Partyflock
 
­ Nederland

Kans op kleine dancefeesten in de Peppermill

gepubliceerd door , op
Kans op kleine dancefeesten in de Peppermill
5 augustus 2004
LocatiePeppermill
Heerlen - Onder strikte voorwaarden wil burgemeester Toine Gresel van Heerlen in de toekomst weer dancefeesten in die gemeente toestaan. Zogenaamde megarave-party's zijn in Heerlen niet meer toegestaan sinds de dood van de vijftienjarige Chloé van Hontem uit Belfeld. Die overleed in augustus 2003 nadat ze tijdens zo'n feest in discotheek de Peppermill in Heerlen een overdosis xtc slikte.

Het beleid van de gemeente blijft erop gericht om hardcore-evenementen in Heerlen te verbieden. Volgens Gresel zijn dergelijke party's onlosmakelijk verbonden met het gebruik van harddrugs als xtc en speed. Ze trekken dealers aan uit het hele land. Op de feesten komen soms wel vijfduizend man af.

De burgemeester wil wel bekijken of meer kleinschalige dancefeesten weer kunnen. Als bepaalde garanties worden afgegeven, dan wordt die mogelijkheid serieus bekeken. ,,Allereerst zal strikt worden gecontroleerd op harddrugs. De gemeente tolereert die onder geen enkele voorwaarde. Ook de muziekprogrammering moet worden aangepast en voldoende EHBO is een must'', zegt een woordvoerder van Gresel.

Sinds het verbod op de megarave-party's pleiten vertegenwoordigers van de partij Jongeren Nieuw Limburg (JNL) voor de terugkeer van bepaalde soort dancefeesten in Heerlen. Door de megarave in de ban te doen, werkt de gemeente illegale houseparty's in de hand, is de achterliggende gedachte. Een delegatie van de partij probeerde de toenmalig burgemeester Hans Lurvink om te krijgen. Die gaf echter geen krimp.

Daarom probeerden JNL-voorzitter Tim Weijers en dance-liefhebbers Patrick Hermans het gisteren opnieuw bij de opvolger van Lurvink, Toine Gresel. Weijers en Hermans zeggen een redelijk goed gevoel aan het gesprek te hebben overgehouden. ,,De megarave blijft onbespreekbaar, maar een beperkt dancefeest in Heerlen voor zo'n vijftienhonderd tot tweeduizend mensen op de vrijdagavond behoort tot de mogelijkheden. Door het kleinschaliger te houden, blijven bezoekers van buitenaf weg. Ook lui, die je liever niet als bezoeker hebt.''

Overigens heeft Gresel de aanvraag van de Peppermill om in augustus een megarave te mogen organiseren afgewezen. Eigenaar Sven Otten van de Peppermill is in beroep gegaan.

Reacties op dit artikel via patrick.hermans@hccnet.nl

147 opmerkingen

geen medelijden met xtc doden... fuck off
heb er genoeg gezien....
slik er nog een paar, hahaha

maar wel kick ass daaro
peppermill super tent
laatste aanpassing
die mensen van de gemeente kunnen altijd zo zeiken... laat ons lekker feesten in de peppermill.. gebeurt er 1x wat is het meteen afgelopen.. echt zonde... maarja

H4L!!
 
tjah.... wat een gelul om nix.... je help ut toch nieh... da kutkind wilde gewoon dood ofsow
Jah das idd die had al meerdere zelfmoordpogingen ondergaan. Dat heb k gehoort van mensen die da kutwijf goed kenden.

k woon hier in hetzelfde dorp en wij zijn er hier allemaal nie blij mee
 
Wat un kutgezeik
die burgemeester plaats ons in hokjes
die meent dat elke gabber drugs gebruikt en dan zegt die dadelijk ook nog dat we allemaal racisten zijn zkers
flikker toch op
die kortzichtige hokjes geest bah, altijd makkelijk om de schuld af te schuiven op anderen (ouders van...) Terwijl dat grietje waarschijnlijk heel goed wist wat ze deed.

