Partyflock
 
­

For Those Who Know...

anoniem gepubliceerd op
Op 16 november zal de eerste editie van For Those Who Know plaats vinden met op het programma analogue visuals van lichtkunstenaar Co2RO en upfront electronische muziek van DJ Deep (Tresor, Deeply Routed House Music), I-F (IFM, Viewlexx), Estroe (Eevonext), T!M (Grammar, FTWK), Paul du Lac (Bio Rhythm, FTWK), Daniel Kane(FTWK), G-String (M>O>S, Bio Rhythm) en KlapRoos.

For Those Who Know is geïnspireerd door de legendarische avonden van Underground Resistance die onder dezelfde naam werden gehouden in de achterbuurten van Detroit tijdens de Detroit Electronic Music Festivals. Deze avonden hadden de meest fantastische line-ups maar waren bij slechts weinigen bekend. Je moest er via via van weten om bij deze avonden te belanden, maar dan had je ook direct een ervaring te pakken die je lang bijblijft. De For Those Who Know avonden hebben de ambitie deze beleving te evenaren met programma's die combinaties maken van lichtkunst, house, techno en alles wat daar tegenaan schuurt.

Tijdens deze eerste editie wordt de zeer gedreven DJ Deep naar Amsterdam gehaald. Deze Parijse veteraan weet als geen ander met zijn door Chicago House geïnspireerde sets de dansvloer en luisteraar te boeien. Op zijn Deeply Routed House label verschenen al diverse juweeltjes van onder andere K.Alexi, Ben Klock en Steve Pointdexter. Hij is slechts weinig te zien in NL, dus mis deze kans niet!

I-F...onvermoeibaar in zijn missie de meest Obscure platen kenbaar te maken en een hele generatie producers en djs een platform te bieden met zijn online radiostation Intergalactic FM en zijn labels Viewlexx en Murdercapital. Zijn mixen en platenkeuze zijn legendarisch, met 3 decks tot het uiterste gaan zonder de energie op de dansvloer te laten verslappen. Sets van vijf uur lang zijn hem niet vreemd, variërend van pure disco tot obscure electronica, don't miss!

Estroe heeft een hele speciale gelegenheid te vieren deze avond, namelijk haar albumrelease party! Haar album Comfort and Closure op Eevonext komt op 14 november uit. Wees erbij om haar nieuwe tracks op Club Up's Funktion One soundsystem te horen!

G-String heeft een thuiswedstrijd de 16e november. Deze Amsterdamse dj/producer heeft in samenwerking met o.a. ARoy Dee onder de naam R-A-G op het gerenommeerde M>O>S label releases uitgebracht en ism MarcoAntonio Spaventi releases onder de naam Crystal Maze uitgebracht op o.a. aDepth Audio en Bio Rhythm.

Labelbaas van laatstgenoemd label, Paul du Lac, is een druk baasje. Naast het runnen van het label is hij werkzaam bij het Rotterdamse Clone en timmert hij druk aan de weg met zijn releases en diepe DJ sets die tot ver over de grenzen zeer gewaardeerd worden. Onlangs als headliner te horen in het beruchte Parijse Batofar.

KlapRoos is onze Amsterdamse dame. Laat je niet op het verkeerde been zetten door haar verschijning, deze dame kan rocken. Stevige disco en heerlijke house rollers typeren haar altijd smeuïge sets. Veel melodieuze klanken, maar altijd die beat. Voor deze editie verzorgt zij de opening. Zorg dat je erbij bent, want met haar brede muzieksmaak zal zij je zeker verrassen.

T!M was er vroeg bij met de electronica: vanaf zijn 18e was hij heer en meester in de gouden jaren van de basement van het Rotterdamse Nighttown waar hij met zijn sets van vijf uur menig bezoeker wist te boeien. Op zijn label Grammar verschenen naast eigen werk onder de naam Frame Six ook releases van Oliver Kapp, Pacou en Jeroen Search en hij heeft een indrukwekkende discografie weten op te bouwen met releases op o.a. Indulge, Raygun, Search, AW-Rec (ism Bas roR onder de naam Kubra) en het aan Clone gelieerde Frantic Flowers.

Daniel Kane in het verleden als dj ook actief geweest in Nighttown (waar hij T!M ook leerde kennen), is inmiddels al geruime tijd niet meer weg te krijgen uit zijn studio...en dat werpt zijn vruchten af: zo verschijnen er binnenkort releases van zijn hand op Blaubeat Verenigd Koninkrijk en Baroque Records Verenigd Koninkrijk. Samen met T!M en Paul du Lac is hij de initiatiefnemer van 'For Those Who Know..'. Met ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van (semi-illegale/underground) feestjes moet FTWK de spreekwoordelijke klapper op de vuurpijl worden.

Lichtkunstenaar Co2RO heeft met zijn analoge lichtprojectoren al menige ziel weten te beroeren. Zijn abstracte projecties zijn ongekend en juist deze beelden zullen de muzikale output van de DJs de context geven die je op zondag met een glimlach wakker zullen doen worden. Tevens mede oprichter van het Noorderlicht lichtkunst festival te Rotterdam. Zijn werk was recentelijk nog te beleven op ADE en FLOAT.

Tickets kosten bij Ticketscript €12.