Partyflock
 
­

20 jaar SoHo in Amsterdam · 5 dagen feest

gepubliceerd door , op
Twintig jaar geleden, toen Amsterdam zich aan het voorbereiden was voor het begin van het nieuwe Millennium, ging er in de Regulierdwarsstraat een club open voor de fijnproever van lekker uitgaan.

De zaak die SoHo werd genoemd, vestigde zich in het monumentale pand waar tussen 1981 en 1996 de roemruchte club Richter zat, een etablissement dat beroemd werd door de wekelijkse tv-show die Jan Lenferink daar opnam. En dat geschiedenis maakte als één van de eerste zaken in Nederland waar de nieuwe, elektronische dansmuziek werd gedraaid.

SoHo zou een andere club worden. Een kwaliteitsclub, waar bezoekers niet bekeken werden, waar discretie hoog in het vaandel stond en je veilig voelen prioriteit nummer 1 was. Waar je – wat voor geaardheid, leeftijd of kleur je ook had – helemaal jezelf kon zijn. Tussen gelijk- en anders gestemden. In dat opzicht leek SoHo qua publiek op de fameuze New Yorkse club Studio 54 waar gays & hetero's, blacks & whites, beroemd & onbekend, jonger & ouder broederlijk de broeierige dansvloer bevolkten.

Alleen blies SoHo minder hoog van de toren. Bewust. Om nogmaals een zekere discretie te kunnen waarborgen voor de bezoeker die feestvieren 'serieus' neemt. Nu Soho 20 jaar bestaat willen we vieren, dat we de eerste twee decennia van de 21e eeuw een constante stroom aan succesvolle, sexy clubnights hebben gegeven. Avonden waarvoor internationale party-animals zelfs naar Amsterdam kwamen.

Dat vieren doen we aan de hand van een high energy en verrassingsprogramma in de SoHo feestmaand van juni. Daarvoor hebben alle bekende Soho players onder leiding musical director en dance-pionier Rob Boskamp de koppen bij elkaar gestoken om tot een afgewogen en super opwindend programma te komen.

Line-up

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag