 2021.

Het succes van deze platen, met bijna 1 miljard streams, en zijn vermogen om bijzondere live-shows te geven (bijna 200 shows in 2022) dreven hem een richting in die tegenstrijdig voelde met wat hij wilde. Ondanks de lof en uitverkochte evenementen, werd hij in een richting getrokken die niet bij hem paste.

Als tiener studeerde Ben piano zonder het gebruik van bladmuziek, onder begeleiding van Christoph Busse, die bij Ben een liefde voor improvisatie en experimenteren aanwakkerde. Deze zoektocht naar creatieve vrijheid trok Ben als 17-jarige van het platteland van Duitsland naar Berlijn, waar hij in de vrije clubsfeer van de stad terechtkwam. Een vormende periode, waarin hij op 18-jarige leeftijd begon met het spelen in verschillende clubs, deze clubs dienden als zijn informele conservatorium. Zijn muziek stelt het publiek in staat om comfort en vreugde, melancholie en optimisme te ervaren.

Zijn nieuwe album Bloom, dat eind september dit jaar verschijnt, is een reset, een zelfverzekerde herbevestiging van zijn eigen verlangens en meer improvisatorische oorsprong. Het is een gedurfde mix van stijlen en tempo's waar eerdere nummers van Ben in terug te horen zijn. In Bloom horen en voelen we Ben's groei en de vreugdevolle zoektocht naar vernieuwing die hem steeds weer obsessief terug naar de studio trekt.