Partyflock
 
­

Thuiskomen in "NatureOne-Land"

gepubliceerd door , op
Van 4 tot en met 6 augustus vindt op de raketbasis Pydna bij Kastellaun in Hunsrück de 23e editie van Nature One plaats. Er worden ruim 60.000 bezoekers verwacht op dit festival voor elektronische muziek, dat de meeste traditie in Duitsland kent. Meer dan 350 dj's en live-acts zijn te bewonderen op 23 podia onder het motto "we call it home". Tot de line-up behoren sterren van dit genre, zoals Above & Beyond, Sven Väth, Paul van Dyk, Netsky en Ferry Corste". De officiële opening is op donderdag (3 augustus) tijdens de "Mixery-Opening" in de "CampingVillage".

"Hier voel ik mij thuis. Nature One is voor mij meer dan het mooiste festival ter wereld", zegt dj "Felix Kröcher" uit Frankfurt, die al vele jaren vaste gast is bij Nature One is. In het begin nog als bezoeker, maar al sinds geruime tijd zelf als gevierde ster op het podium. Dat gevoel van thuiskomen delen de meeste Nature One-fans met hem. "we call it home vat precies de sfeer bij Nature One samen: je voelt je meteen thuis en onder vrienden", zeggen veel bezoekers over het motto van dit jaar in sociale media van het festival.

Om optimaal te kunnen genieten van het festivalweekend reizen de meesten al op donderdag naar de "CampingVillage", die op een terrein van 100 hectare is gevestigd. Voor vier dagen en drie nachten is "NatureOne-Land" dan hun thuis. Met tenten, zwembadjes en kolossale geluidsinstallaties. Duizenden hobby-dj's zorgen 24 uur per dag voor muziek op honderden privé dansvloeren. Bezoekers feesten hier samen met vrienden of vreemden. "Hier geniet iedereen van een leuke tijd met elkaar, op een vreedzame en tolerante manier", staat er op de thuispagina van het festival.

Het officiële startsein klinkt traditioneel met de "Mixery-Opening" op donderdag (3 augustus) om 20:00 uur. De WarmUp-party op het campingterrein met de dj's van radiopartner DasDing vormt al vele jaren de inleiding van Nature One. Op vrijdagavond barst het vervolgens los op het festivalterrein. Hier wordt gefeest op vier hoofd- en 19 clubfloors in en op raketbunkers, in tenten en in de openlucht. Het gehele scala aan elektronische muziek is vertegenwoordigd, van trance, techno, house, hardcore en goa tot drum'n'bass.

De "OpenAirFloor" heeft het grootste oppervlak, met plek voor ruim 10.000 personen. Hier treedt onder meer de Brits-Finse trance-combo "Above & Beyond" op. Het dj-trio is met zijn geremixte bekende liedjes al meer dan 15 jaar wereldwijd succesvol en was de laatste keer te gast bij Nature One in 2007. De Belgische drum'n'bass-superster "Netsky", die met zijn laatste studioalbum op 1 in de Belgische top40 kwam te staan, is er dit jaar voor het eerst bij. Na een fantastisch NatureOne-debuut vorig jaar is de Hamburger "Neelix" ook nu weer van de partij. "Paul van Dyk" en "Ferry Corsten" hebben al vaker opgetreden op de raketbasis Pydna en behoren tot de sterren van het festival.

In een grote tent met 10 masten is de op één na grootste dansvloer, het "Century Circus", gevestigd. Techno-grootheden zoals "Sven Väth", "Ben Klock", "Len Faki" en "Joseph Capriati" vormen de topacts. In het "House of House" treedt naast "Moonbootica" en "Wankelmut" dj "Worakls" uit Frankrijk voor het eerst op. Tijdens zijn live-set integreert deze getalenteerde pianist meteen meerdere muziekinstrumenten. Tracks uit de rave-historie wordt met acts zoals "Tom Novy", "Mark' Oh" en "Dune" op de "Classic Terminal" ten gehore gebracht.

Naast de vier hoofdfloors zijn organisatoren, labels en clubeigenaars uit Duitsland, België, Oostenrijk, Luxemburg, Zwitserland en Nederland aanwezig op 19 "Clubfloors". Dat zijn onder meer de "Masters of Hardcore", de "Butan Club" uit Wuppertal, het hardstyle-label "Dirty Workz" en de sinds jaren populaire homoseksuele floor van "Vogue Club" uit Koblenz.

Radiopartners DasDing en sunshine live brengen live verslag uit van het festivalweekend en het is ook online te volgen via eigen videostreams op de Nature One-homepage en op Facebook.

4 opmerkingen

voor de 15e keer... toch weer een keer laten overhalen :-)
**Tim**
Werkzaam bij Partyflock
Dit jaar aanwezig voor de 2e keer en heb er nu al zin in :cheer: