Partyflock

The Projeqt 2017 ASVZ · Let's put some heart into hardstyle

The Projeqt 2017 ASVZ · Let's put some heart into hardstyle

gepubliceerd door , op
The Projeqt (flyer)
FeestThe Projeqt · ASVZ
Organisatie10,000 Hours Site
LocatieASVZ Site
Datumzaterdag 20 mei 2017
StadSliedrecht
"Let's put some heart into hardstyle", luidde de slogan van The Projeqt 2017. De passie voor de hardere stijlen gaat verder dan alleen muziek en evenementen, het is een levensstijl! Het verbind de mensen en het maakt ze gelukkig. Q-Dance en 10.000 HOURS zorgden er op 20 mei voor dat dit gevoel van geluk werd verspreid. In Sliedrecht werd de locatie flink opgeknapt en de bewoners van ASVZ konden de hele dag genieten op het mini-festival. De missie was het doneren van zoveel mogelijk uren aan kwetsbare jongeren in onze samenleving. En dat is zeker gelukt, want er zijn 4528 uren gedoneerd!

Workshops
Voor de bewoners van ASVZ begon de dag met workshops. Zo konden ze leren vloggen, plaatjes draaien zoals een echte DJ, of dansen. Bij de dans-workshop deden de vrijwilligers ontzettend hun best om iedereen lekker aan het dansen te krijgen, en met succes! Het publiek kwam los en mensen begonnen zelfs in de kring hun eigen dansjes te doen, een geweldig gezicht en op deze manier werd iedereen ook nog eens klaargestoomd voor de hardere muziek.

Darkraver
Vanaf 3 uur kwam het echte feestje op gang. De ambassadeur van deze locatie, Darkraver, opende keihard met 'Gaan met die banaan'. Het zonnetje scheen heerlijk, de temperatuur was precies goed en het publiek ging helemaal uit zijn dak. Er hing een échte festivalsfeer.
Steve zette zich op deze dag voor de vierde keer in voor het goede doel. "Maar," zei hij, "ik ben niet de enige ambassadeur! Er zijn nog 7 anderen op locaties door heel Nederland. Maar dit is de grootste en de leukste plek natuurlijk!" Hij vond het geweldig om te doen, "de mensen zijn allemaal blij, ze vinden het leuk, ik vind het ook leuk!" En volgend jaar is hij er zeker weer bij. "Ik ben ambassadeur, ik moet wel." Grapte hij.

[dump id=11378]

10,000 Hours
Oprichtster van 10,000 Hours, Nienke Basslé, had toen ze begon met dit project niet durven dromen dat er zoveel festivalgangers, zoveel Q-dancers, zó dedicated waren.
Nienke: "We doen dit omdat jongeren met een verstandelijke beperking het zelfde willen als alle andere jongeren. Ze hebben daar alleen wat hulp bij nodig. En wij kunnen dit natuurlijk niet alleen, het lukt alleen door samen te werken."
Er waren deze dag maar liefst 600 vrijwilligers en voor Nienke is het volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar. "Dit zijn gewoon de fanatiekste vrijwilligers ever!" Ook hoopt ze dat het volgend jaar weer een stukje groter zal worden. "Vorig jaar 500 vrijwilligers, dit jaar 600. Dus als we ieder jaar met 100 groeien, dat zou echt een droom zijn."

[dump id=11377]

Surprise
Om half 7 was het tijd voor de laatste paar nummers en zo werd ook 'Kind van de duivel' nog eens gedraaid. Deze hadden we al een paar keer gehoord vandaag, maar omdat het publiek er zo van genoot kón de DJ eigenlijk ook niet anders. Het feestje werd beëindigd met Freedom van Da Tweekaz en de organisatie kwam met een verrassing: als kers op de taart kreeg iedereen een gratis ticket voor Q-Base! Alle handen gingen omhoog en er werd luid gejuicht.
Van keihard klussen tot keihard feesten, al met al hebben de vrijwilligers een fantastische dag neergezet voor deze mensen. En zoals eigenlijk alle reacties waren, is ook mijn reactie: dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Janine SarchosakisBelijk ook de fotoset: Galerij The Projeqt

1 opmerking

Team Arduin in Middelburg heeft ook ontzettend genoten van wederom een mooie editie! Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!