En hoezo bezoekers van buitenaf weg houden, dacht altijd dat heerlen bekend stond om zijn grootschalige druggebruik/criminaliteit :s dus tja tis maar hoe je het probeert op te lossen.

Maar dit bewijst eens maar weer dat mensen gewoon te dom zijn om verder te kijken dan hun neus lang is. zoals al eerder gezegd alsof er verder in geen enkele adere dance scene niks gebruikt wordt. Ach ja het is altijd makkelijk om mensen over een kam te scheren. Dacht dat men dat soort van discriminatie noemde...
laatste aanpassing
Ach ja, 15 jaar en 11 pillen gaat ook niet goed heah... maar om nou gelijk weer dat in combinatie te gooien met hardcore... tja als je geen hersens heb moet je het ergens op gooien. peppermill is niet meer wat het is geweest...:no:
 
Werkzaam bij District South Rave
Artiest Technoholic
MegaRave moet terug in de Peppermill
omdat er zon dom kutwijf van 15 od heeft moet de rest eronder lijden :S
weet je wel hoe vet de feesten daar waren ;)
en waar worden nou geen drugs gebruikt ook al ben ik zwaar tegen drugs ;)
maar jah ze willen ons toch altijd alles verbieden en idd dit lokt illegale feesten aan ;)
Ik hoop ook dat die feesten weer terugkeren in de Peppermill.

Ik ken nog wel een hele goede DJ: ZubZero is zijn naam draait zowel op kleine als de wat grotere feesten.

Voor meer info klik dan op www.djzubzero.tk

(K7) WOEF
laatste aanpassing
dat ze maar die helen tent tot de grond gelijk maken... kijken als het jou dochter was..... kut pep
Artiest Triax
Ik ken nog wel een hele goede DJ: ZubZero is zijn naam draait zowel op kleine als de wat grotere feesten


nou hey vind je die goed dan :s
Ja, anders zeg ik het toch niet!

(K7) WOEF
Beetje raar dat gescheld op dat dode meisje. Kom op zeg.

En dat image van drugsgebruikende jonge mensen hangt om gabbers heen. Moet je eens gaan kijken hoe dat komt, hoeveel mensen heten hier bijvoorbeeld niet pepslet o.i.d.?

En voor leken ziet hardcore er ook een stuk vreemder uit dan andere soorten house/dance lijkt me zo. Mensen die zich speciaal kaalscheren en met hun ogen draaien en spastische bewegingen maken. Als je het uit dat standpunt bekijkt dan is het misschien niet zo gek dat men denkt dat er op die feesten veel meer drugs wordt gebruikt.

Niet dat ik het verder normaal vind hoe men er mee omgaat enzo. (N)
Eigen schuld, dikke bult :yes::P
ik hoop dat het weer mag!!!
peppermill is gezellig
 
HARDCORE moet gewoon af en toe in de pep;) en tis er altijd kei gezellig!!!
feesjes in pepp moete zeker weer trug :jaja:

moet ieder1 nu boeten voor dat zij zig 10 pille vreet ? :no:
 
*stopt duim in er mond*
Jahaa terug moete de ECHTE feestjes daar weer zeker!! :jaja:

Pff wat een gezeiks allemaal alleen om 1 zn dom wijf gek :@
Jehja dat krijg je heh met die eeuwige kkdrugs!!!! : kots:
Maja voor dat ze neerviel was ze zeker wel zeer ruig bij er vriendjes :vaag:

