Partyflock
 

Road show festival trekt bijna 40.000 bezoekers naar Spoorzone

gepubliceerd door , op
Het langstdurende gratis festival van Nederland heeft 10 dagen lang de Spoorzone op zijn kop gezet, in totaal trok deze editie in 2019 zo'n 39.500 bezoekers. Veel bezoekers kwamen uit Tilburg, "maar via ons zogenaamde vroegboeksysteem zagen we dat er ook veel festivalgangers vanuit Eindhoven, Breda, Den Bosch, Utrecht, Nijmegen en Rotterdam deze kant op zijn gekomen." meldt de organisatie. Het terrein was dit jaar slimmer ingedeeld, waardoor er meer bezoekers tegelijkertijd van het feest konden genieten, ook waren er dit jaar meerdere area's en meer variatie in de programmering dan voorheen. Vooral het terras met vinyl DJ's en lokale bandjes en singer-songwriters was een nieuw element wat enorm goed door het publiek werd ontvangen.

Topdrukte
In overleg met het kermisteam en de gemeente is het terrein op de vrijdagen, zaterdagen en op Roze Maandag tijdelijk afgesloten geweest in verband met de drukte. Zogenaamde "members" met een passe-partout konden dan nog wel binnen wanneer er iemand naar buiten ging. "Dit verliep verder vlekkeloos, het was heel prettig om te zien dat je "vaste bezoekers" dan toch nog tegemoet kon komen door hen sneller toe te laten tot het terrein. Spontane bezoekers of dagjesmensen moesten wel achteraan sluiten in de rij, maar al met al liep ook dat aardig door".

Extreme hitte doordeweeks en natte zaterdag
"Echt last van de hitte hadden we niet, het kwam allemaal wel wat later op gang, maar dat is te begrijpen. Overdag was het overigens goed vertoeven op ons terras onder de bomen in de schaduw en ook van het zwembad werd gretig gebruik gemaakt." geeft Tim Frenken aan, organisator van het festival. Er stond een grote overkapping bij het hoofdpodium tegen de regen èn tegen de zon, en er was een tweede kleinere tent welke van airconditioning was voorzien. "De tweede zaterdag lag Tilburg precies onder een grote aaneengesloten wolk met buien, maar het publiek bleef goed staan en hierdoor wist Kees van Hondt een legendarisch optreden te geven toen het eenmaal droog was." aldus Frenken. Door waterschade sneuvelde een laptop en moesten de foodtrucks een dag dicht.

Roze maandag
"Wat ik echt fantastisch vond is dat Roze Maandag weer flink aan populariteit lijkt gewonnen te hebben dit jaar. Holy Pink was compleet vol, maar ook het stadhuisstraatje, Oranjestraatje, Piusplein en Korte Heuvel stonden flink gevuld. Afgelopen jaren vond ik het een klein beetje tegenvallen, maar zo zie je als we allemaal er onze schouders onder steken, we samen echt iets moois neer kunnen zetten door de gehele stad en dit dan ook significant meer bezoekers trekt. Wij hopen de komende jaren met Disco Snolly en de Sing-a-long op Roze Maandag een soort traditie binnen een traditie neer te gaan zetten." vertelt Frenken trots.

17 t/m 26 juli 2020 is Road Show Festival weer terug in de Spoorzone met een nieuwe editie tijdens de Tilburgse Kermis.