Partyflock
 

Liberation 040 hét bevrijdingsfestival van Eindhoven

gepubliceerd door , op
Liberation 040
4 mei 2021
Dit jaar staat 18 september wederom in teken van het vieren van de bevrijding van Eindhoven. De vierde editie van Liberation 040, georganiseerd door acht leden van het Eindhovens Studenten Corps, keert terug naar het centrum en is volledig corona-proof. "Wij moeten blijven stilstaan bij het geluk dat wij hebben met onze vrijheid in een land als Nederland."

Eindhoven herdenkt op 18 september voor de 77ste keer de bevrijding van de stad. Het festival is voor alle inwoners van Eindhoven, jong en oud. Liberation 040 wil de jongere generaties betrekken bij het vieren van de bevrijding en hen bewust maken van het belang van vrijheid. Juist in deze bizarre tijden is het belangrijk om stil te staan bij wat vrijheid voor ons betekent.

De dag kent een breed programma, van 12.00 tot 24.00 uur. Er zijn gastsprekers, veteranen, bijzondere exposities, leuke activiteiten en natuurlijk een goede line-up gedurende de dag. Onder andere Kav Verhouzer en Antoon zullen het festival een bezoekje brengen. Tevens zal er overdag een groot terras zijn.

Het thema dit jaar sluit aan bij het lustrum van de Technische Universiteit van Eindhoven genaamd Heroes Like You. Verschillende helden uit de oorlogstijd zullen worden toegelicht in video's en exposities. Daarnaast zal het bijzondere verhaal worden verteld van dak en thuislozen uit Eindhoven, om het stigma rondom daklozen te doorbreken.

Eind augustus zijn kaarten beschikbaar via de website liberation040.nl, vanwege corona is de capaciteit beperkt. Bij binnenkomst wordt gevraagd om een vaccinatiebewijs, negatieve test of herstel bewijs.