Enne pep..
We hebben nog wel wat feestjes te goed dan heh..:)
Denkt aan uhhh... naja kweet het allemaal al niet meer maar waren er geloof ik wel min. 3! :jaja:
8)
laatste aanpassing
Het had misschien passender geweest als die vijftienjarige Chloé dochter van die burgemeester was. Dan was er nou ook stuk minder gezeik geweest gok ik zo :)
ik vind het jammer dat iedereen cloe de schuld geeft aan wat er gebeurt is.
na de dood van onze zoon Boy in 2001 heb ik ook die vragen gesteld: wie is er schuld?
ik ben tot de conclusie gekomen dat wwe er allemaal schuld aan hebben: wij als ouders omdat we veel te weinig afwisten van drugs en hem dus niet konden waarschuwen, Boy zelf omdat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen llichaam en zijn gebruik en de overheid.
de kop in de zand steken inplaats van goede voorlichting te geven over de gevaren van drugs maar vooral drugsmisbruik.
ik denk dat ook de ouders van cloe niks van drugs afwisten en ook cloe er te weinig van af wist en alleen naar anderen heeft geluisterd die het gebruik "vet" vinden.
ook bij Boy was dit zo. hij gebruikte GHB als vloeibare XTC, waar het toen om bekend stond. dit in combinatie met speed werd hem fataal.
nu geven wij, zijn familie en zijn vrienden voorlichting op party's zoals raving nightmare, limburg love parade, HCI in Venray, en het maakt echt niet uit of het nu hardcore, funck of house is, er wordt gebruikt.
ook in de kroeg in het dorp en dus ook in Heerlen.
het verbieden van grote party's help dus echt geen .....
moet de burgemeester er maar meer aan doen dat jeugd betere voorlichting krijgt en weet welke gevaren er aan verbonden zijn.
wij merken toch vaak dat jeugd wel gebruikt maar eigenlijk niet echt de gevaren weet. die ook wel willen weten , en dan ook voorzichtiger met drugs omgaan.
denk eraan: drugsgebruik is altijd met een risico verbonden, ga er ook als zodanig mee om!
eeh MALLE PIETJE als zij mijn dochter was zou ik alleen kwaad kunnen zijn op haar. met 15 jaar heb je toch wel meer verstand en ben je toch al veel verantwoordelijk voor wat je doet.. en de vinger naar anderen wijzen en anderen de schuld geven is altijd het makelijkste ja maar vaak klopt et niet
 
Eey stampdraakie ik ben et helemaal met je eens als je 15 ben t tja dan weet je tog al wel dat et verrekte slecht voor je is....en tja dan neem je ook nog es een overdosis:S bij masters of hardcore hebben ze de leeftijd ook verlaagd naar 16 jaar dan heb je etzelfde probleem dat sommige meiden/jongens geen mate kunnen houden en zo een feest kunnen verzieken....maarja wij hebben de slechte naam tog al dus et maakt niks uit :S
@boy 4ever
Overheid schuldig aan jullie zoon zijn dood??? Met alle respect hoor maar dat is gewoon onzin!!
Drugs zijn illegaal heeft de overheid niet voor niks gedaan als jullie zoon daarvan wil snoepen is t zijn eigen fout. En neem aan dat ie wist dat t geen smarties waren.

ik zou me diep schamen als mijn oduers andere de schuld gingen geven!! Ik ben zelf verantwoordelijk voor mn daden en als mn ouders de vinger naar andere zouden wijzen. Vind ik dat mijn ouders mij niet respecteren!!

Vind jullie iniatief trouwens wel goed want lopen genoeg gewaaide figuren rond die structureel te veel drugs gebruiken en hoop dat jullie die toch bij zinnen krijgen!!! Zou t feesten ook stuk prettiger maken want personen die te ver hee zijn is niks aan.
 
