Partyflock
 
­ Nederland

Amsterdam zoekt Nachtburgemeester
(M/V/X)

gepubliceerd door , op
Het is verkiezingstijd! Na twee termijnen draagt Mirik Milan het voorzitterschap van Stichting N8BM A'DAM over, en daarmee ook zijn betaalde functie als nachtburgemeester van Amsterdam. Solliciteren kan tot 24 januari.

Tijdens Nacht voor de Nacht 2018 wordt in De Marktkantine de nachtburgemeester voor 2018 – 2020 gekozen. Stichting N8BM A'DAM zoekt voor deze bijzondere functie een ondernemend
, vastberaden en standvastige idealist die een onvoorwaardelijke liefde heeft voor de nacht en de inwoners van Amsterdam. Maar je moet meer in je mars hebben. Nachtburgemeester zijn is namelijk serious business. Zo zit de stichting in het experteam van de burgemeester, maken we ons hard voor maatschappelijke kwesties als gentrification en inclusiviteit, en initiëren we evenementen die het nachtleven ten goede komen.

Afgelopen twee jaar organiseerde Stichting N8BM A'DAM onder meer de Night Mayor Summit, het female-empowerment forum Chicks on a Mission en het jaarlijkse clubfestival Nacht voor de Nacht. Daarnaast is de stichting het klankbord geweest van het nieuwe festivalbeleid, zijn we nauw betrokken geweest bij de pilot Rembrandtplein Gastvrij en werd de nachtelijke creatieve industrie verenigd met de Club van 100.

En dan hebben we nog niet eens gehad over hoe de stichting als pionier, regelmatig gevraagd wordt om haar expertise te delen. In onder meer London, Parijs, Zurich, New York en Tokio wordt nu ook een nachtburgemeester aangesteld, naar Amsterdams voorbeeld.

Al met al, een behoorlijk klus voor de nieuwe voorzitter van Stichting N8BM A'DAM slash nachtburgemeester (al sta je er gelukkig niet alleen voor). Nog steeds overtuigd dat die ambtsring om jouw vinger hoort? We leren je graag beter kennen.

SOLLICITEREN KAN HIER.

De verkiezingsnacht is tijdens de tweede editie van Nacht voor de Nacht op 24 februari in De Marktkantine. De nachtburgemeester wordt gekozen door een jury en haar inwoners. Lees ook de voorwaarden van de verkiezing