megarave hoort in heerlen
 
De Hardcore Mot trug In Heerlen in de peppermill!! beginnen nu met kleine feestjes maar mot toch ech weer eindigen met mega rave
 
wat maakt t nu uit hardcore part hardstyl part of wat da ook en t maakt ook niet uit waar in heel nederland t is bijna overal wordt wel wat gebruikt en nu gaat het dan net in de peppermill
fout jammer maar het komt hoop k allemaal wel weer trug
Op vele feesten wordt gebruikt nie alleen in heerlen.
En dan zeggen ze ook nog zo dom dat de Megarave feesten zo'n 5000 man aantrekken nee meer veel meer.
Ik kan enigzins snappen dat het niet meer toegestaan is ondanks dat het dicht in de buurt is voor mij.
De peppermill heeft het gewoon voor iedereen verkloot hun lieten mensen met harddrugs naar binnen hun controleren niet hoe oud de mensen zijn die naar binnen gaan.
Ja sorry dan vragen ze op problemen dat het op deze manier moet nee maar misschien denken ze nu wel eerst eens na voordat ze aan geld verdienen denken.
Wat een onzin, omdat 1 meisje zich niet kan inhouden en weet ik hoeveel xtc naar binnen gooit (want het is toch zo stoer he) mag megarave niet meer :S....Met de trieste dood van dit meisje is ook megavrave doodgegaan!!!

En net alsof er op dance feesten geen drugs word gebruitk? Wat moet je dan, alle feesten verbieden...Dikke trip dan :O....

De gemeente moet gewoon normaal redeneren en niet altijd drugs en hardcore samen voegen, ik zelf kan helemaal uit mijn plaat gaan zonder wat te gebruiken, natuurlijk slikken heel wat gasten zich af, maar beter 10 mensen die hard gaan en feesten dan 10 dronken mensen die ruzie lopen te zoeken!!!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 726, 2342}
Artiest {SHOWLIST artist 39971, 7538, 60749}
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 7 augustus 2004 om 08:49:
Mijn persoonlijke menig is dat het niet alleen komt door dat er een dode is gevallen.

Hierdoor is pas de limburgse media L1 TV attent gemaakt op dit soort feesten. Omdat zij een spectaculair verhaal meenden te moeten schrijven / uitzenden.
Wat het eigenlijk wel was, maar doordat ze waardeloos recherge werk deden; wat zoeken op internet. Kwam er een heel verkeerd beeld van HC feesten.

Kwam het er op neer dat teksten uit de nieuws groep van Rige werden ge plaatst, als of het nieuws was, in de limburgsekranten, wat op zich nog mee viel.
Maar L1 meende op foto's van de Peppermill site te zien dat hier uit duidelijk te zien was dat er openbaar drugs, in grote massa's werden gebruikt.
Hierbij toonde ze een paar foto's waarop mensen te zien waren met een tongpiercing. Zij dachten dus dat het om pilletjes ging.

Daardoor is de gemeente ook gaan spitten in de foto's. Gezien veeeeelen op HC feesten voor de lol met een wazigge kop op de foto willen, konden ze als totaal leek in de HC Scene alleen concluderen , iedereen zit op de pillen. En het optreden van RTC was een vette HP show.

Naar mijn menig als L1 de bek had gehouden waren er nu nog steeds HC feesten.

En ik blijf het gewoon bezopen dat ze de feesten verbieden, ondanks dat ik zelf wel van een iets rustiggere muziek houd. Het is het zelfde als alle Turken de stad uit zetten. Gewoon omdat er een vooroordeel is. Gelukkig voor Turken wordt dit wel erkend als discriminatie.

Evenwel, iets wat me altijd stoorde. In de HC scene gaat men heel blij om met drugs. Hierdoor heeft L1 dus wel koren op de molen gehad.


En welke nerd heeft die foto's niet beter geselecteerd.....laatste aanpassing: 7 augustus 2004 09:58


Helemaal mee eens!!!

Ik zag op dat feest een 13 jarig meisje langs een agent lopen en de agent vroeg nieteens hoe oud ze was!!! Dus wie deet zijn werk niet goed???
Laat ons gewoon ons eigen feesie houden!!!
weer een feestjuh in de pep opde pep onder de pep voor de pep ae ae ae alcholisten eerst